Amazilia tzacatlrufous-tailed kolibri

Af Holly Borchardt

Geografisk rækkevidde

Kolibrier med rufous-tailed lever primært i det centrale øst, muligvis nordøstlige Mexico til det centrale Panama. De nordligste befolkninger vandrer sandsynligvis til Mexicos stillehavs- og caribiske kyst i vintermånederne (Guerrero og Yucatan). Vandringsmønstrene for kolibrier i andre dele af Mellemamerika er ukendte. Imidlertid forekommer sæsonbestemte bevægelser fra Colombia gennem Ecuador. Der er også registreret flere individer af denne art i det sydlige Texas om sommeren og efteråret.(del Hoyo, et al., 1999)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Rufous-tailed kolibrier findes primært på kanterne af fugtige stedsegrønne skove, banan- eller kaffeplantager, menneskelige beboelser og rydninger. Disse fugle findes normalt ikke inde i den tætte skov, men ofte i anden vækst og halvåbne områder. Disse krat-rige regioner findes i Sydamerika og er i galleriskov og montane zoner. Højden, hvor disse fugle forekommer, varierer fra region til region. Deres højdefordeling er korreleret med blomstringsperioderne for madplanter. I Costa Rica og Panama gennem det subtropiske bælte findes kolibrier med rufous-tailed i nedre montane zoner, fra havoverfladen op til 1200 m. I Colombia og øerne Panama består deres levested af primær skov såvel som buskede kysthabitater, endda strande. I Andesbjergene kan kolibrier findes op til 2500 m, lejlighedsvis endnu højere. Nogle løb i det sydvestlige Colombia spænder fra lavlandet til den subtropiske zone med våd, åben skov op til 2500 m.(del Hoyo, et al., 1999; Jackson, et al., 2002)




amerikansk hog nosed skunk

  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • chaparral
  • regnskov
  • bjerge
  • Akvatiske biomer
  • kystnære
  • Andre habitatfunktioner
  • urban
  • forstæder
  • landbrugs
  • Rækkevidde
    0 til 2500 m
    0,00 til 8202,10 fod

Fysisk beskrivelse

Mandlige og kvindelige kolibrier med rufous-tailed afviger lidt i fysisk udseende. Hannerne er større og vejer 5,5 g. Mandlige rufous-tailed kolibrier har også længere kroppe. Den maksimale længde af en mandlig kolibri er omkring 11 cm. De har en lige næb, der er mellemstor, kødfuld rød med en mørk spids og en øvre mandibel, der er sortlig. De øverste dele af mandens krop, flankerne og maven, er gyldengrøn til bronzegrøn. Halsen er en glitrende gylden grøn og undertiden har en turkis skinnende lys i bestemt lys. Maven er grågrå til gråbrun. Halen har spor af bronzegrøn og kobber.



Kvindelige rufous-tailed kolibrier er mindre end hannerne og har lidt anden farve. Kvinder har en masse på ca. 5,2 g, og deres kropslængde er normalt ca. 8 cm. Der er en grålig sub-terminal bar på halsfjerene, og de har en hvid mave.

Umodne kolibrier med rufous-tailed er mørkere og grålig mod maven. Fjerkanterne i ansigtet og kronen har ofte en bronzekant. Den øvre mandibel hos yngre individer er ofte sort.



Kolibrier varierer fra race til race. Det handleyi race er større og tungere end den gennemsnitlige kolibri. Det er også en lidt mørkere bronzegrøn. Det fuscicaudata race er mindre end en gennemsnitlig kolibri. Det Glæderne race har en længere regning i forhold til dens størrelse med smalle margener i de ydre ensretter.

Den gennemsnitlige vingefang for alle kolibrier er et sted mellem 2 og 2,4 cm. Hannerne har ofte større vingespænd end hunner.(del Hoyo, et al., 1999; Ridgway, 1892; Stiles and Skutch, 1989)

Kolibrier har en af ​​de højeste basale metaboliske hastigheder for enhver fugl på grund af deres meget lille størrelse, deres type flyvning og den nødvendige mængde energi til at opretholde deres flyvning. Den gennemsnitlige kolibri metaboliske hastighed er 1600Kcal / kg / dag.(Ritchison, 2003)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • mand mere farverig
  • Område masse
    5,2 til 5,5 g
    0,18 til 0,19 oz
  • Rækkevidde
    8 til 11 cm
    3,15 til 4,33 tommer
  • Range vingespændvidde
    2 til 2,4 cm
    0,79 til 0,94 tommer

Reproduktion

Rufous-tailed kolibrier kan rede i løse kolonier. De er blevet observeret stjæler redematerialer fra deres naboer.(del Hoyo, et al., 1999)

Kolibrier med rufous-tailed er polygyne. Kolibrier har kun kontakt med det modsatte køn i et øjeblik under befrugtning. Hannerne er meget territoriale og hævder ofte et område med blomster som deres eget i parringssæsonen.(Baker, 2003)

  • Parringssystem
  • polygynøs

Opdræt finder sted på forskellige tidspunkter af året i hele deres rækkevidde. I de nordlige dele af Mellemamerika kan indlejring forekomme fra december til september. I Mexico er ynglesæsonen fra marts til august. I Costa Rica styres avl af den tørre sæson og toppe i januar til maj. Langs Stillehavets skråning foregår avl fra maj til november. Langs den caribiske skråning opdrættes der i oktober til januar. Opdræt i Sydamerika og Panama finder sted i januar til april.

Indlejring er ret specialiseret for kolibrier med rufous-tailed. Deres foretrukne steder at bygge rede er på vandrette grene i mindre træer og buske. Rederne er normalt 2 til 5 meter fra jorden. Nogle gange bygges reden i en gren af ​​en gren.


amazon hornet frø livscyklus

Materialer, der anvendes til redekonstruktion, inkluderer plantedun, gulbrune til gråbrune fibre, spindelvæv og stykker af døde blade. Det udvendige af deres rede er stærkt dekoreret med bit af lav og undertiden mos. Disse materialer er normalt formet til en kompakt kop reden. Hvis en rede ødelægges eller mistes, kan opførelsen af ​​en ny rede muligvis starte inden for en uge.(del Hoyo et al., 1999; Stiles and Skutch, 1989)

Kvinder lægger normalt to æg pr. Kobling. Inkubation varer 15 til 16 dage. Unge forlader reden, når de er mellem 18 og 22 dage gamle. Unge kolibrier med rufous-tailed fodres af hunnen i 58 dage.(Skutch, 1976)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • befrugtning
  • oviparøs
  • Parringssæson
    Avlssæsonen varierer afhængigt af region.
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    2
  • Rækkevidde til ruge
    15 til 16 dage
  • Range flyvende alder
    18 til 22 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    58 dage

Inkubation varer 15 til 16 dage og udføres kun af kvinden. Unge forlader reden, når de er mellem 18 og 22 dage gamle. Når kolibrier er flygtet, venter de på deres forældre på et tydeligt sted, der normalt ikke er langt fra reden. De følger ikke deres forældre rundt, mens de søger, men venter snarere på at modtage mad. Når kvinden har fyldt sin afgrøde med nektar, små insekter og edderkopper, vender hun tilbage for at fodre sine unger. De unge kolibrier med rufous-tailed fodres på denne måde i 58 dage. Mænd yder ikke forældrepleje.(del Hoyo, et al., 1999; Skutch, 1976)

  • Forældrenes investering
  • ingen forældreinddragelse
  • altricial
  • præ-klækning / fødsel
    • beskytter
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid / levetid

Selvom der er lidt forskning i kolibrieres levetid, estimerer forskere, at en gennemsnitlig kolibri lever 3 til 5 år. Den længst registrerede levende kvindelige var en kolibri med en bred hale, der blev fundet i Colorado i en alder af 12. I fangenskab kan de overleve omkring 10 år.('Alt om kolibrier', 2002; 'Om kolibrier', dato ukendt)

Opførsel

Disse fugle kan være meget aggressive og territoriale ved rige blomsterklumper. Indtrængere som større kolibrier, sommerfugle og euglossine bier bliver undertiden angrebet med en dykningsflyvning.(Jackson et al., 2002; Stiles and Skutch, 1989)

Rufous-tailed kolibrier kan danne meget løse nestende kolonier. De er generelt mere stillesiddende i fugtige områder og er daglige eller crepuskulære, afhængigt af regionen.(del Hoyo, et al., 1999)

Rufous-tailed kolibrier (sammen med mange andre kolibrier arter) har så høje stofskiftehastigheder, at de ofte går i torpor om natten for at spare energi.(Baker, 2003)

Kolibrier har en unik form for flyvning, der er noget insektlignende. Hastigheden af ​​en kolibri flyvning afhænger af fuglens størrelse. Det gennemsnitlige antal vingeklapper er omkring 53 pr. Sekund under normal flyvning. De er i stand til at flyve i alle retninger inklusive fremad, side til side og endda bagud. De er i stand til at opnå dette gennem deres stærkt modificerede og muskuløse kroppe. Også de er i stand til at kontrollere vinklen mellem deres kropsakse og aksen for vingedrejning. De har også en meget unik evne til at svæve.('Ofte stillede spørgsmål', dato ukendt)

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • dagligt
  • tusmørke
  • bevægelig
  • vandrende
  • stillesiddende
  • daglig torpor
  • territoriale
  • koloniale

Hjem rækkevidde

Vi har ikke oplysninger om hjemmet for denne art på nuværende tidspunkt.

Kommunikation og opfattelse

Kolibrier med rufous-tailed har et særpræg. Det er lavt chup eller chut undertiden udført i en sputtering serie. De sungne toner inkluderer en eller flere skingrende toner, der stiger og accelererer. Den mandlige kolibri sang fløjtes i en bevidst rytme. For eksempel: tse vi ts vi eller tse tseu wip tsik tsew efterfulgt af en pause. Hannerne synger mest om morgenen fra daggry til solopgang. De synger på spredte siddepinde nær blomster eller i små løst samlede grupper nær blomster.(Stiles and Skutch, 1989)

De mandlige kolibrier bruger sang til at gøre krav på deres territorier. Hvis en anden mand forsøger at komme ind, bliver der normalt sunget et højt snak af ejeren af ​​området. Indtrængere som større kolibrier, sommerfugle og euglossine bier bliver undertiden angrebet med en dykningsflyvning.(Gates and Gates, 2003)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • korer
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Rufous-tailed kolibrier lever af nektar og leddyr. Kolibrier ekstraherer nektar fra planter med deres hule, ekstensive tunger, der er forked ved spidsen. De lever af en lang række planter, herunder Antigonon , Callistrimon , Klitorier , Cosus , Hysteri , Hamelia , Heliconia , Stachytarpheta , Tabebuia og Lantana . De lever også af en række dyrkede træarter, især banan- og kaffetræer. De fodrer med små insekter og edderkopper ved at tage dem fra blade og grene, en metode kaldet glining. De er meget territoriale, når de fodrer, og ubudne gæster angribes med dykning.(Baker, 2003; del Hoyo, et al., 1999)


sort enke edderkop reproduktion

På grund af deres høje stofskiftehastighed kræver kolibrier en stor mængde mad for at overleve. De skal muligvis spise flere gange deres kropsvægt i nektar på en dag.('Hummingbird', 2001; Baker, 2003)

  • Primær diæt
  • altædende
  • Dyrefoder
  • insekter
  • terrestriske leddyr, der ikke er insekter
  • Plantefødevarer
  • nektar

Predation

Hovedårsagen til dødelighed for kolibrier er rovdyr af æg og kyllinger i reden. Predation på voksne kolibrier er usædvanlig. Dette skyldes den smidighed, kolibrier har under flyvning. Nogle kendte rovdyr af kolibriæg, kyllinger og voksne inkluderer: huskatte ( Bos ), små høge (familie Accipitridae ), små ugler (ordre Strigiformes ), slag (familie Laniidae ), roadrunners (slægt Geococcyx ), orioler (familie Icteridae ), vestlige tanagers ( Piranga ludoviciana ), grackles ( Quiscalus mexicanus ), måger (familie Laridae ), stort bas ( Micropterus salmoides ), frøer (rækkefølge Anura ) og mantids (familie Mantidae ).('Om kolibrier', dato ukendt; 'ofte stillede spørgsmål', dato ukendt)

Økosystemroller

Der har været samevolution mellem kolibrier og de blomster, de fodrer med. Kolibriblomster har meget forskellige egenskaber, der tjener til at tiltrække kolibrier. De har også andre egenskaber for at sikre, at bestøvning forekommer. Mange blomster er specielt tilpasset, så pollen kan deponeres på kolibrier på en sådan måde, at pollen når en anden blomst. Dette er et kritisk trin i processen med reproduktion af planter. Kolibri næb er også specielt tilpasset til fodring fra kolibrier blomster.

De specifikke planter, som kolibrier med ruf-halebam får nektar fra, ville ikke være i stand til at overleve uden fuglene at bestøve dem. Nogle eksempler på planter bestøvet af kolibrier med rufous-tailed inkluderer:Antigonon,Klitorier,Hamelia,Heliconia,StachytarphetaogTabebuia.(Grant and Grant, 1968)

  • Økosystempåvirkning
  • bestøvning
Gensidige arter
  • Antigonon
  • Klitorier
  • Hamelia
  • Heliconia
  • Stachytarpheta
  • Tabebuia

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Kolibrier er vigtige for mennesker på grund af deres rolle i bestøvning. Rufous-tailed kolibrier bestøver ofte vigtige afgrøder som banan og kaffe. Da disse fugle spiser insekter, kan de også spille en meget aktiv rolle i skadedyrsbekæmpelse. De er også vigtige i økoturisme og er populære blandt fuglekiggere.(del Hoyo, et al., 1999; Grant and Grant, 1968)

  • Positive virkninger
  • økoturisme
  • bestøver afgrøder
  • kontrollerer skadedyrsbestanden

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen kendte skadelige virkninger af kolibrier med rufous-tailed på mennesker.

Bevaringsstatus

Rufous-tailed kolibrier er almindelige eller meget almindelige i det meste af deres rækkevidde. Fuglene har været i stand til at tilpasse sig menneskeskabte levesteder og findes derfor omkring landbrugs-, forstæder- og byområder. De er opført som bilag II af CITES.(del Hoyo, et al., 1999)

Bidragydere

Alaine Camfield (redaktør), Animal Agents.

Holly Borchardt (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.

Populære Dyr

Læs om Delphinus delphis (kortnæbbet saddleback delfin) på Animal Agents

Læs om Lynx (lynxes) på dyre agenter

Læs om Somateria spectabilis (kongedderfugle) om dyreagenterne

Læs om Cavia aperea (brasiliansk marsvin) på Animal Agents

Læs om Paleosuchus trigonatus (Schneiders glatte kaiman, Cachirre, Jacaré coroa.) På Animal Agents

Læs om Hystricidae (pindsvin fra den gamle verden) om dyreformidlerne