Ailurops ursinusbear cuscus

Af Tawny Seaton

Geografisk rækkevidde

Ailurops ursinusfindes kun på Sulawesi og Talaut Islands i Indonesien.

(George, 1987; USGS, 1996)



  • Biogeografiske regioner
  • australsk
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • ø endemisk

Habitat

Ailurops ursinuser et pungdyr, der bor i det øverste baldakin af tropiske regnskove i lavlandet.



(Dwiyahreni et al., 1999; Lee, 2000)

  • Habitatregioner
  • tropisk
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • regnskov

Fysisk beskrivelse

Ailurops ursinushar et kort ansigt og korte, lodne ører. Pelagen er sammensat af et fint, træagtigt undergrund og grove beskyttelseshår. Farven spænder fra sort til grå til brun med en lysere farvet mave og spidser på ekstremiteter, med variation afhængigt af dyrets geografiske placering og alder.



Den præhensile, uklædte hale er halvdelen af ​​den samlede kropslængde og bruges sammen med forfødderne (som har to modsatte cifre) og syndactylous bagfødder til at bevæge sig mellem træerne.Ailurops ursinuser den mest primitive af alle falangerider, idet den opretholder primitiv tandprotes og kraniale træk.

(George, 1987; Nowak, 1997; Myers, 1999; National Wildlife Federation, 2000)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Gennemsnitlig masse
    7 kg
    15,42 lb.
  • Gennemsnitlig masse
    7000 g
    246,70 oz
    Alder
  • Rækkevidde
    1,2 (høj) m
    3,94 (høj) ft

Reproduktion

Parringssystem og adfærd er ukendt.



(Hayssen et al., 1993)

En voksen kvindeA. ursinusføder en eller to gange om året.

(Lee, 2000)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • befrugtning
    • indre
  • livlig
  • Række antal afkom
    1 til 2
  • Gennemsnitlig fravænningsalder
    8 måneder

Unge fødes på et ekstremt højt niveau og fortsætter udviklingen i moderens pose. Efter otte måneder er udvikling tilstrækkelig til at muliggøre overlevelse, selv om de unge forbliver hos moderen i en yderligere periode. Det vides ikke i hvilken alderAilurops ursinusnår udviklingsmodenhed.

(Lee, 2000)

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • kvindelig forældrepleje

Opførsel

Ailurops ursinushar tendens til at leve i par eller grupper på tre til fire. De er arboreale, bevæger sig langsomt fra træ til træ ved hjælp af deres prehensile hale og gribende forfødder. En stor del af dagen bruges på hvile eller sove, med lidt tid til fodring og pleje og endnu mindre til sociale interaktioner. Det er blevet antaget, at aktiviteten spredes over dagen og natten med hvileperioder mellem fodring eller anden aktivitet. Blade, den vigtigste fødekilde, indeholder lave næringsstoffer, og hvileperioderne kan være nødvendige for at fordøje cellulosen.

(Dwiyahreni et al., 1999; Lee, 2000)

  • Nøgleadfærd
  • bevægelig

Kommunikation og opfattelse

  • Opfattelseskanaler
  • taktil
  • kemisk

Madvaner

Ailurops urisinus spiser bladene fra mange forskellige træarter, men tre udgør halvdelen af ​​den samlede diæt. Unge blade er meget foretrukne, sandsynligvis fordi de er lettere at fordøje og indeholder færre toksiner. Imidlertid foretrækker bjørne-cuscus modne blade af mistelten, som har mere protein end de unge blade. En lille mængde blomster og umoden frugt (der indeholder mere protein end moden frugt) spises også.

Almindelige mad, der spises, inkluderer: træblade ( Garuga floribunda , Melia azedarach , Dracontomelum dao ), misteltenblade ( Cananga odorata , Palaquium amboinense ), umoden frugt, blomster og knopper.

(Dwiyahreni et al., 1999; Lee, 2000)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • folivore
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frugt
  • blomster

Økosystemroller

Selvom det primært er en folivore,Ailurops ursinusforbruger også umoden frugt, blomster og knopper. Disse har endnu ikke afsluttet den nødvendige udvikling for at kunne give anledning til et andet anlæg. Således har bjørne-cuscus tendens til at begrænse reproduktionspotentialet hos nogle planter.

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Selvom det ikke er meget efterspurgt, er kødet afA. ursinusfindes stadig almindeligt på restauranter og markeder i Indonesien.

(Lee, 2000)

  • Positive virkninger
  • mad

Bevaringsstatus

Under navnet Phalanger ursinus ,A. ursinushar beskyttet status i Indonesien. Jagt truer dette dyr i høj grad på grund af dets lave reproduktive hastighed, især fordi kvinder med unger i posen kan dræbes, og de unge derefter forlades, næsten helt sikkert døende.

(Den indonesiske naturbeskyttelsesdatabase, 2000; National Wildlife Federation, 2000; Lee, 2000)

Andre kommentarer

Ailurops ursinuser den mest primitive og plesiomorfe af alle falangerider og placeres således i en separat underfamilie, Ailuropinae. Det antages, atA. ursinusblev isoleret på øen Sulawesi, da øen først opstod i Miocene og tegner sig for dyrets morfologiske afvigelse fra resten af ​​familien Phalangeridae.

(Flannery et al., 1987; George, 1987)

Bidragydere

Tawny Seaton (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Bret Weinstein (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.


er sorte rotter farlige for mennesker

Populære Dyr

Læs om Cygnus cygnus (whooper swan) på dyre agenter

Læs om Geomys bursarius (Plains pocket gopher) på dyre agenterne

Læs om Limenitis archippus på Animal Agents

Læs om Lynx lynx (Eurasian lynx) på Animal Agents

Læs om Falco alopex (rævfalk) på Animal Agents

Læs om Callithrix argentata (sølvfarvet marmoset) på Animal Agents