Aimophila ruficepsrufous-kronet spurv

Af Amel Omari

Geografisk rækkevidde

Rufous-kronede spurve findes fra midten til det sydlige Californien gennem det nordlige Baja Californien i kystområderne til det sydlige Mexico samt mange andre dele af det amerikanske sydvest, bortset fra det nordøstlige Arizona og det nordvestlige New Mexico. Disse fugle spænder så langt øst som midtøstlige Texas og så langt nord som sydlige Utah og Colorado.(Collins, 1999; Peterson og Peterson, 1990; Robbins, et al., 1983)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende

Habitat

Denne art lever i tørre, stenede, åbne områder med varierende højde og heterogen vegetation, herunder lave græsser og buskager. De findes også i åbne fyrreskove og egetræsskove. Hvis en vinter er særlig kold, kan disse fugle bevæge sig syd eller lavere i højden, men de bevæger sig ikke langt fra deres yngleplads.(Collins, 1999; Peterson og Peterson, 1990; Robbins, et al., 1983; Collins, 1999; Peterson and Peterson, 1990; Robbins, et al., 1983)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • krat skov
  • Rækkevidde
    0 til 2195 m
    0,00 til 7201,44 fod

Fysisk beskrivelse

Rufous-kronede spurve er mellemstore fugle med rødhætteede hoveder og beigegrå bryster. De har sorte striber på hver side af deres solide, gråhvide hals. Hannerne har tendens til at have lidt større vingespænd og halelængde end hunner.(Collins, 1999; Peterson og Peterson, 1990; Robbins, et al., 1983; Sibley, 2001; Sibley, 2003)



Tilsvarende arter inkluderer Aimophila rufescens , Aimophila notosticta , Spizella passerina og Zonotrichia leucophrys . Rufous-kronede spurve adskiller sig fra disse arter i deres rødbrune hætte og ensfarvede bryst. Amerikanske træspurve ( Spizella arborea ) har også den røde hætte, men har ikke en afrundet hale. Spurve i slægten Aimophila kan også skelnes fra andre spurve i området for rufous-kronede spurve ved deres næb og haler, som er længere i forhold til deres kropsstørrelse end i andre spurve . Hanner og kvinder er ens i farve, men hanner har tendens til at være større end kvinder.(Collins, 1999; Peterson og Peterson, 1990; Robbins, et al., 1983; Sibley, 2001; Sibley, 2003)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Område masse
    15 til 23 g
    0,53 til 0,81 oz
  • Rækkevidde
    13 til 15 cm
    5,12 til 5,91 tommer
  • Gennemsnitligt vingefang
    196,85 mm
    7,75 tommer

Reproduktion

Disse fugle finder en ægtefælle om foråret og bliver hos den samme ægtefælle gennem vinteren og ofte gennem de følgende parringssæsoner. Hannerne tiltrækker en kammerat ved at synge fra en synlig aborre eller mens de flyver. Parrene synger duetter sammen og til hinanden, når de genforenes på deres territorium. Disse sange bruges til genkendelse og til at styrke båndet mellem dem. Hannerne er territoriale i parringssæsonen og er ikke usædvanligt aggressive i at beskytte deres territorium.(Collins, 1999; Ehrlich, et al., 1988; Morrison, et al., 2004)



  • Parringssystem
  • monogame

Reproduktion varierer efter region og år til år med vejrændringer. For eksempel ser regnvejr ud til at fungere som et signal til redning, så reden begynder tidligt på sommeren i Mexico, men meget tidligere i Californien, hvor regn begynder tidligere. Datoerne for æglæggelse varierer også efter region. Fugle i Californien lægger æg tidligere (11. marts - 10. juli) end dem i Texas (4. april - 26. september). I nogle dele af deres sortiment reden rufous-kronede spurve to gange om året baseret på regnmønstre. Det ser ud til, at disse spurve kun yngler, når der er mad tilgængelig (afhængig af nedbør), hvilket kan resultere i øget overlevelse af unge.

Kun kvindelige spurve bygger reder. Rederne er konstrueret af græs, bark, kviste og hår og er normalt bygget i en lavvandet konkavitet i jorden. Når æggene er lagt, inkuberer kvinden indtil ruge. De unge er altrikiale, når de udklækkes, og begge forældre hjælper med at finde mad og fodre klækkerne.

Når de unge fugle forlader reden, er de endnu ikke i stand til at flyve, og de er fortsat afhængige af deres forældre for mad. Hvor lang tid de unge er afhængige af deres forældre er ukendt, men de bliver muligvis ikke uafhængige før vinteren. Alderen på seksuel reproduktiv modenhed er også ukendt, men det antages, at fuglene er over et år gamle, før de reproducerer.



Rufous-kronede spurve har tendens til at vende tilbage til samme yngleplads år efter år, når et område er valgt som voksen.(Collins, 1999; Ehrlich, et al., 1988; Morrison, et al., 2004)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Rufous-kronede spurve kan yngle en eller to gange årligt afhængigt af regncyklusser.
  • Parringssæson
    Opdræt kan forekomme fra det tidlige forår til det tidlige efterår.
  • Områdeæg pr. Sæson
    2 til 5
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    3
    Alder
  • Rækkevidde til ruge
    11 til 13 dage
  • Range flyvende alder
    8 til 9 dage
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 år
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    1 år

Kvinder inkuberer æg i 11 til 13 dage. De bliver ved med æggene undtagen når de søger mad, på hvilket tidspunkt den mandlige spurv undertiden slutter sig til hende. Kvinder vil let opgive reden, hvis den forstyrres, og vil ikke angribe indtrængere. Imidlertid forsøger kvinder at afværge dem, der kommer for tæt på reden ved at klappe med vingerne og lave høje lyde.

Når æggene er klækket, er kvinden den eksklusive broder. Både mandlige og kvindelige spurve finder mad til de unge. De fodrer afkom i en ukendt periode, selv efter at de unge forlader reden.(Collins, 1999; Ehrlich, et al., 1988)


schistosoma mansoni mand og kvinde

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
  • tilknytning til forældre efter uafhængighed
  • udvidet periode med ungdomsindlæring

Levetid / levetid

Den længste registrerede levetid for en rufous-kronet spurv er 3 år og 2 måneder.(Collins, 1999)

Opførsel

Rufous-kronede spurve har tendens til at bruge hopping og løb som deres primære bevægelsesform. Flyvning bruges sjældent; spurvene er klodset i deres flyvning og flyver generelt ikke lange afstande. Disse fugle bruger deres næb til at børste deres fjer ned og vil bade, når der er lavt vand. De foder ved at hakke i jorden. Familieenheder dannes i nogen tid efter avl. Disse grupper varierer i størrelse fra 4 til 6 personer. I ynglesæsonen observeres fugle parvis inden for deres territorier. Ellers er disse spurve normalt ikke-sociale og danner ikke flokke. De er territoriale i parringssæsonen, men ikke aggressive.(Collins, 1999)

  • Nøgleadfærd
  • terricolous
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • territoriale
  • Område område størrelse
    7700 til 8900 m ^ 2

Hjem rækkevidde

Størrelsen på et rufous-kronet spurvområde kan variere fra 0,77 ha til 0,89 ha. Hjemmesortimentet i denne art inkluderer det område, der er beskyttet som territorium. Disse områder inkluderer reden og det omkringliggende område, det område, hvor der forekommer fodring, og området, der er besat af afhængige unge.(Collins, 1999)

Kommunikation og opfattelse

Rufous-kronede spurve har stemmer, der er blevet beskrevet som 'hæs', og deres kald er en faldende række af staccato-noter. Dette kald, beskrevet af Collins (1999) som den primære sang, bruges sandsynligvis af mænd til at annoncere deres område og tiltrække en kvindelig ægtefælle. Rufous-kronede spurve synger på en lavere tonehøjde i løbet af ikke-avlssæsonen. Visuelle tegn som kropsholdning og vokalopkald bruges af fuglene på bestemte tidspunkter til flere formål. For eksempel bruger mænd et bestemt opkald, når de jagter ubudne gæster fra deres område. Både mænd og kvinder bruger vokalopkald til at advare rovdyr. Advarselsopkald er ofte næselyde, der beskrives som at lyde som 'kære'. Aggressive lyde og stillinger bruges under konkurrence over territorium mellem to hanner. Mates synger også sange for hinanden for at genkende hinanden eller for at styrke parrets forhold.(Collins, 1999; Sibley, 2001; Sibley, 2003)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duetter
  • korer
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Madvaner afhænger af region og årstid. Græs, frø og insekter er primære fødevarer. Rufous-kronede spurve spiser flere planter såsom knotweed (Polyugonum), chickweed (Stellaria medier), filaree (erodium), selvom (Rumex) og vilde havre (Havre) om sommeren og foråret. Græshopper ( Acrididae ), malte biller ( Carabidae ) og myrer ( Formicidae ) bliver en større procentdel af deres diæt i andre dele af året.(Collins, 1999)


er der sorte svaner

  • Primær diæt
  • altædende
  • Dyrefoder
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frø, korn og nødder

Predation

Huskatte ( Bos ) bytte for rufous-kronede spurve. Adfærd over for mexicanske jays ( Ultramarin aphelocoma ) foreslå et muligt forhold mellem rovdyr og bytte. Andre mulige rovdyr inkluderer amerikanske kestrels ( Falco sparverius ), drager med hvide haler ( Elanns leuourus ), skarpt skinnede høge ( Accipiter striatus ) og Cooper's hawks ( Accipiter cooperii ). Slanger er sandsynligvis vigtige rovdyr for æg og nestlings, som de er i andre Aimophila arter.(Collins, 1999; Morrison, et al., 2004)

  • Anti-rovdyr tilpasninger
  • kryptisk
  • Kendte rovdyr
    • Huskatte ( Bos )

Økosystemroller

Rufous-kronede spurve er primære forbrugere, da de spiser vegetation. De er også sekundære forbrugere, da de også spiser insekter. Disse spurve er byttet af huskatte ( Bos ) og sandsynligvis rovfugle og slanger. Rufous-kronede spurve kan være vært for redenparasitten, brunhovedede cowbirds ( Molothrus ater ), selvom dette er ualmindeligt. De parasiteres også af to flåterarter ( Amblyomma americanum og Ixodes pacificus ).(Collins, 1999)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
Kommensale / parasitiske arter
  • brunhovedede cowbirds ( Molothrus ater )
  • flåter ( Amblyomma americanum )
  • flåter ( Ixodes pacificus )

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Disse fugle hjælper med at kontrollere insektpopulationer gennem deres fodringsvaner.(Collins, 1999)

  • Positive virkninger
  • kontrollerer skadedyrsbestanden

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen kendte bivirkninger afAimophila ruficepspå mennesker.

Bevaringsstatus

Selvom spurvekronede spurve ikke betragtes som truede eller truede, har tab af habitat gennem menneskelig ekspansion begrænset deres rækkevidde og kan påvirke befolkningen.(Collins, 1999)

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Amel Omari (forfatter), Kalamazoo College, Ann Fraser (redaktør, instruktør), Kalamazoo College.

Populære Dyr

Læs om Paradoxurus hermaphroditus (asiatisk palme-civet) på Animal Agents

Læs om Dendroica palmarum (palmesangeren) på dyre agenterne

Læs om Pooecetes gramineus (vesper spurv) på dyre agenter

Læs om Monodon monoceros (narhval) på Animal Agents

Læs om Phoebastria nigripes (albatross med sort fod) på Animal Agents

Læs om Nipponia nippon (crested ibis) på Animal Agents