Acomys russatusgolden spiny mus

Af Benjamin Fishman

Geografisk rækkevidde

Gyldne spiny mus bebor en begrænset region i Mellemøsten og Afrika. Indtil for nylig blev de kun fundet i den nordøstlige del af den egyptiske ørken og i det sydlige Sinai i Saudi-Arabien (Harrison og Bates 1991). Gyldne spiny mus er nu blevet opdaget, der beboer de nuværende regioner i Jordan, Israel, Yemen og Oman (Nowak 1999). Arter af slægten Acomys findes alle i tørre regioner fra det østlige Middelhav til Pakistan.

  • Biogeografiske regioner
  • palearctic
    • hjemmehørende
  • etiopisk
    • hjemmehørende

Habitat

Gyldne spiny mus lever i tørre regioner bestående af ørkener og savanner domineret af stenede sprækker.A. russatustage ophold i terræn bestående af udtørrede flodlejer og bjergskråninger strødt med kampesten (Kronfeld et al. 1994). Her kan de klemme mellem sprækker og forblive beskyttet mod rovdyr. Farven på deres pelage hjælper yderligere med at blande sig i det tørre landskab. Spiny mus har typisk ikke et familiehjem, men bor i et lille samfund med andre A. russatus. Disse samfund er ikke jævnt fordelt, men ligger nær fødekilder. I områder, hvor der findes menneskelig beboelse,A. russatussamfund er tætte, især på grund af landbrugsfødevarekilder (Haim og Rozenfeld 1998). Det er blevet antydet, at sidenA. russatuser passive, gennem tid er de blevet tvunget til at leve i tørre miljøer på grund af konkurrence / udstødelse fra andre mere dominerende gnavere (Kronfeld et al. 1994).




fælles snapping skildpadde habitat

  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit
  • savanne eller græsarealer

Fysisk beskrivelse

Acomys russatuser lys gyldenbrune i udseende på den dorsale overflade. Ventralsiden er hvid i farve, men hele denne pelages af denne art er børstet med individuelle, ikke-stikkende pigge, der dækker dyret. Børsten har tendens til at være tykkere og mere rigeligt dorsalt. Enderne af pigge er sorte eller grå, hvilket giver denne art et mere lysebrunt udseende i stedet for lyst guld. Et enkelt hvidt plaster findes under hvert øje og bag hvert øre. Dorsale sider af hvert lem indeholder også et lille hvidt plaster. Gennemsnitlige krops- og halelængder er 7-15 cm. og henholdsvis 4-13 cm (Grzimek 1990). Der er let seksuel dimorfisme i størrelse.



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Område masse
    15 til 80 g
    0,53 til 2,82 oz
  • Gennemsnitlig masse
    45 g
    1,59 oz
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    0,24 watt
    Alder

Reproduktion

Denne art er i stand til at opdrætte hele året, dog yngler toppe i den våde sæson fra februar til juli. De første kuld er små, kun en eller to unge er født. Ældre kvinder kan føde kuld på fire eller fem unge. Drægtighedsperioder varer 5-6 uger, i modsætning til de fleste murider, hvor drægtigheden er ca. 3-4 uger lang. Dette resulterer iAcomys russatusnyfødte er meget veludviklede. Disse unge er ikke hårløse, blinde eller hjælpeløse som de fleste mus (Grzimek 1990). De kræver meget lidt opvarmning af moderen, nyfødte kan opretholde konstante kropstemperaturer. Dette kan være en tilpasning til at leve i et tørt klima (Harrison og Bates1991).

Unge spiny mus fødes i nærværelse af adskillige hunner. Disse hunner hjælper moderen ved at slikke og rengøre den nyfødte og afbryde navlestrengen. Andre ammende hunner vil forsøge at stjæle og adoptere disse unge som deres egne. Ingen kamp opstår, og denne 'politik' synes at forstås inden for arten. Således er nyfødte i det væsentlige 'ejendom' for alle ammende kvinder i et samfund (Grzimek 1990). Hannens rolle er ikke signifikant. Han kan findes ved at bevogte et reden og finde mad i de første par uge efter fødslen. Forældrepleje sker hovedsageligt af den / de ansvarlige mor (er). Inden for 3 måneder er de nyfødte alene og seksuelt modne. Typisk levetid er omkring 3 år.



  • Nøgle reproduktive funktioner
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • Gennemsnitligt antal afkom
    2.5
    Alder
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    34 dage
    Alder
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    91 dage
    Alder

Opførsel

Den gyldne spiny mus er en ikke-aggressiv gnaver. Når det er i fare eller alarmeret, projicerer det udadtil sine børstehvirvler for at få sig til at virke større for et rovdyr.A. russatushar også specialiserede adfærdsmæssige og fysiologiske tilpasninger, der gør det muligt for dem at overleve under ekstreme tørre forhold (Degen 1994). På grund af en altædende diæt er tilstrækkelige vandkrav opfyldt, som muliggør fordampningskøling i dagslys. Desuden har den gyldne spiny mus en lav metabolisk hastighed, som minimerer fødevarebehovet og sænker den interne varmeproduktion og derved fremmer diurnal aktivitet (Haim og Izhaki 1995).

Derudover inden for dets naturlige habitatA. russatussameksisterer med sin kongener, A. cahirinus. A. cahirinus er natlige og menes at udelukke konkurrencedygtigtA. russatus(Kronfeld et al. 1994). I en undersøgelse udført i 1971, da A. cahirinus blev fjernet fra et miljø,A. russatusblev natlig (Kronfeld et al. 1994). Det blev også fundet, atA. russatuskropstemperaturer stiger tidligere før solnedgang og falder senere end temperaturerne i A. cahirinus hvilket antyder en fysiologisk tilpasning til den daglige aktivitet (Haim og Izhaki 1995).

  • Nøgleadfærd
  • bevægelig

Kommunikation og opfattelse

  • Opfattelseskanaler
  • taktil
  • kemisk

Madvaner

A. russatas er altædende og kræver en relativt fugtig diæt på grund af højt fordampende vandtab i ørkenen. Denne diæt består hovedsageligt af animalsk stof, men inkluderer også snegle, insekter, frø og andet plantemateriale (Degen 1994). Denne særlige spiny mus er dagligt (se adfærd) og dermed jager / samler mad hele dagen. I fangenskab er den gyldne spiny mus blevet dokumenteret at spise kamel edderkopper og skorpioner. Fordi mad og vand ikke er let tilgængelige i ørkenen, vil den gyldne spiny mus tåle sult og tørst i op til ni dage (Harrison og Bates 1991). Ingen beviser tyder på, at spiny mus jager i hold eller pakker, men de er sociale dyr og lever normalt i kolonier (se reproduktion).



Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Gyldne spiny mus er populære kæledyr i dele af Mellemøsten og kan være en fødekilde for kæledyrs slanger. Spiny mus er nemme at vedligeholde og opdrætte i laboratoriet (Nowak 1999). Dette har ført til omfattende biologisk og kræftforskning med disse mus.

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

I udviklingen af ​​tørre regioner er den gyldne spiny mus blevet en lille gener for landbrugsmarker, der bruger drypvanding. I særdeleshed,A. russatusvil spise frø og ødelægge visse afgrøder. De er undertiden i fokus for folkesundhedsproblemer, fordi loppepopulationer på disse mus kan være vært Rickettsia , den organisme, der forårsager tyfus (Nowak 1999).


hvad er en kitræv

Bevaringsstatus

Acomys russatusbefolkningerne vokser langsomt, når menneskelige fremskridt skrider videre ind i ørkener og tørre områder. Dette skyldes, at menneskelig beboelse leverer yderligere fødekilder til den gyldne spiny mus.

Bidragydere

Benjamin Fishman (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.

Populære Dyr

Læs om Bothriopsis punctata (Chocoan Forest Pit Viper) på Animal Agents

Læs om Plestiodon obsoletus (Great Plains Skink) på Animal Agents

Læs om Cephalophus silvicultor (gulrygget duiker) på Animal Agents

Læs om Otaria flavescens (sydamerikansk forsegling) om dyreformidlerne

Læs om Python reticulatus (Reticulated Python) på Animal Agents

Læs om Taeniopygia guttata (zebrafink) på Animal Agents