Agelaius phoeniceusred-winged solsort

Af Anthony Rosenthal

Geografisk rækkevidde

Rækken af ​​rødvingede sortefugle strækker sig fra det sydlige Alaska på sit nordligste punkt til Yucatan-halvøen i syd og dækker størstedelen af ​​kontinentet og når fra Stillehavskysten i Californien og Canada til den østlige kyst. Vinterområder for rødvingede solsort varierer alt efter geografisk placering. Nordlige befolkninger vandrer sydpå til det sydlige USA og Mellemamerika begyndende i september eller oktober (eller lejlighedsvis så tidligt som i august). De fleste vestlige og mellemamerikanske befolkninger er ikke-vandrende.(Kirschenbaum, 1996; Yasukawa og Searcy, 1995)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Rødvingede sortefugle hviler og yngler i en række forskellige levesteder, men har en tendens til at foretrække vådområder. De har været kendt for at leve i ferskvands- og saltvandsmoser. På tørrere jord trækkes rødvingede solsort mod åbne marker (ofte i landbrugsområder) og let skovklædte løvskove. Om vinteren findes rødvingede sortefugle oftest i åbne marker og dyrkede marker.(Kirschenbaum, 1996; 'Red-winged Blackbird', 1996; Yasukawa and Searcy, 1995)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Akvatiske biomer
  • brakvand
  • Vådområder
  • marsk
  • sump
  • Andre habitatfunktioner
  • forstæder
  • landbrugs
  • vandløb
  • flodmunding

Fysisk beskrivelse

Let skelnes ved deres blanke sorte fjer og røde og gule epauletter ved skulderen, og hannerne er de mere farvede af de to køn. Kvinder har tendens til at være støvede eller brunlige i farve med mørke striber på undersiden. Kvinder ligner store spurve og genkendes ofte af deres off-white øjenbryn markeringer. Både mænd og kvinder har mørke ben og kløer. Næbbet af mandlige rødvingede sortefugle har tendens til at være helt sort, mens næbbet af kvindelige rødvingede sortefugle er mørkebrun på toppen med lysebrun på undersiden. Både hanner og hunner har skarpt spidse næb.(Cleary, 2002; Jennings, 2000; Kirschenbaum, 1996; 'Red-winged Blackbird', 1996; Neff, 1997; Yasukawa and Searcy, 1995)



Både mandlige og kvindelige voksne rødvingede sortefugle er ca. 22 cm lange, vejer 41,6 til 70,5 g og har et vingefang på 30 til 37 cm. Unge mænd og kvinder ligner voksne kvinder i farve. Hannerne gennemgår en overgangsfase, hvor røde epauletter ser orange ud, inden de når deres voksnes farve. Olson (1994) viste, at den gennemsnitlige basale metaboliske hastighed for voksne i hans eksperimenter var 656 cm kubik / ilt pr. Minut, og at hastigheden for tre dage gamle fugle var 296 cm kubik / ilt pr. Minut.(Jennings, 2000; Kirschenbaum, 1996; 'Red-winged Blackbird', 1996; Olson, 1994; Olson, 2001; Yasukawa and Searcy, 1995)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • mand mere farverig
  • Område masse
    41,6 til 70,5 g
    1,47 til 2,48 oz
  • Rækkevidde
    18 til 24 cm
    7,09 til 9,45 tommer
  • Gennemsnitlig længde
    22 cm
    8,66 tommer
  • Range vingespændvidde
    30 til 37 cm
    11,81 til 14,57 in

Reproduktion

Rødvingede sortefugle er ekstremt polygyne med så mange som 15 kvinder, der indlejrer i en enkelt hannes område. I gennemsnit har en enkelt mand cirka fem hunner. Selvom kopulation hovedsagelig forekommer mellem den suveræne mand og de kvinder, der bor i hans område, er det kendt, at roaming hanner parrer sig med hunnerne på andre territorier. Denne adfærd ser ud til at øge chancerne for vellykket reproduktion inden for en given parringssæson, hvilket kompenserer for yngler og individer, der er mistet af reden-rovdyr og reden parasitisme.(Yasukawa og Searcy, 1995)




rødøjede grønne træfrø

Parringsritualer begynder med mandens sang. Kvinder returnerer ofte ikke sange, før de har etableret sig på en mands område. Mandlige prækoitalskærme inkluderer vokalisering i en krøllet stilling med hurtig og meget iøjnefaldende fladring af vingerne. Kvinden reagerer med en lignende huk og vokalisering. Parring finder sted i æglægningsperioden eller lige før og er kendetegnet ved en kort kontakt mellem mandens og hunnens lukkede åbninger.(Yasukawa og Searcy, 1995)

  • Parringssystem
  • polygynøs
  • polygynandrous (promiskuøs)

Opdræt begynder i det tidlige forår og fortsætter indtil midten af ​​sommeren. Kvinder kan opdrætte så mange som tre yngler i en enkelt sæson, selvom gennemsnittet er 1,7 yngler per sæson. Kvinder vælger hegnesteder oftest i vådområder eller landbrugsområder (skønt en bred vifte af ynglende levesteder vides at blive udnyttet), og mænd udfører et redningsdisplay, som udgør hans vigtigste engagement i redenbyggeprocessen. Nestebygningen begynder mellem marts og maj. Jo længere sydpå du går, jo tidligere er reden bygget. Efter at en kvinde har accepteret hannen og hans sted, bygges reden i eller i nærheden af ​​moser eller fugtige græsarealer. Plantematerialer, såsom cattail stilke, er vævet sammen for at danne en kurv over vandstanden, og bløde materialer bruges til at linere reden. Tre til fem lysegrønblå, sorte eller lilla stribede æg lægges pr. Kobling. Hvert æg er ca. 2,5 x 1,8 cm. Reder kan udføres på så lidt som en enkelt dag, især hvis der ikke er konstrueret noget mudderforing.

Koblingens størrelse er fra 3 til 7 æg, og æggene inkuberes i 3 til 11 dage. Kyllinger flygtede om 10 til 14 dage og er uafhængige om 2 til 3 uger. Ungdomme når normalt seksuel modenhed i løbet af 2 til 3 år.(Yasukawa og Searcy, 1995)



  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • befrugtning
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Kvinder kan opdrætte så mange som tre yngler i en enkelt sæson, selvom gennemsnittet er 1,7 yngler per sæson.
  • Parringssæson
    Opdræt begynder i det tidlige forår og fortsætter indtil midten af ​​sommeren.
  • Områdeæg pr. Sæson
    3 til 7
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    4
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    4
    Alder
  • Rækkevidde til ruge
    11 til 13 dage
  • Gennemsnitlig tid til ruge
    11 dage
  • Range flyvende alder
    14 til 10 dage
  • Gennemsnitlig flydende alder
    14 dage
  • Rækkevidde til uafhængighed
    2 til 3 uger
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    2 uger
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    2 til 2 år
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    2 til 4 år

Inkubation er kvindernes eneansvar. Rødvingede solsortæg har en tendens til at klække på forskellige tidspunkter, og moderen vil fortsætte med at inkubere, indtil det sidste æg er klækket. Nestlings fodres næsten umiddelbart efter klækning. Forældre begynder ofte med mindre portioner og øger madmængderne gradvist. Unge rødvingede sortefugle fodres især med leddyr Odonata (guldsmede og damselflies), Lepidoptera (møl og sommerfugle) og Diptera (ægte fluer). Nestlingerne fodres primært af hunnen, selvom hannen til tider deltager i fodringsprocessen. I tilfælde, hvor moderen er fraværende, er det kendt, at hanner overtager fodringsansvaret for ynglen. Fledglings forlader reden efter 14 dage og fodres af hunnen og i mindre grad hannen i to til tre uger, før de slutter sig til en flok hunner. Inden for et år har de fleste rødvingede solsort tilsluttet sig blandede flokke.(Yasukawa og Searcy, 1995)

  • Forældrenes investering
  • ingen forældreinddragelse
  • altricial
  • præ-befrugtning
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • beskytter
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid / levetid

I naturen lever rødvingede sortefugle i gennemsnit 2,14 år. Den gammeldags registrerede rødvingede solsort i naturen levede 15 år og 9 måneder.(Yasukawa og Searcy, 1995)

  • Rækkevidde
    Status: vild
    20 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    2,14 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    189 måneder
    Bird Banding Laboratory

Opførsel

Som trækfugle har rødvingede sortefugle mange karakteristika med relaterede arter. De er stærke flyvere, der ofte vandrer i flokke på tusind eller mere. Roosting er ofte fælles, hvilket resulterer i store, centraliserede befolkninger. Rødvingede sortefugle er stort set daglige og tilbringer det meste af deres dag med at fodre. Hannerne forsvarer territorier i parringssæsonen. Efterhånden som parringssæsonen skrider frem, vil både mænd og kvinder tilbringe mere tid inden for deres territorium eller deres makkers område. Selvom kamp mellem rødvingede solsort ikke er så almindeligt, selv blandt mænd, er det kendt at det forekommer. Hannerne jagter hunner i topfart under avlssøen. På grund af deres brede rækkevidde og tendens til at kolonisere store hesteområder er rødvingede solsort ekstremt almindelige og er lette at finde i parringssæsonen, når sang og seksuelle udstillinger gør dem mere synlige.('Perching Birds: Red-winged Blackbird, Agelaius phoeniceus', 2000; Kirschenbaum, 1996; 'Red-winged Blackbird', 1996; Yasukawa and Searcy, 1995)

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • vandrende
  • territoriale
  • Social
  • Område område størrelse
    153 til 29235 m ^ 2
  • Gennemsnitlig territoriumstørrelse
    2000 m ^ 2

Hjem rækkevidde

Hjem rækkevidde og territorium størrelse varierer meget blandt rød-winged solsort på grund af deres brede geografiske rækkevidde og omfattende brug af forskellige vaner. Hannerne har tendens til at kontrollere territorier på ca. 2.000 kvadratmeter, men nogle territorier i sump kan være så små som 153 m ^ 2, og nogle territorier i bjergområder kan være så store som 29 235 m ^ 2. Kvinder vil besætte territoriet til en enkelt mand sammen med mange andre kvinder. Hannerne vil forsvare deres territorium mod andre mandlige rødvingede sortefugle og også mod andre fuglearter, herunder trefarvet solsort og gulhovedede solsort , som normalt giver større fuglearter. Fugle i Costa Rica forsvarer områder, der er to til fire gange størrelsen af ​​tempererede fugle mod nord.(Yasukawa og Searcy, 1995)

Kommunikation og opfattelse

Hannerne lærer sange fra andre hanner. Både mænd og kvinder har en række opkald, hvoraf nogle er ens. Kun mændene producerer flyopkald, der signalerer deres udgang fra territoriet. Både mænd og kvinder anvender nød- og alarmopkald, der adskiller sig med trusselens art. Specifikke opkald synes at kommunikere tilstedeværelsen af ​​specifikke rovdyr, såsom vaskebjørne eller Amerikanske krager . Korte kontaktopkald er også ret almindelige, især mellem en territorial mand og hunnerne på hans område. Trusselopkald bruges til at afværge rovdyr, andre fugle og andre rødvingede sortefugle. Opkald til frieri varierer lidt mellem mænd og kvinder og bruges kun i ynglesæsonen. Mandlige sange bruges til at annoncere territoriale grænser og til at tiltrække kammerater. Kvindelige sange forekommer i den tidlige ynglesæson og er mest almindelige inden inkubationsperioden.


mexicansk rød knæ-tarantula

Mandlige rødvingede sortefugle fremsætter deres velkendte territoriale og kompisattraktionssang af 'egetræ' eller 'konkeree' om foråret. Den sidste stavelse lægges mere vægt på som en ridset eller summende trille. Det almindelige opkald, der bruges af både mænd og kvinder, er et 'check' -opkald. Mænd kan udtale et fløjtet 'cheer' eller 'peet' opkald, hvis de er foruroliget. Andre opkald foretaget af hanen inkluderer en 'seet', en 'chuck' eller en 'cut'. Kvinder kan komme med et kort snak eller et skarpt skrig. Et præparingsopkald, 'ti-ti-ti', kan komme fra begge køn.(Yasukawa og Searcy, 1995)

Visuelle skærme er også en vigtig form for kommunikation, især før og under parring. Mænd bruger ofte visuelle skærme for at tiltrække kvinder til deres territorier og forsvare deres territorier og kammerater. Et eksempel er displayet med 'sangspredning'. Hannerne fluffer deres fjerdragt, løfter skuldrene og spreder halen, når de synger. Da skærmen bliver mere intens, er vingerne mere buede med skuldrene mere fremtrædende. Kvinder vil også deltage i et 'sangspredt' display rettet mod hinanden tidligt i ynglesæsonen. En mulighed er, at en kvinde vil forsvare et underområde inden for mandens område. Kvinder vil engagere sig i et 'wing flip' display, når en forstyrrelse forhindrer dem i at vende tilbage til reden.(Yasukawa og Searcy, 1995)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Rødvingede sortefugle har tendens til at være generaliserede fodere, der spiser en større mængde plantevæv i ikke-ynglesæsonen og en større mængde animalsk materiale i ynglesæsonen. Rødvingede sortefugle spiser næsten ethvert plantemateriale, de kan indtage, og foretrækker frø og landbrugsprodukter, såsom majs og ris. Voksne rødvingede sortefugle vil forbruge en bred vifte af fødevarer, herunder snegle, frøer, nye fugle, æg, ådsel, orme og en bred vifte af leddyr. Insekter, især Odonata (guldsmede og damselflies), Lepidoptera (sommerfugle og møl) og Diptera (ægte fluer) foretrækkes, skønt spindlere og andre insekt- og ikke-insektleddyr indtages. For det meste spiser rødvingede solsort på alt, hvad de kan finde, plukker insekter ud af planterne og fodrer med frø og plantemateriale. Til tider vil rødvingede sortefugle jage ved hjælp af deres næb til gaping (åbning af sprækker i plantemateriale med næbbet). Rødvingede sortefugle vil også fange insekter under flyvning.(Kirschenbaum, 1996; Yasukawa og Searcy, 1995)

  • Primær diæt
  • altædende
  • Dyrefoder
  • fugle
  • padder
  • krybdyr
  • æg
  • Carrion
  • insekter
  • terrestriske leddyr, der ikke er insekter
  • jordiske orme
  • Plantefødevarer
  • rødder og knolde
  • træ, bark eller stængler
  • frø, korn og nødder

Predation

Som et resultat af høje rovdyrsrater har især æg og unge, rødvingede sortefugle udviklet en række anti-rovdyrtilpasninger. Grupperejsning er en sådan egenskab, der reducerer risikoen for individuel predation ved at øge antallet af alarmer, der er opmærksomme. Indlejring over vand reducerer sandsynligheden for rovdrift ligesom alarmopkald. Reder tilbyder især en strategisk fordel i forhold til rovdyr, idet de ofte er godt skjult i tykke siv ved vandet og placeret i en højde på en til to meter. Mænd fungerer ofte som vagtposter og anvender en række forskellige opkald for at betegne farens art og sværhedsgrad. Mobbing, især af mænd, bruges også til at afskrække uønskede rovdyr, selvom mobning ofte er rettet mod store dyr og menneskeskabte enheder ved en fejltagelse. Kvindens brunlige farve kan også tjene som et anti-rovdyr træk ved, at det kan give camouflage til hende og hendes rede (mens hun inkuberer).

Kendte rovdyr inkluderer: vaskebjørne ,Amerikansk mink, sortnebbede magpies , sump wrens ugler (familie Strigidae ) og høge (rækkefølge Falconiformes ).('Perching Birds: Red-winged Blackbird, Agelaius phoeniceus', 2000; Jennings, 2000; 'Red-winged Blackbird', 1996; Neff, 1997; Yasukawa and Searcy, 1995)

  • Anti-rovdyr tilpasninger
  • aposematisk
  • kryptisk

Økosystemroller

Som stærkt generaliserede foder og rovdyr kan rødvingede solsort have stor og varig indflydelse på deres miljø. Ved at kontrollere insektpopulationer gennem rovdyr og ukrudtspopulationer gennem indtagelse af frø, tillader rødvingede solsort større planter og afgrøder at blomstre. Paradoksalt nok kan rødvingede solsort også ødelægge plantevækst og afgrødeudbytte ved at fodre på de planter, deres rovdyr beskytter. Som en af ​​de mest talrige fuglearter på kontinentet spiller rødvingede solsort også nøgleroller i spredningen af ​​andre arter. Fordi rødvingede sortefugle har en tendens til at strømme og bo i så stort antal, skal overlevelsen af ​​andre fuglearter, der angriber deres område, helt sikkert påvirkes af deres tilstedeværelse. Store naturtyper kan også i høj grad påvirke det fysiske terræn. Kort sagt er rødvingede solsort så mange og aktive, at deres tilstedeværelse og naturlige adfærd alene er nok til at påvirke et økosystem på en meget synlig måde.(Jennings, 2000; Kirschenbaum, 1996; 'Red-winged Blackbird', 1996; Yasukawa and Searcy, 1995)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Rødvingede sortefugle har været kendt for at fodre på frøene til adskillige ukrudt, der er skadelige for landbrugsproduktionen. De kontrollerer også insektpopulationer, som kan ødelægge landbrugsudbyttet.(Yasukawa og Searcy, 1995)

  • Positive virkninger
  • kontrollerer skadedyrsbestanden

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

På trods af deres forbrug af frø af uønskede ukrudts skadedyr, har det været kendt, at røde vingesortfugle forårsager store landbrugsskader på grund af deres koloniale roostvaner og smag for landbrugsprodukter. Rødvingede sortefugle åbner ofte skaller af udviklende majsstilke for at fodre med majskerner. De er også kendt for at fodre med rismarker og solsikkefrø. Dette forbrug af modne afgrøder har fået mange landbrugere til at anvende ekstremt effektive og ofte umenneskelige taktikker i kampen mod rødvingede sortfuglpopulationer. Disse taktikker inkluderer hyppig brug af fælder, giftstoffer og Avitol, et kemisk middel, der får fugle til at opføre sig unormalt. Overfladeaktive stoffer eller befugtningsmidler har også forårsaget betydelig skade på rødvingede sortefugle. Disse vaskemidler nedbryder vandtætningsegenskaberne hos solsortens fjer, hvilket gør dem ekstremt sårbare over for lave temperaturer. På grund af den lange historie med menneske-blackbird-konflikt og deres fortsatte trussel mod landbrugsinitiativer bruges mange af disse teknikker den dag i dag. Mindre skadelige metoder til bekæmpelse af rødvingede sortefugle inkluderer brug af støjemakere og reduktion af afgrøden efter høst, hvilket tiltrækker sultne rødvingede sortefugle til landbrugsjord.(Yasukawa og Searcy, 1995)

  • Negative virkninger
  • afgrøde skadedyr

Bevaringsstatus

Som en af ​​de mest almindelige, udbredte og talrige fugle i Nordamerika gøres der ikke meget for at beskytte rødvingede solsortfugle mod virkningerne af tab af levesteder og urbanisering. Fordi de kan overleve i en bred vifte af levesteder, kan mange befolkninger overvinde tab af naturligt terræn. Ikke desto mindre trives rødvingede sortefugle i vådområder, og med tabet af naturlige vådområder er det sandsynligt, at denne art vil lide. Denne art er en trækfugl og er beskyttet i henhold til U.S. Migratory Bird Treaty Act.(Jennings, 2000; Kirschenbaum, 1996; 'Red-winged Blackbird', 1996; Yasukawa and Searcy, 1995)

Bidragydere

Alaine Camfield (redaktør), Animal Agents.

Anthony Rosenthal (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.

Populære Dyr

Læs om Dolichonyx oryzivorus (bobolink) på Animal Agents

Læs om Nyctimene rabori (filippinsk rørnæset frugtflagermus) om Animal Agents

Læs om Myocastor coypus (coypu) på Animal Agents

Læs om Columba fasciata (band-tailed due) på Animal Agents

Læs om Paragordius varius på Animal Agents