Acerodon jubatusgolden-udjævnede frugtflagermus

Af Virginia Heinen

Geografisk rækkevidde

Acerodon jubatuser endemisk over for Filippinerne med undtagelse af Palawan-regionen og øgrupperne Batanes og Babuyan.(Mildenstein et al., 2008; Wilson og Reeder, 2005)

  • Biogeografiske regioner
  • Orientalsk
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • ø endemisk

Habitat

Acerodon jubatussover i hårdttræstræer, ofte på klippekanter eller stejle, utilgængelige skråninger. Andre foretrukne rostepladser inkluderer bambusklumper, mangrovetræer og andre sumpede skovområder. Roing websteder er normalt placeret på små offshore øer.Acerodon jubatuser observeret at anvende forstyrrede områder til roosting.(Mildenstein et al., 2008; Mudar og Allen, 1986; Nowak, 1991)



Når man søgerAcerodon jubatusudviser en stærk præference for primærskov eller sekundærskov af høj kvalitet frem for forstyrrede levesteder og kan flyve lange afstande (op til 16 km) fra sin roost for at nå disse placeringer. Der er også en præference for flodmargener, sandsynligvis på grund af deres særlige plantesamfund.Acerodon jubatusfindes sjældent som foder i forstyrrede eller landbrugsområder, selvom det regelmæssigt krydser sådanne områder, mens de rejser mellem skovområder.(Mildenstein et al., 2005; Mildenstein et al., 2008; Nowak, 1991; Stier og Mildenstein, 2005)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • Vådområder
  • sump
  • Andre habitatfunktioner
  • vandløb
  • Rækkevidde
    0 til 1100 m
    0,00 til 3608,92 fod

Fysisk beskrivelse

Ligesom andre flagermus i familien Pteropodidae ,Acerodon jubatushar store, lyse øjne og relativt enkle ydre ører med kontinuerlige margener. Ørene er omtrent lige så lange som næsepartiet og er spidse. Der er en klo på det andet ciffer i hver fløj. Kraniet har stærke, ufuldstændige postorbitale processer med supraorbital foramena. Tænderne er skarpe og spidse, bortset fra de sidste to kindtænder.(Ingle og Heaney, 1992; Taylor, 1934)

Pelsen afAcerodon jubatuser tynd på hals- og øremembranerne, fraværende på vingemembranerne og kort og glat på kroppen. Der er betydelig variation i farve, men det typiske skema er mørkebrun eller sort på panden og siderne på hovedet, rødbrun på skuldrene og en mørkebrun eller sort på nedre ryg og underside. Nakken spænder fra creme til gylden gul. Der er en smal linje orange i nakken. Variabelt antal gule hår er spredt gennem pelsen, især på underkroppen. Variation i farve afhænger ikke af alder, køn eller lokalitet.(Nowak, 1991; Taylor, 1934)



Hoved- og kropslængden varierer fra 178 til 290 mm; der er ingen hale. Underarmen varierer mellem 125 og 203 mm, og vingespændet varierer mellem 1,51 og 1,7 m. Vægt mellem 1050 og 1200 g er rapporteret, hvilket gørAcerodon jubatusblandt de største flagermus i verden. Hannerne er større og tungere end kvinder.(Heaney og Heideman, 1987; Ingle og Heaney, 1992; Mudar og Allen, 1986; Nowak, 1991)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Område masse
    1050 til 1200 g
    37,00 til 42,29 oz
  • Rækkevidde
    178 til 290 mm
    7,01 til 11,42 tommer
  • Range vingespændvidde
    1,51 til 1,7 m
    4,95 til 5,58 fod

Reproduktion

Der er i øjeblikket ingen oplysninger om parringssystemet forAcerodon jubatus.


blade næse flagermus fjender

Acerodon jubatuspopulationer på alle øer reproducerer på omtrent samme tid, hvilket indikerer, at de sandsynligvis bruger fotoperiode som et signal i stedet for mere lokaliserede miljøforhold. Kvinder føder i løbet af april og maj og muligvis begyndelsen af ​​juni. Kvinder i fangenskab føder kun en gang hvert andet år; de i naturen formerer sig sandsynligvis sjældnere. Der kendes ikke meget om kuldstørrelse, men kvinder er ikke blevet observeret med mere end et afkom ad gangen.(Heideman, 1987; Mildenstein, et al., 2008)



  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • livlig
  • Avlsinterval
    Kvinder kan yngle så ofte som en gang hvert andet år.
  • Parringssæson
    Fødsler forekommer fra april til juni, men drægtighedsperioder er ukendte, så ynglesæsonen er endnu ikke fastlagt
  • Gennemsnitligt antal afkom
    en

Kvinder er blevet observeret at bære et enkelt afkom. De unge klæber sig til deres mødres pels med deres klør, mens mødrene blæser dem med den ene vinge for at holde dem kølige. Kvinder investerer betydeligt i deres unge gennem drægtighed og amning.(Taylor, 1934)

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid / levetid

Der er i øjeblikket ingen oplysninger om levetiden iAcerodon jubatus.

Opførsel

Acerodon jubatusenkeltpersoner bor sammen med andre flagermusarter, især Pteropus vampyrus og lejlighedsvis Pteropus hypomelanus . De er typisk mindre end disse andre arter og udgør mindre end 20% af den samlede roostpopulation. Blandede kolonier på 100.000 til 150.000 individer blev rapporteret i begyndelsen af ​​1900'erne til 1920'erne; for nylig er der imidlertid ikke observeret nogen kolonier over 30.000 individer, og mange er ikke større end 5.000 individer. Flagermus dukker op fra kolonien ved solnedgang, flyver ind i bjergene for at fodre med frugt og vender tilbage inden solopgang.(Heaney og Heideman, 1987; Mildenstein et al., 2008; Taylor, 1934)

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • natlig
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • Social
  • koloniale

Hjem rækkevidde

Hjemmesortimentstørrelser for frugtflagermus med gylden låg kendes ikke.


røde hale boa slanger

Kommunikation og opfattelse

Acerodon jubatusenkeltpersoner har store øjne og kan bruge visuelle signaler i kommunikationen. De har en karakteristisk lugt, hvilket antyder olfaktorisk kommunikation, men der er ikke identificeret nogen specifikke duftkirtler.

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • kemisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Frugt flagermus med gyldne låg er frugivorer. Figner ( Ficus ) synes at være en hæfteklammer, da figenfrø i gennemsnit udgør 41% af skraldet.Ficus subcordataer dog den mest spiste artAcerodon jubatusviser også en stærk præference for frugter fra andre Ficus arter og i mindre gradFicus variegata. Ikke alle figenarter bruges, og diætområdet er smallere end andre flagermus i samme område. Især findes disse hæfteplanter kun i modne lavlandsskove, hvilket gør gyldne kappede frugtflagermusskove obligatoriske. De spiser også blade ved at knuse dem og sluge væskeindholdet, men hvor meget af kosten der består af blade er ukendt.(Stier og Mildenstein, 2005)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • frugivore
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frugt

Predation

Der er ingen kendte rovdyr afAcerodon jubatus.

Økosystemroller

Frugtbat med gyldne låg, som frugivores, er distributører af plantefrø. Virkningen af ​​en sådan distribution på det lokale økosystem er ikke registreret.(Stier og Mildenstein, 2005)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Nogle store flagermusrumme deles afAcerodon jubatusog andre arter, bruges som turistattraktioner.(Mildenstein et al., 2008)

Gylden-udjævnede frugt flagermus jages til forbrug. De fanges også lejlighedsvis live til eksport, selvom dette er usædvanligt, fordi de siges at have en ubehagelig lugt sammenlignet med andre lignende flagermus. Denne praksis har bidraget til artens truede status.(Mildenstein et al., 2008)

  • Positive virkninger
  • handel med kæledyr
  • mad
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen kendte bivirkninger afAcerodon jubatuspå mennesker.

Bevaringsstatus

Frugtbat med gyldne låg er opført som truet af IUCN og vises i tillæg I til CITES. Befolkningen oplever alvorlige tilbagegang på grund af tab af levesteder fra skov- og landbrugsprojekter og jagt på kød eller handel. De er særligt modtagelige for tab af levesteder på grund af deres afhængighed af figentræer, der kun findes i moden gammelskov. Denne art er beskyttet med tre store rooststeder, der er helt undtaget fra jagt, men flagermusene jages stadig, mens de søger væk fra roosts. Befolkningen anslås til ca. 10.000 individer; dette repræsenterer et fald på 50% i løbet af de sidste 30 år. Faldet forventes at fortsætte, medmindre ødelæggelsen af ​​skov med gammel vækst ophører. Befolkning anerkendt nu somA. jubatus( Acerodon lucifer ) er nu uddød.('Bilag I, II og III', 2008; Heaney og Heideman, 1987; Mildenstein et al., 2008)

Andre kommentarer

Denne art inkluderer nu Panay gyldne-kronede flyvende ræve, Acerodon lucifer , som engang blev betragtet som en separat art. Der synes ikke at være nogen morfologiske forskelle for at skelne mellem de to taxaer. Det vides ikke, om de er adfærdsmæssigt identiske, og dette vil sandsynligvis aldrig blive bestemt, fordi Panay-befolkningen ser ud til at være uddød.(Ingle og Heaney, 1992; Mildenstein, et al., 2008)

Bidragydere

Virginia Heinen (forfatter), Michigan State University, Barbara Lundrigan (redaktør, instruktør), Michigan State University, Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Populære Dyr

Læs om Nycteris grandis (stor spaltefladeflagermus) på Animal Agents

Læs om Varanus komodoensis (Komodo Dragon) på Animal Agents

Læs om Tamias minimus (mindst jordegern) på dyre agenterne

Læs om Coereba flaveola (bananquit) på Animal Agents

Læs om Tyrannus tyrannus (østlige kongefugl) på dyre agenterne

Læs om Sciurus aberti (Aberts egern) på dyreagenterne