Aepyprymnus rufescensrufous bettong

Af Emily Peterson

Geografisk rækkevidde

Aepyprymnus rufescenser den mest distribuerede potoroid i den australske region, der spænder fra det nordøstlige Queensland til det nordøstlige New South Wales. En koloni kan også findes på grænsen mellem New South Wales og Victoria og lejlighedsvis langs den nordlige australske kyst (Nowak, 1997; Ride, 1970).

  • Biogeografiske regioner
  • australsk
    • hjemmehørende

Habitat

Aepyprymnus rufescenslever overvejende under åbne, tempererede forhold fra havoverflade til plateau-toppe. De trives i græsklædte skove, kystnære eukalyptiske skove, våd sklerofyl og i lavt tørre åbne skove med græsklædt underlag (Strahan, 1995). AlleA. rufescensbygge kegleformede reder, der har en indgang. Reder kan findes i huler af faldne træer, under buske, i græsklumper eller mere sjældent i åben grund.Aepyprymnus rufescensBrug materialer som græs, hø, halm, tørre bregner og fibervegetation til at bygge deres reder. De samler dette materiale op med deres forben og fører det ned ad kroppen til halen, som placerer materialet i reden. Erstatningsgræs arrangeres i reden ved at løfte ældre byggemateriale op med næsen for at skabe plads.Aepyprymnus rufescensbrug op til fem reder ad gangen, og det er blevet foreslået, at reden kun kan forekomme om vinteren. Månedligt tilføjes nye reder, når gamle reder opgives, og forladte reder kan genopbygges og bruges af en naboA. rufescens.



  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer

Fysisk beskrivelse

Aepyprymnus rufescenser den største levende sekie af rottekænguru. Voksne mænd vejer mellem 2,27 kg og 3,0 kg; voksne hunner vejer mellem 1,36 kg og 3,6 kg. Kropslængde varierer fra



37,5 cm til 52,0 cm; halelængde fra 35 til 40 cm; samlet længde fra 72,5 cm til 90,0 cm; og højde ca. 35,0 cm.

Navnet 'rufescens' henviser til dyrets rødbrune pelsfarve. Denne pelagebeskrivelse beskrives ofte som grizzled med stive, hvide hår. Dens hårdækkede snude og det sorte hår bag på ørerne adskiller denne art yderligere.Aepyprymnus rufescenshar en meget svag hvidlig hoftestribe, og dens underside er mærkbart lysere end ryggen (Troughton, 1962). De buede forstærker af denne art er velegnet til ridser og udgravning, der hjælper med dens madindsamling. Bagfoden afA. rufescensmangler den første tå, og det tredje ciffer er forholdsmæssigt længere end resten (Strahan, 1995). Halen er semi-prehensile, tyk og jævnt håret.



Kraniet afA. rufescenser kort og bred sammenlignet med andre potoroider. Den forreste knogle artikulerer med den squamosale region af den temporale knogle, og den vinklede proces danner en fremtrædende hylde. Palatine fenestration varierer inden for arten, men fenestrae er bemærkelsesværdigt mindre eller fraværende iA. rufescenssammenlignet med andre potoider.Aepyprymnus rufescenshar en tandformel 3/1, 1/0, 1/1, 4/4. De første øvre fortænder er lange, skarpe og bladlignende. Den anden og tredje øvre fortænder er mindre og sideværts forskudt (Triggs, 1996). Karakteristisk for Diprotodontia, den første nedre fortænder rager frem fra tandlægen. Diastemae er til stede, men reduceret, og hjørnetænder vises i overkæben. Den premolære er plagialaucoid; molarerne bryder ud omtrent på samme tid og er bunodont (Ganslosser, 1990; Triggs, 1996).

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Område masse
    1,36 til 3,6 kg
    3,00 til 7,93 lb.
  • Gennemsnitlig masse
    0,00248 kg
    0,01 lb
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    5.978 W.
    Alder

Reproduktion

Aepyprymnus rufescenser polyestrisk, med en estruscyklus, der forekommer ca. hver 34. dag. Opdræt kan forekomme når som helst i løbet af året, men der er ikke tilstrækkelige data fra både fangne ​​og vilde arter til at indikere en bestemt ynglesæson. Kvinder når seksuel modenhed i den 11. måned, mænd mellem 12 og 13 måneder. Hannerne besøger kvindelige reder inden for deres område hver nat for at afgøre, om kvinden er seksuelt modtagelig. Når kvinden nærmer sig ægløsning, venter hannen enten af ​​hunnen eller ved sin rede, indtil hun er seksuelt modtagelig. Begge køn kan slippe lave knurrer under undersøgelsesadfærd, som normalt inkluderer sniffing af kvinden af ​​hannen. En modtagelig kvindelig tillader hanen at lugte sit kappe- og poseareal og tillader til sidst kopulation (Ganslosser, 1990).


hvor stort er et gila-monster

Hannerne vil forsøge at montere kvinden uanset advarselssignaler fra ikke-modtagelige hunner. Disse hunner forsøger at køre mænd tilbage ved at lave høje knurrende lyde, slå mod hannen med forbenene og falde til hendes side og sparke til hannen med sine kraftige bagben (Ganslosser, 1990). Som svar på dette angreb,A. rufescenshanner stempler ofte en udstrakt bagfod nær kvinden og tærsker deres haler.



Når en vellykket kopulation er opnået, har embryoet en svangerskabsperiode på 22-24 dage. Efter denne tid fødes embryoet og fastgør sig til en af ​​moderens fire patter, der findes i posen. Den nyfødte unge vejer ca. 1 g ved fødslen. Inden for en dag efter fødslen parrer kvinden sig igen for at producere en hvilende blastocyt. Den nyfødte forbliver i posen i cirka 114 dage (7-8 uger), før den fravænes.Aepyprymnus rufescensForlad ikke posen permanent indtil den 16. uge. Juvenilledyret forbliver hos sin mor i de efterfølgende syv uger, mens det lærer at fodre, bliver plejet og deler sin mødrerede.Aepyprymnus rufescenshar normalt en ung pr. fødsel, men tvillinger er ikke ualmindelige.


sort capped egern abe

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • Gennemsnitligt antal afkom
    en
    Alder
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    23 dage
    Alder
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    333 dage
    Alder
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    Køn: mand
    380 dage
    Alder

Levetid / levetid

Opførsel

Aepyprymnus rufescenser et strengt natdyr, der sover om dagen i sin rede og søger efter mad om natten. Disse dyr menes at udvise meget ritualiserede

adfærd under kommunikation, men de menes at være en ret ensom art (Ganslosser, 1990). Aepyprymnus danner ikke langsigtede bånd med hinanden, men en mand og to kvinder inden for overlappende områder kan bruge tid som en trio. Denne adfærd stemmer overens med de nylige fund,A. rufescensdanner løse polygyne foreninger (Strahan, 1995).

Aepyprymnus rufescensbo alene i reden dog kan mandlige territorier ofte omfatte rede af flere hunner. Det mandlige område spænder fra 75-110 hektar, og det kvindelige område spænder fra 45-60 hektar (Strahan, 1995). Hannerne er intolerante og aggressive over for hinanden, især i fangenskab eller i nærværelse af kvinder. Hannerne forsvarer undertiden kvinden, som de frier på.

En Aepyprymnus kan bevæge sig ved høje hastigheder over korte afstande, udelukkende afgrænset på bagbenene og bruge forbenene til at hjælpe med at dreje. Denne bipedal humle ses mest, når dyret rejser mellem fodringsområder eller i alarmtider.Aepyprymnus rufescenskan bevæge sig langsomt under fodring ved at placere forbenene på jorden og bringe begge bagben frem samtidig med en let afbalancering på halen (Johnson, 1983). HvornårA. rufescenser foruroliget, udsender den et lavt hvæsende opkald og stempler bagbenene som en kanin (Johnson, 1983). Kvinder udsender bløde grunter for at kalde posen ung, der er kommet vild for langt. Fangedyr er blevet observeret, der viser 'markering' opførsel af introducerede genstande ved at gnide dem med deres analkirtel.

  • Nøgleadfærd
  • bevægelig

Kommunikation og opfattelse

  • Opfattelseskanaler
  • taktil
  • kemisk

Madvaner

Aepyprymnus rufescensdukker op kort efter solnedgang for at begynde sin søgen efter mad. Aepyprymnus spiser en række græsser, urteagtige planter og bruger sine veltilpassede foreclaws til at grave efter rødder, knolde og underjordiske svampe. Disse dyr kan spise hele planter inklusive frø, blomster og blade, men de er ikke strengt planteædende (Strahan, 1995). Aepyprymnus tygger lejlighedsvis på døde dyrs knogler og graver larver ud af jorden for at spise. I fangenskab accepterer de forskellige fødevarer.Aepyprymnus rufescenskan udvinde nok vand fra denne diæt til at give afkald på at drikke helt undtagen i tørkeperioder, når det udgraver et hul i bækleje for at forsøge at nå vandniveauet for en drink (Nowak, 1997).

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Når de tages i en ung nok alder, kan disse dyr tæmmes som kæledyr.

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Aepyprymnus rufescenskan blive et irriterende skadedyr for afgrøder. Især i den tørre sæson spiser de planterødder, herunder kartofler og andre knolde.


videnskabeligt navn for kanal havkat

Bevaringsstatus

Aepyprymnus rufescenser i øjeblikket almindelig (Straham, 1995), skønt rækkevidden er reduceret. IUCNs rødlistekategori er angivet som lav risiko (Biodiversity Group, 1996).

Andre kommentarer

Den gennemsnitlige levetid påA. rufescenser mere end fem år, og fangenskabsdyr har været kendt for at leve i otte år (Nowak, 1997).

Fordelingen over det kendte område er diskontinuerlig og kan være afhængig af tilgængelighed af mad og husly. Det menes, at den tidligere række afA. rufescensvar mere ekspansiv inden den europæiske besættelse og strakte sig endnu længere sydpå ind i det nordøstlige Victoria. Rester af disse skabninger er også fundet i det sydvestlige Victoria og på Flinders Island nær Tasmanien (Nowak, 1997). Teorier om årsagen til denne arts faldende rækkevidde inkluderer introduktion af og efterfølgende predation af ræve, rydning af landbrugsjord og græsning af kvæg samt langsigtet klimasvingning (Johnson, 1983; Nowak, 1997; Troughton, 1962).

Fjerne i deres naturlige habitat er ikke bange for mennesker om natten.

Bidragydere

Emily Peterson (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.

Populære Dyr

Læs om Eulemur fulvus (brun lemur) på Animal Agents

Læs om Cystophora cristata (hætteklædt segl) på Animal Agents

Læs om Coendou prehensilis (brasiliansk porcupine) på dyre agenter

Læs om Labridae (Wrasses) på Animal Agents

Læs om Sacculina carcini på Animal Agents