Aix galericulata Mandarin and

Af Marie S. Harris

Geografisk rækkevidde

Mandarinandene yngler i det østlige Sibirien, Kina og Japan og vintre i det sydlige Kina og Japan. Der er en lille fritflyvende befolkning i Storbritannien, der stammer fra frigivelsen, der er opdrættet ænder.

  • Biogeografiske regioner
  • palearctic
    • hjemmehørende
  • Orientalsk
    • hjemmehørende

Habitat

Mandarinen lever i skovene i Kina og Japan. De foretrækker skovklædte damme og hurtigstrømmende stenede vandløb til at svømme, vade og fodre i.



  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • Akvatiske biomer
  • søer og damme

Fysisk beskrivelse

I fuld fjerdragt har hanen et par 'sejlefjer', der hæves lodret over ryggen, en kam af orange og cremefjer og en bred hvid øjenstribe, der er afgrænset over og nedenunder af mørkere fjer. Hunnen er matere i farve og har et generelt gråt udseende præget af en buet hvid stribe bag øjet og en række hvide pletter på undersiden. Under flyvning viser begge køn et blågrønt, iriserende spekulum.



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Område masse
    428 til 693 g
    15,08 til 24,42 oz

Reproduktion

Mandarin frieri display er meget imponerende og inkluderer mock-drinking og ryster. Par dannes i begyndelsen af ​​vinteren og kan fortsætte i mange årstider. Selvom kvinden vælger det nøjagtige indlejringssted, ledsager hannen kvinden på reden. Reden er altid i et hul i et træ og kan være op til 30 meter fra jorden. Som forberedelse til æglægning leder kvinderne reden med ned. Koblingsstørrelser varierer fra ni til tolv hvide ovale æg, der lægges med daglige intervaller. Inkubation udføres udelukkende af kvinden og varer mellem 28 og 30 dage. Når alle æg er klækket (de klækkes inden for få timer efter hinanden), kalder moderen kyllingerne fra jorden. Hver kylling kryber derefter ud af hullet og skyder sig ind i et frit fald. Utroligt nok lander alle kyllingerne uskadet og er på vej til nærmeste fodringsplads. Når kyllingerne er i stand til at flyve (efter 40-45 dage), forlader de for at slutte sig til en ny flok.

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Områdeæg pr. Sæson
    9 til 12

Opførsel

I Fjernøsten er mandariner vandrende. Nogle af ænderne i England tager også langdistanceflyvninger. De fleste ænder i den britiske befolkning er dog stillesiddende. Disse fugle har været kendt for at tilbagelægge 500 miles på 24 timer.



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig
  • vandrende
  • Social

Kommunikation og opfattelse

  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Mandarin-andens grundlæggende diæt består af vandplanter, ris og andre korn.

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

De er blevet eksporteret mod vest, nemlig Storbritannien, siden 1745. De opdrættes i fangenskab af europæiske avicultururalists.

Bevaringsstatus

Forringelse af habitat har haft en alvorlig indvirkning på de orientalske befolkninger af mandariner. I 1911 blev Tung Ling skoven, en mandarin højborg, åbnet for bosættelse, og derefter blev skove ryddet. I 1928 var der kun få tilstrækkelige yngleområder tilbage. Den nuværende asiatiske befolkning kan være under 20.000 fugle. En faktor, der har hjulpet mandarinerne til at overleve, er deres dårlige smag. Disse ænder jages ikke efter mad.




videnskabeligt navn for skægdrage

Andre kommentarer

Mandarinen er værdsat af japanerne og kineserne. I disse lande tjener de som et symbol på lykke og ægteskabelig troskab.

Bidragydere

Marie S. Harris (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor.

Populære Dyr

Læs om Theropithecus gelada (gelada bavian) på Animal Agents

Læs om Agamia agami (agami) på Animal Agents

Læs om Lontra canadensis (Northern River Otter) på Animal Agents

Læs om Macaca nemestrina (pigtail macaque) på Animal Agents

Læs om Vampyroteuthis infernalis på Animal Agents

Læs om Haliaeetus leucogaster (hvid-bugten havørn) på Animal Agents