Aethia cristatellacrested auklet

Af Mandi Shifflett

Geografisk rækkevidde

Crested auklets er hjemmehørende i Nearctic og Palearctic. De er almindelige på fjerntliggende øer og kystområder i Beringhavet og det nordlige Stillehav (Jones 1993). De bor i kystlinjer uden for Amerika på Chukotski-halvøen i det østlige Sibirien, Kurile-øen og andre øer i Okhotskhavet. Denne art kan undertiden findes overvintrende så langt syd for det nordlige Japan (Jones 1993).(Hoyo, et al., 1996; Jones, 1993; Knudtson and Byrd, 1982; Piatt, et al., 1990)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende
  • palearctic
    • hjemmehørende

Habitat

Det foretrukne habitat for crested auklets er offshore og langs kysterne på fjerntliggende øer i Beringshavet. De er en af ​​de mest rigelige planktive havfugle, der findes i det nordlige Stillehav, og de reden i avlskolonier sammen med andre arter af auklets (Piatt et al. 1990). Klossprækker langs talusskråninger, kampesten eller lavastrømme er kritiske for indlejring. De placerer deres avlskolonier langs disse klippefyldte klipper, så de vender ud mod havet. Crested auklets er dybe havfiskere og finder ofte deres mad langt væk fra deres nestepladser. I vintersæsonen strømmer de i det nærliggende isfri vand i Alaskabugten og det nordlige Japan (Hoyo et al. 1996). Der findes kun få oplysninger om forår / efterårsmigration blandt denne art og deres vinterområde.(Hoyo, et al., 1996; Jones, 1993; Piatt, et al., 1990)



  • Habitatregioner
  • polar
  • jordbaseret
  • saltvand eller marine
  • Terrestriske biomer
  • tundra
  • Akvatiske biomer
  • pelagisk
  • kystnære

Fysisk beskrivelse

Crested auklets er relativt små fugle. Hannerne og hunnerne har ens udseende. De adskiller sig i udseende fra andre auklet arter, som de reden med, fordi hele deres kropsfjerdragt er mørkt. Deres overkroppe er mørkegrå, mens underkropperne normalt er brungrå. De har dekorative, fremadviklede ansigtsfjer og kamme, der adskiller dem fra andre almindelige fugle i deres rækkevidde. Begge køn har prydfjer og ansigtskamre, og disse træk varierer i størrelse med alder og masse. Mandlige fugle har typisk længere dekorative kamme end kvinder. Voksne smelter deres fjer en gang om året for at vokse nye. Deres ansigtsdekorationer udgives i løbet af marts og april. Disse ansigtsdekorationer udholder en stor mængde slid i hele ynglesæsonen, så de falder temmelig slidte om efteråret. Den eneste forskel mellem køn er, at der findes længere fjer på mænds nakke og hals. Crested auklets har en meget tydelig citruslignende lugt i deres fjerdragt, hvilket er vigtigt for dem i både social og seksuel adfærd (Jones et al. 2004).(Hoyo, et al., 1996; Jones, et al., 2004; Jones, 1993)



Crested auklets har fremtrædende hvide iriser og en hvid stribe fjer på hver side af hovedet, der løber bag øjnene tilbage til deres øreklæder. Deres ben er grå, og de har svømmefødder med kulsorte kløer. Deres regninger er lyse rødlig-orange med en gul spids. I ynglesæsonen varierer næbeformen på denne art mellem kønnene, fordi kvindens næb er mindre buet end hanens næb, og den er lidt mindre i størrelse. Den mærkbare krumning i hanens regning i yngletider menes at hjælpe dem i deres agonistiske møder. På regningerne er der farvestrålende 'liderlige' plader kaldet næsepladen, subnasalpladen, rektalpladen og maxillarpladen. De mister disse plader i slutningen af ​​yngletiderne og efter inkubationsperioder. Om vinteren bliver deres regninger matte i farve og lidt mindre i udseende på grund af tab af deres ansigtsudsmykning og ansigtsplader. Dette gør det vanskeligere at identificere køn på denne tid af året.(Hoyo, et al., 1996; Jones, et al., 2004; Jones, 1993)

Crested auklets er dækket af dun ved ruge. Nogle hatchlings har lysegrå underliv, og andre har sorte underliv, men næsten alle af dem har lysegrå pletter på undersiden. Kort efter fødslen, ca. 5 dage, begynder de en præ-ungsmelt. Denne smeltning varer, indtil de er omkring en måned gamle. Ungdomme ligner voksne voksne, bortset fra at deres kamre muligvis endnu ikke er synlige. Deres kroppe er mørkegrå til sort, og den hvide stribe bag øjnene begynder at udvikle sig og bliver let synlig. Deres iris på dette udviklingsstadium er mørkegrå, deres regninger er sorte og de er uden deres liderlige plader.(Hoyo, et al., 1996; Jones, et al., 2004; Jones, 1993)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • mand større
  • udsmykning
  • Område masse
    211 til 322 g
    7,44 til 11,35 oz
  • Gennemsnitlig masse
    260 g
    9,16 oz
  • Rækkevidde
    18 til 20 cm
    7,09 til 7,87 tommer
  • Range vingespændvidde
    40 til 50 cm
    15,75 til 19,69 tommer

Reproduktion

Crested auklets er monogame, med høj site og mate troskab gennem hele deres avlsliv (Hoyo 1996). De konkurrerer med andre om højkvalitetsmænd og de bedste nestesteder. De mere dominerende krøllede auklets har typisk længere kamlængder end andre auklets i kolonien. Længere våbenlængder foretrækkes, når disse fugle vælger en parringspartner. I ynglesæsonen dannes parbånd efter udførlig frieriadfærd, herunder stereotype posturale skærme, der øges i intensitet, når frieriet mellem et par skrider frem (Jones 1993). Mange parbindinger, der dannes, deltager i avl igen i fremtidige yngletider.(Hoyo, et al., 1996; Hunter og Jones, 1999; Jones og Hunter, 1999; Jones, 1993; Piatt, et al., 1990)

Efter at de første opdrættere ankommer, ankommer ikke opdrættere og unge 3 til 4 uger senere. Nogle krøllede auklets deltager i kopier af ekstra par senere i ynglesæsonen som en måde at vurdere reproduktiv succes hos mulige fremtidige partnere. Mænd er blevet observeret forsøger ekstra par-kopulationer i deres iscenesættelsesområder gennem aggressivt forstyrrende par i løbet af frieriet (Jones 1993). De skynder sig ind og forsøger at forstyrre hunner, der er ved at parre sig med andre mænd. Fugle, der endnu ikke er voksne, og som endnu ikke yngler, vil gøre det til deres første prioritet at finde et passende reden. Voksne auklets, der er klar til at opdrætte og danne et parbånd, viser deres parathedsberedskab ved at bruge havet som deres iscenesættelsesområde. Dette 'iscenesættelsesområde' er et område på havet, som mandens fugle bruger til at udføre deres frieri. Denne præstation hjælper dem med at tiltrække en makker, som de kan danne et par-bånd med og forhåbentlig opdrætte med det år. Nogle individer, der ikke opdrætter, kan deltage i frieri med ekstra-par auklets i slutningen af ​​ynglesæsonen, når kyllinger enten inkuberer eller i løbet af kyllingerne. Når et ynglende par krønte auklets er dannet igen, inden han lægger et æg, vil han aktivt beskytte kvinden og følge hende rundt.(Hoyo, et al., 1996; Hunter og Jones, 1999; Jones og Hunter, 1999; Jones, 1993; Piatt, et al., 1990)

Kvinden indleder frieri, da hun nærmer sig en mand, der trompeterer og udfører en udstilling. Begge fugle udfører stereotype posturale skærme, der yderligere fremmer deres frieri (Jones 1993). Under disse parringsritualer kontraherer mandens pupil og ser glasagtig ud. Kvinden stirrer intenst i hans øje og begynder derefter at røre mandens ansigtsområder med sin regning. Så længe hanen ikke afviser hende, vil hun fortsætte med at fange manden. Frieri mellem dette par fortsætter med gensidige knirkende vokaliseringer sammen med intens fakturering, nibbling af mandens regning af kvinden og nedgravning af regninger i nakken og nakkens fjer af hinanden (Jones 1993). Begge fugle vil røre hinanden med deres regninger og udstille 'ruff-sniff' -skærme mod hinanden. Højdepunktet for frieri nås, når de to begynder at vride halsen, og derefter begynder kopulation.(Hoyo, et al., 1996; Hunter og Jones, 1999; Jones og Hunter, 1999; Jones, 1993; Piatt, et al., 1990)



Kopiering i denne art forekommer kun til søs. Kopiering på vand præsenterer flere problemer, herunder muligheden for tab af sæd under transmission, hvis hunnens cloaca kommer i kontakt med havvand. Under kopulation vil hanen se efter 'scrums', hvor flere auklets vil skynde sig ind og forsøge at slutte / bryde parringen op. Hanen vil aktivt forsvare sin parringspartner ved at jage andre væk ved at bruge regningstab mod dem.(Hoyo, et al., 1996; Hunter og Jones, 1999; Jones og Hunter, 1999; Jones, 1993; Piatt, et al., 1990)

  • Parringssystem
  • monogame

Avlssæsonen for krønte auklets begynder omkring maj og varer indtil midten af ​​juni. Timing af snesmeltning spiller en vigtig rolle i hvornår de begynder at yngle nøjagtigt (Jones 1993). De lægger en koblingsstørrelse på et æg pr. Ynglesæson, og begge forældre er ansvarlige for kyllingen. De fleste par vender tilbage til det samme nestested år efter år, medmindre en skilsmisse opstod. Udklækning er synkron, hvor ca. 80% af æggene klækkes inden for et tidsrum på 10 dage (Jones 1993). I gennemsnit varer kyllingopdræt i cirka en måned, nogle gange længere; og de vokser med en hastighed på 11 til 13 gram om dagen. Unge flyver ikke, før de er tæt på deres kropsmasse til deres voksenstørrelse. Flere dage før flygtende unge forlader reden et stykke tid for at begynde at strække deres flyvemuskler, benævnt 'helikoptering' opførsel. Der er lavet lidt forskning i den alder, hvor unge når seksuel modenhed og kan begynde at avle. Et par undersøgelser tyder på, at de begynder at opdrætte omkring tre år gamle.(Fraser, et al., 2004; Jones, 1993)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Crested auklets yngler en gang årligt.
  • Parringssæson
    Opdræt finder sted fra maj til juni, og opdrætstiden er stærkt påvirket af timing for snesmeltning.
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    en
  • Rækkevidde til ruge
    1 til 2 måneder
  • Gennemsnitlig tid til ruge
    1 måned
  • Range flyvende alder
    1 til 3 måneder
  • Rækkevidde til uafhængighed
    1 til 3 måneder
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    3 til 4 år
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    3 år
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    3 til 4 år
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    3 år

Kyllinger er forocociale på klækningstidspunktet. Begge forældre, der er krænket auklet, deltager i omsorg for unge. Begge inkuberer ægget og overnatter i deres rede sammen. Det vides endnu ikke, om forældre hjælper unge under ruge. Den første dag ruges unge kontinuerligt, og begge forældre fortsætter med at græde i knytnæveuken efter klækning. Mænd yngler mere end kvinder. Efter klækning vil mindst en af ​​de voksne tilbringe de første ti nætter med deres kylling, indtil de er i stand til at termoregulere sig selv. Efter dette sker kan kyllingen efterlades i sig selv i reden, hvis det er nødvendigt.(Jones, 1993)

Voksne skal spise efter mad til sig selv og deres kyllinger. De bærer mad i en sublingual pose og fodrer kyllingerne en til fire gange om dagen. Kvinder tager mere ansvar for fodring af kyllinger end mænd. Efter foræring efter mad forbliver forældre hos kyllingen i ca. 5 til 10 minutter i reden og fodrer den med regelmæssige intervaller. Rederne holdes rene, og unge afføres ikke i reden.(Jones, 1993)

Forældre plejer deres unger fra 1 til 3 måneder afhængigt af hvor deres koloni er placeret. Kyllinger begynder at flyve, når de er tæt på deres voksenmasse. Et par dage før de flyver, begynder de at forlade reden og strække deres muskler til flyvning. Når de er klar, forlader de kolonien ved at tage fly fra en kampesten i forsøg på at flyve mod havet, hvor risikoen for rovdyr er ekstremt høj.(Jones, 1993)

  • Forældrenes investering
  • precocial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flådning
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid / levetid

Der vides ikke meget om crested auklets levetid i naturen eller i fangenskab. Den forventede levetid for denne art er ca. 7,7 år. Den estimerede årlige overlevelse af voksne i befolkningen er 86% pr. Data fra studier i Buldir, Alaska. Disse forskere markerede visse fugle ved Buldir og dokumenterede derefter deres levetid.(Hoyo et al., 1996; Jones, 1993)

  • Rækkevidde
    Status: vild
    8 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    7,7 år
  • Typisk levetid
    Status: vild
    8 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    7,7 år

Opførsel

Crested auklets findes i kolonier eller grupper i løbet af året. De nestes i en koloni på land i yngletiden og strømmer derefter i isfrit vand i efteråret og vinteren. Når ynglesæsonen begynder, begynder voksne at ankomme til kolonier i slutningen af ​​april til juni, og under voksne ankommer omkring tre uger senere (Jones 1993).(Jones et al., 2004; Jones, 1993)

Crested auklets er meget sociale og vokale fugle. Hegnkolonier inkluderer flere andre auklet arter. De findes året rundt i flokke både til søs og i deres nestekolonier. Crested auklets er meget aggressive over for andre Gå arter, som de reden sammen med, især mindst auklets ( Anhingidae smålig (Jones 1993). Fordi de er så aggressive, er de i stand til at jage mindst og whiskered auklets ( Aethia pygmaea ) fra ønskede reden-steder og fra udstillingsområder til søs, hvor parring forekommer. Puffins besætter de samme levesteder som crested alklets, men crested alklets forsætligt undgår dem. Talrige antagonistiske interaktioner forekommer i kolonier, som indikerer konkurrence mellem fugle om reden og kammerater. Regningen med hanfugle bliver mere buet og skarp i ynglesæsonen for at hjælpe som et våben i antagonistiske møder med andre. Kamp mellem mænd involverer at hakke på modstanderens øjne, gribe gape, nakke eller kam på deres modstander og kæmpe med deres regninger låst sammen (Jones 1993). Vinderne af de mest voldelige kampe er normalt auklets med de længste våben. Aggression forekommer også på iscenesættelsesområder, hvor der opstår kopulation. Hannerne forsvarer deres kammerater mod andre hanner, der forsøger at samle sig ekstra par. Kvindehvaler er ikke så aggressive som mænd.(Jones et al., 2004; Jones, 1993)


brand mave tudse fakta

Crested auklets står oprejst og bevæger sig hurtigt og let på land. De kan klatre op ad stejle klipper ved hjælp af deres skarpe kløer og en teknik, der kaldes vingeflad. En unik egenskab ved denne art er, at de producerer en skarp citruslignende lugt fra deres fjer, der bruges i social kommunikation og frieri. De er kraftige flyers med lange vinger specialiseret til hurtig, direkte flyvning. De kan nå hastigheder på op til 30 til 40 meter i sekundet, hvilket skaber en høj lyd, især når flere fugle forlader kolonien på én gang (Jones 1993). Crested auklets flyver i flokke på 10 til 100 fugle mellem reden og marine foderområder. Disse fugle er også stærke svømmere. Deres præning kan finde sted på land eller til søs. Når de præner, bruger de deres næb til at sprede deres citrus-ildelugtende sekreter fra deres uropygiale kirtel gennem deres fjer. Preening er også en måde, hvorpå de kan vandtætte sig selv. De bruger indviklede baderitualer ved iscenesættelse af områder inden parring.(Jones et al., 2004; Jones, 1993)

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • vandrende
  • territoriale
  • Social
  • koloniale
  • dominanshierarkier

Hjem rækkevidde

Der er ingen oplysninger om hjemmefra for denne art.(Jones, 1993)

Kommunikation og opfattelse

Crested auklets bruger visuelle, kemiske, taktile og akustiske kommunikationsformer. De er meget høje i ynglesæsonen og i flokke til søs. Næsten al deres kommunikation sker om dagen, når disse fugle er mest aktive. Der er observeret seks forskellige former for vokalkommunikation blandt voksne krøllede auklets. De inkluderer gøen, trompeter, kæling, tuden og klynken. En bark er en form for vokalisering brugt af begge køn. Det lyder som en lille hunds 'yap' (Jones 1993). Disse 'bjeffer' er ofte forbundet med bevægelse, f.eks. Når crested alketter forlader kolonien. Dette er en type signal, der kan fungere som et lokaliseringssignal eller et kontaktopkald til andre fugle i flokken eller kolonien. Crackling er en vokalisering, der udføres af auklet-par i frieri. Knitrende lyder som en række klammelyde. Denne form for vokalisering tjener en vigtig funktion i parbinding. Tøjning forekommer inden i sprækker og lyder som en række rytmiske bløde barklignende lyde (Jones 1993). Klynker er en form for blødere kommunikation, der udføres af ensomme auklets, der endnu ikke parrer sig. Mænd udsender en type vokalisering kaldet trompeter. Det er en form for seksuel reklame, der bruges i frieri. Den består af en række honk-lignende lyde, der øger rytmen. Disse honking lyde udføres sammen med specifikke courting displays af den pågældende mand. Trompeterende vokaliseringer udføres oven på store klipper på redepladser eller fra iscenesatte områder til søs. Opdræt af hanner ses ofte i trompeter i forudlægningsfasen og derefter igen under kyllingerne (Jones 1993). Auklet kyllinger er også vokal. De er vokale hele dagen, især mens deres forældre er på og væk fra reden. Vokaliseringer består af bløde pip og høje klynkefløjter.(Jones et al., 2004; Jones, 1993)

Der er udført få undersøgelser af det nøjagtige formål med fjerdragtluft i krøllede alger. I ynglesæsonen producerer disse fugle en skarp citruslignende lugt, der ligner mandariner. Fjerdedelluft kan have en social funktion i frieri, fordi frieri involverer en stor del af berøring med fuglenes regninger i de stærkt duftende områder på deres partners hals (Jones 2004). Lugten ser ud til at spille en vigtigere rolle, når disse fugle er i tæt kontakt med hinanden i kolonier og til søs. Deres opførsel på disse steder indikerer, at lugten spiller en vigtig rolle i socialisering og frieri, fordi de tæt interagerer og snuser hinanden. Adfærd som rumpesniffning og vridning i halsen vises i de mere avancerede faser af frieri blandt denne art.(Jones et al., 2004; Jones, 1993)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duetter
  • feromoner
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Crested auklets spiser krebsdyr og andre hvirvelløse havdyr, herunder Thysanoessa euphausiids, mysids , hyperiider , gammarids , calanoid copepods , fisk og blæksprutte. De er dybe havdykkere og foder under vandet i sociale grupper på kolonialeeuphausiidspå havbunden. Under vand forfølger de deres bytte i en hurtig vingedrevet undervandsflyvning (Jones 1993).(Hoyo et al., 1996; Jones, 1993)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • piscivore
    • spiser leddyr, der ikke er insekter
    • spiser andre marine hvirvelløse dyr
  • planktivore
  • Dyrefoder
  • fisk
  • bløddyr
  • akvatiske krebsdyr
  • andre marine hvirvelløse dyr
  • zooplankton
  • Plantefødevarer
  • fytoplankton

Predation

Crested auklets er byttet af aviær og pattedyr rovdyr og store, rovfisk. Aviære rovdyr angriber krønte auklets på land eller til søs normalt, mens de flyver. På land venter de nær de indlejrede sprækker og angriber, når de kommer ind og forlader. Pattedyrs rovdyr går ind i reden sprækker for at tage kyllinger og æggene. Crested auklets er opmærksomme på nestende kolonier og til søs for at undgå rovdyr. De venter normalt på, at andre auklets tager fly med dem for at have sikkerhed i antal. Når de dykker mod havet, væver de ofte frem og tilbage i flyvning for at undgå at være et let mål for aviære rovdyr. Når de flyver tilbage til kolonien, flyver de direkte ind på deres reden. Nogle gange cirkler de over kolonien og venter på et passende tidspunkt at vende tilbage. Når der ses rovdyr nærme sig, foretager krønte auklets samtidige panikflyvninger i grupper væk fra kolonien som en måde at advare resten af ​​kolonien om, at et rovdyr er i nærheden. Når de først er fanget af et rovdyr, kæmper de tilbage med aggressiv regningspikning, skraber ondskabsfuldt på deres rovdyr og slår deres vinger. Mange af dem er i stand til at flygte. Fordi de fleste rovdyr forekommer i løbet af dagen, forekommer nogle flyvende af kyllingerne om natten, når de ikke er så synlige for rovdyr (Jones 1993).(Jones, 1993)

  • Anti-rovdyr tilpasninger
  • aposematisk

Økosystemroller

Den primære måde, hvorpå denne fugleart påvirker dets økosystem, er dens rolle som bytte for andre dyr.(Jones, 1993)

Gensidige arter
  • mindst auklets ( Anhingidae smålig )
  • whiskered auklets ( Aethia pygmaea )

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Crested auklets giver undertiden mad til eskimo- og aleut-folk. De er også værdifulde inden for forskning og uddannelse.(Jones, 1993)

  • Positive virkninger
  • mad
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen direkte negative virkninger af crested auklets på mennesker.(Jones, 1993)

Bevaringsstatus

Status for de crested auklets på IUCNs røde liste over truede arter er mindst bekymrende. De er ikke på listen over amerikanske truede arter, men de er beskyttet af Traktfugltraktatloven.

Bidragydere

Mandi Shifflett (forfatter), James Madison University, Suzanne Baker (redaktør, instruktør), James Madison University, Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Populære Dyr

Læs om Phocoenidae (marsvin) på Animal Agents

Læs om Viverridae (civeter, geneter, linsangs og slægtninge) på dyre agenter

Læs om Anas fulvigula (marmoreret ænder) på Animal Agents

Læs om Falco alopex (rævfalk) på Animal Agents

Læs om Parus rufescens (kastanje-backed chickadee) på Animal Agents

Læs om Hystrix indica (indisk crested porcupine) på Animal Agents