Alouatta belzebulred-handed brølende abe

Af Meg Wallen og Jenna Lande

Geografisk rækkevidde

Alouatta belzebuleller rødhendte brølaber findes i Amazonas Brasilien og omkringliggende regioner, herunder staterne i det nordøstlige Brasilien (syd Amapá, Maranhão, Pará, Tocantins og Sergipe) og stater i Atlanterhavets skovregion (Pernambuco, Rio Grande gør Norte, Piauí, Alagoas og Paraíba). Øer i Amazonas flodmunding (Marajó, Mexiana og Caviana) er også hjemsted forA. belzebul. Mens rækkevidden af ​​denne art også kan strække sig ind i den nedre Amazonas, er den dårligt forstået og ofte forvekslet med denAlouatta misfarvning. Tilstedeværelsen afAlouatta belzebuler blevet bekræftet øst for Xingu- og Iriri-floderne og i Rio Pracupy, Portal.(Grzimek, 2003; Veiga, et al., 2008)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Rødhåndede brølaber findes i blandede skovhabitater i den brasilianske Amazonas, ofte fra baldakinen til jorden; IUCN siger, at deres levesteder spænder fra Marajó várzea-skov, til lavlands-Amazon-regnskove og til dele af det nordlige Atlanterhavsskov. Alouatta arter lever typisk i uforstyrrede eller modificerede tørre skove til regnskove, mangroveskove, skovklædte savanner og galleriskove.('Capuchin-lignende abe-arter', 2001; 'New World Encyclopedia', 2006; Veiga, et al., 2008)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • regnskov
  • Vådområder
  • sump
  • Andre habitatfunktioner
  • vandløb
  • Rækkevidde
    0 til 2.500 m
    0,00 til ft

Fysisk beskrivelse

Rødhåndede brølaber er en af ​​de mindst undersøgte arter af alle brølaber . Som deres almindelige navn antyder, har rødhendte aber rødlige hænder, selvom nogle måske ser mere gule ud. Pelage varierer fra sort til dyb rødlig eller gullig. Deres pels er grov, og deres ansigt og distale del af deres prehensile hale er nøgne og sorte (sandt for alle Alouatta arter). Brølaber generelt er de største aber fra den nye verden. I denne art varierer halelængden fra 58,5 til 91,5 cm. Rødhåndede brølaber er seksuelt dimorfe i størrelse; hanmasse varierer fra 6,5 ​​til 8,0 kg, mens kvindemasse varierer fra 4,85 til 6,2 kg. I længden varierer hanner fra 56,5 til 63,0 cm og hunner fra 40,0 til 65 cm; der er dog en vis uenighed i litteraturen om disse figurer med en anden kilde, der angiver et længdeinterval fra 55,9 til 91,5 cm. Rødhåndede brølere har 36 tænder, og tandformlen er I2 / 2 C1 / 1 P3 / 3 M3 / 3.(Camargo og Ferrari, 2007a; Grzimek, 1990; Grzimek, 2003)



Det mest kendetegnende ved Alouatta arter, herunderA. belzebul, er deres dybe kæber, forstørret strubehoved og forkalket hyoidapparat. Denne højt specialiserede stemmeboks producerer de karakteristiske hyl (mere som grynt, bjef og brøl), der bruges til 'ekstragruppe' og 'intern gruppe' kommunikation.(Oliveira og Ades, 2004; Veiga, et al., 2008)

Alle Alouatta arter har et zygodactylous- eller schizodactylous-greb, hvilket betyder, at deres første to cifre er modsatte af de andre tre.('New World Encyclopedia', 2006; 'ZipcodeZoo.com', 2003; Grzimek, 2003; Youlatos, 1999)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Område masse
    4,85 til 8,0 kg
    10,68 til 17,62 lb
  • Gennemsnitlig masse
    5,5 F, 7,3 M kg
    lb.
  • Rækkevidde
    40,0 til 91,5 cm
    15,75 til 36,02 in

Reproduktion

En gruppe afA. belzebulkan være så store som 20 personer; normale grupper er 4 til 11. De er polygyne og opdrætter året rundt, selvom nogle arter af Alouatta har to sæsonbestemte fødselstoppe (altså to avlstoppe). Rødhåndede hyleaber hanner hyler ofte, hvilket giver dem mulighed for at vurdere deres modstandere, et billigt alternativ til en fysisk kamp eller jagt. Andre funktioner ved langdistanceopkald inkluderer tiltrækning af kompis og kompisforsvar.('Capuchin-lignende abe-arter', 2001; Grzimek, 1990; Grzimek, 2003; Marsh og Mittermeier, 1987; Nowak, 1990; Oliveira og Ades, 2004; Sekulic and Chivers, 1986; Veiga, et al., 2008)

  • Parringssystem
  • polygynøs

Rødhendte brølaber opdrætter hele året og har et afkom ad gangen (sjældent tvillinger) med en drægtighedsperiode på 187 dage. Kvinder er kønsmodne i en alder af 4 år med østrous cyklusser mellem 13 og 24 dage og et fødselsinterval på 1 til 2 år. Andre reproduktive oplysninger, der er specifikke forA. belzebul(fødselsvægt, alder, hvor fravænning forekommer, aldre med seksuel modenhed hos mænd og kvinder) er ikke tilgængelig. Alouatta palliata vejer 275 til 400 gram ved fødslen og fravænes efter 10 måneder. Hannerne er seksuelt modne på 5 år, men de reproducerer sig ikke, før de har opnået en dominerende rolle i troppen.(Grzimek, 2003; Marsh og Mittermeier, 1987; Nowak, 1990)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • livlig
  • Avlsinterval
    Kvinder føder hvert 1 til 2 år.
  • Parringssæson
    Rødhåndede brølaber opdrætter hele året.
  • Række antal afkom
    1 til 2
  • Gennemsnitligt antal afkom
    en
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    187 dage

Der er kun få tilgængelige oplysninger om forældrenes investering iAlouatta belzebul. Generelt, brølende abe mænd og kvinder forlader deres forældres tropp, efter at de får uafhængighed for at danne nye tropper og opnå en bedre position end i et tidligere etableret hierarki. Infanticide er blevet observeret i andre Alouatta arter, når en dominerende mand overtager en ny tropp. Kvinder investerer stærkt i unge gennem drægtighed, amning og pleje af de unge.('Capuchin-lignende abe-arter', 2001; Grzimek, 2003; Nowak, 1990)



En undersøgelse foreslog som medlemmer af troppens aldre, de hunner, der føder, lærer af andre i troppen. De foreslog, at forskelle i fødsel og håndtering af nyfødte mellem to grupper af rødhendte brølere kan afspejle denne læring.(Camargo og Ferrari, 2007b)


hvad spiser røde skulderhøg

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • udvidet periode med ungdomsindlæring

Levetid / levetid

Der er kun få oplysninger om levetiden forAlouatta belzebuli naturen på grund af de krævede langsigtede observationer. Nogle antyder, at primaternes levetid for fangne ​​individer svarer til den for vilde. Alouatta arter har generelt en levetid på 15 til 20 år.('ZipcodeZoo.com', 2003; University of Wisconson - Madison, et al., 2009)

Opførsel

Brølaber er daglige, selvom de tilbringer det meste af dagen (op til 80%) i grene sammen med deres troppemedlemmer. De er arborale, og når de er vågen, bevæger brølaber sig gennem træerne på jagt efter mad ved hjælp af firbenet bevægelse. Selvom deres haler er stærke nok til at bære hele deres kropsvægt, bruger de sjældent dem til dette og holder normalt fast med mindst to vedhæng, når de bevæger sig. Rødhåndede brølaber findes normalt i små sociale grupper, der spænder fra 5 til 14 personer. Disse grupper består af et harem med en (undertiden to) dominerende mand og 2 til 5 kvinder sammen med unge eller under voksne.(Camargo og Ferrari, 2007b; Pinto, et al., 2003; Veiga, et al., 2008; Whitehead, 1995)


levetid for en skaldet ørn i fangenskab

Sandsynligvis den mest kendte adfærdsmæssige egenskab ved rødhåndede brølaber (og brølaber generelt) er deres ekstremt høje vokaliseringsopkald eller hylende sessioner. Et forstørret hyoidben og en modificeret stemmeboks gør det muligt at høre de høje, dybe opkald fra op til 2 km væk. Disse hylende sessioner forekommer normalt om morgenen og involverer hele den sociale gruppe. Whitehead (1995) klassificerer mest Alouatta arter, herunderA. belzebul, høje opkald som 'ikke-palliata' med et bredt frekvensområde (300 til 2000 Hz) og en mere vedvarende opkaldsvarighed i modsætning til det lavere frekvensområde og kortere opkaldsvarighed på Alouatta palliata .(Pinto, et al., 2003; Veiga, et al., 2008; Whitehead, 1995)

  • Nøgleadfærd
  • arboreal
  • scansorial
  • dagligt
  • tusmørke
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • Social
  • Område område størrelse
    50000 til 450000 m ^ 2
  • Gennemsnitlig territoriumstørrelse
    170000 m ^ 2

Hjem rækkevidde

Det kendte hjemområde af brølaber er 13 til 18 ha, skønt det anslås at variere mellem 5 og 45 ha afhængigt af placering og naturtype. Hjemmekategorier overlapning blandt medlemmer af de samme sociale grupper, men alligevel er der også noget observeret overlapning mellem forskellige sociale grupper. Hjem rækkevidde afA. belzebulvides ikke at være hårdt ramt af skovhugst eller ødelæggelse af skove.(Pinto, et al., 2003; Veiga, et al., 2008)

Kommunikation og opfattelse

Rødhåndede brølaber kommunikerer primært gennem en lang række vokaliseringer (brølende, bjeffende og gryntende), specifikt for den involverede kommunikationstype. 'Ekstragruppe' -opkaldsfunktioner er forbundet med kompisattraktion eller forsvar og ressourceforsvar. Hannerne vurderer måske deres modstanders styrke eller viser deres egen dominans og besiddelse af hunner. “Intragroup” -opkaldsfunktioner er forbundet med gruppekoordinering og advarer ens sociale gruppe om fare. Mens disse høje opkaldsfunktioner viser sig at være udbredte i de fleste primater , disse mekanismer er velstuderede i slægten Alouatta . Det foreslås, at højt ulende er meget billigere (energisk) end at engagere sig i fysisk interaktion med potentielle konkurrenter om ressourcer eller hjælpere.(Grzimek, 2003; Nowak, 1990; Oliveira og Ades, 2004; Sekulic and Chivers, 1986)

Kun en slægt af New World-aber, Alouatta , har fuldt trikromatisk syn, der indeholder gener til rød, grøn og blå farvesyn. Rødhåndede brølaber har fuldt trikromatisk syn og opfatter verden med det fulde synlige lysspektrum. I en evolutionær forstand er dette en fordel ved udvælgelse af de bedste blade og modeneste frugt. Interessant nok har alle New World-aber også et fuldt funktionelt vomeronasalt organ (VNO), der bruges i opfattelsen af ​​feromoner. VNO blev oprindeligt anset for at være fraværende i organismer med fuldt trikromatisk syn på grund af dets tab af nødvendighed. Man troede, at hvis organismer kan detektere alle farvegradienter, kan der også påvises signaler om miljø og reproduktiv status for specifikke uden brug af feromoner. Det ser ud til, at dette muligvis ikke er tilfældet, ogA. belzebulkommunikere og opleve miljøet med både farvesyn og påvisning af feromon.(Webb, et al., 2004)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • korer
  • feromoner
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Rødhåndede brølaber er primært blomstrende og spiser unge blade og undertiden træbark eller træagtige kviste, men sjældent blomster eller modne blade. Mens de typisk er diætgeneralister (en undersøgelse viste, at de fodrede 67 plantearter i 24 familier over en 45-dages periode), spiser de ofte planter fra familienLeguminosae(ærter, bælgfrugter eller bønner) ogMoraceae(morbær- eller figenfamilie). Rødhåndede brølaber aber også på frugt i regntiden, hvilket gør dem til de mest frugivorøse brølaber .(De Souza, et al., 2002; Ferrari, et al., 2008; Pinto and Setz, 2004; Pinto, et al., 2003)

Rødhåndede brølaber udviser geofagi eller indtagelse af jord. Dette sker, når forbruget af modne blade er uundgåelig i tørre årstider og normalt ikke forekommer under frugtspisning eller våde årstider. Jord tages normalt fra arboreal termitaria, sandsynligvis fordi den er tættere pakket med næringsstoffer som calcium, natrium og organisk kulstof end på skovbunden. Det vides stadig ikke, om dette er for at optage næringsstoffer fra jorden i mindre rigelige tider, eller om jorden hjælper med at fordøje de modne blade, der kan indeholde potentielt giftige forbindelser som tanniner.(De Souza, et al., 2002; Ferrari, et al., 2008; Pinto and Setz, 2004; Pinto, et al., 2003)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • folivore
    • frugivore
  • Plantefødevarer
  • blade
  • træ, bark eller stængler
  • frugt
  • blomster
  • Andre fødevarer
  • detritus

Predation

Mens rovdyr er sjældent i stort primater , der er flere kendte rovdyr af brølaber der er blevet grundigt undersøgt. Luftrovdyr er de mest almindelige, herunder store rovfugle såsom ørne og høge. Harpy ørne ( Harpia harpyja ) specialiserer sig i abe bytte. Alouatta arter reagerer på luftrovdyr ved at give en advarsel om 'hyl' til andre medlemmer af deres gruppe og derefter komme ned fra træerne og sprede sig, forblive stille og tavse, indtil rovdyret er passeret.(Camargo og Ferrari, 2007a; Cormier, 2003; Miranda, et al., 2006)

Tayras byder også på rødhåndede brølaber, og deres interaktion er blevet godt undersøgt. Tayras rejser på jorden fremkalder ingen reaktion, men når de når lianerne eller baldakinen, kan alarmlyd høres. Tayras angriber normalt unge eller subadult individer i løbet af dagen. Rødhåndede brølaber kan reagere med enten aggression eller undgåelse, og de fleste angreb er mislykkede.(Camargo og Ferrari, 2007a; Cormier, 2003; Miranda, et al., 2006)

Der er optegnelser over Guajá-indianere i Brasilien, der aktivt jager og spiser rødhendte brølaber (mest af enhver anden lokal primat ), selvom de ikke forudsiges at have en væsentlig indvirkning påA. belzebulpopulationer. Derudover har nogle undersøgelser leveret bevis for felids såsom jaguarer, angreb brølaber .(Camargo og Ferrari, 2007a; Cormier, 2003; Miranda, et al., 2006)

Økosystemroller

Brølaber er vigtige frøspredere i tropiske økosystemer. I sammenligning med andre neotropiske primater, Alouatta arter spredes ofte særligt store frø og frø af planter, der er begrænset til kløfter. Mekanismen for Alouatta frøspredning sker gennem gruppeafføring, hvor ufordøjet eller delvist ufordøjet frø kan blive begravet i jorden eller sekundært spredt af møgbiller. Frøspredning ved Alouatta er kendt for at hjælpe med skovregenerering efter fragmentering eller ødelæggelse af menneskelig aktivitet.(Moura og McConkey, 2007; Ponce-Santizo, et al., 2006)


ild til tudse æg

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
  • skaber habitat

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

På grund af deres store kropsstørrelse og høje opkald,A. belzebuler lette at jage eller fange til kommerciel eksport. Der er anvendt omfattende genetiske og medicinske forskningsprojekterA. belzebulsom forsøgspersoner til at studere genflow, naturlig selektion, genetisk drift, mutationer inden for arter, populationsgenetik, eksperimentelle lægemidler og kur mod livslang sygdom som AIDS og kræft.(Grzimek, 2003; Nowak, 1990)

I 1999 på det tyvende andet årlige møde i American Society of Primatologists diskuterede Loretta Ann Cormier sit arbejde med rødhendte brølaber. Hun fandt ud af, at de er vigtige for oprindelige folks kost, religion og sociale struktur. Rødhændede brølaber og 6 andre arter af primater, der findes i Amazonas Brasilien, spises primært i den våde sæson. Guajá tror alle aber er pårørende, og de tager altid spædbørn af mødre, der blev dræbt for at spise, og behandler dem som deres børn. Nogle mennesker føler, at der er en modsigelse mellem familie og mad, men Guajá-folks religion skildrer denne symbolske kannibalisme som en religiøs livsstil.(Cormier, 1999)

  • Positive virkninger
  • mad
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Howler og edderkopaber (familie Atelidae ) betragtes generelt ikke som landbrugsskadedyr. Alle ikke-menneskelige primater kan sprede patogener til mennesker (og omvendt) på grund af tætte genetiske forhold. Spredning af vira, bakterier, svampe og parasitter blandt disse grupper kan forekomme gennem luftbåren eller væsketransmission, fysisk kontakt (ridser eller bid), håndtering eller indtagelse af væv og leddyrvektorer.('New World Encyclopedia', 2006; 'New World Encyclopedia', 2006; 'Non-Human Primates', 2008)

  • Negative virkninger
  • skader mennesker
    • forårsager sygdom hos mennesker
    • bærer menneskelig sygdom

Bevaringsstatus

Rødhåndede brølaber er angivet som sårbare på grund af et fald i befolkningen med 30% de sidste 36 år (3 generationer). Dette skyldes primært jagt og ødelæggelse af levesteder fra landbrug og skovhugst. Fordi de er diæt generalister og opportunistiske foder, kan de lettere tilpasse sig levestedsændringer og påvirkes ikke så meget af ødelæggelsen af ​​levesteder som andre arter i slægten Alouatta . Habitatfragmentering og befolkningsisolering har mindre indflydelse påA. belzebulpå grund af deres relativt små størrelser i hjemmet. I en eksperimentel undersøgelse, der indeholdt loggede og uloggede plot, viste rødhendte brølaber ikke signifikante ændringer i aktivitet eller diæt. Mange lokale brasilianske samfund har taget skridt til at styre skovhugst mere effektivt såvel som at skabe steder for økoturisme for at opretholde brølapeabitater og -populationer i Amazonas.(Horwich, 1998; Pinto, et al., 2003; Veiga, et al., 2008)

Andre kommentarer

Alouatta arter blev tidligere klassificeret i familien Cebidae . Denne taxons geologiske alder er cirka 40 millioner år gammel.(Marsh og Mittermeier, 1987; Nowak, 1990)

Bidragydere

Meg Wallen (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Jenna Lande (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør, instruktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor, Tanya Dewey (redaktør) , Dyragenter.

Populære Dyr

Læs om Bombina orientalis på Animal Agents

Læs om Lepus californicus (black-tailed jackrabbit) på Animal Agents

Læs om Aepyceros melampus (impala) på Animal Agents

Læs om Lemur catta (ringhalet lemur) på Animal Agents

Læs om Amazona ochrocephala (gulkronet papegøje) på Animal Agents

Læs om Scutisorex somereni (panserskærm) på Animal Agents