Aegypius monachuscinereous grib

Af Katharine Barbeiro

Geografisk rækkevidde

Cinereous gribbe (aegypius munk) yngler i store dele af Europa, Mellemøsten og Asien inklusive Spanien, Bulgarien, Grækenland, Tyrkiet, Armenien, Aserbajdsjan, Georgien, Ukraine, Rusland, Usbekistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Kirgisistan, Iran, Afghanistan, det nordlige Indien, det nordlige Pakistan, Mongoliet og Kina. De overvintrer også i områder i Mellemøsten, Asien og Afrika inklusive Sudan, Saudi-Arabien, Iran, Pakistan, det nordvestlige Indien, Nepal, Bhutan, Myanmar, Laos folkedemokratiske republik, Nordkorea og Sydkorea.(American Zoo and Aquarium Association, 1998 'Egypt monk, 2012; Vasilakis, et al., 2008)

  • Biogeografiske regioner
  • palearctic
    • hjemmehørende

Habitat

Cinereous gribbe foretrækker kuperede bjergrige levesteder til parring, men de kan også findes i tykke skove, åbent terræn og semi-ørkener. Denne alsidige fugl kan ses i højder fra 10 m til 2.000 m. Habitat alsidighed er afgørende for en art, der skal rejse så store afstande for mad. Cinereous grib foretrækker at roost nær deres reden træ i ynglesæsonen for at beskytte og forsvare deres reden. Hvordan fuglene vælger et roostræ, drøftes stadig, selvom cinereous gribbe har tendens til at raste i ældre træer.('Cinereous grib', 2005; 'Cinereous Gulture, Egypt monk, 2012; Heredia, 1996; Vasilakis, et al., 2008)




havotter-habitatkort

  • Habitatregioner
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • krat skov
  • bjerge
  • Rækkevidde
    10 til 2000 m
    32,81 til 6561,68 fod

Fysisk beskrivelse

Cinereous gribbe er en af ​​de største flyvende fugle i verden, og blandt rovfugle er de næststørste Andes kondorer , der normalt betragtes som kun lidt større. Imidlertid antyder nylige data, at cinereous gribbe faktisk kan være større end Andes-kondorer. Imidlertid har denne observation endnu ikke bred støtte. Kvindelige cinereous gribbe er normalt tungere og lidt større end hanner. De har begge et bredt hoved og kroppe dækket af sorte og / eller brune fjer. Deres næb er sort og deres øjne er brune. Fjer på hovedet er mindre end dem, der findes på resten af ​​deres krop. Deres ben er gråblå eller hvidgule hos voksne, men i ungdomsårene er deres ben og næb lyserøde. Disse storslåede fugle kan veje op til 14 kg og i gennemsnit 8,17 kg. Længden fra næbbet til enden af ​​halefjerne er mellem 110 og 120 cm, og deres vingefang er mellem 2,44 og 2,91 m. Proportionerne er svære at forestille sig, men at sætte det i perspektiv; disse fugle kunne let vikle deres vinger rundt om ethvert menneske, skønt de ikke kunne løfte en person.('Cinereous Vulture', 2005; 'Cinereous Vulture, Aegypius monachus', 2012; American Zoo and Aquarium Association, 1998)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • kvindelig større
  • Område masse
    6,82 til 14,0 kg
    15,02 til 30,84 lb
  • Gennemsnitlig masse
    8,17 kg
    18,00 lb.
  • Rækkevidde
    110 til 120 cm
    43,31 til 47,24 tommer
  • Range vingespændvidde
    2,44 til 2,91 m
    8,01 til 9,55 fod

Reproduktion

Selvom der ikke vides meget om parringssystemet for disse fugle, er de kendt for at være monogame. Når disse fugle har fundet en ægtefælle, forbliver de sammen hele deres liv. Det vides ikke, hvordan disse gribbe oprindeligt vælger en makker.('Cinereous Vulture, Egypt monk, 2012; Moreno-opo, et al., 2010; Poulakakis, et al., 2008)

  • Parringssystem
  • monogame

Cinereous grib parrer sig en gang om året mellem oktober og november. Inkubation er fra januar til april, og kyllingerne fortsætter gennem august. Generelt befrugtes kun ét æg hver sæson. Selvom det er ekstremt sjældent, er der observeret to æg. Begge forældre inkuberer ægget i 50 til 55 dage, indtil ægget klækkes. De unge fodres af begge forældre i cirka 160 dage; selv efter at de unge er flygtet, vender de stadig tilbage til reden for mad i flere måneder. Både mænd og kvinder er kønsmodne i alderen 4 til 5 år.('Cinereous grib', 2005; 'Cinereous Vulture, Egypt monk', 2012; 'Egypt monk, 2008; Heredia, 1996; Jais, 2009; Skartsi, et al., 2008; Vasilakis, et al., 2008)



  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Cinereous grib parrer sig en gang om året.
  • Parringssæson
    Disse fugle yngler fra oktober til november.
  • Områdeæg pr. Sæson
    0 til 2
  • Rækkevidde til ruge
    50 til 55 dage
  • Gennemsnitlig tid til ruge
    53,3 dage
  • Range flyvende alder
    95 til 120 dage
  • Rækkevidde til uafhængighed
    180 til 215 dage
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    4 til 5 år
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    4,4 år
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    4 til 5 år
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    4,4 år

Disse enorme gribbe skal først konstruere en rede, hvor de kan lægge et æg. Deres monstrøse reder er normalt bredere end 2,4 m og dybere end 2,1 m og består næsten udelukkende af pinde, fyrnåle, grene og affald. Et æg deponeres i februar og inkuberes af begge forældre indtil april. Babyfuglen når det nybegyndte stadium på cirka 100 dage. På dette tidspunkt forlader den nyfødte reden, men vender stadig tilbage til reden for mad fra sine forældre og til at sove, dette varer normalt 2 til 3 måneder. Mængden af ​​indsats, som forældrene lægger i deres afkom, er enorm, men det forsikrer deres arts overlevelse og fortsættelse.('Cinereous Vulture', 2005; 'Cinereous Vulture, Aegypius monachus', 2012; Jais, 2009)

  • Forældrenes investering
  • mandlig forældrepleje
  • kvindelig forældrepleje
  • præ-klækning / fødsel
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flådning
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde

Levetid / levetid

Disse gribbe har en meget lang levetid for en fugl. Generelt vil de leve i mindst 20 år i naturen; dog kræver de store områder og egnede fødekilder for fortsat overlevelse. Den længst kendte levetid for en cinereous grib i fangenskab var 40 år gammel.(Moreno-opo, et al., 2010; Poulakakis, et al., 2008)

  • Rækkevidde
    Status: vild
    28 (høje) år
  • Rækkevidde
    Status: fangenskab
    40 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    20 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    35 år

Opførsel

Disse fugle vandrer ikke som andre fugle. De flyver store afstande for at få mad; dog vender de altid tilbage til deres rede for at sove. De bliver i den rede hele året. Denne art foretrækker at roost nær deres reden i yngletiden for at beskytte og forsvare deres rede. Disse fugle hviler og svæver sammen. Ved en slagtekrop er disse gribbe den dominerende art, men de vides at tolerere andre gribsarter og enhver anden art, der ønsker at spise. Disse gribbe danner kolonier for at overleve, hvilket gør rensning lettere for deres art.(Yamac, 2007; 'Cinereous Vulture', 2005; Moreno-opo, et al., 2010; Yamac, 2007)



  • Nøgleadfærd
  • arboreal
  • fluer
  • dagligt
  • tusmørke
  • bevægelig
  • ensom

Hjem rækkevidde

De er blevet observeret flyver op til 75 km for at finde mad. Når de er færdige med at spise, flyver de tilbage til deres rede. Deres hjemmeområde er hvor som helst de kan flyve for at få mad; uanset hvor langt de flyver, vender de dog altid tilbage til deres rede.('Egypten munk, 2012; Poulakakis, et al., 2008)

Kommunikation og opfattelse

Cinereous gribbe er ligesom mange andre gribsarter meget stille. Det er sjældent at høre gribbe, men de kan give kvak, grynt og hvæs, når de fodres med slagtekroppe og har en mærkelig klipning, høj skramling eller brølende i ynglesæsonen. Den mest nyttige forstand, som cinereous gribbe har, er deres syn, som bruges til at finde mad.(Ogada, et al., 2012; Yamac, 2007)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

I deres naturlige habitat lever disse gribbe på slagtekroppe. Deres vigtigste fødekilder er døde kaniner, får og hovdyr. De lever også af kroppe af hjorte, vildsvin, svin og kvæg. De spiser sjældent levende dyr, men slanger og insekter er blevet dræbt og spist af disse gribbe. Deres kraftige næb har udviklet sig til at lade disse gribbe rive selv de hårdeste kød, muskler og sener i spiselige stykker.(American Zoo and Aquarium Association, 1998; Moreno-opo, et al., 2010; Poulakakis, et al., 2008; Vasilakis, et al., 2008)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • scavenger
  • Dyrefoder
  • pattedyr
  • krybdyr
  • Carrion
  • insekter

Predation

Cinereous gribse jages ikke af andre dyr end mennesker. De har ingen naturlige rovdyr.('Cinereous', 2000; 'Egypt monk, 2012; Poulakakis, et al., 2008; Vasilakis, et al., 2008)

Økosystemroller

Tilstedeværelsen af ​​cinereous gribbe er vigtig for andre arter. Da deres vigtigste fødekilde kommer fra slagtekroppe, spiser de normalt kødet før andre mindre fjerkræer. Deres befolkningsnedgang har gjort det muligt for andre dyr at fejre på de slagtekroppe, der normalt indtages af cinereous gribbe. Disse rådnende slagtekroppe indeholder bakterier og andre parasitter, der kan overføres til de mindre opportunistiske opfangere, hvilket potentielt øger forekomsten af ​​sygdom i økosystemet. Cinereous gribbe er derimod tilpasset til at fordøje disse skadelige organismer uden skade på sig selv. Skønt den fulde virkning af deres befolkningsnedgang endnu ikke skal ses, kan deres fuldstændige forsvinden have katastrofale resultater.(Ogada, et al., 2012; Vasilakis, et al., 2008)


hvad er en dillet firben

  • Økosystempåvirkning
  • biologisk nedbrydning

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Mennesker drager ikke direkte fordel af cinereous grib; disse fugle er dog vigtige medlemmer af økosystemet. Mange af deres levesteder er foretrukne turistattraktioner, hvor disse fugle tilbyder en gratis rengøringsservice. Dette giver ikke kun et hygiejnisk miljø, men reducerer også chancerne for, at andre dyr får infektioner, som de potentielt kan overføre til menneskelige populationer.(Ogada, et al., 2012; Vasilakis, et al., 2008)

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er brugt milliarder af dollars på at holde denne art udryddet i mange områder, men den globale befolkning er stadig faldende.(American Zoo and Aquarium Association, 1998; Moreno-opo, et al., 2010)

Bevaringsstatus

Denne art er klassificeret globalt som 'næsten truet' i henhold til kriterierne i Conservation of Nature Red List (IUCN 2000) og er sjælden i Europa. Det er inkluderet i bilag I til Den Europæiske Unions fugledirektiv og i tillæg II til Bern-, Bonn- og CITES-konventionerne. Det største problem for cinereous gribbe er mennesker. Mennesker har forårsaget nedgang i befolkningen gennem utilsigtet forgiftning, hvilket kan ske, når gribbe forbruger forgiftede slagtekroppe, der bruges til agn og mindsker bestanden af ​​ulve, ræve og sjakaler. Disse fugle kan også dræbes på grund af krybskytteri. At skyde disse fugle er ulovligt mange steder, men det sker stadig. Mennesker påvirker også gribspopulationer ved at fjerne deres levesteder med skovhugst. Mange steder, der er heldige nok til at have gribebåde har oprettet menneskeskabte levesteder og fodringssteder for at øge deres befolkning. Disse menneskeskabte levesteder er hovedsageligt sammensat af egetræs- og bøgeskove med mange andre træer indarbejdet i omgivelserne. Derudover er boliger og beskyttende strukturer bygget og placeret i deres levesteder for at øge beskyttelsen.('Cinereous Vulture, 2005, American Zoo and Aquarium Association, 1998' Egypt monk ', 2008;' Egypt monk, 2012; Moreno-opo, et al., 2010; Poulakakis, et al., 2008; Skartsi; et al. , 2008; Vasilakis, et al., 2008)

Fra 2013 var den globale population af cinereous grib omkring 7.200 til 10.000 par. Deres spanske befolkning omfatter omkring 1.845 par, hvilket er næsten 95% af den europæiske befolkning. Grækenland er deres eneste tilbageværende yngleplads i Balkan-landene, hvor biogrib nu betragtes som truet. Grækenland har brugt enorme mængder penge for at sikre, at gribbefolkningerne forbliver og har bygget levesteder og foderstationer for at hjælpe befolkningen med at vokse. Cinereous gribbe er uddød i Bulgarien siden 1985. Frankrig har igangsat et massivt projekt for at genindføre disse fugle i et af deres oprindelige yngleområder. I Aserbajdsjan har deres befolkning været faldende i de sidste 10 år. I Armenien er cinereous gribpopulationer faldende og betragtes som meget sjældne og findes kun langt mod syd langs grænsen til Iran og Aserbajdsjan. Den nylige handling i Georgien har reddet biogribene fra at forsvinde; dog er deres befolkning stadig faldende. I Italien er et genindførelsesprogram i gang for denne art. Cinereous grib er truet i Portugal og vil snart uddø i dette område på grund af manglen på ynglehabitater. De vil også snart være udryddet i Rusland, hvor deres befolkning er faldende på grund af ødelæggelse af levesteder, menneskelig forstyrrelse og forgiftning. Cinereous grib er truet i Tyrkiet, men har været beskyttet ved lov siden 1991, hvilket gør det ulovligt at dræbe disse fugle. Tre nye yngleområder blev opdaget i Tyrkiet i 1995, men deres befolkning har været faldende de seneste år. I Ukraine betragtes cinereous gribbe som truede og vil snart være udryddet på grund af mangel på mad, skydning, forgiftning, forstyrrelse og mangel på yngleområder.('Cinereous Vulture', 2005; American Zoo and Aquarium Association, 1998; Moreno-opo, et al., 2010; Poulakakis, et al., 2008; Skartsi, et al., 2008; Vasilakis, et al., 2008)

Bidragydere

Katharine Barbeiro (forfatter), Sierra College, Jennifer Skillen (redaktør), Sierra College, Leila Siciliano Martina (redaktør), Animal Agents Staff.

Populære Dyr

Læs om Rhyacotriton olympicus (Olympic Torrent Salamander) på Animal Agents

Læs om Aspidogaster conchicola på Animal Agents

Læs om Acrobates pygmaeus (svæveflyvende svævefly) på dyre agenter

Læs om Arapaima gigas (Arapaima) på Animal Agents

Læs om Addax nasomaculatus (addax) på Animal Agents

Læs om Rhinolophus euryale (Middelhavet hestesko flagermus) på dyre agenter