Myna Sturnidae tredobbelt

Af Tiffany Lin

Geografisk rækkevidde

Almindelige mynas er hjemmehørende i Sydasien. Deres naturlige avlsområde er fra Afghanistan gennem Indien og Sri Lanka til Bangladesh. De er blevet introduceret til mange tropiske områder i verden undtagen Sydamerika. Almindelige mynas er en hjemmehørende art i Indien, selvom der er rapporteret om lejlighedsvis øst-vest bevægelse.('National Geographic Field Guide to the Birds of North America, 4th ed.', 2002; Invasive Species Specialist Group, 2006; Rousset and Thorns, 2007)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • introduceret
  • palearctic
    • introduceret
  • Orientalsk
    • hjemmehørende
  • etiopisk
    • introduceret
  • australsk
    • introduceret
  • oceaniske øer
    • introduceret

Habitat

Almindelige mynas indtager en bred vifte af levesteder i varme områder med adgang til vand. I deres oprindelige rækkevidde bor almindelige mynas i åbne landbrugsområder såsom landbrugsjord såvel som byer. De findes ofte i udkanten af ​​byerne og også afsidesliggende gårde i ørken eller skov. De har tendens til at undgå tæt vegetation. De er mest almindelige i tørre skove og delvis åbne skove. På Hawaii-øerne er de blevet rapporteret fra havhøjde til 3000 meter. Almindelige mynas foretrækker at bo i isolerede stativer af høje træer med tætte baldakiner.('Faktaark: Common Myna', 2003; Invasive Species Specialist Group, 2006; Kannan og James, 2001)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • krat skov
  • Andre habitatfunktioner
  • urban
  • forstæder
  • landbrugs
  • vandløb
  • Rækkevidde
    0 til 3.000 m
    0,00 til ft
  • Gennemsnitlig højde
    1.500 m
    ft

Fysisk beskrivelse

Almindelige mynas varierer i kropslængde fra 23 til 26 cm, vejer alt fra 82 til 143 gram og har et vingefang på 120 til 142 mm. Kvinden og hannen er for det meste monomorfe - hannen er kun lidt større med en større kropsmasse og vingefang. Almindelige mynas har gule regninger, ben og øjenhud. De er mørkebrune med et sort hoved. De har hvide undertailovertræk, halespidser, pletter i bunden af ​​deres primærvalg og vingeforinger, der er karakteristiske under flyvning. Ungdomme har flere brunlige hoveder end voksne. Almindelige mynas forveksles ofte med støjende minearbejdere ( Bygger melanocephala ). I modsætning til almindelige mynas er støjende minearbejdere lidt større og for det meste grå.('National Geographic Field Guide to the Birds of North America, 4th ed.', 2002; 'Factsheets: Common Myna', 2003; Invasive Species Specialist Group, 2006)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • mand større
  • Område masse
    82 til 143 g
    2,89 til 5,04 oz
  • Rækkevidde
    23 til 26 cm
    9,06 til 10,24 tommer
  • Range vingespændvidde
    120 til 142 mm
    4,72 til 5,59 tommer

Reproduktion

Almindelige mynas er monogame og territoriale. På Hawaii forbliver par sammen året rundt. I andre områder parrer almindelige mynas sig i løbet af det tidlige forår og inden etablering af territorier. I ynglesæsonen, normalt fra oktober til marts, er der normalt betydelig konkurrence om redepladser. Lejlighedsvis kan der forekomme voldelige kampe mellem par over et enkelt redeplads. Hanens frieri er kendetegnet ved hovedbøjning og bobbing med fluffed fjerdragt ledsaget af opkald.('Faktaark: Common Myna', 2003; Kannan og James, 2001)


rød cockaded spætte habitat

  • Parringssystem
  • monogame

Almindelige mynas når seksuel modenhed omkring 1 år. Kvinder lægger fire til fem æg i en kobling. Inkubationsperioden er 13 til 18 dage, hvor begge forældre inkuberer æggene. Nestlingerne kan forlade reden omkring toogtyve dage eller længere, men kan stadig ikke være i stand til at flyve i yderligere syv dage eller deromkring. Afhængigt af deres geografiske placering er almindelige mynas rapporteret at opdrætte alt fra 1 til 3 gange om sæsonen. I deres oprindelige rækkevidde begynder almindelige mynas at rede i marts, og avl varer indtil september. Selv efter at nestlinger forlader reden, kan forældre fortsætte med at fodre og beskytte disse unge indtil 1,5 måneder efter, at de er klækket.(Invasive Species Specialist Group, 2006; Kannan and James, 2001)



  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Afhængigt af geografisk placering er almindelige mynas rapporteret at opdrætte alt fra 1-3 gange årligt.
  • Parringssæson
    I deres oprindelige rækkevidde begynder almindelige mynas at rede i marts, og avl varer indtil september.
  • Områdeæg pr. Sæson
    4 til 5
  • Rækkevidde til ruge
    13 til 18 dage
  • Gennemsnitlig tid til ruge
    13,9 dage
  • Range flyvende alder
    22 til 24 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    1,5 måneder
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 år
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    1 år

Begge forældre spiller en lige stor rolle i opbygningen og forsvaret af redenområdet. Begge forældre inkuberer æggene, mens kvinden inkuberer mest. Hunnen inkuberer alene om natten, og hannen inkuberer kun lidt om dagen. Når de unge udklækkes, er de altricial og blinde. Begge forældre fodrer klækkerne i næsten 3 uger i løbet af den flyvende periode og fortsætter endda med at fodre og beskytte dem i op til 3 uger, efter at de forlader reden. Forældre bærer mad til deres kyllinger mest i næbbet, fordi de ikke har afgrøder. De unge stimuleres til at tigge, når forældre giver en rig, honky trille, mens de nærmer sig reden med mad. Efter at de unge er uafhængige, fortsætter de undertiden med at fodre med deres forældre, og forældrene fortsætter med at beskytte dem mod rovdyr. Ungdyr danner små flokke, når de bliver uafhængige. Nogle unge begynder at danne par, når de er ni måneder gamle, men forsøger sjældent at opdrætte i deres første år.(Invasive Species Specialist Group, 2006; Kannan and James, 2001)

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • tilknytning til forældre efter uafhængighed

Levetid / levetid

Man ved ikke meget om den almindelige mynas levetid. Rapporter antyder en gennemsnitlig forventet levetid for begge køn på 4 år. Mangel på mad eller ressourcer er den største begrænsende faktor i overlevelsen af ​​almindelige mynas. Andre faktorer, der bidrager til dødeligheden, er dårligt udvalg af reden og ugunstigt vejr.(Kannan og James, 2001)

  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    4 år

Opførsel

Almindelige mynas er sociale, hvor unge danner små flokke, når de forlader deres forældre. Voksne foder i løse flokke på 5 eller 6, der består af enkeltfugle, par og familiegrupper. Uden for ynglesæsonen ligger de i store grupper, der kan variere fra titusinder til tusinder. Fælles roosting er nyttigt til forsvar mod rovdyr og også til distribution af fødevarer. I ynglesæsonen kan almindelige mynas være aggressive og voldelige, mens de konkurrerer med andre par om indlejringssteder. Almindelige mynas er beskrevet som tamme, gregarious og fed, og deltager i allopreening inden for parrede par. Når de søger efter mad, hopper disse mynas sidelæns og slår ned langs jorden og på grene. Almindelige mynas er også blevet observeret, der deltager i anting med ildmyrer.(Kannan og James, 2001; 'Birds Scientific Reference: Vol. 5', 2007)



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • territoriale
  • Social
  • Gennemsnitlig territoriumstørrelse
    117,04 m ^ 2

Hjem rækkevidde

Hjemmesortimentet for almindelige mynas består af flere regelmæssigt anvendte dagssteder i stedet for et enkelt sammenhængende område. Det samlede antal hjemmehjemme ligger i gennemsnit omkring 0,25 km2. Området omkring rederne er stærkt forsvaret, selvom der nogle gange findes reder i store kolonier. Den gennemsnitlige territoriestørrelse i Indien er 117,04 m2.(Kannan og James, 2001; 'Birds Scientific Reference: Vol. 5', 2007)

Kommunikation og opfattelse

Almindelige mynas kommunikerer vokalt med andre mynas og andre fuglearter. De har en bred vifte af alarmopkald, der også kan advare andre fuglearter. I løbet af dagen fremsætter par, der hviler i skyggen, også sange, mens de halvbuer og brister deres fjer. Når de er under tvang, udbreder almindelige mynas skrig. Forældre siger undertiden en bestemt trille, når de nærmer sig deres rede med mad, hvilket signalerer nestlingerne om at begynde at tigge. I fangenskab er almindelige mynas i stand til at efterligne menneskelig tale. Både kvinder og mænd synger, men mænd synger oftere. Almindelige mynas deltager også i høje korer ved daggry og skumring.(Kannan og James, 2001)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • korer
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Almindelige mynas er altædende og lever af næsten alt. Deres primære diæt består af frugt, korn, grubs og insekter. De byder på æg og unger fra andre fugle, såsom akepas ( Loxops coccineus ). De vater undertiden endda i lavt vand for at fange fisk. Almindelige mynas lever hovedsagelig på jorden. I boligområder spiser de alt fra affald til køkkenaffald. Almindelige mynas spiser små pattedyr, såsom mus, samt firben og små slanger. De spiser også edderkopper, regnorme og krabber. Almindelige mynas spiser for det meste korn og frugt, men lever også af blomsternektar og kronblade.('Faktaark: Common Myna', 2003; Invasive Species Specialist Group, 2006; Kannan og James, 2001)

  • Primær diæt
  • altædende
  • Dyrefoder
  • fugle
  • pattedyr
  • padder
  • krybdyr
  • fisk
  • æg
  • Carrion
  • insekter
  • terrestriske leddyr, der ikke er insekter
  • jordiske orme
  • orme i vandet eller havet
  • akvatiske krebsdyr
  • Plantefødevarer
  • frø, korn og nødder
  • frugt
  • nektar
  • blomster

Predation

Almindelige reden rovdyr af almindelige mynas er huskrager ( Corvus ) og huskatte ( Bos ). Javan-mangojer ( Herpestes javanicus ) raid reder for at tage nestlings og æg. Mennesker ( Homo sapiens ) på nogle af Stillehavsøerne spiser også almindelige mynas. Almindelige mynas ligger sammen for rovdyrforsvar og ofte mob rovdyr i flokke. De advarer hinanden gennem alarmopkald.(Kannan og James, 2001)

Økosystemroller

Almindelige mynas er vigtige bestøvnings- eller frøspredningsmidler for mange planter og træer. På Hawaii-øerne spreder de frøene afLantana camara. De hjælper også med at kontrollere cutworms ( Spodoptera mauritia ) på Hawaii-øerne. Almindelige mynas fungerer også som værter for forskellige parasitter såsom nematoder, bændelorm, trematode flukes, leddyr og fuglmider. I områder, hvor de er blevet introduceret, påvirker de indfødte fugle- og havfuglearter negativt ved at bytte æg og nestlings.(Kannan og James, 2001)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
  • bestøvning
Kommensale / parasitiske arter
  • nematoder ( Nematoder )
  • bændelorm ( Cestoda )
  • trematode flukes ( Trematoda )
  • fjermider (Acari)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Almindelige mynas kan være nyttige til at reducere insektpopulationer i landbrugsområder. På Hawaii-øerne hjælper de med at kontrollere populationer af skæreorme ( Spodoptera mauritia ). Almindelige mynas bestøver og spreder også frø af økonomisk vigtige træer. Almindelige mynas sælges ofte som kæledyr for deres intelligens og evne til at efterligne menneskelig tale. I 1883 blev almindelige mynas introduceret i Australiens sukkerrørsmarker for at bekæmpe insekt skadedyr som pesthopper og sukkerrørbiller.('Faktaark: Common Myna', 2003; Kannan og James, 2001)

  • Positive virkninger
  • handel med kæledyr
  • bestøver afgrøder
  • kontrollerer skadedyrsbestanden

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Almindelige mynas er i stand til at etablere sig i næsten ethvert habitat og er derfor blevet en invasiv art i nogle områder uden for deres oprindelige rækkevidde. De betragtes som et skadedyr, fordi de spiser korn eller frugt fra landbrugsafgrøder, såsom figen. De ses også som en gener for deres støj og affald i nærheden af ​​menneskelig beboelse.(Invasive Species Specialist Group, 2006; 'Birds Scientific Reference: Vol. 5', 2007)

  • Negative virkninger
  • afgrøde skadedyr
  • husdyr skadedyr

Bevaringsstatus

Almindelige mynas forbliver almindelige i store dele af deres rækkevidde.

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Tiffany Lin (forfatter), Stanford University, Terry Root (redaktør, instruktør), Stanford University.

Populære Dyr

Læs om Meriones crassus (Sundevall's jird) på dyreagenterne

Læs om Condylura cristata (stjernenævede muldvarp) på Animal Agents

Læs om Litocranius walleri (gerenuk) på Animal Agents

Læs om Tamias umbrinus (Uinta jordegern) på Animal Agents

Læs om Calidris alba (sanderling) på Animal Agents

Læs om Mirounga angustirostris (nordlig elefantforsegling) på Animal Agents