Alethe choloensischolo alethe (Også: thyolo alethe)

Af Tanya Dewey

Geografisk rækkevidde

Alethe choloensisBefolkningen findes i adskilte skovfragmenter i det sydøstlige Malawi og det nærliggende Mozambique. De kendes fra ca. 16 skovfragmenter: 13 i Malawi og 3 i Mozambique.(BirdLife International, 2008; Barnes, et al., 2009)

  • Biogeografiske regioner
  • etiopisk
    • hjemmehørende

Habitat

Cholo alethes findes i stedsegrønne skove i midten af ​​højden og i levesteder med lavere højde i løbet af ikke-ynglende sæson. Et vigtigt habitatfunktion for disse fugle er tilstedeværelsen af ​​myresteder, som er kritiske for deres fodervaner. Når myresteder er til stede, kan ynglepar fortsætte i skovfragmenter så små som 0,5 hektar.(BirdLife International, 2008; Barnes, et al., 2009)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • bjerge

Fysisk beskrivelse

Cholo alethes har varm brun fjerdragt, der er en dyb, rig tone på ryggen og bliver bleg og grålig på deres ventrale overflader. Hagen og halsen er hvide, og de ydre halefjer er hvide. Fjerdragten er grålig på siderne af ansigt og hals. De har lange, lyserøde eller kødfarvede ben og tæer og er ca. 16 cm i længde. De er trostlignende generelt udseende. Ingen seksuel dimorfisme er beskrevet.(BirdLife International, 2008; Barnes, et al., 2009; Marshall Cavendish Corporation, 2001)


livscyklus med citronhaj

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Gennemsnitlig længde
    16 cm
    6.30 tommer

Reproduktion

Ingen oplysninger om parringssystemer i cholo alethes er rapporteret. Litteraturen antyder, at cholo alethes parrer sig til parring, hvilket tyder på monogami.(BirdLife International, 2008; Barnes, et al., 2009)

Cholo alethes synes at opdrætte fra september til januar. Kun 1 rede er blevet dokumenteret, den blev placeret i gaffel på et træ 4 m over jorden. Andre oplysninger om reproduktion hos denne art er ikke rapporteret i litteraturen.(BirdLife International, 2008; Barnes, et al., 2009)



  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Avlsinterval er ikke kendt.
  • Parringssæson
    Cholo alethes synes at opdrætte fra september til januar.

Ingen oplysninger om forældrenes investeringer er rapporteret i litteraturen. Hvis der dannes par til avl, kan det antages, at mandlige og kvindelige forældre bidrager til at beskytte og fodre deres unger. De fleste unge i familien Turdidae er altricial.(BirdLife International, 2008; Barnes, et al., 2009)

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde

Levetid / levetid

Der er ingen oplysninger om levetid hos cholo alethes. Relaterede fugle af lignende størrelse kan leve op til 14 år i naturen.


seksuel dimorfisme i gorillaer

Opførsel

Observationer antyder, at cholo alethes foder på eller i nærheden af ​​skovbunden blandt sværme af røde myrer. De kan gennemgå små vandrende vandringer mellem skove med højere højde i ynglesæsonen og skove med lavere højde i den ikke-ynglende sæson.(Marshall Cavendish Corporation, 2001)



  • Nøgleadfærd
  • arboreal
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • vandrende
  • stillesiddende

Hjem rækkevidde

Hjemmesortimentstørrelser er ikke rapporteret i cholo alethes.

Kommunikation og opfattelse

Cholo alethes har melodiske sange og en blød alarm kaldet beskrevet som en 'trrrp.'(Barnes, et al., 2009)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Cholo alethes fodrer blandt myresværme og fanger de små leddyr, der flygter fra den mødende myremasse. Det er også blevet foreslået, at de kan forbruge myrer, der kravler på deres kroppe, når de søger nær og inden for sværmen. De hopper ind i sværme fra træstammer eller lave grene og flyver derefter hurtigt væk igen - på hvilket tidspunkt de laver næbklikkende lyde og klapper deres vinger.(BirdLife International, 2008; Barnes, et al., 2009; Marshall Cavendish Corporation, 2001)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
    • spiser leddyr, der ikke er insekter
  • Dyrefoder
  • insekter
  • terrestriske leddyr, der ikke er insekter

Predation

Rovdyr på cholo alethes er ikke rapporteret i litteraturen.(BirdLife International, 2008; Barnes, et al., 2009)

Økosystemroller

Cholo alethes har et vigtigt symbiotisk forhold til myrer efter myresværme for at drage fordel af flygte leddyr. De indtager en niche svarende til antifuglene fra neotropika ( Thamnophilidae ).

Gensidige arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Cholo alethes er sjældne fugle, der kan tiltrække interesse for økoturisme. De er vigtige medlemmer af oprindelige økosystemer og udnytter en niche, der ligner det neotropiske antfugle .

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen bivirkninger afAlethe choloensispå mennesker.

Bevaringsstatus

Cholo alethes betragtes som truet af IUCNs røde liste. De er endemiske for et meget lille område, fragmenterede befolkninger og høje niveauer af ødelæggelse af levesteder via skovrydning. Bekymringer for antallet af skovrydning, der stiger i deres rækkevidde, fik nogle forskere til at opfordre til en ny liste, der var kritisk truet i den nærmeste fremtid. To populationer blev for nylig opdaget i ca. 1600 hektar montanskov på Mt. Chiperone og cirka 5000 hektar stedsegrøn skov på Mt. Mabu, begge i Mozambique. Denne befolkning øger de anslåede globale befolkningsstørrelser. I det mindste for tiden er disse befolkninger ikke i øjeblikket truet med høje niveauer af skovrydning. Det er sandsynligt, at populationer af cholo alethes er faldet med reduktionen og fragmenteringen af ​​tropiske montane skove i Afrika, da omfanget af disse skove er fortsat med at krympe siden det sidste glaciale maksimum for ca. 20.000 år siden. Mennesker har i høj grad fremskyndet denne habitats fragmentering og reduktion i de senere år.(BirdLife International, 2008; Barnes, et al., 2009; Marshall Cavendish Corporation, 2001; Spottiswoode, et al., 2008)

Nogle af de skovfragmenter, der er besat af cholo alethes, er beskyttet som skovreserver, selvom håndhævelse af jordbeskyttelse i disse områder ofte er dårlig. Et forsøg på at beskytte Mulanje Mountain i Malawi vil hjælpe med at beskytte en betydelig bestand af disse fugle. Der er bestræbelser på at beskytte områder i Mozambique, hvor der findes cholo alethes. Nuværende befolkningsestimater varierer fra 2.500 til 10.000 individer.(BirdLife International, 2008; Barnes, et al., 2009)


mindre lang næse flagermus

Andre kommentarer

Beresford (2003) foreslog en ny slægt til cholo alethes og nære slægtninge: Pseudoalethe baseret på mitokondrie og nuklear DNA-sekvensdata. Baseret på disse data slægten Alethe var polyfyletisk og opfordrede til adskillelse af Alethe castanea og Alethe kroner; fra andre arter af Alethe : Medbring poliocephala , Alethe fuelleborni , Alethe choloensis og Alethe poliophrys . I øjeblikket genkender Howard og Moore-tjeklisten for fuglearter i verden kun 2003 arter og bevarer dem i slægten Alethe : Alethe kroner; , Alethe poliophrys , Medbring poliocephala , Alethe fuelleborni ogAlethe choloensis. Alethe castanea anerkendes som en underart: A. diademata castanea . Beresford (2003) foreslog søster-art forhold mellemA. choloensisog A. fuelleborni .(Beresford, 2003; Dickinson, 2003)

Alethe choloensiser også kendt under de almindelige navne: Thyolo alethe og Cholo Mountain alethe.(BirdLife International, 2008)

Bidragydere

Tanya Dewey (forfatter), Animal Agents.

Populære Dyr

Læs om Phoenicopterus chilensis (chilensk flamingo) på Animal Agents

Læs om Rattus rattus (husrotte) på Animal Agents

Læs om Ictalurus punctatus (havkat) på dyre agenter

Læs om Polyodon spathula (amerikansk padlefisk) på Animal Agents

Læs om Micropteropus pusillus (Peters dværg, epauletteret frugtfladdermus) på dyreformidlerne