Alectoris chukarchukar (Også: Chukar patridge)

Af Lara Peterson

Geografisk rækkevidde

Fjorten underarter afAlectoris chukarer i øjeblikket anerkendt. Befolkning i Nordamerika menes at stamme fra en indisk underart, A. c. chukar , selvom flere underarter sandsynligvis er blandet. Den indfødte fordeling spænder over bjergrige områder i Mellemøsten og Asien fra det østlige Grækenland og det sydøstlige Bulgarien gennem Lilleasien øst til Manchuria Kina. Chukaren er med succes introduceret til Nordamerika, Hawaii og New Zealand som en vildtart. I Nordamerika har vellykkede befolkninger etableret sig i bjergrige, stenede, tørre områder i de vestlige stater, og den nuværende fordeling er centreret omkring Great Basin-området, herunder Nevada, det vestlige Utah, det sydvestlige Idaho, det nordøstlige Californien og det sydøstlige Oregon. I øst frigives vildtfugle til jagt, men vellykkede bestande har ikke etableret sig (Christensen 1996; Del Hoyo 1994).

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • introduceret
  • palearctic
    • hjemmehørende
  • australsk
    • introduceret
  • oceaniske øer
    • introduceret

Habitat

Alectoris chukarkan findes i Nordamerika i hele vest på stejle, bjergrige, stenede steder i blandede naturtyper. Det store bassinområde med ørkenbusk er repræsentativt for deres foretrukne habitat; klimaet er tørt til halvtørret, vand er generelt tilgængeligt fra spredte kilder, og temperaturen varierer. De græssede og forstyrrede offentlige lande giver rigelige græsser og frø med spredte buske, mens det stenede terræn dækker. I Nordamerika er sådanne områder generelt utilgængelige og ikke i nærheden af ​​dyrket jord, selvom de vil bruge sådanne områder, når de er tilgængelige. Mislykkede forsøg på at introducere chukaren i andre områder i Nordamerika antyder, at de allerede er etableret i de mest egnede naturtyper (Christensen 1996).



Fysisk beskrivelse

Alectoris chukarer en mellemstor patridge. Hannerne (510-800g) er lidt større end hunnerne (450-680g) i længde og masse. Fjerdedel mønster er ens for begge køn og særpræg blandt vildtfugle i Nordamerika. Chukarer er gråbrune over med en buff mave. En mørk sort streg over panden, øjnene og ned ad halsen kontrasterer den hvide hals fra det grå hoved og bryst. Flankerne er tydeligt spærrede i sort og hvid-kastanje, og de ydre halefjer er kastanje. Bill, margener på øjenlåg, ben og fødder er lyserøde til dybe røde eller rødbrune. Begge køn kan have en lille tarsal anspore, men normalt er dette karakteristisk for mænd. Ungdyr er mindre og er flettet brun og grå, med kun let brun spærring på flankerne. I dets oprindelige habitat kan farve variere geografisk; fugle i mere tørre områder har en tendens til at være gråere og lysere (Christensen 1996; Del Hoyo 1994; National Geographic Society 1999).



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Område masse
    510 til 680 g
    17,97 til 23,96 oz

Reproduktion

Chukarer er monogame. Par dannes i midten af ​​marts, efter at en mand udfører en fængselsvisning, der involverer en hovedhældning og en visning af sine spærrede flanker. Begge begynder at ringe og deltage i et 'tidbitting display', der hakker på forskellige objekter. I tørkesæsoner, hvor mad er knappe, kan avl være begrænset til nogle få fugle. Hannerne beskytter kvinden mod andre mænds adgang (Christensen 1996; Del Hoyo 1994).

  • Parringssystem
  • monogame

Rederne er enkle skrabninger, undertiden foret med græs eller fjer, i stenede eller børstede områder. De er svære at finde og er ikke godt undersøgt. Koblingsstørrelser varierer afhængigt af sted og miljøtilstand mellem syv og enogtyve. Inkubation varer cirka 24 dage og er normalt en kvindelig aktivitet. Klækning kan forekomme fra maj til august afhængigt af succesen med den første kobling. Broods er gennemsnitligt omkring 10,5 kyllinger, men svinger. Unge er prækociale eller højt udviklede efter klækning og er i stand til at flygte inden for få uger. De når voksenstørrelse om 12 uger. Mænd menes at forblive, indtil kyllinger opdrættes, selvom nogle rapporteres at forlade efter koblingens afslutning og omgruppere med andre hanner. Der er stadig meget at lære om chukars reproduktive vaner.(Christensen, 1996; Del Hoyo, et al., 1994)



  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • befrugtning
    • indre
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Chukarer yngler en gang årligt afhængigt af miljøforholdene.
  • Parringssæson
    Opdræt finder sted fra april til juli i Nordamerika.
  • Områdeæg pr. Sæson
    7 til 21
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    10.5
  • Gennemsnitlig tid til ruge
    24 dage

Unge plejes af deres mor og måske far, indtil de når uafhængighed. Unge er forococial, de flyver inden for få uger efter ruge og når voksenstørrelse med 12 uger gamle.(Christensen, 1996; Del Hoyo, et al., 1994)

  • Forældrenes investering
  • ingen forældreinddragelse
  • precocial
  • præ-befrugtning
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • kvinde

Opførsel

Chukarer er daglige og foder på jorden hele morgenen og eftermiddagen. De migrerer ikke, og sæsonbevægelser er højdeforskellige. Flyvning er generelt begrænset til korte afstande ned ad bakke, normalt når den skylles. De hopper, når de krydser ujævnt terræn og foretrækker at løbe frem for at flyve. Den primære sociale gruppe er en covey, der består af varierende antal voksne og deres afkom, og de største grupper findes ved vandkilder. Større ikke-relaterede grupper dannes om vinteren. Chukarer hviler på jorden under børste eller fremspring. Hannerne forsvarer aktivt deres redeområder (Christensen 1996; Del Hoyo 1994).(Christensen, 1996; Del Hoyo, et al., 1994)

  • Nøgleadfærd
  • terricolous
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • territoriale
  • Social

Kommunikation og opfattelse

Chukarer bruger et antal eller vokaliseringer i interaktioner, der er opdelt i tre kategorier: alarm social kontakt, agonistisk og seksuel. Det mest almindelige opkald er lavt chuck, chuck, chuck brugt af begge køn, der gradvis skifter til a chukar chukar og kan høres fra lange afstande, deraf navnet chukar. Kommunikation sker formodentlig også gennem visuelle signaler.(Christensen, 1996; Del Hoyo, et al., 1994)



  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duetter
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Chukars er generelt opportunistiske og foder på vegetation, herunder græs og forb frø, grønt græs, forb blade og nogle buskfrugter i henhold til relativ overflod og sæsonbestemt tilgængelighed. På vestlige landområder er primærfødevarer frø og løv af introducerede græsser og forskellige forbs i sagebrush-samfundet. Dyrkede korn anvendes, når de er tilgængelige, men chukar-habitat i Nordamerika er generelt ikke i nærheden af ​​landbrugsjord. På Hawaii er forskellige fødevarer tilgængelige, men oprindelige buskfrugter og introducerede urteagtige planter er stadig vigtige. Unge kyllinger spiser primært insekter. Voksne spiser ikke et betydeligt antal insekter, men det vides, at de tager græshopper, når de er tilgængelige. Alle typer vandkilder udnyttes af chukarer og har tendens til at diktere distribution i de varme sommermåneder; de vil komme længere væk fra vand om vinteren, når grøn vegetation er tilgængelig (Christensen 1996; Del Hoyo 1994; Cole et al. 1995).(Christensen, 1996; Cole, et al., 1995; Del Hoyo, et al., 1994)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • granivore
  • Dyrefoder
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frø, korn og nødder
  • frugt

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Alectoris chukarblev først introduceret til Nordamerika i 1893 som en vildtart og giver indtægter til statslige vilde agenturer gennem jagt. Det vanskelige, stejle, ofte fjerntliggende terræn, de indtager, giver jægere en udfordring og spænding, og kødet betragtes som meget velsmagende. På Hawaii har det vist sig, at chukarer besætter en vigtig niche, der engang var besat af nu uddøde indfødte fugle; de hjælper med spredning og spiring af frø fra vigtige indfødte planter og kan således være gavnlige til at gendanne nedbrudte økosystemer (Christensen 1996; Cole et al. 1995).


hvad er en frilled haj

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Chukarer hjælper også med spredning og spiring af invasive ikke-indfødte, såsom snydegræs i Nordamerika. De er også modtagelige for flere fuglesygdomme og kan fungere som en vektor for infektioner, der kan overføres fra fugleværter til mennesker, såsom Chlamydia, når de opdrættes i vildtopdrætssituationer (Christensen 1996; Erbeck og Nunn 1999).

Bevaringsstatus

Alectoris chukarer ikke globalt truet. I de fleste områder er bestande stabile eller stigende, selvom tab af levesteder og intensiv jagt kan påvirke nogle lokale befolkninger i deres oprindelige udbredelse. Der kan være en vis bekymring for vilde populationer på grund af muligheden for sygdomsoverførsel fra tamkyllinger og kalkuner. I Nordamerika er de blevet styret til jagt siden deres introduktion. I de fleste områder forsøger stater at øge jagt gennem liberale baggrænser og lange jagtperioder for at overvinde lave udbytter på grund af deres habitats utilgængelige og fjerntliggende natur. Habitatforvaltning inkluderer udvikling og forbedring af vandkilder. Overvågning af populationer gennem forskellige metoder til collaring og radiosendere er blevet udforsket (Christensen 1996; Del Hoyo 1994; Waters et al. 1994).

Andre kommentarer

Der skal stadig gøres meget forskning for at bestemme vaner og behovAlectoris chukar. Information er noget begrænset i mange områder af deres naturlige historie. Derudover kan der udføres forskning for at bestemme den nuværende sammenhæng mellem nordamerikanske chukarer og de oprindelige gamle verdensarter (Christensen1996).

Bidragydere

Lara Peterson (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Terry Root (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.

Populære Dyr

Læs om Egretta tricolor (trefarvet hejre) på Animal Agents

Læs om Dasyuridae (dasyurider) på dyreformidlerne

Læs om Nyctiellus lepidus (Gervais tragtørede flagermus) på Animal Agents

Læs om Balaenoptera acutorostrata (almindelig vågehval) på Animal Agents

Læs om Crotalus molossus (Black Tailed Rattlesnake) på Animal Agents

Læs om Paracheirodon simulans (False neon tetra) om dyre agenter