Amazona aestivablue-fronted papegøje

Af Kaila Huhtasaari

Geografisk rækkevidde

Amazoner med blå front (Amazona aestiva) er spredt over Amazonas i Sydamerika. De forekommer ofte i større regioner i det nordøstlige Brasilien, skovene i Bolivia, Paraguay og det nordlige Argentina. Blue-fronted Amazons findes ikke længere i nogle områder i det sydlige Argentina. Deres befolkning er for nylig blevet mindre på grund af skovrydning og hyppig fangst til handel med kæledyr.(Aquino og Ferrari, 1990; Fernandes Seixas og de Miranda Mourao, 2002; Fernández-Juricic, et al., 1998)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Blue-fronted Amazons nest i træer med forskellige dimensioner. Deres reder er placeret i Amazonas største flora-miljøer, såsom alle typer savanner, øer af skovområder, græsarealer og oversvømmelser. I Patanal fra Mato Grosso do Sul-staten, Brasilien, konkluderede en undersøgelse af blå-frontede Amazoner, at de foretrak indlejringssteder i forstyrrede og meget åbne områder. De har vist sig at bo i højder på op til 887 m.(Fernandes Seixas og de Miranda Mourao, 2002)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • regnskov
  • krat skov
  • Akvatiske biomer
  • kystnære
  • Andre habitatfunktioner
  • vandløb
  • Rækkevidde
    0 til 887 m
    0,00 til 2910,10 fod

Fysisk beskrivelse

Blue-fronted Amazons er seksuelt monomorfe for det menneskelige øje. Det menneskelige øje er trikromatisk og er ikke i stand til at se lys i det nærmeste ultraviolette (UV) område. Fugleøjet er tetrakromatisk, i stand til at se et meget mere forskelligt udvalg af farver end mennesker. Brug af spektrometri gør det muligt for mennesker at se blå-frontede Amazoner og forskellige andre fuglegrupper som seksuelt dimorfe på grund af deres UV-reflekterende fjerdragt.



Hele deres krop er for det meste sammensat af levende grøn fjerdragt. Lyseblå fjer er placeret på deres krone og gule ombrydes omkring ansigtet og på spidsen af ​​deres skulderben. Deres næb er for det meste sorte, og ungfugle er betydeligt matere i farven og har sorte iriser. Fordelingen af ​​gul og blå varierer for hver fugl, men røde markeringer findes for det meste på forskellige steder på vingerne. Enkeltpersoner vejer mellem 275 og 500 g og spænder fra 33 til 38 cm i længden.(Santos, et al., 2006)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Område masse
    275 til 510 g
    9,69 til 17,97 oz
  • Gennemsnitlig masse
    400 til 430 g
    oz
  • Rækkevidde
    33 til 38 cm
    12,99 til 14,96 tommer

Reproduktion

Blue-fronted Amazons er monogame og lever parvis, mens de kontinuerligt interagerer med flokken. I ynglesæsonen forbliver de parrede par tæt sammen, mens de roer og søger efter mad. Der kunne kun findes lidt information om reproduktiv skærm og opførsel.(Aquino og Ferrari, 1990; Fernandes Seixas og de Miranda Mourao, 2002)



  • Parringssystem
  • monogame

Opdrætstiden for Amazonas med blå front er august til september. I løbet af denne periode lægger de mellem 1 og 6 æg, normalt i gennemsnit 2 til 3 æg pr. Kobling i hver ynglesæson. Æg inkuberes i 30 dage, og ruge forekommer generelt mellem september og oktober. Kyllinger vejer mellem 12 og 22 g, når de først klækkes. Nestlings er fuldt udbyggede i november til december, cirka 56 dage efter klækning. Det tager normalt ca. 9 uger for kyllingerne at blive uafhængige, og begge køn når seksuel modenhed omkring 2 til 4 år.(Fernandes Seixas og de Miranda Mourao, 2002)


afrikansk elefant mad web

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Blåfrontede Amazoner yngler en gang årligt.
  • Parringssæson
    Blue-fronted Amazons yngler fra august til december.
  • Områdeæg pr. Sæson
    1 til 6
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    2 til 3
  • Gennemsnitlig tid til ruge
    30 dage
  • Gennemsnitlig flydende alder
    56 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    9 uger
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    2 til 4 år
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    2 til 4 år

Blue-fronted Amazons er sekundære udskærere, hvor de ikke skaber deres egne hulrum, men besætter tidligere brugte nestepladser. De har en tendens til at rede i levende træer af forskellige arter afhængigt af hvilket habitat de besætter. De fleste af deres reder findes i åbne områder, der ligger i nærheden af ​​rostepladser og vandkilder. Hunnen lægger i gennemsnit 2 til 3 æg og ruger dem i cirka en måned. Da kyllingerne er altricial, kræver de konstant pleje fra forældrene og fodres via opkastning.(Fernandes Seixas og de Miranda Mourao, 2002; Vendramin-Gallo, et al., 2001)

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • mandlig forældrepleje
  • kvindelig forældrepleje
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flådning
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid / levetid

Blue-fronted Amazons forventes at leve op til 70 år i fangenskab.(Leite, et al., 2008)



  • Typisk levetid
    Status: fangenskab
    70 (høje) år

Opførsel

Blue-fronted Amazons er monogame, sociale fugle, der holder sig tæt på deres flok året rundt. De er ikke-trækfugle, der lejlighedsvis kan foretage lokale vandringer til områder med rigelige ressourcer. De foder i flokke i den ikke-ynglende sæson og i parrede par under avl. De er døgnfugle, så om natten sidder de sammen i baldakiner på træet indtil morgenen, når de begynder at foder. De smelter ind i deres omgivelser, når de er arboreal, og kan kun genkendes, når de producerer deres høje opkald.(Fernandes Seixas og de Miranda Mourao, 2002)

  • Nøgleadfærd
  • arboreal
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • Social
  • koloniale

Hjem rækkevidde

Hjemmesortimentet for blåfrontede Amazoner er noget større end dets umiddelbare område, der omgiver deres indlejringssteder i ynglesæsonen. Deres hjemmeafdeling afhænger af den overflod af mad, de har til rådighed.(Fernandes Seixas og de Miranda Mourao, 2002; Fernandes Seixas og de Miranda Mourao, 2002)

Kommunikation og opfattelse

Den ultraviolette (UV) lysrefleksion af Amazons fjerdragt med blå front kan faktisk hjælpe med deres seksuelle kommunikation, kompisvalg og kurtiserende skærme.

Ni forskellige vokaliseringer er blevet identificeret for Amazonas med blå front. Af de ni bruges seks opkald under forskellige situationer såsom fodring, flyvning, kontakt og nød. Disse kald er 'wak-wak', 'wa-wawawa', overgange, 'gugugu', guturals og 'ka-kaka'. De sidste tre identificerede opkald bruges til specifikke situationer. 'Waahh' er vokaliseret i tider med aggression eller forsvar, 'grr-uip' under kontakt under flyvning og sange vokaliseret for territoriale og reproduktive omstændigheder.


spider crab videnskabeligt navn

Deres hovedopkald er 'wak-wak' og bruges hele året. Det udtales i sekvenser, men uden noget ensartet mønster. De bruger det under enlige eller gruppeflyvninger, start eller landing, nød medført af ubudne gæster og lange eller korte kommunikationsopkald med andre papegøjer. De sædvanlige nødopkald varierer i løbet af deres ynglesæson. Parringspar forbliver siddende, mens de ringer, og flyver roligt væk fra overtrædere.

Vokaliseringen 'wa-wawawa' bruges hele året, men mindre end 'wak-wak', og notelængden for dette opkald holdes længere. Det bruges til enlige eller gruppeflyvninger, roosting, kontakt og landinger.

“Gu-gugu” bruges mest i slutningen af ​​ynglesæsonen i marts og i løbet af ikke-ynglesæsonen i maj. Det har en varierende længde, med en lav krumning, hvor energi er mest koncentreret på toppen af ​​krølning. Denne vokalisering høres for det meste, når en flok på fire eller flere er på flugt eller set stående.

'Ka-kaka' bruges kun i ikke-ynglende sæson. Den består af en serie på omkring 15 toner, hvor alle opretholder et varieret frekvensområde og en lille længde. Det bruges under fodring og når der vises ensartede opkald blandt store flokke i tykke skovområder.

'Waahh' er vokaliseret i marts og august og er normalt hård med en varierende båndbredde. Det bruges i tider med forsvar og trussel. Aggressive interaktioner kan forekomme med ti eller flere papegøjer til stede blandt træerne. Typisk ville en papegøje svinge hovedet mod en anden, der sad bag den, præsentere sine vinger og udtale en enkelt 'waahh'. Hvis interaktionen steg, steg vokaliseringen og længden af ​​opkaldet.

'Grr-uip' bruges i sæsoner efter avl og ikke avl. Dette opkald er mere mangesidet med op til tre dele. Det vedrører deres flyvebevægelser, som kvalificerer specifik fingerfærdighed.

Gutural er et hyppigt opkald året rundt, som varierer i længde, koncentration og båndbredde. Det er vokaliseret under nød, kontakt, flyvning, start og blandt roosting flokke og er normalt forbundet med andre vokaliseringer.


kort skildpadde levetid

Sange er almindeligvis knyttet til en bestemt sekvens og involverer et mønster af forskellige toner i en lang serie.

Ligesom mange Amazoner udviser Amazoner med blå front sandsynligvis også former for taktil kommunikation. Mange Amazon-par bruger allreening, næbberøring eller næbebedrift for at etablere eller forstærke parobligationen. Som alle fugle opfatter amazoner med blå front deres miljø gennem visuelle, taktile, auditive og kemiske stimuli.(Fernández-Juricic, et al., 1998; Santos, et al., 2006)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • efterligning
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • ultraviolet
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Papegøjer med blå front spiser primært indfødte frø, frugter, nødder, bladspirer og blomster fra Amazonas. De er kendt for at være et skadedyrsafgrøde, især for citrusafgrøder. Når de ikke opdrætter, forlader de opholdssteder i flokke om morgenen for at fodre og vende tilbage om eftermiddagen. I ynglesæsonen parrer par sammen. De bruger deres fødder til at håndtere mad og bruger næb og tunge til frø- eller kornudvinding.(Aquino og Ferrari, 1990; Fernández-Juricic, et al., 1998)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • granivore
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frø, korn og nødder
  • frugt
  • blomster

Predation

Poaching af mennesker spiller en nøglerolle i det hyppige fravær og overudnyttelse af blåfrontede Amazoner i naturen. Da de hovedsagelig bor i træbaldakiner, reducerer deres kryptiske farve detektion af rovdyr. Der er knappe oplysninger om rovdyr af Amazoner med blå front, men det er kendt, at falk, høge og ugler har tendens til at bytte adskillige arter af papegøjer fra Amazonas.(Costantini et al., 2008; Fernandes Seixas og de Miranda Mourao, 2002; Fernández-Juricic, et al., 1998)

  • Anti-rovdyr tilpasninger
  • kryptisk
  • Kendte rovdyr
    • Hawks
    • Falke ( Høg )
    • Ugler

Økosystemroller

Blue-fronted Amazons spiser forskellige oprindelige frugter, frø, nødder, bladspirer og blomster. Deres foderlige opførsel hjælper med spredning af frø gennem afføring og transport af mad.(Aquino og Ferrari, 1990)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Blue-fronted Amazons er fanget og solgt lokalt og internationalt via det levende dyrehandelsmarked. Denne type Amazon-papegøje er den mest vitale art for stammen Isoseño-Guaraní i Bolivia, der stoler på at fange denne Amazonas til fortjeneste. Disse intelligente fugle holdes også som kæledyr, og nogle bruges endda til at tiltrække vilde papegøjer inden for et slangebøsseområde til fangst.(Deem, et al., 2005)

  • Positive virkninger
  • handel med kæledyr

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Denne Amazon-art er sammen med næsten alle Amazon-papegøjer kendt som afgrødedyr. Blue-fronted Amazons har tendens til at angribe citrusafgrøder og forskellige andre dyrkede frugter og frø. Mange landmænd ødelægger fuglene for at redde deres afgrøder.(Fernández-Juricic, et al., 1998)

  • Negative virkninger
  • afgrøde skadedyr

Bevaringsstatus

Blåfrontede papegøjer er opført som 'mindste bekymring' af IUCNs røde liste på grund af deres store habitatområde og anstændige befolkningsstørrelse. Imidlertid er deres befolkningsstørrelse faldende, hvilket kan berettige en 'sårbar' status i fremtiden. For næsten alle arter af Amazona-papegøjer er nedbrydning af habitat af største bekymring. Blue-fronted Amazons er sekundære hulrum-nestere og stoler på modne træer til redning. Logning og landskabspleje af deres habitat mindsker potentielle reden. Blue-fronted Amazons er beskyttet under CITES II for at regulere fangst og handel med disse fugle.(White, Jr., et al., 2005)

Bidragydere

Kaila Huhtasaari (forfatter), Northern Michigan University, Alec Lindsay (editor), Northern Michigan University, Rachelle Sterling (editor), Special Projects.

Populære Dyr

Læs om Dendromus melanotis (grå klatremus) på Animal Agents

Læs om Anguilla rostrata (almindelig ål) om dyreformidlerne

Læs om Plethodon jordani (rødkinnet salamander) om dyreformidlerne

Læs om Centrolene prosoblepon om dyre agenter

Læs om Achatina fulica (kæmpe afrikansk snegl) på Animal Agents

Læs om Haematopus palliatus (amerikansk østersfangst) om dyreformidlerne