Acrocephalus arundinaceus stor sivsanger (Også: stor sivsanger)

Af Emily Bachert; Rachel Gunn; Tanya Dewey

Geografisk rækkevidde

Store sivsangere vandrer. Begyndende i april og gennem sommermånederne findes store sivsangere i Nordeuropa, især den sydlige centrale region i Sverige. I resten af ​​året migrerer de til de tropiske regioner i det vestlige Afrika.('Great Reed Warbler', 2002; Hansson, et al., 2004)

  • Biogeografiske regioner
  • palearctic
    • hjemmehørende
  • etiopisk
    • hjemmehørende

Habitat

Store sivsangere findes typisk i nærheden af ​​vand, sumpe og vandløb, i sivbede og anden vegetation.('Great Reed Warbler', 2002)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Akvatiske biomer
  • søer og damme
  • Vådområder
  • marsk
  • sump
  • Andre habitatfunktioner
  • vandløb
  • Rækkevidde
    200 til 700 m
    656,17 til 2296,59 fod

Fysisk beskrivelse

Stor sivsangere er en af ​​de større sanger med masser på 21 til 51 gram og en typisk længde på 20 centimeter. Vingerne er lange og ret spidse i slutningen. De har en brun farve ovenfor og en hvid skygge på underbukken.('Great Reed Warbler', 2002)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Område masse
    21 til 51 g
    0,74 til 1,80 oz
  • Rækkevidde
    19 til 20 cm
    7,48 til 7,87 tommer
  • Gennemsnitlig vingefang
    26 cm
    10,24 tommer

Reproduktion

Mange mandlige store sivsangere er monogame og polygyne. Kvinder vælger deres ægtefælle delvist på kvaliteten af ​​deres territorium, mænd med territorier af høj kvalitet har tendens til at være polygyne. Kvinder har tendens til at vælge territorier i overensstemmelse med madens overflod og baseret på reden på kvaliteten af ​​reden. Attraktive områder har også mindre risiko for redenpredation. Mænd med ynglende territorier af lavere kvalitet er monogame eller parrer sig ikke. Polygyniske mænd yder mindre pleje af forældrene. Mænd advarer også kvinder ved at give alarmopkald, når rovdyr nærmer sig. Kvinder vælger også hjælpere baseret på deres sangrepertoire, som forudsiger reproduktionssucces. Hasselquist et al. (1996) bemærkede, at kvinder kun kopulerer med hanner end deres første ægtefælle, når hanen har et større sangrepertoire, hvilket resulterer i ekstrapar-kopulationer. Ved at engagere sig i ekstrapar-kopulation søger kvinder fordele for deres afkom, da den nye overlevelse er positivt relateret til farens sangrepertoirestørrelse.(Hansson et al., 2000; Hasselquist, et al., 1996; Nowicki, et al., 2000)

  • Parringssystem
  • monogame
  • polygynøs

Store sivsangere yngler fra begyndelsen af ​​april til august i Nordeuropa og om vinteren i dele af Afrika. Der lægges gennemsnitligt tre til seks æg pr. Sæson. Nestlings klækkes efter 14 dages inkubation. Store sivsangere parrer sig i sivsæer af sump og søer.(Hansson et al., 2004)




sort ansigt edderkop abe

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Store sivslynglere yngler sæsonmæssigt, antallet af forsøgte koblinger pr. Ynglesæson rapporteres ikke.
  • Parringssæson
    Opdræt finder sted fra april til begyndelsen af ​​august i Europa og om vinteren i dele af Afrika.
  • Områdeæg pr. Sæson
    3 til 6
  • Gennemsnitlig tid til ruge
    14 dage
  • Gennemsnitlig flydende alder
    9 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    2 uger

Kvinder er ansvarlige for at bygge reden og sørger for det meste af forældrenes pleje. Hovedbidraget fra hannerne er i beskyttelse af redenområdet fra rovdyr. Polygyniske mænd hjælper kun med at give afkom mad til sin første ægtefælle. Sekundære mænd skal sørge for deres afkom alene. Monogame mænd giver mad til afkomene.(Hansson et al., 2000)


gul-mave væsel

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flådning
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid / levetid

Der er kun få oplysninger om levetiden for store sivsangere. De kan leve i gennemsnit 2,4 år i naturen.

  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    2,4 år

Opførsel

Store sivsangere vandrer og bevæger sig sæsonmæssigt mellem Europa om sommeren og Afrika syd for Sahara om vinteren. De er aktive i løbet af dagen.('Great Reed Warbler', 2002; Hansson, et al., 2004)



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • vandrende

Hjem rækkevidde

Hjemmestørrelse er ikke rapporteret i litteraturen.

Kommunikation og opfattelse

Hannerne synger sange af to varianter, den ene til tiltrækning af hunner og den anden for at forsvare deres territorium. Kompisattraktionssangen varer omkring fire sekunder. Det territoriale forsvar er ca. et sekund langt. Med disse korte territoriale forsvarsopkald er de i stand til at advare andre mænd uden at afbryde deres andre opkald.(Pris, 2008)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Store sivsangere har en varieret, hovedsagelig kødædende diæt. De spiser normalt insekter og edderkopper. Nogle frugter spises i den ikke-ynglende sæson. De er også blevet observeret ved at spise snegle, små fisk og frøer. Mandlige warblers bringer mad til indheggende kvinder.('Great Reed Warbler', 2002)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
    • spiser leddyr, der ikke er insekter
  • Dyrefoder
  • padder
  • fisk
  • insekter
  • terrestriske leddyr, der ikke er insekter
  • bløddyr
  • Plantefødevarer
  • frugt

Predation

Store sivsangere udsender alarmopkald, når de opdager rovdyr, som f.eks. Bitter og vandskinner er rovdyr af æg og nestlings. Andre rovdyr er ikke kendt. Store sivsangere er opmærksomme på rovdyr, og deres kryptiske farve kan hjælpe med at undgå rovdyr.(Hansson et al., 2000)


hvad er en tamme kat

  • Anti-rovdyr tilpasninger
  • kryptisk
  • Kendte rovdyr
    • vestlige sumpharrier ( Circus aeruginosus )
    • vandskinner ( Rallus aquaticus )
    • bitterns ( Botaurinae )

Økosystemroller

Store sivsangere påvirker deres økosystem ved at sprede frø og spise insekter. Deres rede parasiteres undertiden af ​​almindelige gøgler ( Cuculus canorus ). De er modtagelige for plasmodiuminfektion.(Zehtindjiev, et al., 2008)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
  • skaber habitat
Kommensale / parasitiske arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Store sivsangere værdsættes af fugleentusiaster for deres sange og efterligning.

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen kendte bivirkninger af store sivsangere på mennesker.

Bevaringsstatus

Vurderet i 2008 klassificerer IUCN store sivsangere som 'mindste bekymring'. IUCN estimerer en befolkningsstørrelse på 2.900.000 til 5.700.000 individer.('Acrocephalus arundinaceus', 2008)

Bidragydere

Emily Bachert (forfatter), Center College, Rachel Gunn (forfatter), Center College, Stephanie Fabritius (redaktør, instruktør), Center College, Tanya Dewey (forfatter), Animal Agents.

Populære Dyr

Læs om Ambystoma jeffersonianum (Jefferson Salamander) på Animal Agents

Læs om Lemuridae (ægte lemurer) om dyreformidlerne

Læs om Sayornis phoebe (østlige phoebe) på Animal Agents

Læs om Vampyroteuthis infernalis på Animal Agents

Læs om Thallomys paedulcus (acacia rotte) på dyre agenter

Læs om Asterocampa on the Animal Agents