Amblyornis macgregoriaeMacGregors bowerbird

Af Hadley Seniff

Geografisk rækkevidde

Macgregors bowerbirds (Amblyornis macgregoriae) er udbredt i det østlige og centrale Papua, Ny Guinea. De spænder fra det østlige Owen Stanley Range til Adelbert Range i Papua, Ny Guinea.(McKean og Schodde, 1973; Pruett-Jones og Pruett-Jones, 1982; Stiles og Pratt, 1985)

  • Biogeografiske regioner
  • australsk
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • ø endemisk

Habitat

Macgregors bowerbird tilbringer primært det meste af deres liv regelmæssigt inden for de tilgængelige habitater i isolerede områder, der forekommer i høje højder (1.200 og 1.400 m) i bjergkæder over det centrale og østlige Ny Guinea. De bor i blandede skove midt i Nothofagus og i højere højder langs højderyg.(Borgia, 1997; McKean og Schodde, 1973; Pruett-Jones og Pruett-Jones, 1982; Stiles og Pratt, 1985)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • regnskov
  • bjerge
  • Akvatiske biomer
  • kystnære
  • Rækkevidde
    1.200 til 1.400 m
    til ft

Fysisk beskrivelse

Macgregors bowerbirds er små og trætte med en kraftig og mørk næb. Voksne hunner bliver ca. 26 cm og er generelt mørkebrune med olivenfarve og lysere ansigter og halse. Voksne mænd har en blankt orange farve, der vælter sine fjer, der er mørkegrønne, sorte og brune i farven. Hanen har en lys orange hovedfjer, der får dem til at skille sig mere ud end hunnerne.(Borgia, 1997; Frith og Clifford, 2004)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • mand mere farverig
  • Gennemsnitlig længde
    26 cm
    10,24 tommer

Reproduktion

Bowers er vigtige for mænd i parringsinteraktioner med kvinder. Mandlige Macgregors bowerbirds tiltrækker ikke en makker uden en detaljeret og komplet bower. Jo mere tid og kræfter hanen bruger på bukkeren, øger potentielt mandens reproduktive succes. Macgregors bowerbirds er polygame. Kvinden inspicerer mandens bower, og hvis hun kan lide det, udtrykker hun kvindevalg og parrer sig med hannen. Efter parring forlader kvinden kvinden og bygger sin egen rede af plantemateriale og lægger et eller to æg. Hanen fortsætter med at arbejde på sin bower og forsøger at tiltrække så mange kvinder som han kan.(Diamond, 1986; Pruett-Jones og Pruett-Jones, 1985)

  • Parringssystem
  • polygynandrous (promiskuøs)

Mandlige Macgregors bowerbirds bygger strukturer ud af pinde kaldet en bower. Kvinden nærmer sig denne bower og vælger, om hun vil parre sig med hanen, der byggede den. Når kvinden inspicerer bukkeren, danser hanen og viser sine lyse farver. Den mere indviklede bower og den længste dansende mand er normalt kvindens valg, fordi det repræsenterer mandens fitness. Når kvinden vælger en mand, tillader hun ham at kopiere sig. Når samordningen er afsluttet, bygger hun sin egen rede og forældrene afkomene alene. Hanen fortsætter med at arbejde på sin bower og parre sig med andre hunner.(Diamond, 1986; Pruett-Jones og Pruett-Jones, 1985)



  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Parringsfrekvensen er ukendt.
  • Parringssæson
    Macgregors bowerbirds yngler mellem september og februar.
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    1 til 2
  • Rækkevidde til ruge
    19 til 24 dage

Efter parring bygger kvinden sin egen rede tæt på mandens bower / territorium. Kvinden har adgang til proviant (frugt) på mænds område. Kvinder opdrætter æg og unger alene.(Diamond, 1986; Pruett-Jones og Pruett-Jones, 1985)

  • Forældrenes investering
  • kvindelig forældrepleje
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
  • fravænning / flådning
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid / levetid

Man ved ikke meget om Macgregors bowerbirds levetid.

Opførsel

Bowerbirds konstruerer en maypole bower på ridgelines med en gennemsnitlig mellemstrømningsafstand på 182,8 m. Hannerne har tendens til regelmæssigt at være fordelt over tilgængelige habitater på ridgelines og montane skove. En maypole bower består af kviste, der er samlet omkring et ungt træ dekoreret i frugt, svamp, trækul og insektfræs valgt efter farver og størrelser og bruges i frieri. Den mandlige Macgregors bowerbird forsvarer aggressivt denne bower og forbliver altid inden for en radius på 20 m fra bower. Bower-bygning afslører et socialt system bestående af både lekadfærd og territorialitet. Der blev fundet en signifikant sammenhæng mellem bukkerkompleksiteten (mængden af ​​dekorationer, størrelse, farve osv.) Og lillehjernestørrelsen hos den mandlige fuglfugl. Denne relation er drevet af seksuel selektion; jo mere detaljeret bower er, jo større er lillehjernen og en forøgelse af fitness er et resultat.(Day et al., 2005; Pruett-Jones og Pruett-Jones, 1985)



  • Nøgleadfærd
  • arboreal
  • terricolous
  • fluer
  • dagligt
  • tusmørke
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • territoriale
  • dominanshierarkier
  • Gennemsnitlig territoriumstørrelse
    20 m ^ 2

Kommunikation og opfattelse

Macgregors bowerbirds kommunikerer gennem visuelle udstillinger og signaler i parring gennem frieri og konstruktion af en bower af mænd. De bruger også vokalisering i frieri signalering til hunnerne. Mænd bruger kropssprog gennem modbevægelserne omkring den centrale bower for at kommunikere med kvinden på den anden side.(Borgia, 1997)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • efterligning
  • duetter
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Macgregors bowerbirds er sparsommelige. Hannerne samler frugt til dekoration af bower, hvilket er en separat adfærd end madopbevaring. 95% af Macgregors bowerbird-diæt består af mellemstore til store dråber og arillatfrugt. Leddyr blev fundet at udgøre resten af ​​kosten. Macgregor bowerbird foder alene eller i små grupper. Kvinder, unge og hanner foder alle i de samme områder, hvilket afslører, at hannerne ikke forsvarer nogen fødekilder. Hannerne deltager også i frugtcaching, som kun finder sted i ynglesæsonen. De mænd, der havde de mest udførlige og komplette bowers, viste sig at have de fleste cache-sider.(Pruett-Jones og Pruett-Jones, 1985)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • frugivore
  • Plantefødevarer
  • frugt
  • Fodringsadfærd
  • gemmer eller cacher mad

Predation

Macgregors bowerbirds deltager i lek-displays, og det antages, at denne adfærd kan reducere rovdyr. Bower og frieri viser distraherende rovdyr væk fra nærliggende reder, men der er ingen tegn på rovdyr hos mænd eller kvinder under disse udstillinger. Disse bowers og reder er lavet på jorden langs højderygge, hvor der ikke er meget rovdyr. Specifikke rovdyr er ukendte for Macgregors bowerbirds.(Borgia, 1997; Phillips, 1990)

  • Anti-rovdyr tilpasninger
  • aposematisk
  • kryptisk

Økosystemroller

Macgregors bowerbirds er strengt frugivores og antages derfor at have indflydelse på størrelsen og strukturen af ​​frugt, der vokser i deres sortiment. Planterne har vist en tilpasning til Macgregors fodervaner for bowerbird for at forbedre visse frøspredningsmønstre.(Stiles og Pratt, 1985)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Macgregors bowerbirds kommer sjældent i kontakt med mennesker undtagen når de lander på de oprindelige folks hellige steder og haver. Bowerbirds generelt giver stor forskning til seksuel selektion.(Thomas, 2009)

  • Positive virkninger
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Macgregors bowerbird er ikke kendt for at have nogen negative virkninger på mennesker.

Bevaringsstatus

Det tropiske, klippe klima i skovene Macgregors bowerbirds beboer har effektivt begrænset gartneriet af de oprindelige folk i dette område gennem dets høje højder og rige terræn. Der er også hellige steder afsat af de oprindelige folk, der forbyder drab på fugle og pattedyr. Macgregors bowerbirds-populationer betragtes i øjeblikket som mindst bekymrede af IUCN, men forventes at falde med tab og nedbrydning af deres habitat.('Birdlife International', 2007; Thomas, 2009)


mindre mus-hjorte

Bidragydere

Hadley Seniff (forfatter), Hobart & William Smith Colleges, Jim Ryan (editor), Hobart & William Smith Colleges, Laura Podzikowski (editor), Special Projects.

Populære Dyr

Læs om Gastropoda on the Animal Agents

Læs om Chaetognatha (pilorm) på Animal Agents

Læs om Felis manul (Pallas 'kat) på Animal Agents

Læs om Trichechus inunguis (Amazonas manatee) på Animal Agents

Læs om Thor amboinensis (squat anemone rejer) på Animal Agents

Læs om Anser albifrons (større hvidfrontgæs) på Animal Agents