Allactaga euphraticaEufrat jerboa

Af Sarah Hodgson

Geografisk rækkevidde

Eufrat-jerboer findes i bjergene, semi-ørkener og ørkenstepper i Lilleasien, fra Tyrkiet og det nordvestlige Iran, øst til det østlige Afghanistan, syd til det nordlige Saudi-Arabien og Kuwait og vest til Jordan og Syrien. Hvor Eufrats jerboer overlapper mindre jerboer ( Laonastidae ), Eufrat-jerboer er mindre almindelige.(Harrison, 1981; Naumov og Lobachev, 1975)

  • Biogeografiske regioner
  • palearctic
    • hjemmehørende

Habitat

Eufrat-jerboer lever i huler i klippeområder ved bjergfoden eller dalen nær steder med rigelig vegetation. De findes også nær landbrugsjord, hvor der er rigelige madressourcer til rådighed i form af frø. Disse huler er lige, 120 til 170 cm lange og 45 til 70 cm dybe. Indgangen til hulen er 9 til 12 cm i diameter og er lukket af den bosatte jerboa i slutningen af ​​foråret og sommeren med en jordpropp for at holde varmen ude og fugtigheden inde. Der er normalt kun en person i hver hule, med undtagelse af mødre med unge, og enkeltpersoner bygger deres huler langt fra andre jerboer. Nogle Eufrat-jerboer bruger reden af ​​andre arter i stedet for at bygge deres egne. Allactaga euphratica i Ararat- og Diabarskaja-dalen bruger hulene til mellemasiatiske gerbiler (Meriones blackleri), og de i Leninakan-bjergene bruger sousliks huler ( Spermophilus citellus ).



SelvomAllactaga euphraticalever normalt på eller under 1000 meter over havets overflade, den kan findes så højt som 2500 meter på Ararat Mountain.(Naumov og Lobachev, 1975; Nowak, 1999)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit
  • savanne eller græsarealer
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • Rækkevidde
    2500 (høj) m
    8202,10 (høj) ft

Fysisk beskrivelse

Ligesom andre dipodider , Eufrat-jerboer har meget store bagben og små forben. Længden af ​​deres fødder er normalt 50 til 61 mm, kropslængden er 230 til 310 mm og halelængden er 144 til 195 mm. Allactaga euphratica brug deres lange haler til balance, mens de afgrænser. De har også ret høje, smalle ører, der måler fra 27 til 42 mm. Der er hårbunker omkring ørernes åbninger for at holde sandet ude. Et kendetegn ved slægten Allactaga er, at mens de har fem tæer, er to af dem på hver af deres fødder vestigiale og findes højt oppe på bagfoden. Bagbenene har også hårbunter i bunden for at give friktion mod sandet, mens du går og hopper.

Allactaga euphratica har lodne frakker med enten røde og sorte overdele og hvide underdele eller sandfarvede øvre dele og hvide under dele, afhængigt af jordens farve, hvor de findes. Alle Allactaga euphratica har en hvid stribe på hofterne. De har også sorte og hvide bundter af pels i enderne af deres haler. Disse tuer bruges ofte af enkeltpersoner, mens de begrænser sig til at signalere til andre jerboer. Eufrat-jerboer, der lever i højere højder, har tendens til at have mørkere frakker end dem i lavere højder. Alle Eufrat-jerboer har veludviklede whiskers.(Harrison, 1981; Nowak, 1999)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Gennemsnitlig masse
    35,9 g
    1,27 oz
    Alder
  • Rækkevidde
    230 til 310 mm
    9,06 til 12,20 tommer

Reproduktion

Parringssystemet afA. euphraticaer ikke kendt. Parringssystemer i andre jerboa-arter er også dårligt kendte.

Der er ikke meget information om reproduktion af A. euphratica. Hvilken lidt forskning der er gjort er baseret på fangsten af ​​gravide kvinder på forskellige tidspunkter af året. Baseret på denne forskning ser det ud til, at disse jerboer har en meget lang ynglesæson, der varer fra maj til oktober. Det menes, at en lang ynglesæson er en tilpasning til det barske klima i bjergene, hvor de bor. Kvinder har også vist sig at føde to til otte unge ad gangen og have to til tre kuld om året. Allactaga euphratica unge åbner øjnene i en alder af to uger. Detaljerne om udviklingen hos de unge er ikke kendt iA. euphratica. De unge af A. elater tilbringe 30 til 35 dage med deres mor og er modne med 3,5 måneder og de af En major tilbringe 1,5 måneder med deres mor og opdrætter først deres andet år. Kvindelige jerboer har været kendt for at passe de unge fra andre jerboer.(Naumov og Lobachev, 1975; Nowak, 1999)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • livlig
  • Avlsinterval
    Eufrat-jerboer kan have 2 til 3 kuld om året.
  • Parringssæson
    Eufrat jerboas yngler fra maj til oktober.
  • Række antal afkom
    2 til 8
  • Gennemsnitligt antal afkom
    5
    Alder

Unge Eufrat-jerboer plejes og plejes af deres mor i hendes hule, indtil de er uafhængige. Hos andre jerboa-arter er denne mellem 30 og 45 dage gammel ( A. elater , 30 til 35 dage, En major , 45 dage).(Nowak, 1999)



  • Forældrenes investering
  • ingen forældreinddragelse
  • altricial
  • kvindelig forældrepleje
  • præ-befrugtning
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid / levetid

Den længste eufrat-jerboa har levet i fangenskab er 4 år og 2 måneder. Levetiden i naturen er ukendt, skønt det er sandsynligt, at størstedelen af ​​dødeligheden sker i det første leveår.(Nowak, 1999)


hvad spiser sildemåger

Opførsel

Eufrat-jerboer er ensomme, natlige finsnittere. De har stor smidighed og hastighed, som de bruger til at flygte fra rovdyr. En anden defensiv taktik, de bruger, er at hoppe af deres bagben i luften (afgrænser) energisk. De gør dette kun, når de bliver vækket, dog. Når afslappet, A. euphratica vil langsomt gå todelt. De bruger deres mindre forben til at flytte snavs væk, mens de graver deres huler med tænderne.(Harrison, 1981; Naumov og Lobachev, 1975; Nowak, 1999)

Mange medlemmer af slægten Allactaga vil bygge både en permanent hule og flere midlertidige. De midlertidige huler er kortere og ofte enklere end de permanente. De graver separate huler til redning.(Naumov og Lobachev, 1975)

Eufrat-jerboer, der bor i dale, dvale normalt om vinteren fra slutningen af ​​oktober til slutningen af ​​februar. Men hvis vinteren er mild, vil mange befolkninger ikke dvale.(Naumov og Lobachev, 1975)

I en anden art, Allactaga elater , det er de voksne mænd, der først begynder at dvale. De har mere fedt end de voksne hunner. De sidste til at begynde i dvale er unge kvinder. Under dvale er det omgivende tempererede 2 til 3 grader Celsius eller lavere. Under optøning, A. elater vågner fra dvale.(Naumov og Lobachev, 1975)

  • Nøgleadfærd
  • fossorial
  • saltvand
  • natlig
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • dvale
  • ensom
  • Gennemsnitlig territoriumstørrelse
    10.000 m ^ 2

Hjem rækkevidde

Små grupper af A. euphratica er kendt for at leve i grunde på 10 til 20 hektar. Den gennemsnitlige tæthed på A. euphratica er 1 pr. hektar.(Naumov og Lobachev, 1975)

Kommunikation og opfattelse

Eufrat-jerboer bruger de sorte og hvide bunker af pels på halen for at signalere til andre jerboer, muligvis et advarselssignal, når der opfattes fare. Jerboas har skarpe sanser af hørelse, lugt og syn i svagt lys. Som med andre gnavere kommunikerer de sandsynligvis indbyrdes ved hjælp af hovedsagelig olfaktoriske signaler.(Harrison, 1981)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Eufrat-jerboer spiser hovedsagelig frø og de underjordiske dele af planter. De foder normalt mindst 0,25 kilometer fra deres huler. En anden art, Allactaga sibirica , vil ofte gå til burbows af store gerbils ( Rhombomys opimus ) at tage mad. I det vilde, A. euphratica behøver ikke gratis vand at drikke, fordi de får det fra de planter, de spiser. Men i fangenskab drikker de gratis vand. Også i fangenskab, A. euphratica vælger korn frem for saftige planter og graver huller i meloner for at komme til frøene i midten.(Harrison, 1981; Naumov og Lobachev, 1975; Nowak, 1999)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • granivore
  • Plantefødevarer
  • rødder og knolde
  • frø, korn og nødder

Predation

Disse jerboer undslipper rovdyr hovedsageligt gennem deres smidighed og hastighed. De er i stand til store spring, der hurtigt får dem væk fra en potentiel trussel. Jerboer er også natlige, hvilket beskytter dem mod nogle visuelle rovdyr. Deres farve og vaner gør dem vanskelige at se i deres ørkenhabitater.

Der er få optegnelser over specifikke rovdyr på Eufrat-jerboer, men natlige slanger, ugler og små til mellemstore pattedyrsrovdyr, såsom ræve, er sandsynligvis deres vigtigste rovdyr.

  • Anti-rovdyr tilpasninger
  • kryptisk

Økosystemroller

Eufrat-jerboer tjener som en vigtig byttebase for små til mellemstore rovdyr. De kan også bidrage til frøspredning i planter i hele deres rækkevidde.

Loppearten Mesopsylla apscheronica blev fundet den A. euphratica .(Naumov og Lobachev, 1975)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
Kommensale / parasitiske arter
  • Mesopsylla apscheronica

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Eufrat-jerboer er vigtige medlemmer af sunde ørkenøkosystemer.

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Allactaga euphratica kan lide at spise frøene inde i meloner, så de graver til midten for at få dem og ødelægger melonen i processen. Mens ingen specifikke hændelser involverer A. euphratica blev fundet, er det blevet dokumenteret, at en beslægtet art med lignende fodringsvaner, jumperboer ( Allactaga sibirica ), ødelagde en agurkeplantage fuldstændigt på en nat. De har også været kendt for at beskadige private haver og melonmarker.(Naumov og Lobachev, 1975)

  • Negative virkninger
  • afgrøde skadedyr

Bevaringsstatus

Allactaga euphratica er opført som næsten truet. Mens årsagen til truslen mod A. euphratica ikke blev fundet, skyldes det sandsynligvis de samme faktorer, der får andre jerboer til at blive truet, herunder tab af levesteder og ørkengenvindingsprojekter.(Baillie, 1996; Nowak, 1999)

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Sarah Hodgson (forfatter), Michigan State University, Barbara Lundrigan (redaktør, instruktør), Michigan State University.

Populære Dyr

Læs om Leptodeira septentrionalis (septentrionalis) på Animal Agents

Læs om Ochotona rutila (Turkestan red pika) om dyreformidleren

Læs om Cnemidophorus uniparens (Desert Grassland Whiptail) på Animal Agents

Læs om Callorhinus ursinus (nordlig pelsforsegling) på dyreformidlerne

Læs om Manis temminckii (malet pangolin) på dyre agenterne

Læs om Asio otus (langørede ugle) på Animal Agents