Agelaioides badiusbay-winged cowbird

Af Matthew Murphy

Geografisk rækkevidde

Bay-winged cowbirds er hjemmehørende i det centrale og sydlige Sydamerika, hvilket gør deres hjem primært i det andinske højland. Denne art findes generelt i hele Argentina, med de vestligste dele af dens rækkevidde ved de østlige skråninger af Andesbjergene. Bay-winged cowbirds findes i Uruguay, Paraguay, Bolivia og i det sydvestlige hjørne af Brasilien. En isoleret bestand af bugvingede cowbirds findes ved mundingen af ​​Amazonfloden (Jaramillo og Burke 1999).(Jaramillo og Burke, 1999)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Ligesom andre medlemmer af amerikaneren solsort familie,Agelaioides badiuser en kantart. De foretrækker at rede i åbent skovområde, i krat og i græsarealer med spredte træer. Især bugvingede cowbirds ses let i chaco, en type kratskov og i Patagonia. Jaramillo og Burke (1999) bemærker, at bay-winged cowbirds bruger hackberry buske som foretrukket ynglehabitat. Enkeltpersoner, der tilhører denne art, hyppig også forstyrrede by- og landbrugsområder og er blevet set i byparker i Buenos Aires (Jaramillo og Burke 1999).(Jaramillo og Burke, 1999)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • krat skov
  • Andre habitatfunktioner
  • urban
  • forstæder
  • landbrugs

Fysisk beskrivelse

Bay-winged cowbirds er en mellemstor art af New World solsort . De er stort set seksuelt monomorfe, så de ikke skelnes i marken, selvom mænd har tendens til at være lidt tungere (Fraga 1992; Jaramillo og Burke 1999). En gammel kilde (Hamilton og Orians 1965) ser imidlertid ud til at indikere en lille, men statistisk signifikant forskel i kropsmasse mellem kønnene. Denne art er kendetegnet ved en lysegrå krop og en trækulgrå hale. Vingerne er for det meste rustfarvede, selvom retrices (flyvefjer) er tippede brune. Benene og klørne er sorte, ligesom lorerne. De sorte lores og ansigt kombineres for at skabe det, der er passende beskrevet som en 'maske'. Regningen er kort, konisk og sort; Jaramillo og Burke (1999) bemærker, at regningen er 'finch-lignende' i størrelse og form.



Ungdomme er næsten identiske med voksne og kan sandsynligvis ikke skelnes fra voksne til en observatør i marken; dog er de normalt lidt mørkere med mørke striber på kroppen. Hale fjerene hos unge og hos nysmeltede voksne kan have rødlige markeringer. Derudover er mundhjørnet hos unge hvidt; dette sammen med ungdommens lyserøde mundforing skifter til sort i voksenalderen. Endelig har regningen en tendens til at være lidt lysere i farvestoffer (Jaramillo og Burke 1999).

Bleg bay-winged cowbirds, Agelaioides rødlig fringillarius , har fjerdragt, der er væsentligt forskellig fra de nominerede underarter. Selvom mønstre stort set er bevaret, er kroppen brungrå med en sortbrun maske og brune rester (lange halefjer). Det drøftes i øjeblikket, om de blege underarter af bay-winged cowbird faktisk skal betragtes som sin egen art (Jaramillo og Burke 1999).



Ung skrigende cowbirds ( Molothrus rufoaxillaris ) er redenparasitter af bugvingede cowbirds, der bruges som deres primære vært. Selvom de to arter næsten er umulige at skelne fra hinanden mere end et par dage efter klækning, siger Fraga (1979), at der er fire generelle forskelle mellem ungerne af skrigende cowbirds og de unge af bay-winged cowbirds. Fraga (1979) bemærker, at i de første par dage efter klækning har bugvingede cowbirds orange hud, mens de parasitiske skrigende cowbirds er lyserøde. For det andet, mens bugvingede cowbird-hatchlings har et mørkt plaster, der omgiver æggetanden, har skrigende cowbird-hatchlings ensartede lyserøde regninger. For det tredje vokser skrigende cowbirds nogle gange ud af deres bay-winged cowbird-værter; bemærker seksuel dimorfisme hos skrigende cowbirds, Fraga (1979) antyder, at usædvanligt store skrigende cowbird-unge sandsynligvis er mænd. Endelig, i modsætning til bugvingede cowbird-unge, beder skrigende cowbirds ikke om alreening (interspecies preening) adfærd (Fraga 1979).(Fraga, 1979; Fraga, 1992; Jaramillo og Burke, 1999)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Gennemsnitlig masse
    45 g
    1,59 oz

Reproduktion

Bay-winged cowbirds blev oprindeligt anset for altid at være monogame (Hamilton 1965), selvom observationer foretaget af Fraga af bandede fugle indikerer, at nogle hunner parrer sig med en anden han hver ynglesæson, som generelt varer fra november til marts. I overensstemmelse med deres semi-koloniale redningsvaner modtager parrede par bugtevingede cowbirds normalt hjælp til at forsørge og rede forsvar fra andre voksne (Fraga 1972; Fraga 1992). Disse individer, uvægerligt ikke-avlende 'hjælper' hanner, findes at hjælpe stort set alle bugvingede cowbird reder (Fraga 1972).(Fraga, 1972; Fraga, 1992)

  • Parringssystem
  • monogame
  • polyandrisk

Som med andre New World blackbirds , hunner af denne art lægger typisk en kobling på mellem to og fem æg (De Marisco og Reboreda 2010, men se Fraga 1972). Æg er normalt hvide eller lyseblå med mørke krybende mønstre (Jaramillo og Burke 1999); bay-winged cowbird æg ligner andre blackbirds. Lejlighedsvis lægger mere end en kvinde æg i en enkelt rede (De Marisco og Reboreda 2010).



Bay-winged cowbirds bygger normalt ikke deres egne reder. I stedet lægger de æg i en rede bygget og tidligere besat af en anden art. Normalt blev koopererede reder tidligere forladt, men når der er stor konkurrence om reden, har det været kendt, at bugvingede cowbirds med magt uddriver lejere af besatte reder. Bay-winged cowbirds foretrækker at besætte overdækkede reder, som giver æg og unge den største beskyttelse mod rovdyr og parasitære arter (Jaramillo og Burke 1999).

Store Kiskadees ( Pitangus sulphuratus ) er en primær kilde til forladte reder; bay-winged cowbirds er også blevet observeret ved hjælp af reden af ​​ovnsfugle ( Furnariidae ) og brændeopsamlere ( Anumbius annumbi ) samt spætte ( Picidae ) redehuller og kunstige redenkasser (De Marisco og Reboreda 2010; Lowther 2010; Jaramillo og Burke 1999). De Marisco og Reboreda (2010) bemærkede, at der i et isoleret tilfælde blev observeret et par bay-winged cowbirds, der besatte en forladt papirhveps ( Vespidae ) rede.


hvor findes egernaber

Hvis der ikke er rede, har det været kendt, at bugvingede cowbirds konstruerer deres egne rede lavet af fine græs og andre plantefibre. Disse reder er generelt placeret i de øvre grene af træer, mellem 1,3 m og 10 m (~ 4 ft til 33 ft) fra jorden (De Marisco og Reboreda 2010); populationer, der bor i tropisk krat, foretrækker ofte hackberry-buske (Jaramillo og Burke 1999). Reder er primært konstrueret af hunner, selvom mænd bidrager til redenopbygningsaktiviteter (Fraga 1972; Fraga 1992).(De Marisco og Reboreda, 2010; Fraga, 1972; Fraga, 1992; Hamilton og Orians, 1965; Jaramillo og Burke, 1999; Lowther, 2010)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Bay-winged cowbirds yngler en gang årligt
  • Parringssæson
    Avlssæsonen varer normalt fra november til marts, men i nogle områder kan den begynde i september
  • Områdeæg pr. Sæson
    2 til 5
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    4

Hannerne forsvarer aggressivt deres rede fra rovdyr og parasitter gennem hekkesæsonen (Fraga 1972; Fraga 1992; Hamilton 1965). I mange tilfælde tager redenforsvaret af både avlshanner og ikke-avlende 'hjælper' mænd i form af 'mobbing': en person vil oplade sit mål, mens han kalder højt (Fraga 1972). Begge forældre plejer og beskytter deres unger gennem flygtige, og nogle kan forblive bag som hjælpere i yderligere sæsoner, før de bliver uafhængige.(Fraga, 1972; Fraga, 1992)

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • mandlig forældrepleje
  • kvindelig forældrepleje
  • præ-befrugtning
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • han-
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flådning
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • tilknytning til forældre efter uafhængighed

Levetid / levetid

Båndstudier viser, at denne art er i stand til at leve mere end seks år i naturen. Den maksimale levetid for medlemmer af denne art er ikke fastlagt (Jaramillo og Burke 1999).(Jaramillo og Burke, 1999)

  • Rækkevidde
    Status: vild
    6 (høje) år

Opførsel

Bay-winged cowbirds er ekstremt sociale, idet de er observeret samles i flokke på mere end 20 personer. Flokke er generelt større om vinteren (Jarmillo og Burke 1999).

Bay-winged cowbirds udviser en adfærd kendt som allopreening, hvor en person vil bede om et preening-svar fra et medlem af en anden art. Selvom denne opførsel er til stede i unge bugvingede cowbirds, er den ikke blevet observeret i parasitisk skrigende cowbirds . Ung skrigende cowbirds er visuelt identiske med unge bugvingede cowbirds; således kan den førnævnte adfærdsmæssige forskel være nyttig til at skelne mellem de to arter i marken (Selander 1964).(Jaramillo og Burke, 1999; Selander, 1964)

  • Nøgleadfærd
  • arboreal
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • Social
  • koloniale

Hjem rækkevidde

Denne art er stillesiddende. Der ser ikke ud til at være nogen signifikant, sæsonafhængig bevægelse blandt medlemmer af denne art; lokale bevægelser resulterer dog i en stigning i flokkestørrelsen om vinteren. Båndestudier indikerer, at et medlem af denne art sjældent vil komme mere end 1000 m fra dets redeplads (Jaramillo og Burke 1999).(Jaramillo og Burke, 1999)

Kommunikation og opfattelse

Sangen er en kontinuerlig strøm af toner, beskrevet af Jaramillo og Burke (1999) som dissonant, 'hule' og med en kvalitet, der minder om 'musikere, der aldrig rigtig kommer i harmoni'. Grupper af bay-winged cowbirds synger med det samme. Jaramillo og Burke (1999) beskriver opkald som enten en lav eller en høj 'chuck'; den høje toneversion af opkaldet bruges som en alarm, mens den lave tone kaldes andetsteds. Jaramillo og Burke (1999) bemærker, at medlemmer af denne art sjældent vil give et råb, der er beskrevet som 'peeeooh', selvom det formål, som dette kald tjener, ikke er forklaret.(Jaramillo og Burke, 1999)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • korer
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Voksne er primært granivorer, der fodrer med frø af dyrkede afgrøder og vilde planter; majs (Zea mays) og ris (Oryza sativa) er foretrukne arter. Både voksne og ynglinger spiser insekter, især græshopper og græshopper ( Orthoptera ); sommerfugle, møl og deres larver ( Lepidoptera ); og biller ( Coleoptera ). Nestlings fodres primært med insekter (Lowther 2010).(Lowther, 2010)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
  • planteæder
    • granivore
  • Dyrefoder
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • frø, korn og nødder

Predation

Primære fuglevædende rovdyr af bugvingede cowbirds er vejhøg ( Buteo magnirostris ) og Chimango caracaras ( Milvago ramme (Fraga 1992). Natlig predation af opossum, Didelphis albiventris har en tendens til at påvirke roostende kvinder (Fraga 1992). Som tidligere nævnt, skinnende cowbirds og skrigende cowbirds er yngleparasitter medlemmer af begge arter punkterer og fjerner lejlighedsvis et æg fra værtens rede, inden de lægger deres egne æg (De Marisco og Reboreda 2010).(De Marisco og Reboreda, 2010; Fraga, 1992)

  • Kendte rovdyr
    • vejhøge ( Buteo magnirostris )
    • Ramme caracaras ( Milvago ramme )
    • hvide ører opossums ( Didelphis albiventris )

Økosystemroller

Bay-winged cowbirds falder bytte for en række arter, især rovfugle og opossums. Bay-winged cowbirds kan spille en mindre rolle i reguleringen af ​​bestande af bytteinsekter.

Næsten alle bay-winged cowbird reder er påvirket af ynglende parasitter. Især er bay-winged cowbirds foretrukne værter til skrigende cowbird ( Molothrus rufoaxillaris ) æg og unger. Blanke cowbirds ( Molothrus bonariensis ), en anden art af ynglende parasit, påvirker omkring en femtedel af bugvingede cowbird-yngler; parasitisme af denne art er ofte samtidig med skrigende cowbird-parasitisme. Parasitiserede yngler er ofte opgivet: avlsparet vil ofte enten konstruere eller kooptere en anden eller tredje rede. Ligeledes påvirker ynglende parasitter ofte sekundære eller tertiære reder (De Marisco og Reboreda 2010).

Brood parasitism er en væsentlig faktor, der bidrager til en redes fiasko. De sekundære virkninger af redenparasitisme - udklækning af underernæring på grund af øget konkurrence om mad, forældrenes desertering af parasitiserede reder og øget risiko for rovdyr - bidrager til redenesvigt og generelt mere alvorlig i reder med større antal parasitoider (De Marisco og Reboreda 2010 ).(De Marisco og Reboreda, 2010)

Kommensale / parasitiske arter
  • skrigende cowbird ( Molothrus rufoaxillaris )
  • skinnende cowbirds ( Molothrus bonariensis )

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

I de seneste årtier tiltrak denne art stor opmærksomhed i det ornitologiske samfund på grund af sin usædvanlige reproduktive strategi og dens formodede tætte genetiske forhold til sydamerikanske cowbirds . Som et usædvanligt medlem af Icteridae , bay-winged cowbirds sandsynligvis være af interesse for besøgende, der ønsker at observere argentinske dyreliv.

  • Positive virkninger
  • økoturisme
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Denne art ser ikke ud til at have nogen negative virkninger på menneskelige økonomier.

Bevaringsstatus

IUCN opregner denne art som mindst bekymret (LC), for selvom der ikke er indsamlet endelige data, ser det ikke ud til, at denne arts populationsstørrelse og vækstfremskrivninger opfylder de nødvendige betingelser for at mærke bay-winged cowbirds som truede eller truede (Butchart et al., 2010).(Butchart, et al., 2010)

Andre kommentarer

Fylogenetisk analyse har afsløret detAgelaioides badiusdeler ikke en senest fælles forfader med et medlem af slægten Molothrus som man engang antog, men snarere med Oreopsar bolivianus (Boliviansk solsort). Selvom denne art engang blev navngivet som medlem af slægten Molothrus , nye taksonomiske oplysninger antyder, at det i stedet er medlem af kladen, der omfatter de sydamerikanske solsort og allierede (Johnson og Lanyon 1999; Lanyon og Omland 1999)(Johnson og Lanyon, 1999; Lanyon og Omland, 1999)

Bidragydere

Matthew Murphy (forfatter), University of Maryland, Baltimore County, Kevin Omland (redaktør), University of Maryland, Baltimore County, Tanya Dewey (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.

Populære Dyr

Læs om Sitta carolinensis (hvidbrystet nuthatch) på Animal Agents

Læs om Perognathus inornatus (San Joaquin lommemus) på Animal Agents

Læs om Ceratophrys cornuta på Animal Agents

Læs om Nematomorpha (hestehårorm) på Animal Agents

Læs om Dipsochelys dussumieri på Animal Agents

Læs om Nyctalus noctula (noctule) på Animal Agents