Accipiter gentilis nordlige goshawk

Af Lauren Pajerski

Geografisk rækkevidde

Nordlige goshawks findes i bjergene og skovene i Nordamerika og Eurasien. I Nordamerika spænder de fra det vestlige centrale Alaska og Yukon-territorierne i nord til bjergene i det nordvestlige og vestlige Mexico. De findes typisk ikke i det sydøstlige USA.(Clark and Wheeler, 1987; Johnsgard, 1990)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende
  • palearctic
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • holarktis

Habitat

Nordlige goshawks kan findes i nåletræer og løvfældende skove. I løbet af deres redenperiode foretrækker de modne skove, der består af en kombination af gamle, høje træer med mellemliggende baldakin og små åbne områder i skoven til foder. I de kolde vintermåneder migrerer de til varmere områder, normalt i lavere højder.(Johnsgard, 1990; Squires og Reynolds, 1997)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • taiga
  • savanne eller græsarealer
  • chaparral
  • Skov
  • bjerge

Fysisk beskrivelse

Nordlige goshawks er den største art af slægten Accipiter . Hannerne vejer generelt mellem 630 og 1100 gram, har en gennemsnitlig længde på 55 cm og har et vingefang fra 98 til 104 centimeter. Kvinder er lidt større, vejer i gennemsnit mellem 860 og 1360 gram og har et vingefang på 105 til 115 centimeter og en gennemsnitlig længde på 61 cm.(Squires og Reynolds, 1997)



Alle accipiters, herunder nordlige goshawks, har en karakteristisk hvid gruppering af fjer, der danner et bånd over øjet (superciliary). I goshawks er dette bånd tykt og mere udtalt end hos de andre medlemmer af arten. Øjenfarven på voksne goshawks er rød til rødbrun, hos unge er øjenfarven lysegul.(Squires og Reynolds, 1997)

Farverne på nordlige goshawks hos voksne mandlige og kvindelige spænder fra skiferblågrå til sort. Deres ryg, vingedæksler og hoveder er normalt mørke, og undersiden er hvid med fin, grå, vandret spærring. Halerne er lysegrå med tre eller fire mørke bånd.(Squires og Reynolds, 1997)



En ung nordlig goshawks farve er helt anderledes end den voksnes. Deres ryg, vingedæksler og hoveder er brune, og deres undersider er hvide med lodrette brune striber.(Clark og Wheeler, 1987; Johnsgard, 1990; Squires og Reynolds, 1997; Wheeler og Clark, 1995)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • kvindelig større
  • Område masse
    631 til 1364 g
    22,24 til 48,07 oz
  • Rækkevidde
    55 til 61 cm
    21,65 til 24,02 tommer
  • Range vingespændvidde
    98 til 115 cm
    38,58 til 45,28 in

Reproduktion

Når man frier en ægtefælle, vil kvindelige goshawks tiltrække hanner i området ved enten at udføre dramatiske luftudstillinger og vokalisere eller ved at sidde i redenområdet og vokalisere. Når en ægtefælle er fundet, begynder de to goshawks at konstruere eller reparere deres rede. I løbet af denne tid vil parret kopiere sig mange gange om dagen, nogle gange så mange som 518 gange pr. Kobling.

Mandlige og kvindelige goshawks opretholder typisk en livslang parbinding, og først efter døden opsøger de en ny ægtefælle.(Johnsgard, 1990; Squires og Reynolds, 1997)



  • Parringssystem
  • monogame

Northern goshawks yngler en gang om året mellem begyndelsen af ​​april og midten af ​​juni, hvor den største aktivitet forekommer i slutningen af ​​april til maj. Et parring af nordlige goshawks begynder at forberede deres rede så tidligt som to måneder før æglægning. Reden er typisk placeret i en gammel vækstskov nær stammen på et mellemstort til stort træ og nær åbninger i skoven, såsom veje, sumpe og enge. Deres reder er normalt omkring en meter (39,4 tommer) i diameter og en halv til en meter (19,7 til 39,4 tommer) i højden og er lavet af døde kviste, foret med bladgrønne kviste eller bunke nåletræ og stykker bark.(Squires og Reynolds, 1997)


vandet holder frøen

Den typiske koblingsstørrelse er to til fire æg, som lægges med to til tre dages intervaller. Æggene er ru strukturerede, blåhvide i farve og måler 59x45 millimeter (2,3 x 1,8 inches) i størrelse. Koblingen begynder at klække inden for 28 til 38 dage efter lægning. Inkubation af æggene er primært kvindens opgave, men lejlighedsvis vil hannen tage sit sted for at lade kvinden jage og spise. Nestlinger bliver ved reden, indtil de er 34 til 35 dage gamle, når de begynder at flytte til nærliggende grene i det samme træ. De begynder måske at flyve, når de er 35 til 46 dage gamle. Unge unge børn kan fodres af deres forældre, indtil de er omkring 70 dage gamle.(Squires og Reynolds, 1997)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Northern goshawks yngler en gang årligt.
  • Parringssæson
    Opdræt forekommer normalt mellem begyndelsen af ​​april og midten af ​​juni, hvor den største aktivitet forekommer i slutningen af ​​april til maj.
  • Områdeæg pr. Sæson
    2 til 4
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    3
    Alder
  • Rækkevidde til ruge
    28 til 38 dage
  • Range flyvende alder
    34 til 35 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    70 dage
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 til 3 minutter
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    1 til 3 år

Kvindelige goshawks udgør størstedelen af ​​æginkubation, men lejlighedsvis vil mænd inkubere æggene for at lade kvinden jage og spise. Efter at koblingen er klækket, vil kvinden ikke forlade redenområdet, før nestlingene er 25 dage gamle. I løbet af denne tid er hannen den primære leverandør af mad til kvinden og hendes nestlings. Når nestlingene bliver 25 dage gamle, vil kvinden forlade dem i perioder for at jage med hannen.(Baicich og Harrison, 1997; Johnsgard, 1990; Squires og Reynolds, 1997)

Når nestede goshawks bliver 35 til 42 dage gamle, begynder de at flytte til grene tæt på reden. Kort efter dette begynder praksisflyvninger at forekomme. Ofte deltager nybegyndere i 'leg', som menes at give dem mulighed for at øve på jagtfærdigheder, som er nødvendige i hele deres liv.

Unge goshawks har tendens til at forblive inden for 300 m fra reden, indtil deres flyvefjer er fuldstændigt hærdet, cirka 70 dage. I løbet af denne tid stoler nybegyndere stadig på deres forældre for mad. Fuld afgang fra reden er dog ofte pludselig, og 95% af de unge goshawks bliver selvforsynende inden for 95 dage efter ruge.(Johnsgard, 1990; Squires og Reynolds, 1997)

Unge goshawks når seksuel modenhed så tidligt som et år efter klækning.(Squires og Reynolds, 1997)

  • Forældrenes investering
  • ingen inddragelse af forældre
  • altricial
  • præ-befrugtning
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flådning
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid / levetid

Der er kun få data om goshawks levetid og overlevelse. Den gennemsnitlige overlevelse, baseret på småbånds-returprøver, er 10,7 måneder. Maksimal levetid er også blevet forsømt i forskning, men det menes at være mindst 11 år. Kvinder har en højere overlevelsesrate, hovedsagelig på grund af deres større kropsmasse, hvilket giver dem en fordel i vintermånederne.(Squires og Reynolds, 1997)

  • Rækkevidde
    Status: vild
    19,8 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    11 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    10,7 måneder
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    196 måneder
    Bird Banding Laboratory

Opførsel

De fleste goshawpopulationer er stillesiddende, og de forbliver typisk i deres redeområder i hele deres liv. Kun goshawks, der yngler i de nordlige og nordvestlige dele af Nordamerika, er vandrende. De flyver syd i vintermånederne og vender derefter tilbage til deres redeområder om foråret.(Johnsgard, 1990; Squires og Reynolds, 1997)

Nordlige gothawks er yderst territoriale, og et par, der parrer sig, vil annoncere for deres redenområde ved at udføre en udførlig luftvisning før og under reden konstruktion og / eller reparation. Hvis deres indlejringsområde er truet, vil de forsvare det voldsomt.(Johnsgard, 1990; Squires og Reynolds, 1997)

Nordlige goshawks lever alene eller parvis og er daglige.

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • vandrende
  • stillesiddende
  • ensom
  • territoriale

Hjem rækkevidde

Hjemmeserierne for mandlige goshawks er generelt større end kvinder. Hjemmeområder overlapper ofte, bortset fra eksklusive redenområder. Under indlejring varierer størrelser på hjemmet mellem 570 og 3500 hektar.(Squires og Reynolds, 1997)

Kommunikation og opfattelse

Goshawks, som andre haukes , afhænger af vokaliseringer for kommunikation i deres skovklædte levesteder. De er især høje under frieri og indlejring. Begge køn giver lige så forskellige lyde, men kvindens lyde er dybere og højere, mens mandlige goshawks har tendens til at have højere og mindre kraftige stemmer. Der er også flere specifikke opkald eller klager fra goshawks.(Squires og Reynolds, 1997)

Som yngler kan unge goshawks bruge et 'fløjte-kald' som et bøn om mad. Det begynder som en ke-ke-ke-støj og skrider frem til en kakking-lyd. Kyllingen kan også bruge en 'pitched' twitter 'med høj tone, når den er godt fodret.(Squires og Reynolds, 1997)


hvad er en caracal

Som voksne vokser goshawks ved hjælp af jammer-opkald, som består af 'ki-ki-ki-ki' eller 'kak, kak, kak'. Dette opkald varierer med den handling, det repræsenterer. En 'anerkendelses-jammer' er lavet af både mænd og kvinder, når de går ind i eller forlader reden. Et 'mad-overførsel'-opkald, der er hårdt klingende, foretages af mænd for at kræve mad fra kvinden.(Squires og Reynolds, 1997)

Nordlige goshawks bruger også arbejdsstillinger og andre fysiske signaler til at kommunikere.

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Nordlige goshawks er kødædende og spiser hovedsageligt fugle, pattedyr, hvirvelløse dyr og krybdyr af moderat til stor størrelse. Individuelle byttedele kan veje op til halvdelen af ​​goshawken. Indholdet af en individuel goshawks-diæt afhænger af det miljø, hvor goshawken lever. Den gennemsnitlige diæt består af 21 til 59 procent pattedyr og 18 til 69 procent fugle, hvor de resterende procentdele består af krybdyr og hvirvelløse dyr. Nogle almindelige bytte inkluderer sne-sko hare , røde egern , jorden egern ,gran rype, ruffet rype og blå rype . Nordlige goshawks cache undertiden bytte på trægrene eller klemt i en skridt mellem grene i op til 32 timer. Dette gøres primært i nestling-fasen.(Johnsgard, 1990; Squires og Reynolds, 1997)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • spiser terrestriske hvirveldyr
  • Dyrefoder
  • fugle
  • pattedyr
  • krybdyr
  • insekter
  • Fodringsadfærd
  • gemmer eller cacher mad

Predation

Der er få naturlige rovdyr af goshawks. Store hornede ugler , høge og ørne , martens , ørn ugler og ulve , har været kendt for at bytte på goshawks, især nestlings, i tider med lav madtilgængelighed.(Squires og Reynolds, 1997)

Nordlige goshawks er formidable fugle og vil angribe overtrædere i deres redeområder.(Squires og Reynolds, 1997)

Økosystemroller

Nordlige goshawks er vigtige som rovdyr i de økosystemer, de lever i, især for små pattedyr og fuglepopulationer. De er også vært for interne og eksterne parasitter, herunderansigtcestods og trematoder.(Squires og Reynolds, 1997)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Nordlige goshawks er blevet brugt i århundreder i falkejagt. Endnu vigtigere er, at nordlige goshawks hjælper med at kontrollere populationer af små pattedyrs skadedyr.

  • Positive virkninger
  • kontrollerer skadedyrsbestanden

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Fordi nordlige kæber er truet i nogle områder, kan bevarelsesforanstaltninger for at beskytte dem have en negativ indvirkning på skovbranchen.(Squires og Reynolds, 1997)

Bevaringsstatus

Selvom de ikke er truet, er nordlige goshawks opført i tillæg II til CITES-aftalen, hvilket betyder, at de kan handles mellem lande under visse omstændigheder, men vil være truet af ukontrolleret handel. Nordlige goshawks er også beskyttet under Traktfugltraktatloven.(Weidensaul, 1996)

Tømmerhøstning er en stor trussel mod de nordlige savolpopulationer. I de senere år har adskillige stater som Michigan, Washington og Idaho nævnt nordlige goshawks som bekymringsarter og har øget bevaringsindsatsen med fokus på disse fugle.(Squires og Reynolds, 1997; Weidensaul, 1996)

Andre kommentarer

Nordlige goshawks betragtes som 'ledelsesindikatorer' i mange nationale skove. De betragtes som 'følsomme over for ændringer', og deres velbefindende kan ofte give spor til problemer med habitatændring.

Bidragydere

Lauren Pajerski (forfatter, redaktør), Undergraduate Research Opportunity Program, University of Michigan, George Starr Hammond (editor), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor, Tanya Dewey (editor), Animal Agents, Kari Kirschbaum (editor), Dyragenter.


er der krokodiller i Filippinerne

Populære Dyr

Læs om Paragordius varius på Animal Agents

Læs om Cystophora cristata (hætteklædt segl) på Animal Agents

Læs om Orthogeomys grandis (kæmpe lomme gopher) på Animal Agents

Læs om Neovison-vison (amerikansk mink) om Animal Agents

Læs om Ovis-aries (mouflon) om dyreagenterne

Læs om Plectrophenax nivalis (snebunting) på dyre agenterne