Aegolius acadicusnorth saw-whet ugle (Også: saw-whet ugle)

Af Jia Yan

Geografisk rækkevidde

Nordlige savugler findes kun i Nordamerika. Deres avlsområde omfatter det sydlige Alaska, det sydlige Canada, det meste af USA og nogle steder med høj højde i det centrale Mexico.(Bisbee, 1998; Cannings, 1993; Long, 1998)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Northern saw-whet uglerbebo skovområder af alle typer i hele deres rækkevidde. Selvom de synes at være mest rigelige i nåleskove, er de også almindelige i løvfældende og blandede nåletræskove. Under migration og vinter beboer savugler en bred vifte af levesteder over en række højder og bredder. De kan findes i landdistrikter eller endda forstæder. De primære krav til habitat synes at være siddepinde til jagt og tæt vegetation til roosting.(Cannings, 1993; Long, 1998; The Raptor Center, 2000; Tufts, 1986)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • Terrestriske biomer
  • taiga
  • Skov
  • Andre habitatfunktioner
  • forstæder
  • landbrugs
  • vandløb

Fysisk beskrivelse

Northern saw-whet ugler er de mindste ugler i det østlige Nordamerika. Ved cirka 75 g vejer hannerne lige så meget som en amerikansk rødhake. Kvinder vejer lidt mere, ca. 100 g. Kropslængderne på mænd og kvinder er henholdsvis 18 til 20 cm og 20 til 21,5 cm. Voksens vingefang spænder fra 45 til 60 cm Nordsavskind har mørke farvede næser, øjne med gulpigmenterede iriser, stærkt fjerede ben og fødder, en hale med tre stænger og en bred, rødbrun krop med hvid striber på maven. Deres store, runde hoveder er rødbrune til brune, har en stor, grålig ansigtsskive i midten og er stribet med hvidt på toppen. Halsen er plettet med hvid. Northern saw-whet ugler er afhængige af denne fjerdragt for camouflage under roosting og jagt. .



Mandlige og kvindelige savugler er ens i udseendet, selvom kvinder er lidt større end hanner. Ungdomme er chokoladebrun med et mønster af store hvide pletter over deres regninger, der strækker sig over deres øjne.

Der er to anerkendte underarter af den nordlige savugle (Aegolius acadicus). Aegolius acadicus brooksi findes kun på Queen Charlotte Island i British Columbia. Det ligner Aegolius acadicus acadicus , som findes i resten af ​​området, bortset fra at underdelen er buff i stedet for hvid. Bortset fra denne underart er der kun lidt geografisk variation i udseende.(Cannings, 1993; Alberta-regeringen, 2000; Long, 1998; Raptor Center, 2000)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • polymorf
  • Seksuel dimorfisme
  • kvindelig større
  • Område masse
    65 til 110 g
    2.29 til 3.88 oz
  • Rækkevidde
    18 til 21,5 cm
    7,09 til 8,46 tommer
  • Range vingespændvidde
    45 til 60 cm
    17,72 til 23,62 in
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    0,654 watt
    Alder

Reproduktion

Northern saw-whet ugler er typisk monogame, selvom polygyni kan forekomme, når byttedyr er rigelige. Det er sandsynligt, at hunner af denne art er i rækkefølge polyandrous, efterlader hanen og nestlingen under at parre sig med en anden han og opdrætte en anden yngel. Selvom denne opførsel sandsynligvis forekommer, er den ikke bekræftet. Der er ingen beviser for, at par forbliver sammen i mere end en sæson.

Hannerne etablerer et område og begynder at reklamere for en kvinde i slutningen af ​​vinteren og det tidlige forår. Hannerne annoncerer ved at ringe til en kvinde, der måske ringer tilbage, hvis de er interesserede i hannen. Par er blevet set i fuldskærmsudspring (plejer hinandens fjer), som kan tjene til at opbygge et parbånd.(Cannings, 1993)

  • Parringssystem
  • monogame

Northern saw-whet ugler yngler mellem marts og juli. Mænd begynder at reklamere for en ægtefælle ved at ringe i sen vinter og tidligt forår. Når et par er dannet, vælger kvinden et redested. Rederne er 2 til 12 m høje, normalt i naturlige hulrum eller forladte spættehuller, ofte lavet af Northern Flickers og Hairy Woodpeckers. Hunnen lægger 4 til 7 (normalt 5 eller 6) æg med to dages intervaller. Hun inkuberer også æggene, begyndende kort efter det første æg er lagt. I mellemtiden bringer hanen mad og forsvarer territoriet. Æggene klækkes efter 26 til 28 dages inkubation. Kyllingerne er altricial ved klækning; deres øjne forbliver lukkede de første 7 til 10 dage, og de skal ruges af kvinden. Hanen giver mad til kvinden, som river den i stykker og føder den til kyllingerne, indtil de er omkring 18 dage gamle. Efter dette forlader kvinden reden for at bo andre steder, og hannen og undertiden hunnen fortsætter med at give mad til kyllingerne. Kyllingerne forlader reden, når de er 4 til 5 uger gamle. De er i stand til at flyve rimeligt godt på dette tidspunkt, men fortsætter med at blive fodret af hannen i mindst en måned derefter. De unge bliver uafhængige af forældrene 6 til 8 uger efter at have flygtet. Unge færdiggør deres første smelt og vokser voksen fjerdragt, når de er et år gamle. De bliver også kønsmodne og kan begynde at opdrætte et år gammel.(Bisbee, 1998; Cannings, 1993; Tufts, 1986)




videnskabeligt navn for fritter

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Northern saw-whet ugler yngler en gang årligt.
  • Parringssæson
    Northern saw-whet ugler yngler mellem marts og juli.
  • Områdeæg pr. Sæson
    4 til 7
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    5
    Alder
  • Rækkevidde til ruge
    26 til 28 dage
  • Range flyvende alder
    4 til 5 uger
  • Rækkevidde til uafhængighed
    6 til 8 uger
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 år
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    1 (lave) år

Der er en klar fordeling af forældremyndighedernes skyld hos nordlige savugler. Hunnen vælger reden, lægger og ruger æggene i 26 til 28 dage og stammer kyllingerne i mindst 18 dage. Hun river også mad op i mindre stykker og føder den til kyllingerne. I løbet af denne tid leverer hanen al maden til kvinden og kyllingerne og beskytter redenområdet.

Efter 18 dage kan hunnen slutte sig til hannen med at give mad til kyllingerne, eller hun kan forlade redeområdet helt, formodentlig for at finde en anden ægtefælle og opdrætte en anden yngel. Hannen fortsætter med at fodre kyllingerne i mindst en måned.(Cannings, 1993)

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • beskytter
      • kvinde
  • fravænning / flådning
    • klargøring
      • han-
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid / levetid

Ugle, der er i fangenskab, har levet så længe som 16 år. I naturen var den længste kendte levetid for en nordlig savugle 7 år.(Cannings, 1993)

  • Rækkevidde
    Status: vild
    7 (høje) år
  • Rækkevidde
    Status: fangenskab
    16 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    124 måneder
    Bird Banding Laboratory

Opførsel

Northern saw-whet ugler er natlige. De er aktive om natten og ligger stille i tyk vegetation om dagen. Denne art er også vandrende. Selvom nogle personer muligvis forbliver i det samme område året rundt, bevæger størstedelen af ​​de nordlige savkager sig sydpå om efteråret. Northern saw-whet ugler er ensomme.(Cannings, 1993; The Raptor Center, 2000; Tufts, 1986)

  • Nøgleadfærd
  • arboreal
  • fluer
  • natlig
  • bevægelig
  • vandrende
  • ensom
  • territoriale
  • Område område størrelse
    1 (lav) km ^ 2

Hjem rækkevidde

Hjemmeserierne for to hanner, der blev sporet med radiosendere, var 1,42 og 1,59 kvadratkilometer.(Cannings, 1993)

Kommunikation og opfattelse

Northern saw-whet ugler kommunikerer og opfatter deres miljø ved hjælp af berøring, lyd og syn. De opdager bytte ved syn og lyd. Faktisk er deres hørelse så veludviklet, at de kan finde bytte ved at høre alene. Northern saw-whets bruger visuelle signaler og vokaliseringer til at kommunikere. For eksempel kan mænd med nabolande udveksle opkald for at etablere territoriale grænser. Under frieri vokser mænd for at tiltrække en ægtefælle, og par parres undertiden allopreen (forbereder hinandens fjer) ved hjælp af berøring for at styrke eller etablere et parbånd.(Cannings, 1993; Alberta-regeringen, 2000; Raptor Center, 2000; Tufts, 1986)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Nordlige savugler jager om natten fra ca. 30 minutter efter solnedgang til ca. 30 minutter før solopgang. De jager fra en lav aborre og opdager bytte ved syn og lyd. Northern ugle har fremragende hørelse; deres asymmetriske kranium giver dem mulighed for at lokalisere bytte ved hjælp af lyd alene. Når en byttegenstand er placeret, falder uglen ud af aborre på byttet og fanger den med kløerne. Byttet reves fra hinanden og spises i stykker. Større bytte kan delvist spises og opbevares på en gren for at spise i løbet af flere timer.

Den nordlige savugle kost består primært af små pattedyr, især rådyrmus . Voles , rødryggede voles spidserg. Sorex, Blarina og Cryptotis ),kløe-mol, lommemus , høstmus , mose lemminger , lyngmølle , røde trævoles , springende mus og husmus er også almindelige bytteartikler. Ungdyr af større pattedyr, herunderlomme-gophers,jordegernog egern ( Tamiasciurus og Glaucomys ) tages lejlighedsvis, ligesom insekter, såsom biller og græshopper . Små fugle tages også lejlighedsvis, primært under vandring, når de er aktive om natten.(Cannings, 1993; The Raptor Center, 2000)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • spiser terrestriske hvirveldyr
  • Dyrefoder
  • fugle
  • pattedyr
  • insekter
  • Fodringsadfærd
  • gemmer eller cacher mad

Predation

Store hornede ugler er den eneste art, der er blevet observeret direkte før den nordlige savugle. Imidlertid andre store ugler, såsom langørede ugler og spærrede ugler formodentlig også bytte for nordlige savugler.

Når det nærmes af et rovdyr eller et menneske om natten, giver den nordlige savugle et ”ksew” -opkald. I løbet af dagen antager de en opret stilling og flader deres fjer ud mod kroppen. Hvis rovdyret fortsætter med at nærme sig, udviser de normalt en ”skræmmende” reaktion, der svirrer med hovedet, skifter fra fod til fod, afføres afføring, snapper snavs og flyver til sidst væk.(Cannings, 1993)

Økosystemroller

Northern saw-whet ugler påvirker populationerne af små pattedyr, som de spiser. De er også vært for mindst ni arter af eksterne parasitter.(Cannings, 1993)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Northern saw-whet ugler hjælper mennesker ved at dræbe gnavere, som mange mennesker anser for at være skadedyr.

  • Positive virkninger
  • kontrollerer skadedyrsbestanden

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen kendte skadelige påvirkninger af nordlige savugler på mennesker.

Bevaringsstatus

Globale befolkningsestimater for nordlige savetugler spænder fra 200.000 til 600.000 individer. Skønt befolkningstendenser ikke er blevet undersøgt, falder befolkningen i nordlige savbrønd sandsynligvis langsomt på grund af tab af habitat. Sult og parasitter er dokumenterede årsager til dødelig død. Voksne dræbes ofte ved kollision med køretøjer.

Nordlige savugler er beskyttet under US Migratory Bird Act og CITES Appendix II. De er klassificeret som en art, der mindst bekymrer sig af IUCN, og er ikke beskyttet i henhold til US Endangered Species Act.(BirdLife International, 2004; Cannings, 1993)

Andre kommentarer

Northern Saw-Whet Owl's almindelige navn kommer fra det 'skiew' -opkald, det foretager, når det er alarmeret. Dette opkald siges at lyde som en sav, der bliver bragt.

Bidragydere

Kari Kirschbaum (redaktør), Animal Agents.


amerikanske røde egern fakta

Jia Yan (forfatter), West Windsor-Plainsboro High School, Joan Rasmussen (redaktør), West Windsor-Plainsboro High School.

Populære Dyr

Læs om Achatina fulica (kæmpe afrikansk snegl) på Animal Agents

Læs om Osphronemidae (Gouramies) om dyreformidlere

Læs om Phalanger gymnotis (jorden cuscus) på Animal Agents

Læs om Petromyscus collinus (pygmy rock mus) på Animal Agents

Læs om Andrias davidianus på Animal Agents

Læs om Nanger dama (dama gazelle) på Animal Agents