Amandava amandavared avadavat

Af Sarah Weitzel

Geografisk rækkevidde

Røde avadavater kan findes i det sydlige og sydøstlige Asien, fra Indien til den malaysiske halvø og de omkringliggende øer. Disse fugle er med succes introduceret til Filippinerne, Japan, Puerto Rico og Hawaii.(Goodwin, 1982)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • introduceret
  • Orientalsk
    • introduceret
    • hjemmehørende
  • oceaniske øer
    • introduceret

Habitat

Røde avadavater findes i græsarealer, såsom junglerydninger, haver og enge. De hyppige også sukkerrørmarker og områder nær vandmasser, såsom moser. Røde avadavater er vant til tropiske temperaturer og mister fjerdragtintensiteten i køligere, tørre miljøer.('avadavat', 2009; 'Red Avadavat', 2009; Goodwin, 1982)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Vådområder
  • marsk
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • vandløb

Fysisk beskrivelse

Røde avadavater er ca. 10,16 centimeter lange (3 til 4 inches).('avadavat', 2009; 'avadavat', 2009; 'avadavat', 2009; 'avadavat', 2009)



Hannerne og hunnerne smelter i avlsfjerdragt hvert år. I ynglesæsonen har hanner en dyb rød krone og ryg, og der er hvide striber under øjnene. Hovedets sider ned ad brystet og undersiden er skarlagen. Vingerne, halen overfjerene og flankerne er mørkerøde med hvide pletter. Hale fjerene er sorte. Hannens næb er røde. Når hunner går ind i ynglesæsonen, smelter de ofte, og brystet og underbukken bliver lysere gulorange.('Red Avadavat', 2009; Goodwin, 1982; Harrison, 1962)

I slutningen af ​​ynglesæsonen begynder hanner at smelte til et fjerdragt, der ligner hunnernes farve. Farven på underbukken spænder fra en cremet tan til cremegul, og der er sorte striber under øjnene. Kronen, ryg, vinger og hale er mørkebrune med færre hvide pletter end hanner i ynglesæsonen. Ungdyr af denne art er kedelige gråbrune overalt. Dette er den første smeltning fra nestlingstadiet. Nestlings er markeret med mørk hud og ned og har markeringer omkring munden.(Goodwin, 1982)




busket haletræ rotte

Røde avadavater er blevet introduceret i mange lande som en burfugl. Under dårlige forhold mister fjerdragtsfarvning sin intensitet. Når de holdes ved varme temperaturer (40 grader Celsius), opbevares i sollys og fodres korrekt, vil fjerdragten forblive lys.(Goodwin, 1982)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • mand mere farverig
  • Rækkevidde
    10,16 (høj) cm
    4,00 (høj) i
  • Gennemsnitligt vingefang
    49 cm
    19,29 tommer

Reproduktion

Mandlige røde avadavats bruger deres lyse røde fjerdragt ud over en parringsdans for at tiltrække kvinder. Dansen begynder med hanner, en græsstamme eller en fjer i munden, dybt bøjet med fjer oprejst. Normalt synger fuglene og hopper mellem buerne. Både mænd og kvinder vises. Når fuglene har parret sig, adskiller de sig fra den større gruppe for at bygge en rede. Røde avadavater er monogame inden for en ynglesæson, men der kunne ikke findes oplysninger om potentiel livslang monogami.(Harrison, 1962; Langham, 1987; Harrison, 1962; Langham, 1987; Harrison, 1962; Langham, 1987; Goodwin, 1982; Harrison, 1962; Langham, 1987)

I fugle i fangenskab vil mænd, der er parret, efterligne et display, der ligner tiggeri af unge unge efterfulgt af et angreb, hvis en kvindelig eller en anden fugl kommer for tæt på. Kvinder viser aggression mod andre kvinder såvel som brune hanner, hvis en mand i avlsfjerdragt er til stede.(Goodwin, 1982)



  • Parringssystem
  • monogame

Røde avadavater yngler i anden halvdel af regntiden og ind i den følgende tørre sæson. Avlsmånederne varierer regionalt. Hannerne begynder at smelte i deres lyse røde fjerdragt, når ynglesæsonen begynder. Uden for ynglesæsonen mister mænd ofte ikke helt deres røde fjerdragt, før de begynder at smelte i ynglesæsonen. Avlspar har mellem 4 og 6 æg i en kobling. Æggene tager omkring 11 dage at klække; hatchlings tager omkring 20 dage at flyve.(Goodwin, 1982; Langham, 1987)


kæmpe pacific blæksprutte levetid

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Røde avadavater opdrætter en gang om året.
  • Parringssæson
    Opdræt kan forekomme fra januar til april og varierer regionalt.
  • Områdeæg pr. Sæson
    4 til 6
  • Gennemsnitlig tid til ruge
    11 dage
  • Gennemsnitlig flydende alder
    20 dage

Æggene fraAmandava amandavainkuberes af begge forældre i løbet af dagen. Kvinder tager normalt over natten. Før befrugtning samler både hanner og kvinder græs og pinde for at skabe en rede. Reden er foret med bløde fjer, træbomuld (findes inde i frøbælg af slægtræerBombax) og græs. Forældre udviser aggressiv adfærd, hvis en anden fugl af samme eller en anden art kommer for tæt på reden. Begge forældre fodrer nestlinger. Hvis kvinder producerer en anden kobling, før det første sæt unge er i stand til at passe sig selv, tager mænd ansvaret for at fodre de unge.('Red Avadavat', 2009; Goodwin, 1982)

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid / levetid

Ingen oplysninger kunne findes om levetiden i naturlige eller fangemiljøer.(Goodwin, 1982)

Opførsel

Når de ikke er i ynglesæsonen, forbliver røde avadavater i store sociale flokke på op til 100 fugle. Udtrykket for denne samling er klumpet sammen. I løbet af denne tid beskæftiger de sig med social præening (pleje), som kan tjene til at skabe og vedligeholde bånd. Allopreening er også almindelig blandt ynglende par og mellem ikke-avlende hanner og hunner. Parrede mænd og kvinder viser imidlertid aggression over for andre specifikke mænd og kvinder. Røde avadavats kan sidde lodret mellem to lodrette stolper. Dette er et produkt af at have et stort greb og evne til at udvide benene i modsatte retninger.(Goodwin, 1982; Harrison, 1962; Sparks, 1963)

Nestlings udfører ofte en 'tiggereadfærd' for mad. De kan udføre en række adfærd fra blot at åbne deres mund i en hvilestilling til vingeflad. Voksne vil normalt ikke adoptere nyfødte i naturen, medmindre deres egne nyfødte er klar til at forlade reden.(Goodwin, 1982)

  • Nøgleadfærd
  • terricolous
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • Social

Hjem rækkevidde

Lidt information kan findes om hjemmets rækkevidde af røde avadavats i naturen. De er ikke en trækfugl. Røde avadavater beskytter reden, men når de ikke er i ynglesæsonen, lever de i store grupper. De reden og forbliver generelt tæt på jorden.(Goodwin, 1982)

Kommunikation og opfattelse

Røde avadavats har lange vokaliseringer, der bruges som lokalitetsopkald. Kvinder har en kortere, blødere version af opkaldet og bruger det sjældnere. Både mænd og kvinder af arten bruger kaldelser under parringsskærme. I starten af ​​ynglesæsonen skifter hanner deres fjerdragt fra brun til rød. Når røde avadavats viser aggressiv adfærd, bruger de et skingrende opkald. Et kald kaldes højere, når medlemmer af arten oplever fare for deres unger. Unge lærer sange fra deres fædre, mens de er i reden.(Goodwin, 1982; Harrison, 1962)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Røde avadavater lever af en række forskellige fødekilder. I fangenskab foretrækker røde avadavater frø fra spirende hirse. Når de fodrer unge, foretrækker de myrelarver og pupper, tusindben og larver. De er primært kendt som jordfoder.('Red Avadavat', 2009; Goodwin, 1982)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • granivore
  • altædende
  • Dyrefoder
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • frø, korn og nødder

Predation

For at beskytte mod rovdyr forbliver røde avadavater i store grupper, især i den ikke-ynglende sæson. Også når de er foruroliget, bevæger de deres haler fra side til side og nedad. I løbet af ikke-ynglende sæson mister farvestrålende hanner deres fjerdragt og bliver brune, ligesom hunnerne. Denne brune fjerdragt kan tjene som camouflage i den tørre sæson. Både ynglende og ikke-ynglende fugle bruger et skingrende kald, hvis de opfatter fare, advarer andre gruppemedlemmer. Der er lidt information om rovdyr af røde adavavats.(Goodwin, 1982; Harrison, 1962; Sparks, 1963)


sort knoppet kort skildpadde

  • Anti-rovdyr tilpasninger
  • kryptisk

Økosystemroller

Fordi røde avadavater lever af frø og små insekter, har de sandsynligvis en rolle i spredning af frø såvel som skadedyrsbekæmpelse. De er også bytte for større rovdyr. Der er kun få yderligere oplysninger om de roller, røde avadavats har på økosystemet.('Red Avadavat', 2009)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Røde avadavater er populære burfugle. Almindelige navne i kæledyrshandelen er jordbærfink eller jordbærvoksbill. Navnet stammer fra det skarlagenrøde i nakke, bryst og mave samt deres hvide pletter.(Goodwin, 1982)

  • Positive virkninger
  • handel med kæledyr

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen kendte bivirkninger afAmandava amandavapå mennesker.

Bevaringsstatus

Ifølge IUCNs rødliste er røde avadavater et dyr, der er mindst bekymrende på grund af deres store populationsstørrelse og store geografiske rækkevidde.

Bidragydere

Sarah Weitzel (forfatter), James Madison University, Suzanne Baker (redaktør, instruktør), James Madison University, Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Populære Dyr

Læs om Pheucticus ludovicianus (rose-breasted grosbeak) på Animal Agents

Læs om Fulica americana (American coot) på Animal Agents

Læs om Cinclus cinclus (hvidhalset dyber) på Animal Agents

Læs om Nymphalis l-album (Compton tortoiseshell) på Animal Agents

Læs om Corvus brachyrhynchos (amerikansk krage) på Animal Agents

Læs om Bos grunniens (yak) på Animal Agents