Alouatta guaribabrown howler (Også: brown howler monkey)

Af Kendall Arslanian

Geografisk rækkevidde

Brune brølere findes på Atlanterhavskysten i Sydamerika, hovedsageligt i Brasiliens kystskove. De er endemiske i Atlanterhavsskovregionen Brasilien og Argentina. I Brasilien er brune brølere den eneste primatart på den beskyttede ø Ilha do Cardososo. I Argentina findes den brune brummer kun i Upper Parana Atlantic Forest i Misiones-provinsen.(Chiarello, 1993; Holzmann, et al., 2010; Ingberman, et al., 2009)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Brune brølere bor i lavlands-, undermonter- og montanskove såvel som i halvlandet løvskov. I det sydøstlige Brasilien bor brune brølere i meget sæsonbestemte subtropiske og tempererede skove. Brune brølere på den beskyttede ø Ilha do Cardoso State Park beboer den subtropiske og tropiske Atlanterhavsskov, hvor de ofte findes i slægtstræerAraucariaog har tendens til at undgå restinga (dvs. kystnære lavlands savanne).(Ingberman et al., 2009; Mendes et al., 2008; Richardson, 2005)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • regnskov

Fysisk beskrivelse

Brune hylere er en af ​​de største primater i de sydamerikanske skove. De udstiller tilpasninger til folivory, herunder molarer med fremtrædende klipkamre; dog i modsætning til andre bladspisende primater (f.eks. colobiner ) brune brølere har ikke langstrakte tarme, der er nødvendige til behandling af cellulose. Synes godt om edderkopaber , de har prehensile-haler med en nøgen hudplast på den ventrale overflade af halespidsen. De har relativt store, tætte rammer med pelage, der varierer i farve fra brun til mørkerød eller sort. Håret er lysere og mindre groft på maven, og ansigtet og ørerne er mørke og hårløse. Brune hylere er seksuelt dimorfe med hanner, der i gennemsnit vejer 2,5 kg mere end hunner. Mange hanner har en mørkerød venter med gulrød dorsal pelage og mørkere arme, ben og haler. Voksne hunner er dækket af mørkebrun eller rødbrun hår . En undergrundsfarvegradient forekommer i underarterneDette gen insisterer på guariba. Hannerne har tendens til at være mere røde i syd og mindre røde i nord, mens hunner spænder fra lysere brun i syd til mørkere brun i nord.(Chiarello, 1993; Fleagle, 1988; Fortes og Bicca-Marques, 2007; Mendes, et al., 2008; Richardson, 2005; Streier, 2004)



Medlemmer af Alouatta er bedst kendt for deres hyl, der minder meget om grynt eller bjef. Lyden produceres i deres dybe kæber, der omgiver et forstørret strubehoved og hyoidapparat. Hyoidapparatet er et resonanskammer og producerer i kombination med en højt specialiseret stemmeboks hyl, der kan høres 1 til 2 km væk.(Mendes, et al., 2008)


rund-tailed muskrat

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • Område masse
    4 til 7 kg
    8,81 til 15,42 lb
  • Gennemsnitlig masse
    Mand: 6,7 Kvinde: 4,3 kg
    lb.
  • Rækkevidde
    56 til 92 cm
    22.05 til 36.22 in

Reproduktion

Brune hylere danner grupper af flere mandlige, flere kvinder; single-mandlige, multi-kvindelige grupper; og single-male, single-female grupper. Den mest almindelige gruppesammensætning er single-mand, multi-kvinde med op til 10 individer. Alfa-hanen monopoliserer normalt alle reproduktive hunner og far alle unge. I Primater hvor mænd overgår kvinder, er mand-mand konkurrence om ressourcer og ægtefæller intens, hvilket kan føre til seksuel dimorfisme og polygny. Voksne mænd spredes fra deres fødselsgruppe og skal konkurrere med alfahanner for at få accept i en ny social gruppe.(Miranda et al., 2004; Pinto et al., 1993; de Souza Fialho og Setz, 2007)



Ekstra gruppesamlinger er mindre hyppige i Alouatta i forhold til andre Primater . Efter mandlig opfordring bevæger kvinden sig mod den mandlige og udfører rytmiske tungebevægelser. Kort efter finder kopiering sted og varer cirka et minut. Nogle gange forekommer kønsinspektion også. Ofte initierer kvindelige brune hylere kopulationer i ekstra gruppe og er mere tilbøjelige til at gøre det i grupper af flere mænd. Medlemmer af kvindens gruppe er ligeglade med eventuelle ekstra gruppesamlinger, som hun måtte udføre.(de Souza Fialho og Setz, 2007)

  • Parringssystem
  • monogame
  • polyandrisk
  • polygynøs
  • polygynandrous (promiskuøs)

Brune hylere er opdrættere året rundt. Deres folivorøse diæt kan forklare evnen til at opdrætte året rundt, da modne blade er tilgængelige hele året og giver en relativt stabil energikilde. Gnidningsadfærd er veldokumenteret hos flere medlemmer af Primater og tjener flere funktioner. Voksne mandlige brune hylere udviser ekstrem gnidningsadfærd som en markør for dominans og reproduktiv status. Statusbaserede forskelle i gnidningsadfærd ses også blandt brune kvindelige kvindere. Gnidning spiller en vigtig rolle i interseksuel og intraseksuel dominansinteraktion og i aggressiv og territorial adfærd. Kvinder når voksenalderen ca. 3,6 år og mænd ca. 5 år.(Hirano, et al., 2008; Miranda, et al., 2005a; Strier, et al., 2001)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • livlig
  • Avlsinterval
    Kvinder kan opdrætte en gang hver 22. måned
  • Parringssæson
    Brune hylere er opdrættere året rundt
  • Gennemsnitligt antal afkom
    en
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    6 måneder
  • Gennemsnitlig fravænningsalder
    12 måneder
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    43 måneder
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    61 måneder

Som de fleste primater , brune howlers har altricial unge med længere perioder med ungdomsudvikling. Som det er tilfældet med de fleste polygyne arter, er moderens investering høj i denne art. Graviditet varer i cirka 6 måneder, og unge fravænes normalt af 1 år gammel. Unge begynder at udforske deres miljø uafhængigt af deres mor som fem måneder gammel. Mænd udviser minimal faderlig investering, og allomaternal pleje er sjælden hos brune brølere.(Miranda, et al., 2005b; Miranda, et al., 2005a; Strier, et al., 2001)



  • Forældrenes investering
  • altricial
  • kvindelig forældrepleje
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • beskytter
      • kvinde
  • tilknytning til forældre efter uafhængighed
  • udvidet periode med ungdomsindlæring

Levetid / levetid

Medlemmer af slægten Alouatta har generelt en levetid fra 15 til 20 år. Bevis tyder på, at hanner af seksuelt dimorfe arter har kortere levetid end kvinder, men der er intet bevis for, at dette forekommer hos brune brølere.(Streier, 2004)

  • Rækkevidde
    Status: vild
    15 til 20 år

Opførsel

Livshistoriens strategi for brune brølere er en af ​​energibesparelser. De tilbringer det meste af deres tid i den øverste baldakin, og aber rejser ofte for at finde sæsonbestemt mad som frugt. Brune brølere bruger i gennemsnit 64% af dagslysetimer på hvile, hvilket forekommer hyppigst midt på dagen, når temperaturen når op. Resten af ​​dagen består af flytning (13%), fodring (18,5%) og allogrooming (2%). Voksne mænd er de største modtagere af pleje, og voksne kvinder er de vigtigste groomere. Medlemmer af slægten Alouatta bevæg dig firbenet og ikke brachiate (dvs. svinge fra gren til gren). Brune hylere er daglige og territoriale.(Chiarello, 1993; Chiarello, 1995a; Ingberman, et al., 2009; Streier, 2004)

  • Nøgleadfærd
  • arboreal
  • scansorial
  • dagligt
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • territoriale
  • Social
  • dominanshierarkier
  • Gennemsnitlig territoriumstørrelse
    .3 km ^ 2

Hjem rækkevidde

Hjemmeserier er små, op til 31 hektar for en gruppe på 15 til 20 personer. Hannerne er territoriale og forsvarer deres hjemmekamre og kammerater gennem intimidering og kamp. Brune brølere i Ilha do Cardoso State Park har lavere befolkningstæthed end fastlandet. Generelt, brølaber har små og vidt overlappende hjemområder.Dette gen insisterer på guaribaog Alouatta caraya hybridisere i nogle områder, muligvis på grund af lokal demografi, predationsrisiko og fragmentering af habitat.(Agostini, et al., 2008; Richardson, 2005)

Kommunikation og opfattelse

Brune brølaber bruger opkald med høj amplitude for at minimere rovdyr, kontrollere adgang til ressourcer og til parring. De producerer også høje opkald for at signalere gruppe styrke, og ved at lytte til opkald fra rivaliserende grupper kan de vurdere styrken af ​​deres modstandere. Selvom de fleste medlemmer af Alouatta udfør et 'daggryskor' om morgenen, brune brølere ikke. Størstedelen af ​​opkald fra brune brølere sker under møder mellem grupper. Brug af opkald til at vurdere styrken hos rivaliserende grupper hjælper med at reducere direkte fysisk konfrontation.(Chiarello, 1995b; da Cunha og Jalles-Filho, 2007)

Gnidningsadfærd hos brune brølere tjener en række funktioner. Anogenitalt gnidning hos kvinder, der spreder ildelugtende signaler gennem afføring, urin eller vaginal sekretion, antages at signalere reproduktiv status. Hyoid og brystben gnidning hos mænd er knyttet til agonistiske og territoriale signaler, der signalerer dominans.(Hirano, et al., 2008)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • korer
  • feromoner
  • duftmærker
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Brune hylere stoler mest på blade, blomster og frugt; dog varierer deres kost alt efter sæson og placering. Bladene udgør næsten en tredjedel af deres diæt, og når de er tilgængelige, foretrækker de unge blade. Blomsterne og bladene fra forskellige typer lianer indtages almindeligvis af brune brølere i det sydøstlige Brasilien og udgør ca. 27% af deres kost. Frugtforbrug afhænger af placering og kan udgøre en væsentlig del af den brune hylderdiet afhængigt af tilgængelighed. Når de er tilgængelige, vælger de fortrinsvis kødfulde frugter. Brune brølere bruger mere tid på foder i løbet af efteråret og vinteren, da kvaliteten af ​​den tilgængelige mad falder, og der kræves mere energi for at opretholde homeostase, når temperaturen er lav.(Chiarello, 1994; Martins, 2008; Martins, 2009; Richardson, 2005)


hvor længe lever boa-constrictors

  • Primær diæt
  • planteæder
    • folivore
    • frugivore
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frugt
  • blomster

Predation

Neotropiske primater er oftest byttedyr af fugle og felids . I nogle områderocelotsangiveligt indtager et stort antal brune brølere. Andre kendte rovdyr fra brune hylere inkluderer vildtlevende hunde og sort-høge ørne . Brune brølere anvender en række adfærdsmæssige taktikker for at undgå potentielle rovdyr. For eksempel laver de ofte høje vokaliseringer, der advarer gruppemedlemmer om rovdyr, der nærmer sig. Når de er truet, kan brune brølere gemme sig i skovbaldakinen, og hvis truslen vedvarer, kan de flygte i en linjeformation ledet af en voksen. Derudover kan dominerende mænd distrahere nærliggende rovdyr, hvilket giver gruppemedlemmerne en chance for at flygte. Immobilitet og stilhed bruges også som antipredatory taktik.(Bianchi og Mendes, 2007; Chiarello, 1995b; Miranda, et al., 2006)

Økosystemroller

Medlemmer af Alouatta har tendens til at være koloniale og kan tilpasse sig en lang række modificerede levesteder. De er frugivores og folivores og kan spille en væsentlig rolle i spredning af frø eller grober af en række forskellige plantearter, herunderCelts stikkendeogCordia sellowiana. Brune hylere er vært for en række parasitære protozoer (Giardia), bakterier og virale arter, der også kan inficere mennesker og husdyr. Mange arter af rundorm inklusive trådorme ,pin ormeogpisk ormetilbringe i det mindste en del af deres komplekse livscyklus i væv fra brune howlers, ligesom mange arter af fladorm , inklusive leverfluk og lungeslag . Øget menneskelig kontakt har vist sig at øge forekomsten af ​​parasitter hos brune brølere. Brune hylere er også kendt for at være vært for et antal ektoparasitiske leddyr inklusivemider, flåterogansigt (Kowalewski og Gillespie, 2009; Martins, 2006)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
Gensidige arter
  • Celts stikkende
  • Cordia sellowiana
  • Diclidanthera
Kommensale / parasitiske arter
  • mider og flåter, (Acari)
  • ansigt, (Pthiraptera)
  • trådorme, ( Strongyloides )
  • pin orme, (Enterobides)
  • pisk orme, (Trichuris)
  • parasitisk amøbe, (Entamoeba)
  • leverfluk, ( Fasciola )
  • lungeslag, ( Paragonimus )
  • giardia, (Giardia)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Medlemmer af slægten Alouatta er vigtige biologiske indikatorer for den samlede økosystems sundhed og advarer mennesker om potentielle epidemier. Brune brølere jages efter kød i nogle menneskelige populationer.(Holzmann, et al., 2010; Horwich, 1998; Kowalewski, et al., 2011)

  • Positive virkninger
  • mad

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Howlers er potentielle reservoirer for sygdomme hos mennesker som f.eksgul feberoggiardia. Næsten 15% af den menneskelige befolkning på landet i Latinamerika er berørt afGiardia. Den øgede forekomst af denne protozoer i brølpopulationer (f.eks. sorte brølaber ) er symptomatisk for øget kontakt med husdyr og mennesker. To udbrud af gul feber i brølaber i det nordøstlige Argentina ramte befolkningen isydlige brune brølere. I oktober 2008 blev 59 howlers fundet døde i Misiones-provinsen i Argentina, hvilket førte til en human vaccinationskampagne i området. Brune hylere bærer også sygdomme, der inficerer husdyr.(Holzmann et al., 2010; Kowalewski, et al., 2011)

  • Negative virkninger
  • skader mennesker
    • bærer menneskelig sygdom
  • forårsager eller bærer sygdomme hos husdyr

Bevaringsstatus

På IUCNs røde liste over truede arter er brune brølere opført som næsten truede. Imidlertid er den nordlige brune brølearter,A. guariba guariba, er opført som kritisk truet. Alouatta arter er relativt godt tilpasset til at overleve i små, isolerede dele af skoven på grund af deres relativt små hjemområder. På trods af dette er fragmentering af levesteder på grund af skovrydning og udvikling i det sydøstlige Brasilien og det nordøstlige Argentina de vigtigste faktorer, der hindrer denne arts vedholdenhed. Konventionen om international handel med truede arter af vilde dyr og planter ( CITES ) viser brune brølere under bilag II.(Richardson, 2005)

Andre kommentarer

Find Alouatta guariba videoer, fotos og information på ARKive .

Bidragydere

Kendall Arslanian (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor, John Berini (redaktør), Animal Agents Staff.

Populære Dyr

Læs om Helogale parvula (dværgmongoose) på Animal Agents

Læs om Setophaga ruticilla (amerikansk rødstarter) på dyre agenter

Læs om Megaderma lyra (større falsk vampyrfladdermus) på Animal Agents

Læs om Craseonycteris thonglongyai (humlebatflagermus) på Animal Agents