Aegolius funereusboreal ugle (Også: Tengmalms ugle / boreal ugle)

Af Dave Konopka

Geografisk rækkevidde

Aegolius funereuskan findes i subalpine og boreale skove over den nordlige halvkugle, herunder de nærtiske og palearktiske regioner på kloden. Dens rækkevidde følger generelt det nordlige skovbælte.('Tengmalms ugle', 1980; Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988; Lewis, 2005)

I Nordamerika, hvor de er kendt som boreale ugler, strækker området sig fra Alaska til det østlige Canada.('Tengmalms ugle', 1980; Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988; Lewis, 2005)



I EurasienA. funereuskaldes Tengmalms ugle. I Europa findes de hovedsageligt i Skandinavien, selvom der er flere spredte befolkninger, der også findes i subalpine skove i de centrale bjergområder. Rækken af ​​Tengmalms ugler strækker sig østpå fra Skandinavien og strækker sig over stort set hele det nordlige Sibirien, da de befinder sig i taiga-lavlandet. Deres rækkevidde falder sydpå, når det nærmer sig Stillehavet, der forekommer i de skovklædte bjerge nord for den koreanske halvø.('Tengmalms ugle', 1980; Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988; Lewis, 2005)



  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende
  • palearctic
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • holarktisk

Habitat

Aegolius funereusforekommer næsten udelukkende i nåleskove. Imidlertid findes de også i områder med løvskov. Dominerende træarter i disse skove inkluderer Engelmann gran, sort gran, hvid gran, asp, poppel, birk og balsamgran. De findes normalt i tætte skove, de ser ud til at undgå områder, der er mere udsatte.('Tengmalms ugle', 1980; Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988)

I Nordamerika findes boreale ugler fra 1580 m til over 3200 m. De forekommer så lave som 1100 m i Centraleuropa og så høje som 2000 m i Sibirien. Under ekstremt vejr er Tengmalms ugler dog blevet observeret så lave som 400 m.('Tengmalms ugle', 1980; Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988; Lewis, 2005)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • taiga
  • Skov
  • Rækkevidde
    400 til> 3200 m
    1312.34 til ft

Fysisk beskrivelse

Aegolius funereusindivider er små ugler med store, rektangulære hoveder og lange vinger. Hannerne er typisk mellem 21 og 25 cm lange, mens hunnerne er lidt større og er mellem 25 og 28 cm. Som de fleste ugler har de en åbenlys, lysfarvet ansigtsskive. Hovedet er dækket af brune og sorte flekkede fjer. Regningen er hvidgul i modsætning til den sorte næb fra den nordlige savugle. Underdelen er hvid, mens ryggen og vingerne overvejende er mørkebrune med lysere pletter. Benene er dækket af hvide fjer til klørne.Aegolius funereuser unik fra alle andre ugler ved, at når halen er tæt foldet, er der 3 rækker af hvide pletter synlige på den dorsale overflade. Kvinder er større end mænd, der vejer 132 til 215 gram, mens mænd vejer fra 93 til 139 gram. Vingespænd er mellem 55 og 58 cm hos mænd og mellem 59 og 62 cm hos kvinder.('Tengmalms ugle', 1980; Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988; Lewis, 2005; Owling.com, 2001)

Unge ligner voksne voksne med mere dæmpede farver.('Tengmalms ugle', 1980; Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988; Lewis, 2005; Owling.com, 2001)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • kvindelig større
  • Område masse
    93 til 215 g
    3,28 til 7,58 oz
  • Rækkevidde
    21 til 28 cm
    8,27 til 11,02 tommer
  • Range vingespændvidde
    55 til 62 cm
    21,65 til 24,41 tommer

Reproduktion

Aegolius funereuser primært monogam. Der er dog dokumenteret tilfælde af både bigyny (en mand med to hjælpere) og biandry (en kvinde producerer to koblinger af to forskellige hjælpere). Disse tilfælde er kun observeret i Eurasien, og kun når mad er yderst rigeligt. Hannerne forsvarer ikke store foragerende områder, men snarere rede steder (gamle spættehuller), som ofte er mangelvare. Kamp mellem mænd er ikke blevet observeret, og det ser ud til, at de konkurrerer om kvinder gennem sang og flyvning. Hannerne vil flyve mellem siddepinde nær kvinder og synge en frieri for at tiltrække kvindelig interesse. Hvis en kvinde er interesseret, vil hun inspicere reden, og hvis hun accepterer den, vil hun simpelthen blive der. Frieriet kan vare alt fra 2 til 6 uger for individuelle ugler og fra 1 til 4 måneder for befolkningen som helhed.('Tengmalms ugle', 1980; Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988)



  • Parringssystem
  • monogame

Avlssæsonen er variabel, men finder oftest sted fra marts til juni. Koblingens størrelse varierer med tilgængeligheden af ​​mad, men er typisk omkring 4 eller 5. Æggene lægges en gang hver anden dag, og rugning begynder med det første æg, så ruge er asynkront. Inkubation er typisk 28 dage lang. Unge flygtede omkring 30 til 31 dage efter klækning. De unge plejes af deres forældre i cirka 6 uger efter at de flyver, inden de begiver sig ud alene. De bliver seksuelt modne i deres første år, omkring ni måneder gamle.('Tengmalms ugle', 1980; Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988; Lewis, 2005; Owling.com, 2001)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • befrugtning
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Boreal ugler opdrætter typisk en gang årligt. Hvis der er rigeligt med mad, kan der forekomme flere koblinger.
  • Parringssæson
    Avlssæsonen er meget variabel, men er typisk fra slutningen af ​​februar til så sent som i juli.
  • Områdeæg pr. Sæson
    2 til 7
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    5
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    5
    Alder
  • Rækkevidde til ruge
    25 til 32 dage
  • Range flyvende alder
    28 til 36 dage
  • Rækkevidde til uafhængighed
    6 til 7 uger
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    9 til 9 måneder
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    9 til 9 måneder

Boreal ugler yder betydelig pleje for deres unger, både før og efter klækning. Kvinder forbliver i nærheden af ​​reden omkring en uge før æglægning. I løbet af denne præ-befrugtningstid jager mænd efter sig selv og bringer mad tilbage til deres ægtefælle. Efter at koblingen er lagt, fortsætter hannerne med at levere mad til kvinder, men ellers holder de sig væk fra reden. Kvinder inkuberer æggene og efterlader en gang dagligt for at fjerne affald. Efter udklækning bringer hanner mad til kvinder og nestlings. Kvinder river mad i mindre stykker, som nestlingerne kan sluge, indtil de bliver store nok til at spise bytte hele. Brooding opstår, så længe der stadig er unge i reden. Den sidste unge flyver typisk efter ca. 4 uger fra starten af ​​inkubationen. Når de unge er flygtet, forbliver de tæt på reden i cirka en uge, og begge forældre bringer mad til dem om natten og kigger ind på de tiggeropkald fra de unge. I slutningen af ​​ugen begynder nybegyndere at bevæge sig længere væk, men fodres stadig i nogen tid af forældrene. De bliver endelig uafhængige omkring seks til syv uger efter klækning.('Tengmalms ugle', 1980; Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988; Lewis, 2005; Owling.com, 2001)


sydafrikansk poset mus

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • han-
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid / levetid

Den længste kendte levetid for en boreal ugle er 16 år, fra flere bandede individer i forskellige undersøgelser. I Finland blev der foretaget en undersøgelse for at bestemme overlevelsesgraden afA. funereus. Kun 50% af det første års mænd overlevede, mens 67% af voksne mænd overlevede årligt. Andre undersøgelser har sat voksenoverlevelse på henholdsvis 72% og 62%. Endnu en anden undersøgelse fastslog, at 78% af de unge mænd døde, før de nåede seksuel modenhed.(Hayward og Hayward, 1992; Owling.com, 2001)

Opførsel

Aegolius funereusenkeltpersoner er ensomme og aktive næsten udelukkende om natten såvel som periodisk ved daggry og skumring. De interagerer kun med indflydelse i ynglesæsonen. De betragtes som vandrende, da nogle populationer foretager sæsonbestemte bevægelser i lille skala, men er primært stillesiddende. De er afhængige af træer og skovklædte levesteder i alle aspekter af deres liv; de hviler, nestes og bruger siddepinde som udsigtspunkt, hvorfra de kan jage. Hannerne er territoriale, men typisk kun i yngletiden og kun i redenens nærmeste område. Medlemmer af denne art undgår hinanden, når de ikke er i yngletiden, med ikke-overlappende områder, der er adskilt et par hundrede meter fra hinanden.

Boreal uglen flyver oftest ved at slå sine vinger hurtigt, men den er også i stand til at svæve. Det er endda blevet observeret svæve i et par sekunder ad gangen.('Tengmalms ugle', 1980; Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988; 'Tengmalms ugle', 1980; Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988)

  • Nøgleadfærd
  • arboreal
  • fluer
  • glider
  • natlig
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • ensom
  • territoriale
  • Område område størrelse
    1 til 5 km ^ 2

Hjem rækkevidde

En person kan rejse flere kilometer i en foderperiode. Afstanden mellem roosts kan være så stor som 7000 meter, selvom mellem 1000 og 1500 meter er mere typisk.(Hayward og Hayward, 1992; Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988)

Kommunikation og opfattelse

Boreal ugler er ensomme dyr og kommunikerer ikke ofte med andre boreal ugler undtagen i ynglesæsonen. For at tiltrække en kammerat vil en mand synge og også flyvepas forbi hunner. Efter at have forladt reden, ringer unge til deres forældre med et tiggeropkald, når de er sultne. Andre opkald inkluderer et advarselsopkald brugt af begge køn samt et opkald brugt af hannen til at fortælle kvinden, at han har bragt mad til reden. Boreal ugler vil også snappe deres regning sammen som en advarsel, når de føler sig truet.('Tengmalms ugle', 1980; Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988; Lewis, 2005)

Boreal ugler opfatter deres miljø visuelt, akustisk og kemisk. De har skarpt syn, især i mørke, og kan registrere bytte ved byttegenererede lyde. Boreal ugler har, ligesom de fleste ugler, en asymmetrisk ydre øre struktur, der gør det muligt for dem at præcist lokalisere bytte ved kun at bytte genererede lyde. De kan jage på bytte, der er helt skjult under snedække.('Tengmalms ugle', 1980; Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988; Lewis, 2005)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Boreal ugler er kødædende. De fodrer primært med små pattedyr, såsom voles, mus, chipmunks og egern. I Nordamerika er de blevet observeret som byttedyr på rødbakede voles ( Myodes gapperi ), lyngmølle ( Phenacomys intermedius ), springende mus ( Zapus ), Northern pocket gophers ( Thomomys talpoides og nordlige flyvende egern ( Glaucomys sabrinus ). Boreal ugler har også været på jagt efter insekter og små fugle, såsom mørkeøjede juncos ( Junco hyemalis ), Amerikansk robin ( Turdus migratorius ) og almindelige redpolls ( Bunting flaramea ). Kvinder foretrækker måske større pattedyrs bytte, og hanner kan specialisere sig i jagt på mindre pattedyr og fugle. I løbet af vinteren og ynglesæsonen cache boreal ugler mad i kløfter eller trægrene.('Tengmalms ugle', 1980; Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988; Lewis, 2005; Owling.com, 2001)

Under jagt sidder boreale ugler på en aborre og venter på, at byttet spreder sig. De vælger normalt en aborre, der er bar nedenfor, men giver god dækning over hovedet, så det er sværere for rovdyr at få øje på dem. Når de først har set byttedyr, stiger de langsomt ned, tager fat i byttet med deres kløer og holder sig fast mod jorden for gearing. De dræber bytte med en hurtig bid i hovedet eller nakken. Boreal ugler spiser typisk bytte på en aborre.('Tengmalms ugle', 1980; Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988; Lewis, 2005; Owling.com, 2001)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • spiser terrestriske hvirveldyr
  • Dyrefoder
  • fugle
  • pattedyr
  • insekter
  • Fodringsadfærd
  • gemmer eller cacher mad

Predation

De primære rovdyr hos voksne og unge boreal ugler er andre ugler og høge. Inkluderet i disse er:dække med høg(Cooper's hawks),A. hedninger(nordlige goshawks),Buteo virginianus(store hornugler), Strix uralensis (Ural ugler) og Strix aluco (lysebrune ugler). Alle disse rovdyr jager boreale ugler fra luften. Når de fornemmer et rovdyr i nærheden, vil boreale ugle krympe væk til en skjulestilling og forblive ubevægelige og så små som muligt for at forhindre i at blive set.

Martens ( tirsdag ) er de primære rovdyr af æg, ugler og voksne hunner i reden. Røde egern ( Tamiasciurus hudsonicus ) er også sandsynlige ægrovdyr.(Hayward og Hayward, 1992)


barberknivstøttet muskaskildpadde

  • Anti-rovdyr tilpasninger
  • kryptisk

Økosystemroller

Boreale ugler menes at være en af ​​de vigtigste fuglevædende rovdyr fra små pattedyr, såsom voles og mus, i hele deres rækkevidde. Mere end 90% af deres diæt kommer fra denne kilde. De er også, som nævnt ovenfor, et byttedyr for flere andre arter.(Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Aegolius funereushar meget lidt indflydelse på mennesker bortset fra dets rolle som rovdyr for små pattedyr, som mennesker kan overveje skadedyr.

  • Positive virkninger
  • kontrollerer skadedyrsbestanden

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen kendte bivirkninger afA. funereuspå mennesker.

Bevaringsstatus

Aegolius funereuser ikke truet. De jages sjældent af mennesker på grund af deres lille størrelse. Yderligere dræber mennesker ikke byttet, så det har en ret stabil fødekilde. Den eneste virkelige indvirkning, som mennesker har på arten, er ødelæggelse af habitat ved at høste træer til tømmer. Nestkasser placeres undertiden på træer for at give reden. Da boreale ugle betragtes som vandrende, er de beskyttet af US Migratory Bird Act.(Hayward og Hayward, 1992; Johnsgard, 1988)

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Dave Konopka (forfatter), Kalamazoo College, Ann Fraser (redaktør, instruktør), Kalamazoo College.

Populære Dyr

Læs om Symphalangus syndactylus (siamang) på Animal Agents

Læs om Dendrolagus matschiei (Huon-træets kænguru) på Animal Agents

Læs om Microtus pennsylvanicus (engvoks) på Animal Agents

Læs om Plethodon cinereus (Eastern Red-backed Salamander) på Animal Agents

Læs om Agelaius phoeniceus (rødvinget solsort) på Animal Agents

Læs om Marmota flaviventris (gul-bellied marmot) på Animal Agents