Accipiter nisus Europæisk spurvhøg

Af Michael Stevens

Geografisk rækkevidde

  • Biogeografiske regioner
  • palearctic
    • hjemmehørende

Habitat

Det ideelle habitat for eurasiske spurvehaver er i tæt afdækning ved siden af ​​et åbent jagtområde og ofte nær en strøm eller flod. Imidlertid kan levesteder også omfatte parker, landbrugsmarker og andre åbne områder. De bor i forskellige skovklædte områder, men foretrækker nåletræer eller blandede skove. Eurasiske spurvhakker kan også findes i rene løvskove eller i krattskove. Avlsmiljøer spænder fra omfattende skove til clearings, dale, høje skovklædte skråninger og brudte skovområder. Om vinteren kan vandrende befolkninger findes i forskellige forskellige levesteder og er mere udbredt i åbne områder uden træer.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Harrison og Greensmith, 1993)

  • Habitatregioner
  • tempereret
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • krat skov
  • Andre habitatfunktioner
  • forstæder
  • landbrugs

Fysisk beskrivelse

Eurasiske spurvehakker er en af ​​de mindste daglige rovfugle i Europa og udviser seksuel dimorfisme med kvinder, der er meget større end mænd. Voksne mænd vejer 110 til 196 g, og voksne hunner vejer 185 til 342 g. Vingespænd varierer fra 59 til 64 cm hos mænd og fra 67 til 80 cm hos kvinder. Hannerne er mellem 29 og 34 cm lange, mens hunnerne er mellem 35 og 41 cm.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Harrison og Greensmith, 1993; Kelly og Bland, 2006)



Harrierhar et lille hoved, slank krop og relativt korte vinger kombineret med en lang hale, der er kvadratisk eller hakket ved spidsen. Disse egenskaber giver mulighed for manøvredygtighed og hastighed. Denne art har også lange ben og et skarpt hakket næb, der bruges til at plukke fjer og trække bytte fra hinanden. Hanen er dorsalt gråblå, mens den ventralt udviser fine røde søjler. Kvinder er dorsalt brune eller gråbrune og brune spærrede ventralt. Derudover har hunner en bleg plet på nakken bag hovedet. Ungdyr ligner hunner, men er brune over, med brun spærring eller pletning ventralt.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Harrison og Greensmith, 1993; Kelly og Bland, 2006)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • kvindelig større
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • Område masse
    110 til 342 g
    3,88 til 12,05 oz
  • Rækkevidde
    29 til 41 cm
    11,42 til 16,14 tommer
  • Range vingespændvidde
    59 til 80 cm
    23,23 til 31,50 tommer

Reproduktion

Par eurasiske spurvehakker er monogame i hver ynglesæson, men kan skifte par fra år til år. Typisk tiltrækker mænd kvinder gennem luftvisning eller ved at dykke på kvinder, der ligger i træer eller på grene. Befolkningen af ​​spurvhakker består af territoriale ynglende par og ikke-territoriale ikke-avlsindivider, der kaldes floaters. Flydere er ikke i stand til at erhverve redeområde på grund af den defensive opførsel hos etablerede nestende par. Imidlertid er det blevet vist gennem fjernelsesundersøgelser, at når ynglende par forlader deres territorium, er redenområdet hurtigt beboet af en flyder. Flyderen kan derefter yngle i samme år.(Newton og Marquiss, 1982; Newton og Rothery, 2001; Petty, et al., 1995; Reid, 1988)

Opdrætpar forbliver ofte sammen fra år til år og vender tilbage til det samme redenområde, selvom de hvert år bygger en ny rede. Flere faktorer som fødevareforsyning og avlsucces bidrager til, om et par forbliver sammen eller vender tilbage til det samme område. Det er mindre sandsynligt, at et avlspar vender tilbage i de efterfølgende år i fattige områder med en begrænset fødevareforsyning. Mislykkede avlspar er mindre tilbøjelige til at forblive sammen i endnu et år, mens ældre par, der har avlet med succes, er mere tilbøjelige til at forblive sammen. De to medlemmer af et avlspar er ofte i en lignende alder. Dette kan skyldes naturlig præference eller et begrænset antal uparrede ældre fugle. Faktorer som avlsucces og dødelighed påvirker parssammensætningen og langvarige monogame parringer.(Newton og Marquiss, 1982; Newton og Rothery, 2001; Petty, et al., 1995; Reid, 1988)



  • Parringssystem
  • monogame

Hvert år yngler par af eurasiske spurvehaver tidligt på foråret og lægger æg mellem slutningen af ​​april og begyndelsen af ​​juni. Par, der lægger deres æg tidligere på sæsonen, producerer flere unge end par, der ligger senere på sæsonen. Derudover er par, der har adgang til den mest rigelige forsyning af mad eller er bedre jægere, i stand til at producere de tidligste og største ægskoblinger. Par, der har begrænset adgang til mad eller er ringere jægere, lægger mindre kløer senere på sæsonen og er mere tilbøjelige til at forlade deres æg.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Newton og Marquiss, 1984)

Evnen til at opdrætte med succes er direkte relateret til kvindens kropsvægt. Hunnens kropsvægt afhænger af madforsyningen, og dette er korreleret med en effektiv mandlig jæger. Kvinder, der får mere vægt tidligt på sæsonen, er i stand til at lægge deres æg tidligere. I gennemsnit lægger hunner fire til fem æg om året, og det tager 33 dages inkubation for æggene at klække. Nestlings vejer i gennemsnit 20 gram ved udklækning. Efter klækning er der 24 til 30 dage, indtil de flyver, og yderligere 20 til 30 dage før uafhængighed.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Newton og Marquiss, 1984)

Avlsucces er også stærkt korreleret med kvindens alder. Hos kvinder forbedres næsten alle aspekter af avl med alderen, inklusive koblingsstørrelse og antal overlevende afkom. Men på et tidspunkt topper avlssucces toppe og begynder derefter langsomt at udhules med yderligere alder.



Typisk når både mænd og kvinder kønsmodenhed på et til tre år.(Newton og Rothery, 2002)


bare-halet uldet opossum

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • befrugtning
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Eurasiske spurvehaver yngler en gang årligt.
  • Parringssæson
    Avlssæsonen finder sted fra midten af ​​april til slutningen af ​​august.
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    4 til 5
  • Rækkevidde til ruge
    33 til 35 dage
  • Range flyvende alder
    24 til 30 dage
  • Rækkevidde til uafhængighed
    20 til 30 dage
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 til 3 år
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    1 til 3 år

Platformen, stick nest er konstrueret primært af hannen. Efter udklækning plejes de altricial kyllinger af kvinden og fodres med mad leveret af den jagtende mand. Da kyllingerne vokser, og der er behov for mere mad, bliver høna ofte også tvunget til at jage for at skabe en ekstra fødekilde. Cirka 26 dage efter klækning er de unge i stand til at forlade reden og begynde at sidde og lære at flyve. Efter yderligere 26 dage holder forældrene op med at forsyne deres unger med mad, hvilket tvinger dem til at blive uafhængige og foder alene. Mest dødelighed hos unge forekommer inden for tre dage efter klækning, og de fleste dødsfald skyldes, at unger bliver trukket ud af reden af ​​høna. Nogle dårlige kyllinger kan også dø af sult, måske på grund af konkurrence med andre kyllinger eller på grund af mangel på mad leveret af forældrene.(Newton og Marquiss, 1981; Newton og Moss, 1984; Newton, 1976)

Ud over at tage sig af de unge, forsvarer den kvindelige spurvhaj reden fra indtrængen af ​​andre spurvehaver og fra rovdyr. Nordlige gawawks forsøger sommetider at bytte på spurvehaukyllinger, men kvinden er ofte i stand til med succes at beskytte reden.(Vedder og Dekker, 2004)

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • mandlig forældrepleje
  • kvindelig forældrepleje
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • han-
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid / levetid

Den ældste indspillede eurasiske spurvhøg var en bandet tyve år gammel person, der blev fundet i Danmark. Spurvehaver lever typisk i tre til fire år, men dette gennemsnit er skæv på grund af ny dødelighed. Den højeste dødelighed forekommer hos unge mænd. Dette skyldes deres lille størrelse tidligt i livet, hvilket begrænser jagtområdet og byttestørrelsen. Mindre bytte betyder, at unge mænd ikke kan gå så længe mellem måltiderne, og dette fører til en højere dødelighed.(Kelly og Bland, 2006; Newton og Moss, 1984)

  • Rækkevidde
    Status: vild
    20 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    3 år

Opførsel

Harrierer generelt hemmelighedsfuld og ensom, undtagen når han lever som et redepar. Enkeltpersoner lever enten i et monogamt avlspar eller som ensomme ikke-avlsindivider. Opdræt par forsvarer deres rede område fra indtrængen fra andreA. indsats. Generelt reder denne art i træer og jager i skovområder, hvor den er i stand til at fange sit bytte uforvarende. Det findes normalt liggende lodret og under afdækning, men er undertiden mere udsat. Høj cirkling observeres ofte som en indledning til jagt.

Flytningen af ​​denne art er kendetegnet ved en flap, flap, glidebevægelse, hvilket resulterer i hurtige slag og korte glider.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Gotmark og Post, 1996; Reid, 1988)

  • Nøgleadfærd
  • arboreal
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • vandrende
  • ensom
  • territoriale
  • Område område størrelse
    35 (høj) km ^ 2

Hjem rækkevidde

Rækken afA. indsatsafhænger af flere faktorer, herunder tilgængelighed af fødevarer, madbehov og avlsovervejelser. Generelt er intervallerne større i levesteder, hvor mad er mere knappe, eller når der er behov for mere mad (når man fodrer ung). I midten af ​​en fugles hjemområde er dens rede; ikke-ynglende individer er dog ikke begrænset til huse eller specifikke redeområder. For parrede par varierer rækkevidden gennem året. Områder er mindste, når reden skal overværes, det vil sige fra før æglægning til ynglende periode. Generelt udviser kvinder et større område end mænd, men kvinder er mere stillesiddende, når de tager sig af reden. Områder er registreret op til 3500 ha.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Harrison og Greensmith, 1993; Marquiss og Newton, 1982)

Kommunikation og opfattelse

Eurasiske spurvehakker er ofte tavse, når de er væk fra reden, men de kan dog ringe til at kontakte andre medlemmer af deres art. Et kald kaldes også, når fugle trues af en territorial indtrænger eller mennesker. Et blødere kald bruges når man bringer bytte eller ringer til et andet medlem af arten, der er det modsatte køn. Hovedopkaldet varierer i hastighed afhængigt af omstændighederne og beskrives som en skingrende knitring. Kvinder bruger et særpræg, når en mand bringer dem mad.

Hannerne kan udføre en himmeldans i nærværelse af kvinder for at tiltrække en ægtefælle. Dette inkluderer lave og dybe dyk, opadgående gynger og højcirkling. Haner kan også dykke på hunner, der sidder eller flyver for at få opmærksomhed i parringssæsonen.(Ferguson-Lees og Christie, 2001)

Sparrowhawks udviser enestående syn, der er med til at fange sit karakteristiske lille og hurtige bytte. Fremragende syn opnås gennem en overflod af stænger og kegler; flere sensoriske celler betyder bedre syn.Harrierhar også kikkertvision, som giver mulighed for fremragende dybdeforståelse, og den kan se i farve, som hjælper med identifikation af bytte. Eurasiske spurvehaver har en begrænset lugtesans, men en akut smagsans bruges til at opdage fødevarer, der muligvis kan være skadelige. Også en følelse af hørelse bruges til at fornemme auditive opkald foretaget af medlemmer af den samme art, og taktile sanser bruges, når man fanger byttedyr. Som alle fugle, opfatter eurasiske spurvehaver deres omgivelser gennem lyd-, visuelle, taktile og kemiske stimuli.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Gotmark og Post, 1996)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Harrierer et kødædende dyr, der lever af byttedyr, som kan bestå af op til 97% små fugle, men også kan omfatte pattedyr som unge kaniner, voles, spidsmus, egern og andre små dyr. Lejlighedsvis tages firben og padder. Meget sjældent spises også insekter og kød. Eurasiske spurvhakker byder på alle fuglers aldre. Det mest almindelige fuglbytte er jordfødere som finker, sanger, trost og robins. De fleste bosiddende småfugle kan dog være bytte. Unge høge har vist sig at bytte overvejende på nyfugle, men den samlede diæt svarer til den hos voksne.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Gotmark og Post, 1996; Kelly og Bland, 2006)

Normalt er de større vildtfugle forbeholdt hunner, der kan fange bytte op til 150 g, mens hanner jager mindre bytte op til 40 g. Imidlertid er den primære jæger i redenperioden normalt den mandlige spurvhøg, som giver mad til sin ægtefælle og afkom. Før æglægning fanger hanen mad til sin ægtefælle indtil det tidspunkt, hvor de unge kræver mere mad, og på dette tidspunkt begynder kvinden også at jage. Typisk jager mænd i skoven under mere dækning, mens hunner jager i mere åbne områder.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Gotmark og Post, 1996)

Spurvehaver bruger en plukkestolpe, der ligger ca. 30 m fra reden. Dette er normalt en træstamme eller stub, hvor byttets fjer fjernes. Primære jagthabitater er løvskove, skovkanter og halvåbne områder inklusive gårde og landsbyer. Når jeg jager,A. indsatsforbliver skjult ved en aborre eller bevæger sig fra aborre til aborre, indtil dens bytte nærmer sig. Høken bryder derefter fra dækning og jagter og fanger sit bytte ved at flyve hurtigt og lavt til jorden.A. indsatsforetager hyppige jagtbesøg i et område, når en rentabel byttekilde identificeres.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Gotmark og Post, 1996)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • spiser terrestriske hvirveldyr
  • Dyrefoder
  • fugle
  • pattedyr
  • padder
  • krybdyr
  • Carrion
  • insekter

Predation

Harrierhar få rovdyr; imidlertid, nordlige goshawks har været kendt for at angribe reder for at rovfugle spredte fugle. I disse situationer er moderspurven blevet observeret for at kunne forsvare reden mod angreb, mens hanen observerer og undertiden foretager nødopkald.(Vedder og Dekker, 2004)

  • Kendte rovdyr

Økosystemroller

Harrierer et stort rovdyr af små fugle og pattedyr i sit habitat og tjener til at regulere befolkningen i dets byttearter.A. indsatser vært for flere blodparasitter inklusiveSmeltende leukocytozoon, arter af slægtenHæmoproteusog af slægten (Plasmodium).(Gotmark og Post, 1996)

Kommensale / parasitiske arter
  • Blodparasitter (Smeltende leukocytozoon)
  • Blodparasitter (Hæmoproteus)
  • Fuglemalaria (Plasmodium)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

accipter indsatsbytte på små pattedyr, der undertiden er skadelige for landbruget.(Gotmark og Post, 1996)

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Harrierkommer ofte i konflikt med mennesker, fordi den byder på populære fuglepopulationer, især vildtfugle, sangfugle og raceduer. Imidlertid er dens virkning på duer og sangfugle ofte overdrevet. Eurasiske spurvhakker, der rovfugle fuglepopulationer, har ført til bevidst ødelæggelse af spurvhaukpopulationer af jordbesiddere og gamekeepers. På grund af det store antal ikke-avlende individer har spurvehaukpopulationen været i stand til hurtigt at komme sig.(Holloway, 1996; Newton, et al., 1977)

Bevaringsstatus

Under IUCNs røde listeA. indsatsklassificeres som mindst bekymrende. Denne art er en af ​​Eurasiens seks mest almindelige og udbredte rovfugle. Befolkningen er stabil eller stigende i de fleste dele af Europa på trods af menneskelig forfølgelse af jægere og jordejere og brugen af ​​pesticider. I løbet af 1950'erne og 1960'erne førte brugen af ​​pesticider såsom DDT til et katastrofalt nedbrud i befolkningen. DDT får æggeskallene til at være for tynde, hvilket resulterer i, at æg brydes under inkubation. Også overdoser af pesticider førte til dødsfald hos mange individer, men et forbud mod skadelige pesticider samt en mere oplyst offentlig holdning til spurvehakker har ført til et opsving. Bestanden anslås nu at overstige en million ynglende par over hele verden, ud over mange ikke-avlsindivider. I England er befolkningstætheden målt til at være fra 10 til 72 par pr. 100 kvadratkilometer. Befolkninger over hele verden betragtes nu som stabile, og eurasiske spurvehaver står i øjeblikket ikke over for store trusler.(Ferguson-Lees og Christie, 2001; Holloway, 1996)


rød hale hawk videnskabeligt navn

Andre kommentarer

Der er seks anerkendte underarter afA. indsats. De er A. bestræbelser ,A. indsats nisomilis, A. nisus melaschistos ,A. nisus wolterstorff, A. nisus granti og A. indsats punicus .(Ferguson-Lees og Christie, 2001)

Bidragydere

Michael Stevens (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor, Rachelle Sterling (editor), Special Projects.

Populære Dyr

Læs om Carcharhinus limbatus (haj) på dyre agenter

Læs om Kinorhyncha (mudderdrager) på Animal Agents

Læs om Odobenus rosmarus (hvalross) på Animal Agents

Læs om Cercartetus lepidus (Tasmanian pygmy possum) på Animal Agents

Læs om Lampsilis siliquoidea på Animal Agents

Læs om Aphelocoma californica (western scrub jay) på Animal Agents