Alle alledovekie (Også: lille auk)

Af Joseph Warner

Geografisk rækkevidde

Alle alle, almindeligvis navngivne små alger eller dovekies, er hjemmehørende i regionerne Nearctic og Palearctic. Under ikke-avl, fordeles vintermånederne fra den sydlige grænse for pakkeisen syd til Golfstrømmen, Virginia Capes og Færøerne. De yngler nord for polarcirklen fra Nordgrønland, Franz Josef Land og Novaya Zemlya sydpå til Nordisland. Med stigende gennemsnitlig global temperatur har pakkeisen trukket sig tilbage, så hvert år følger duvekies den sydlige kant af pakkeisen længere mod nord. Enkeltpersoner ses sjældent meget længere sydpå så langt som Cuba og De Kanariske Øer.(Audubon, 1937; Gaston og Jones, 1998; Pough, 1951)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende
  • palearctic
    • hjemmehørende
  • oceaniske øer
    • hjemmehørende
  • det arktiske Ocean
    • hjemmehørende
  • Atlanterhavet
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • holarktisk

Habitat

Dovekies er tilpasset marine havtyper og lever og fodrer offshore nær opstrømszoner eller ved oceaniske fronter. De kommer kun i land for at opdrætte, når de søger klippefyldte skråninger, eroderede klippeoverflader, taluskroge eller porøse lavastrømme fra nylige vulkanske handlinger. De tilbringer det meste af vinteren i det nordvestlige Atlanterhav, hvor plankton er rigeligt.(Freethy, 1987; Gaston og Jones, 1998; Sibley, 2001; Sibley, 2003)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • polar
  • jordbaseret
  • saltvand eller marine
  • Terrestriske biomer
  • tundra
  • is kappe
  • Akvatiske biomer
  • pelagisk
  • kystnære
  • Rækkevidde
    400 (høj) m
    1312,34 (høj) ft
  • Gennemsnitlig dybde
    40 m
    131,23 fod

Fysisk beskrivelse

Dovekies er en af ​​de mindste havfuglearter. De er 19 til 23 cm lange med et gennemsnitligt vingefang på 40 cm. De vejer 140 til 152 g og har en kort, rund krop med en lille spurvlignende næb. De er runde fugle med afrundede kinder og en kompakt krop. To underarter er blevet identificeret og er forskellige på baggrund af størrelse. Størstedelen af ​​dovekies hører til de mindre underarterA. a. på. Jo størreA. a. polariser kun kendt fra Franz Josef Land og Severnaya Zemlya.('Nova Scotia Museum of Natural History', 2006; Gabrielsen, et al., 1991; Pough, 1951; Sibley, 2001)

Om vinteren har dovekies en tydelig sort og hvid farve. De har en sort næb og sort hals, blanke sorte dorsale dele og hale, et hvidt bryst og mave og sort tarsi (tæer og væv). De har mørkebrun-sort farve under vingen. Om sommeren falmer den sorte farve i brystet til en 'sodet' brun farve, og kinderne, hagen og halsen udvikler også nogle brune fjer. Derudover udvikler de om sommeren et hvidt plaster bag øjet, og de sekundære fjer har hvide spidser. For det meste udviser dovekies seksuel monomorfisme, bortset fra at hannen har en større regning, og sommer- og vinterfjerdragten er anderledes.('Nova Scotia Museum of Natural History', 2006; Freethy, 1987; Gabrielsen, et al., 1991; Pough, 1951; Sibley, 2001)

Dovekies er født med tyk, mørk fjerdragt. Farven varierer fra næsten sort til en lysegrå. Kyllinger mangler det hvide øjenplaster bag øjet og har en lysere farve på halsen. Deres bagfjerdragt er kedeligt, endnu ikke blankt som de voksne, og deres regning er brunere. Kyllinger gennemgår til sidst en komplet smelt og får flyvefjer, der erstatter kropsfjerene.(Freethy, 1987)




voksen mand sort enke

Dovekies har små vinger tilpasset til vand, tykke kroppe og store fødder mod kroppens forside. De har tæt vandtæt fjerdragt og stærke knogler for at modstå vandtryk. Dovekies-kroppe er meget tilpasset til kolde temperaturer. Deres kroppe har et lille overfladeareal med tykke lag fedt, der isolerer hovedorganerne og forhindrer varmetab. De har tyk fjerdragt, der isolerer kroppen fra vandets frost. Deres basale metaboliske hastighed varierer fra 2,29 til 2,55 cm ^ 3 ilt / time med en gennemsnitshastighed på 2,42 cm ^ 3 ilt / time.

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • Område masse
    140,3 til 164,7 g
    4,94 til 5,80 oz
  • Rækkevidde
    19 til 23 cm
    7.48 til 9.06 in
  • Gennemsnitlig længde
    20,5 cm
    8,07 tommer
  • Gennemsnitligt vingefang
    40 cm
    15,75 tommer
  • Område basal metabolisk hastighed
    2,29 til 2,55 cm3.O2 / g / time

Reproduktion

Dovekies er monogame og yngler sæsonmæssigt. De danner parbånd på deres avlssted, som varer i flere år. Par genforenes hvert år på det samme indlejringssted. Selvom det er monogamt, har det vist sig, at kvinder undertiden kopulerer med andre hanner, når deres ægtefælle er væk fra kolonien, og de fleste kilder indikerer, at der er behov for mere forskning på dette område.(Freethy, 1987; Gabrielsen, et al., 1991; Gaston og Jones, 1998; Harris og Birkhead, 1985; Sibley, 2001; Sibley, 2003)

I ynglesæsonen samles store kolonier af dovekies, der spænder fra 1000 til flere millioner, på et redeplads. Webstedet er normalt en kystnær klint side, nunatak eller bjergside inden for 30 km fra kysten. Rederne fordeles normalt i små grupper på ti eller flere. Hanen har krav på individuelle redepladser og har en diameter på 0,5 til 1,0 m. Reden består af et lag småsten, der fører fra indgangen til depressionen, hvor ægget lægges. Ved indgangen markerer en stor sten normalt territoriet og bruges til start. Reden forsvares af hannen, og der kæmpes om reden af ​​steder mellem hanner. Dette involverer hovedsageligt relativt harmløs kæmpning og sammenlåsning af regninger. Efter at have gjort krav på et reden, bruger en mand en 'hoved-lodret kropsholdning' til at angive sit krav. Der har også været observationer af mænd, der flyver over et sted og smider en rullesten, hvilket muligvis indikerer deres hensigt om at gøre krav på et sted.(Freethy, 1987; Gabrielsen, et al., 1991; Gaston og Jones, 1998; Harris og Birkhead, 1985; Sibley, 2001; Sibley, 2003)



Hannerne vil nærme sig kvinder og bruge arbejdsstillinger og vokaliseringer for at tiltrække kvinder. Kvinder inspicerer derefter hanner, og hvis en mand findes passende, vil parret ofte deltage i en 'hovedbøjnings'-ceremoni, der involverer at vende mod hinanden og gensidigt bøje deres hoveder i cirka et minut. Derefter forekommer der 'klapning', rørende ved næb og flagrende vinger. Par kan derefter deltage i en langsom, lav til jorden 'sommerfugl'-flyvning, ritualiserede gåture eller præening og unikke udstillinger af forskellige stillinger. Kort efter finder kopiering sted. Der er ikke meget information tilgængelig om mandlig beskyttelse af sin kvindelige ægtefælle.(Freethy, 1987; Gaston og Jones, 1998; Harris og Birkhead, 1985; Sibley, 2001)

  • Parringssystem
  • monogame

Dovekies vender tilbage til ynglen så tidligt som i februar og så sent som i maj. Dovekies lægger og inkuberer et æg pr. Ynglesæson. Dette kan skyldes den korte tid, der er tilladt til avl, hvilket er påvirket af hurtig lukning af pakkeisen. Æg er meget store, i gennemsnit 4 til 5 cm lange og vejer i gennemsnit 30 g. Inkubationsperioder varer normalt 29 dage, og æg begynder at klække fire dage efter, at den første pippende revne vises. Kyllinger fødes semi-precocial og ruges 2 til 4 dage, indtil de bliver homeotermiske. Derefter efterlades kyllinger alene, undtagen under fodring, og begynder at træne ved mundingen af ​​redehulen, når de er 15 dage gamle. Kyllingen når topvægt i en alder af 21 dage, og ved 23 dage udviser de fleste kyllinger de højeste fedtandele. De flygtede i alderen 27 til 28 dage. Løbet er ofte synkroniseret, og modne unge afgår fra kolonien enten enkeltvis, med forældre eller i små grupper. Dovekies når seksuel modenhed i alderen 3 år og opdrætter indtil de er 8 år.(Freethy, 1987; Gaston og Jones, 1998; Harris og Birkhead, 1985)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Dovekies lægger en yngel om året.
  • Parringssæson
    Opdræt forekommer hovedsageligt fra marts til juni.
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    en
  • Gennemsnitlig tid til ruge
    29 dage
  • Gennemsnitlig flydende alder
    27 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    29 dage
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    3 år
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    3 til 8 år

Cirka en måned før ynglesæsonen vil dovekies fodre tungt, især hunner, for at forberede deres kroppe til de energiforbrug, der er involveret i avl. Dette er især vigtigt for kvinder, fordi æg er meget store og kræver en større ressourcetildeling. Normalt vil hanen forberede reden, og efter kopulation og æglægning giver både mandlige og kvindelige forældre pleje og beskyttelse på reden. Beskyttelse indebærer blot at dække ægget med en vinge og være på udkig efter rovdyr, mens man ruger ægget. Forældre tager skift, der inkuberer ægget, hunner har oftest tendens til ægget om dagen og mænd om natten.(Audubon, 1937; Freethy, 1987; Gaston og Jones, 1998; Harris og Birkhead, 1985; Pough, 1951; Sibley, 2001)

Efter klækning tager begge forældre sig af kyllingen, indtil den udvikler et lag dun og bliver homeotermisk. De tager begge ture for at hente mad til de unge, hovedsageligtcopepod krebsdyr. Dette indebærer at flyve så langt som 20 kilometer fra indlejringsstedet 4 til 14 gange dagligt, fange mad og aflevere det tilbage til reden i elastiske, gular poser. Det blev fundet, at hanner henter mad oftere end kvinder. Da kyllingen begynder at modnes, læres flydende fra begge forældre. Derfor er forældrenes pleje i alle faser af reproduktion ligeligt fordelt mellem mandlige og kvindelige forældre. Kyllinger opgives til søs kort efter at flyvende sker, men forældre vil undertiden stadig omgås deres unger, når de strejfer rundt i det åbne hav i vintermånederne.(Audubon, 1937; Freethy, 1987; Gaston og Jones, 1998; Harris og Birkhead, 1985; Pough, 1951; Sibley, 2001)

  • Forældrenes investering
  • precocial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • tilknytning til forældre efter uafhængighed

Levetid / levetid

Selvom der kun er få oplysninger, ser det ud til, at dovekies normalt lever fra 10 til 25 år. Naturlig levetid for dovekies forkortes ofte af rovdyr.(Gaston og Jones, 1998; Sibley, 2001)

  • Typisk levetid
    Status: vild
    10 til 25 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    16 år

Opførsel

Dovekies er en social art, der normalt lever og foder i små grupper og reden i kolonier. Når man rejser og indlejrer, opstår der lidt stemmekommunikation, og intet tydeligt hierarki er tydeligt. De dykker efter mad, tømmerflåde efter søvn og dykker for at undslippe rovdyr. De bruger klipper, stillinger, ritualer og ceremonier til at kommunikere, mens de redder og søger en ægtefælle.('Nova Scotia Museum of Natural History', 2006; Freethy, 1987; Gaston og Jones, 1998; Harris og Birkhead, 1985; Pough, 1951; Sibley, 2001)

Dovekies har et tydeligt flyvemønster præget af hvirvlende vingeslag skabt af deres små, stive vinger. De bruger et brat opadgående flyvemønster for at undgå rovdyr. Omkring det redende syn flyver de i store masser og giver høje vokaliseringer, måske for at afskrække rovdyr. Disse 'masseflyvninger' kan også være et middel til at strække sig, inden de går i lange inkubationsperioder. Det spekuleres i, at mandlige dovekies bruger en 'farende flyvning' til at bekræfte parbånd. Den 'farende flyvning' indebærer at skumme gennem kolonien lydløst og vende tilbage til det oprindelige sted. Dovekies har aldrig vist sig at svæve, og når de er til søs, flyver de tæt på overfladen for at skjule sig fra måger og andre rovdyr.(Freethy, 1987; Gaston og Jones, 1998; Harris og Birkhead, 1985; Pough, 1951; Sibley, 2001)

Dovekies er en social art. De finder beskyttelse i tal og er bedre i stand til at finde mad, når de søger i store grupper. De udviser mange synkroniserede mønstre, mens de opdrætter, parrer, flyver, fodrer og migrerer. Selvom de ikke ofte kommunikerer, er de en meget funktionel og vellykket social art og lever sammen uden meget tilsyneladende konkurrence.(Freethy, 1987; Gaston og Jones, 1998; Harris og Birkhead, 1985; Pough, 1951; Sibley, 2001)


typer frugtflagermus

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • natatorisk
  • dagligt
  • bevægelig
  • vandrende
  • Social
  • koloniale

Hjem rækkevidde

Dovekies foretrækker ikke en hjemmebase og foder på det åbne vand i Nordatlanten, hvor der er store byttetætheder. Ofte findes de langs de nordlige kontinentale hylder og nær den sydlige kant af pakkeis.(Gaston og Jones, 1998; Sibley, 2001)

Kommunikation og opfattelse

Dovekies bruger hovedsageligt vokaliseringer til at kommunikere. 'Trilling call' er hovedtypen af ​​vokalisering og bruges til genkendelse under flyvning, på land og på vandet. 'Trilling-opkaldet' bruges til at identificere kammerater. Andre vokaliseringer inkluderer et alarmopkald, der indikerer, at rovdyr er i nærheden, et 'klapkald' til tæt kontaktkommunikation og et 'faktureringsopkald', der ofte bruges efter æg er lagt. Kyllinger bruger et højt tiggeropkald efter mad og en skingrende lyd, når de adskilles fra forældrene.(Freethy, 1987; Gaston og Jones, 1998; Harris og Birkhead, 1985; Sibley, 2001)

En anden form for kommunikation er kropssprog. Dovekies bruger en 'hoved-lodret' kropsholdning, når de har gjort krav på et avlsområde. De bruger en 'hoved-ned' landingsposition og en rullende gåtur for at indikere passivitet, mens de trænger ind i redeområdet, som andre dovekies hævder.(Freethy, 1987; Gaston og Jones, 1998; Harris og Birkhead, 1985; Sibley, 2001)

Derudover har dovekies enestående syn under vandet. Dette er nyttigt til at fange plankton på dybder, der giver lidt omgivende lys. Det spekuleres i, at de bruger bioluminescens til at lokalisere bytte.(Sibley, 2001)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duetter
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Dovekies er kødædere. De spiser krebsdyr, annelider og bløddyr og små fisk, men afhænger hovedsageligt af planktoniske krebsdyr for at overleve. Euphasiids , amfipoder , Arktisk torsk ,Calanus finmarchius, Gammarus arter, Min søs arter, Atylus carinatus ,Argonaut ArctiaogParathemisto libellaspises alle af dovekies.(Freethy, 1987; Gaston og Jones, 1998; Sibley, 2001)

Dovekies har en forbedret kapacitet til at lagre ilt i deres væv, så de kan bruge anaerob respiration til at udføre lange dyk til mad. De dykker ofte 40 m under overfladen i jagten på bytte. De bruger deres vinger til at bevæge sig gennem vandet ved at klappe dem frem og tilbage. Denne flyvende bevægelse er usædvanlig, men dovekies har små, stive vinger, der er tilpasset denne type undervandsbevægelse. De fodrer normalt om dagen, når plankton er mere synligt.(Freethy, 1987; Harris og Birkhead, 1985; Sibley, 2001)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • spiser leddyr, der ikke er insekter
  • planktivore
  • Dyrefoder
  • fisk
  • terrestriske leddyr, der ikke er insekter
  • bløddyr
  • akvatiske krebsdyr
  • zooplankton

Predation

Mennesker , vilde katte , arktiske ræve , vaskebjørne , mink , glasagtige måger , rotter , og formodentlig andre gnavere er rovdyr af dovekies, når de reden på land. De fleste af disse rovdyr byder på både unge og voksne dovekies, men de mindre arter, såsom rotter, lever af æg. Dovekies har en sort blank ryg og flyver lavt til vandoverfladen for at skjule sig fra måger. De reden i store højder, klippefyldte, skrånende, terrestriske landskaber for at undgå nærhed til rovdyr. De rejser og reden i store grupper og bruger vokale advarsler, når rovdyr nærmer sig. De kan have marine rovdyr, men vi har ikke detaljerede oplysninger om dette.(Freethy, 1987; Gaston og Jones, 1998; Harris og Birkhead, 1985; Sibley, 2001)

  • Anti-rovdyr tilpasninger
  • kryptisk

Økosystemroller

Dovekies spiller en vigtig rolle som rovdyr, der påvirker og måske endda regulerer zooplanktonpopulationer og som bytte, der understøtter pattedyrs rovdyrpopulationer i polarcirklen. På grund af deres store overflod og brede udbredelse kan dovekies betragtes som en stensten i polarcirklen. I store hegnkolonier skaber dovekie guano overskydende kvælstof, dræber makrofytiske planter og efterlader kun kvæltetolerant vegetation, såsom lav.(Freethy, 1987; Harris og Birkhead, 1985; Sibley, 2001)

  • Økosystempåvirkning
  • keystone arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Dovekies har nærende æg, der længe har fungeret som en fødekilde for lokale oprindelige folk. Deres skind, knogler og næb er blevet brugt til fremstilling af beklædningsgenstande og ornamenter. Derudover tillader store populationer af dovekies Polar ræv bestande at trives, hvilket igen gavner lokale oprindelige folk, der bruger rævskind til handelsformål.(Gaston og Jones, 1998)

  • Positive virkninger
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Dovekies har ingen signifikant negativ indvirkning på mennesker. De er ikke skadedyr og konkurrerer ikke med fiskeribranchen. De bor og reden langt fra menneskelige befolkninger.(Freethy, 1987)

Bevaringsstatus

Dovekie-populationer er relativt stabile og tilstrækkeligt store. Oliespild og bevidst introduktion af pattedyrs rovdyr som f.eks arktiske ræve for pelsdyravl har tidligere haft en betydelig indvirkning på dovekie-populationer.(Gaston og Jones, 1998)

Andre kommentarer

Dovekies og pingviner er et glimrende eksempel på konvergent udvikling. Både dovekies og pingviner har udviklet lignende morfologiske og fysiologiske egenskaber for at tilpasse sig iskolde forhold på jordens nordlige og sydlige pol. Disse ækvivalente nicher fik både dovekies og pingviner til at udvikle sig i tykke lag spæk i kroppen, små, stive vinger, svømmefødder, overlappende fjer og stærke tånegle.(Freethy, 1987)

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.


kvindelig alligator, der snapper skildpadde

Joseph Warner (forfatter), Kalamazoo College, Ann Fraser (redaktør, instruktør), Kalamazoo College.

Populære Dyr

Læs om Arvicolinae (lemminger og voles) på Animal Agents

Læs om Speoplatyrhinus poulsoni (Alabama Cavefish) på Animal Agents

Læs om Scaridae (Parrotfishes) på dyreformidlerne

Læs om Geronticus eremita (nordlige skaldede ibis) om dyreformidlere

Læs om Toxostoma curvirostre (kurv-faktureret thrasher) på dyre agenter

Læs om Lota lota (amerikansk skurt) om dyreagenterne