Ammodramus henslowiiHenslows spurv

Af Scott Thorson

Geografisk rækkevidde

Henslows spurve er hjemmehørende i Nordamerika. De vandrer mellem vinter- og sommerområder i det sydøstlige USA og det sydøstlige Canada. De fleste begynder deres nordlige migration til yngleområder i begyndelsen af ​​marts fra overvintringsområdet i de midatlantiske og Gulf Coast-stater omkring Florida og Texas og når de nordlige grænser for deres rækkevidde i New England, det sydlige Ontario og det østlige South Dakota midt i Kan. De ses sjældent under deres returflyvning mod syd under efterårsmigration (juli til slutningen af ​​oktober). Forud for europæisk bosættelse mistænkes Henslows spurve at have boet og opdrættet primært i præriehabitater. Det samlede globale yngleområde er ca. 1.100.000 km2. Henslows spurve har tilpasset sig til at leve og yngle i sekundære græsarealer som hømarker og græsgange på grund af tabet af indfødt prærie (stort set til landbrug). Tabet af det oprindelige habitat og tilgængeligheden af ​​disse sekundære levesteder har medført, at artsområdet udvides nord og mod øst over tid.(Alderfer, 2006; DNR, 2012; Herkert, 2007; Pearson, 1936)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende

Habitat

Henslows spurve foretrækker ikke-dyrkede græsarealer eller gamle marker med stilke til at synge siddepinde (varierer fra 30 til 61 cm fra jorden) og et betydeligt kuldlag at rede i. Veletableret kuldybde, vegetationshøjde (højt, tæt græs) og antal af stående døde urteagtige stængler er vigtige komponenter i valgte områder. De foretrækker at slå sig ned i græsarealer over 100 ha (247 ac.), Men mindre habitatområder kan bruges af denne art. De findes i åbne marker og enge med græs blandet med ukrudt, ikke-slåede hømarker eller busket vegetation bruges ofte, især i fugtige eller lavtliggende områder ved siden af ​​saltmyrer. De er typisk ikke forbundet med overgræsede områder, selvom de kan overleve ganske godt i græsgange, der kun er let eller moderat græsset.('COSEWIC vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; DNR, 2012; Hanson, 1994)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Vådområder
  • marsk
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • flodmunding

Fysisk beskrivelse

Henslows spurve tilhører en relativt lille slægt (6 til 20 arter). De er blandt de mindste spurve, kendt for at være en genert fugl med en stille, kort, to stavelses sang. De varierer i størrelse fra 11 til 13 cm og vejer i gennemsnit 13 g med et gennemsnitligt vingefang på 20 cm. Det mest karakteristiske træk er deres store, relativt flade, olivenfarvede hoved med mørke striber. De har stribede kister, rødbrune farvede vinger og korte haler uden seksuel dimorfisme. Unge er lerfarvede og stribede med sort på ryggen og hovedet. På grund af deres frygtsomme natur er det mere sandsynligt, at Henslows spurve bliver hørt end set. Når de er forstyrrede, vil de ofte løbe i stedet for at flyve; under flyvning flyver de lavt og hurtigt over græsset på en hængende zigzag-måde.('COSEWIC-vurdering og statusrapport om Henslows Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Henslows Sparrow-statusvurdering', 1996; Alderfer, 2006; DNR, 2012; Herkert, 2007; Pearson, 1936)



Der er to underarter af Henslows spurv anerkendt af den amerikanske ornitologunion: den vestlige underart ( Ammodramus henslowii henslowii ) yngler i hele artens hele sortiment, mens den østlige underart ( Hvisker Ammodramus henslowii ) forekommer kun langs Atlanterhavskysten. Nogle forskere antyder, at denne anden underart nu er uddød eller næsten uddød.('Henslow's Sparrow status assessment', 1996)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Område masse
    10 til 15 g
    0,35 til 0,53 oz
  • Gennemsnitlig masse
    13 g
    0,46 oz
  • Rækkevidde
    11 til 13 cm
    4,33 til 5,12 tommer
  • Gennemsnitligt vingefang
    20 cm
    7,87 tommer

Reproduktion

Henslows spurve er socialt monogame efter frieri. Courtship inkluderer et 'call of intimity', vingefladder og en evaluering af potentielle rede-steder. Hannerne vender tilbage til yngleområder hvert forår og etablerer og forsvarer territorier gennem sang. De fleste Henslows spurve etablerer deres territorier ved at synge fra død træagtige vegetation mindre end 1 m høj. Individuelle områder er i gennemsnit 0,8 hektar. Kvinder bygger næsten udelukkende rederne; disse er skålformede eller kuplede, lavet af groft græs og døde blade og foret med finere græs og undertiden hår. Rederne er altid godt skjult og placeres nær eller på jorden placeret over bunden af ​​en tæt græsklump. De er normalt fastgjort til stilke, der læner sig over reden og skaber et delvis tag for beskyttelse.('Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; DNR, 2012; Herkert, 2007; Robins, 1971)



  • Parringssystem
  • monogame
  • kooperativ opdrætter

Kvinder begynder typisk at bygge rede i begyndelsen af ​​maj med reder bygget 1 til 3 tommer over jorden, ved eller nær bunden af ​​en tyk klump græs. Henslows spurve opdrætter ofte 2 yngler ung om året. Første koblinger er normalt afsluttet i midten til slutningen af ​​maj, og andet reden initieres ofte i juli eller august. Begge køn formodes at opdrætte i et års alderen, og de er socialt monogame. Kvinder lægger 3 til 5 æg, der inkuberes i ca. 10 til 11 dage. Unge flygtede 9 til 10 dage efter klækning. Både mandlige og kvindelige forældre fodrer og yngler de unge, mens de er i reden, og i en periode efter at de forlader den. I en undersøgelse udført i Maryland udviste fem bandede voksne mænd stedets troskab ved at vende tilbage til et foregående års yngleområde, hvilket antyder, at hjemmekategorier kan være stabile.('COSEWIC vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; Herkert, 2007; Pearson, 1936)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • befrugtning
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Henslows spurve kan opdrætte 2 yngler om året i det tidlige forår og sensommeren.
  • Parringssæson
    Første koblinger afsluttes normalt i midten til slutningen af ​​maj, og anden koblinger initieres ofte i juli og august.
  • Områdeæg pr. Sæson
    3 til 5
  • Rækkevidde til ruge
    10 til 11 dage
  • Gennemsnitlig tid til ruge
    11 dage
  • Range flyvende alder
    9 til 10 dage
  • Rækkevidde til uafhængighed
    - til - minutter
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 til 1 år
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    1 til 1 år

Henslows spurveæg inkuberes kun af hunnen. Inkubationsperioden begynder med det sidste æg, der er lagt, og varer cirka 11 dage. De unge forbliver i reden 9-10 dage efter klækning. De unge er født i en relativt underudviklet tilstand og er ude af stand til at fodre, pleje sig selv eller bevæge sig uafhængigt i en kort periode efter klækning. Kvinder er stort set ansvarlige for deres unger i alle udviklingsperioder med øget involvering fra mænd efter klækning. Deres kost består hovedsageligt af sommerfuglelarver, græshopper og andre insekter.('Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; Herkert, 2007; Pearson, 1936)

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • mandlig forældrepleje
  • kvindelig forældrepleje
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid / levetid

Levetiden for Henslows spurve er kort, med en generationstid fra 2 til 3 år og en gennemsnitlig levetid på 6,5 år.('Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; Pearson, 1936)




flyvende drage firben fakta

  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    7 år

Opførsel

Henslows spurve er sociale fugle, der lever i ensomme løse flokke. Disse flokke kan kombineres, hvor der findes mere passende levesteder eller ressourcer. De er ikke strengt koloniale, da udtrykket anvendes på hejrer, måger, terner eller svaler. Under vandring eller overvintring findes Henslows spurve normalt i små grupper eller alene. Denne art er dagligt og vandrende. Henslows spurve har individuelle sange og synger ofte som et kor eller i strid om territorium. Hannerne viser territorial dominans gennem en sang med to stavelser. Henslows spurve er ikke-territoriale om vinteren, og det er ukendt, om de udviser troskab i denne sæson. Henslows spurve foder på eller nær jorden. Denne art har for vane at falde til jorden og løbe i stedet for at flyve, når den skylles ud af reden eller dækket. Flyvemønsteret for Henslows spurve er blevet beskrevet som uregelmæssig, rejser sig og falder med en karakteristisk vridning af halen lige efter start af flyvning. Når de skylles, flyver de ofte kun lidt, før de igen falder til jorden og løber.('COSEWIC-vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Conservation assessment: Henslow's Sparrow', 2002; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; Pearson, 1936)

  • Nøgleadfærd
  • terricolous
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • vandrende
  • ensom
  • territoriale
  • Social
  • Område område størrelse
    3035 til 4896,7 m ^ 2
  • Gennemsnitlig territoriumstørrelse
    3237,4 m ^ 2

Hjem rækkevidde

I mange dele af deres rækkevidde er populationer noget ustabile og har tendens til at falde hvert år. Det er blevet rapporteret, at habitatområde og fragmentering er de vigtigste faktorer, der påvirker befolkningen (Henslows spurve ses sjældent i græsarealer, der er mindre end 250 hektar store). De enkelte områdestørrelser varierer, men er i gennemsnit 0,8 acres (3237,4 m ^ 2), selvom grænserne ikke er veldefinerede. Nogle undersøgelser rapporterer, at de fleste territorier fra det sydvestlige Michigan til Madison, Wisconsin spænder fra 0,75 acres til 1,21 acres.('COSEWIC-vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Conservation assessment: Henslow's Sparrow', 2002; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; Hanson, 1994; Pearson, 1936)

Kommunikation og opfattelse

Henslows spurve bruger vokalisering og kropssprog til at kommunikere. De synger individuelt (for at tiltrække en kammerat), som et kor og for at bilægge territoriale tvister. De har en bred vifte af opkald, der bruges i forskellige situationer, herunder rovdyralarmopkald, frieriopkald og opkald fra unge i reden. Det hyppigst hørte kald er den to stavelse 'zee-lick', beskrevet af nogle som at lyde som et insekt. Nestlings kan afgive en svag kvit mens de tigger om mad. Henslows spurve bruger en række vingefladrende bevægelser til at kommunikere.('COSEWIC vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Conservation assessment: Henslow's Sparrow', 2002; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; Herkert, 2003; Herkert, 2007; Pearson, 1936)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duetter
  • korer
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk
  • magnetisk

Madvaner

Henslows spurve spiser larver, fårekyllinger, græshopper, biller, edderkopper og frø af urteagtige planter, som de foder efter på jorden. Undersøgelser har vist, at spædbørns kostvaner består af ca. 80% græshopper og sommerfuglelarver. Voksne spurvkostvaner er rapporteret at være ca. 36% fårekyllinger og korthornede græshopper, 19% biller og 18% plantemateriale, hvor edderkopper, sommerfuglelarver og bier udgør resten af ​​fødeindtaget.('COSEWIC-vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Conservation assessment: Henslow's Sparrow', 2002; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; Herkert, 2003; Pearson, 1936; Robins, 1971)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
    • vermivore
  • planteæder
    • granivore
  • altædende
  • Dyrefoder
  • insekter
  • terrestriske leddyr, der ikke er insekter
  • jordiske orme
  • Plantefødevarer
  • frø, korn og nødder

Predation

Mennesker udgør en stor trussel mod Henslows spurvepopulationer gennem fragmentering af territorium og landbrug. Slanger som blå racere er kendte rovdyr af denne art. Der er et par rapporter om reden parasitisme af brunhovedede cowbirds men niveauet af parasitisme er relativt lavt (da Henslows spurv coevolved med brown-headed cowbirds, er det sandsynligt, at spurven er blevet tilpasset til at modstå reden parasitisme fra denne art). Tretten fodrede jordekorn er dokumenterede rovdyr for unge Henslows spurve, ligesom vildkatte. Efterforskere har dokumenteret øget redenpredation med nærhed af græsarealer til woody dækning.('COSEWIC-vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Conservation assessment: Henslow's Sparrow', 2002; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; Pearson, 1936)

Økosystemroller

Der er kun få rapporter om redenparasitisme af brunhovedede fugle; dette kan skyldes, at Henslows spurve udviklede sig med brunhovedede cowbirds, og spurvene er blevet tilpasset til cowbird parasitisme. Imidlertid er afvisning af cowbirdæg eller anden potentiel adfærd for at minimere virkningerne af cowbird-parasitisme ikke blevet observeret i Henslows spurv. Henslows spurve er også vært for en række parasitter, herunder røde mider og lus.('COSEWIC-vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Conservation assessment: Henslow's Sparrow', 2002; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Burhans, 2002; Herkert, 2003)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
  • skaber habitat
Kommensale / parasitiske arter
  • brunhovedede cowbirds ( Molothrus ater )
  • røde mider (Bistignate thrombicula)
  • ansigt ( Phthiraptera )

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Der er en potentiel anvendelse af Henslows spurve som en indikatorart for sundhed og produktivitet for store græsarealer inden for artens rækkevidde såvel som for bunddækkets sundhed i modne langbladede fyrreskove og andre områder. Græsarealernes økosystemer, som det afhænger af, er blandt de mest truede økosystemer i Nordamerika, og en kombineret brug af forvaltningspraksis for græsarealafhængige arter og selve græsarealerne er en sund økologisk tilgang, der gør den mest effektive anvendelse af finanspolitiske og videnskabelige ressourcer.('Bevaringsvurdering: Henslow's Sparrow', 2002; 'Henslow's Sparrow status vurdering', 1996; Herkert, 2007; Robins, 1971)

  • Positive virkninger
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen kendte bivirkninger af Henslows spurve på mennesker.

Bevaringsstatus

Den nuværende befolkning af Henlows spurve skønnes at være 79.000 individer. Denne art observeres inden for den nordamerikanske ynglefuglundersøgelse og julefugletælling for at hjælpe med bevaringsindsatsen. Det er opført som en truet art i Canada og syv stater i dets amerikanske avlsområde, som truet i fem andre stater og af særlig bekymring i fire stater. Befolkningen er faldet i løbet af de sidste tre årtier, hvor de største fald er i de nordlige og østlige dele af området. Sydlige befolkninger er steget lidt, sandsynligvis på grund af oprettelsen af ​​uforstyrret græsarealer ved Conservation Reserve-programmet. Oprettelse af store områder med uforstyrrede græsarealer gennem dette program synes at have været ansvarlig for den nylige tilbageførsel af langvarige bestandsnedgang, men denne art er stadig i stort behov for opmærksomhed.('COSEWIC-vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Conservation assessment: Henslow's Sparrow', 2002; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; DNR, 2012; Herkert, 2007)


spot-nosed guenoner

Bidragydere

Scott Thorson (forfatter), Minnesota State University, Mankato, Robert Sorensen (redaktør), Minnesota State University, Mankato, Jeremy Wright (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor, Catherine Kent (redaktør), Specialprojekter.

Populære Dyr

Læs om Chrysocyon brachyurus (maned ulv) på Animal Agents

Læs om Anguilla rostrata (almindelig ål) om dyreformidlerne

Læs om Lithobates sphenocephalus sphenocephalus (Florida Leopard Frog) på Animal Agents

Læs om Cepaea nemoralis på Animal Agents

Læs om Neogobius melanostomus (Gobie arrondie) på Animal Agents