Accipiter cooperiiCooper's hawk

Af Tanya Dewey og Vladimir Perepelyuk

Geografisk rækkevidde

Cooper's høge er hjemmehørende i regionerne Nearctic og Neotropical. De findes i det sydlige Canada og USA. De overvintrer så langt nord som det nordlige USA og det sydlige Ontario og så langt syd som Costa Rica. Cooper's høge er hele året beboere i det meste af USA.(Tufts, 1986)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Coopers høge er tæt forbundet med løvfældende og blandede skove og åbne skovhabitater som skovarealer, vandløbsskove, halvtørrede skove i sydvest og andre områder, hvor skovene forekommer i pletter.(Johnsgard, 1990)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • chaparral
  • Skov
  • Andre habitatfunktioner
  • forstæder
  • vandløb

Fysisk beskrivelse

Cooper's høge er mellemstore fugle med lange, magre kroppe. Personer i den vestlige del af området har tendens til at være mindre end dem i øst. Mandlængde varierer fra 35 til 46 cm, og længden af ​​hunner varierer fra 42 til 50 cm. Den gennemsnitlige masse af mænd spænder fra 280 g hos vestlige mænd til 349 g for østlige mænd. Den gennemsnitlige masse af kvinder spænder fra 439 g for vestlige kvinder til 566 g for østlige kvinder. Cooper's høge har et vingefang på 75 til 94 cm.



Voksen Cooper's høge har en mørk sortlig krone, der mærkbart udlignes fra en lysere nakke. De har en blågrå ryg og en hale, der krydses af flere mørke bånd og har et tydeligt hvidt bånd på spidsen. Under flugt udviser Cooper's høge en lang spærret hale og temmelig korte, afrundede vinger.

Denne høgs øjne vender ligesom de fleste rovfugle fremad og giver den god dybdeopfattelse for jagt og fangst af bytte, mens de flyver i høje hastigheder. Den tilsluttede næb er godt tilpasset til at rive byttedyr. En hurtig flyer, Cooper's høge har et hurtigt vingeslag og er i stand til at forhandle stærkt vegeterede skovhabitater.




sølv tip haj fuldvoksen

Cooper's høge kan let forveksles med skarpt skinnede høge , som er mindre (25 til 35 cm) og har en mindre tydelig mørk krone og en hale, der er firkantet ved spidsen, i modsætning til den afrundede spids af Cooper's hawks haler. Cooper's høge udviser også langsommere, stivere vingeslag end skarpt skinnede høge.(Chipper Woods Bird Observatory, 1998; Johnsgard, 1990; Peterson og Peterson, 2002; Tufts, 1986)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • kvindelig større
  • Område masse
    280 til 566 g
    9,87 til 19,95 oz
  • Rækkevidde
    35 til 50 cm
    13,78 til 19,69 tommer
  • Range vingespændvidde
    75 til 94 cm
    29,53 til 37,01 tommer

Reproduktion

Cooper's høge er monogame, og mange par parrer sig for livet. Par yngler en gang om året og opdrætter en yngling pr. Ynglesæson. Hanen vælger reden, men kvinden gør størstedelen af ​​reden-bygningen. Gårdsaktiviteter inkluderer stiliserede flyvninger med vingerne holdt i en dyb bue. Cooper's høge er territoriale og forsvarer et område omkring reden.

Dagsopgaver inkluderer flyskærme. For eksempel vil hannen af ​​et par flyve rundt om kvinden og eksponere sin udvidede underhale til hende. Hanen løfter sine vinger højt over ryggen og flyver i en bred bue med langsom, rytmisk flagrende. Typisk forekommer disse visningsflyvninger på lyse, solrige dage midt om morgenen og begynder med at begge fugle skyder højt op på temperaturen. Mand og kvinde kan begge deltage i frierier. Hanen begynder med at dykke mod kvinden efterfulgt af en meget langsom jagt. Begge fugle bevæger sig med en langsom og overdrevet vingeslag afvekslet med glider, hvor vingerne holdes i en dihedral vinkel, og det hvide under haledæksler spredes iøjnefaldende.(Ehrlich, et al., 1988; Johnsgard, 1990; Peterson and Peterson, 2002; Whitfield, 1984)



  • Parringssystem
  • monogame

Cooper's høge begynder at opdrætte så tidligt som i marts. De fleste individer opdrætter ikke, før de er mindst to år gamle. Par bygger rede lavet af pinde og kviste og foret med bark, nåle og dun. Hannerne vælger det meste af redematerialerne og udfører det meste af redenopbygningen, selv om kvinder lejlighedsvis bidrager med stykker materiale. Kvinden lægger 3 til 6 (normalt 4 til 5) blålig til grønhvide æg, der normalt ses, og snart bliver plettet i reden. Æggene klækkes efter 32 til 36 dage, i hvilket tidsrum de primært inkuberes af kvinden. I løbet af denne tid leverer hanen det meste af maden til kvinden. Efter at æggene er klækket, plejer begge forældre de unge, der forlader reden efter 27 til 34 dage. Forældre fortsætter med at levere mad, indtil de unge bliver uafhængige omkring 8 uger.(Chipper Woods Bird Observatory, 1998; Peterson og Peterson, 2002; Rosenfield og Bielefeldt, 1993; Stoper og Usinger, 1968)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Cooper's høge yngler en gang årligt.
  • Parringssæson
    Cooper's høge begynder at opdrætte så tidligt som i marts.
  • Områdeæg pr. Sæson
    3 til 6
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    4 til 5
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    4
    Alder
  • Rækkevidde til ruge
    32 til 36 dage
  • Range flyvende alder
    27 til 34 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    2 måneder
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 (lave) år
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    2 år
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    2 (lave) år
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    2 år

Både mandlige og kvindelige Cooper's høge passer på deres kyllinger. Under inkubationen bruger kvinden det meste af tiden på at beskytte æggene og reden, og hannen leverer næsten al sin mad. Efter udklækning plejes de unge af begge forældre. De unge er halvtimer i udklækning og kræver derfor en betydelig forældrenes investering for at overleve. Hanen fortsætter med at gøre det meste af jagt i udklækningsfasen. Begge forældre fortsætter med at give mad til kyllingerne, indtil de bliver uafhængige omkring 8 uger.(Ehrlich, et al., 1988)

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • mandlig forældrepleje
  • kvindelig forældrepleje
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid / levetid

Cooper's høge er kendt for at leve så længe som 12 år i naturen. En undersøgelse viste imidlertid, at gennemsnitsalderen ved død var så lav som 16,3 måneder for vilde Cooper's høge.(Rosenfield og Bielefeldt, 1993)

  • Rækkevidde
    Status: vild
    12 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    1,3 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    244 måneder
    Bird Banding Laboratory

Opførsel

Cooper's høge er daglige. De bruger meget af deres tid på at vente på at bakke forbi fugle. Cooper's høge vandrer årligt mellem deres sommer ynglepladser og deres sydlige vinterområde. De er hovedsageligt en ensom art, der kun mødes for at opdrætte.(Rosenfield og Bielefeldt, 1993)

  • Nøgleadfærd
  • arboreal
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • vandrende
  • ensom
  • territoriale
  • Område område størrelse
    0,7 til 1 km ^ 2

Hjem rækkevidde

Der vides ikke meget om graden af ​​territorialitet blandt Cooper's høge. Imidlertid ser de ud til at opretholde en minimumsafstand mellem reden på 0,7 til 1,0 km.(Rosenfield og Bielefeldt, 1993)

Kommunikation og opfattelse

Cooper's høge kommunikerer ved hjælp af vokaliseringer og displays. De bruger sandsynligvis vokaliseringer mere end visuelle displays, fordi deres tætte skovklædte eller skovagtige habitat forhindrer visuelle displays i at blive set meget langt væk. En undersøgelse registrerede 42 forskellige opkald foretaget af kvinder, 22 af mænd og 14 af unge. Hannerne har højere stemmer end kvinder.

Cooper's høge er stærkt afhængige af synet for at lokalisere byttedyr. Som alle fugle opfatter Cooper's høge deres miljø gennem visuelle, auditive, taktile og kemiske stimuli.(Rosenfield og Bielefeldt, 1993)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Cooper's høge er primært rovdyr af fugle og små pattedyr. De lever også lejlighedsvis af krybdyr og padder. Under jagt sidder Cooper's høge normalt på et skjult sted og holder øje med bytte. De venter, indtil deres bytte ikke er opmærksom på deres tilstedeværelse, så sno dem hurtigt ned og gribe det. Bobhvider , stær , rødvingede solsort , østlige jordegern og egern er almindeligt bytte for Cooper's høge. Deres korte, afrundede vinger gør dem til meget manøvrerbare flyvere i tætte, skovklædte levesteder. Disse høge forfølger også bytte på jorden ved halv løb og halv flyvning. Byttet taget af en individuel Cooper's hauk er i høj grad påvirket af fuglens størrelse; større høge spiser større bytte end mindre høge.(Cybergeo, 1999; Ehrlich, et al., 1988; Rosenfield og Bielefeldt, 1993; Whitfield, 1984)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • spiser terrestriske hvirveldyr
  • Dyrefoder
  • fugle
  • pattedyr
  • padder
  • krybdyr

Predation

Voksne, nestlinger og æg er sårbare over for rovdyr fra store hornugler , rødhale høge og nordlige goshawks . Æg og nestlinger er også sårbare over for rovdyr fra vaskebjørne og Amerikanske krager .(Rosenfield og Bielefeldt, 1993)

Økosystemroller

Cooper's høge påvirker bestanden af ​​de dyr, de byder på. De er også værter for flere arter af parasitter, herunder larvedipteraner, mallophagial lus, bændelorm og helminter.(Rosenfield og Bielefeldt, 1993)


rødbenet frø

Kommensale / parasitiske arter
  • Indvendige parasitter (Larval dipterans)
  • Mallophagial fjer lus
  • Tarmparasitter (bændelorm)
  • Indvendige parasitter (Helminths)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Cooper's høge byder på små pattedyr, der kan være et skadedyr for landmænd eller boliger. De regulerer også populationer af alle deres byttearter og bidrager således til sunde økosystemer. Denne art bruges lejlighedsvis i falkejagt.(Rosenfield og Bielefeldt, 1993)

  • Positive virkninger
  • kontrollerer skadedyrsbestanden

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Cooper's høge byder lejlighedsvis på kyllinger på fjerkræbedrifter. Dette sker dog ret sjældent og opvejes af Cooper's høgeforbrug af skadedyrsarter, der kan forårsage betydelig skade på landmændenes afgrøder.(Cybergeo, 1999)

Bevaringsstatus

Cooper's høgepopulationer faldt som et resultat af brugen af ​​pesticider som DDT, men er begyndt at komme sig, siden DDT blev forbudt i 1972. En trussel mod Cooper's høge i dag er nedbrydning og tab af habitat. Ledelsesaktiviteter såsom logning kan gøre tidligere habitat uegnet til avl.

Cooper's høge er beskyttet under United States Migratory Bird Act og af CITES Appendix II, som regulerer den internationale handel med denne art. De er opført under CITES Appendix III i Costa Rica.(Rosenfield og Bielefeldt, 1993)

Bidragydere

Tanya Dewey (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, George Hammond (redaktør), Animal Agents Staff, Rachelle Sterling (editor), Special Projects.

Kari Kirschbaum (redaktør), Animal Agents Staff.

Vladimir Perepelyuk (forfatter), Fresno City College, Carl Johansson (redaktør), Fresno City College.

Populære Dyr

Læs om Apalone spinifera (Gulf Coast Spiny Softshell) på Animal Agents

Læs om Paralithodes camtschaticus (rød kongekrabbe) på Animal Agents

Læs om Xylocopa virginica (tømrerbi) på Animal Agents

Læs om Coregonus artedi (Cisco) om dyreagenterne

Læs om Syntomeida epilais på Animal Agents