Ammodramus nelsoniNelsons skarpsindede spurv

Af Beth Twaddle

Geografisk rækkevidde

Ammodramus nelsoni, eller Nelsons skarpe halespurver, har tre separate fordelinger inden for Nearctic-regionen. En befolkning bor omkring Hudson Bay i Canada. De to andre beboer både Canada og USA: den ene befolkning spænder langs den nordlige Atlanterhavskyst fra Quebec ned til Maine, og den anden ligger i centrum af Nordamerika, der strækker sig over Minnesota og nordvestlige North Dakota til Alberta og det sydlige Mackenzie-flodbassin i Canada. Alle befolkninger vandrer til vinteren langs det sydlige Atlanterhav og den Mexicanske Golf. Små antal findes også overvintrende i et lignende habitat langs Californiens kyst.(Cooper og Beauchesne, 2004; 'Ammodramus nelsoni', 2011)


danaus (sommerfugl)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende

Habitat

Ammodramus nelsoniforetrækker græsarealer, der er inden for vådområder. Almindelige steder er ferskvandsmyrer i udkanten af ​​skovsøer, brakmose, sumpmyrer og regioner mellem åer og våde enge. Piletræer er det foretrukne indlejringssted for denne art, så de findes ofte i levesteder, hvor disse træagtige planter er rigelige. Inden for disse levesteder er en vanddybde mellem 1 og 10 inches ideel. Vanddybder er vigtigst i ynglesæsonen. Hvis et sted er for vådt eller for tørt,Ammodramus nelsonivil sandsynligvis ikke bo der.Ammodramus nelsonivintre i saltvand og brakmose.(Cooper og Beauchesne, 2004; 'Ammodramus nelsoni', 2011)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • jordbaseret
  • Akvatiske biomer
  • kystnære
  • brakvand
  • Vådområder
  • marsk
  • bog
  • Andre habitatfunktioner
  • flodmunding

Fysisk beskrivelse

Ammodramus nelsonier kendt for sin solrige, gylden-orange farve, der strækker sig fra øjenbrynene til brystet, hvor den er plettet med mørkere striber. Spurvens gråstribede krone er omgivet af mørkebrun, og øredækslerne er grå. Den olivenbrune overkrop og hals er især stribet med hvid eller grå. Hvid strækker sig ned ad maven til sin brune, tilspidsede hale. De er små fugle; med en vægt på 19 til 21 g. De måler 11 til 13 cm i længden og har et vingefang på 20 cm. De mere almindelige Le Conte-spurve ( Ammodramus leconteii ) har et lignende udseende somAmmodramus nelsoni. Forskelle inkluderer Le Conte's spurvestribede grå napper og mere subtile sandstribede ryg.(Cooper og Beauchesne, 2004; 'Ammodramus nelsoni', 2011)



Der findes tre underarter baseret på placering. To underarter findes i USA, og en beboer British Columbia. Nelsons skarpe halespurver er seksuelt dimorfe. Begge køn ligner hinanden, men mænd er lidt større end kvinder. Ungdomme har brune øredæksler og mindre tydelige ansigtsmarkeringer.(Cooper og Beauchesne, 2004; 'Ammodramus nelsoni', 2011)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • mand større
  • Område masse
    19 til 21 g
    0,67 til 0,74 oz
  • Gennemsnitlig længde
    127 mm
    5,00 tommer
  • Gennemsnitlig vingefang
    20 cm
    7,87 tommer

Reproduktion

Mandlig seksuel opførsel er en form for 'krypteringspolygyni'. Hannerne vil aktivt undersøge et område på jagt efter kvinder. Når en kvinde er fundet, vil hannen opfange dem og forsøge at kopiere sig med kvinden, som normalt er en tvunget parring. En til flere hanner kan forsøge at parre sig med en enkelt hun på én gang, eller flere hanner kan parre sig med en enkelt kvinde efter hinanden på kort tid. Denne avlsmetode antyder, at sædkonkurrence er en vigtig faktor i denne art. Selvom parring er tvunget af hanen, vil modtagelige hunner udføre en parringsinvitationsvisning i den tid, hun bygger en rede. Hun vil hæve sig med hale og næb hævet, vinger foldet og let hævet og giver ingen vokaliseringer.(Greenlaw and Rising, 1994)



  • Parringssystem
  • polygynøs

Ammodramus nelsoniopdrætter årligt i foråret og sommermånederne. Kvinder konstruerer en skålformet rede fastgjort til lavtliggende siv eller pilgrene. Redenes placering er kritisk i levesteder, hvor vandstanden svinger, og hunner skal vælge en højde, hvor rede ikke vil blive oversvømmet. Koblinger på tre til syv æg lægges i slutningen af ​​foråret eller forsommeren. Æggene klækkes efter ca. 11 dages inkubation, og 10 dage senere er de unge i stand til at forlade reden. De unge får fortsat pleje fra kvinden i yderligere 20 dage efter flyvning, når de bliver uafhængige.(Cooper og Beauchesne, 2004)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Nelsons skarpe halespurver producerer en yngling om året.
  • Parringssæson
    Nelsons skarpe halespurver yngler i slutningen af ​​foråret eller forsommeren
  • Områdeæg pr. Sæson
    3 til 7
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    3 til 5
  • Gennemsnitlig tid til ruge
    11 dage
  • Range flyvende alder
    8 til 11 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    1 måned

Kvinder alene bygger reden og inkuberer æggene. Oprindeligt ruger kvinden reden ofte efter klækning og derefter sjældnere efter 4 til 5 dage. Broodende episoder kan vare op til 14 minutter, men er normalt 2 til 6 minutter. Kvindelige Nelsons skarpe halespurver forsvarer ikke reden, hvis et rovdyr er i nærheden. De flyver fra reden og forbliver stille og skjulte i nærheden. Når nestlingerne er i den nye fase, vil kvinder give alarmopkald for at advare deres afkom om rovdyr.(Shriver, et al., 2011)

Der er meget begrænsede data om nestling. Det er blevet observeret, at unge fodrer næsten udelukkende med hvirvelløse bytte. Fødevarer findes for det meste af moderen i nærliggende vegetation, mudder og vand. Hanen er blevet observeret at lejlighedsvis bringe mad til reden. Fledgelings forbliver i nærheden af ​​deres mor, som fortsætter med at passe dem i 20 dage efter flyvning.(Shriver, et al., 2011)



  • Forældrenes investering
  • altricial
  • kvindelig forældrepleje
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
  • fravænning / flådning
    • klargøring
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • kvinde

Levetid / levetid

Ved hjælp af bandingdata er den maksimale observerede levetid 10 år for mænd og 6 år for kvinder.(Shriver, et al., 2011)

Estimater for den årlige minimumsoverlevelse af voksne i 2 kohorter (i New York) var 60,3% og 54,7% hos mænd og 63,3% og 53,0% hos kvinder. Afkom overlevelse i det første efterår anslås til 31,1%. I en 2-årig undersøgelse i Rhode Island forårsagede tidevandsoversvømmelse 60% af æg- og nestedødeligheden. Oversvømmelse blev også fundet at være hovedårsagen til æg- og nestedødelighed i Canada og New York. Der er kun få kendte årsager til dødelighed hos voksne.(Shriver, et al., 2011)

  • Rækkevidde
    Status: vild
    6 til 10 år

Opførsel

Ammodramus nelsonibruger det meste af sin tid på foder, undtagen i ynglesæsonen, når mænd bruger store mængder tid på at synge og søge efter hunner. Foderfugle løber i korte sprutter, går eller hopper mens de søger efter insekter.Ammodramus nelsonivil ofte løbe og stoppe, bestige vegetation og undersøge området, når de ikke søger. Når alarmerne løber, løber disse spurve krøllet ned med hovedet sænket. De fleste flyvninger er relativt korte og lokale, og deres karakteristika varierer afhængigt af social sammenhæng, tilknyttet adfærd eller destination.(Greenlaw and Rising, 1994)

Observerede møder mellem mænd er normalt kun, når en mand aktivt tvinger en anden mand fra en aborre, eller en mand trækker sig tilbage, når en anden nærmer sig. Dominans mellem hanner i ynglesæsonen skal endnu ikke forstås bedre. En syngende mand kan ophøre med at synge, når en anden mand nærmer sig eller synger i nærheden, men kontrasang er ikke blevet observeret. Der er et løst dominanshierarki tydeligt inden for forskellige underarter afAmmodramus nelsoni. I New York er kvinder blevet observeret kæmper med hanner eller jagter dem væk, når hannen forsøger at tvinge kvinden til parring. Kvinder jager ofte mænd ud af det umiddelbare redenområde. De bruger truende opkald eller skærme for at afværge mænd. I New Brunswick er kvinder blevet observeret at være mere passive over for mænd.(Greenlaw and Rising, 1994)

Ammodramus nelsonier en vandrende art, der yngler i udvalgte regioner i den nordøstlige halvdel af USA og nær Hudson Bay i Canada. Om efteråret flyver denne art sydpå til marskhabitater over Gulf Coast eller den sydlige Atlanterhavskyst i USA. Under migration,Ammodramus nelsoniobserveres ofte fodring i grupper på 10 til 40 individer, men på optimale placeringer kan de samle sig i grupper på op til 100.(Greenlaw and Rising, 1994)

  • Nøgleadfærd
  • arboreal
  • fluer
  • bevægelig
  • vandrende
  • ensom
  • Område område størrelse
    0,012 til 0,057 km ^ 2

Hjem rækkevidde

Hannerne er ikke-territoriale. De koncentrerer typisk deres daglige aktiviteter i store overlappende hjemområder. Hanners flyveveje krydser, og siddepladser deles ofte af flere mænd. Mandlige hjemområder skønnes at være mellem 1,2 og 1,6 ha i New Jersey og 3,0 til 5,7 ha i New York. Hjemmets rækkevidde for mænd i Canada er ukendt, men menes at være meget større end de sydlige befolkninger.(Greenlaw and Rising, 1994)

Kommunikation og opfattelse

Hannerne bruger sange til at tiltrække kvinder, men i modsætning til mange sangfugle bruger de ikke denne sang til at etablere territorium. De synger ofte under flyvning. Deres mest almindelige sang kan mnemonisk beskrives som 'k-chinnnng doot' og lyder som to korte chips med et tørt sus mellem dem. Kvinder bruger advarselsopkald for at advare afkom om fare og truende kald for at afværge mænd fra reder. Der er ikke foretaget observationer af kvindelige sange. Kvinder bruger også kropsholdning til at kommunikere parringsvilje. Når en kvinde møder en mand og er klar til at avle, kan hun krumme med halen og næsen hævet og holde vingerne foldede og let hævede. Som de fleste fugle,Ammodramus nelsoniopfatter sit miljø gennem visuelle, auditive, kemiske og taktile stimuli.(Greenlaw and Rising, 1994)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Ammodramus nelsonier en altædende, og anskaffer hovedparten af ​​sin mad fra græsstængler eller på jorden. I de varmere måneder inkluderer deres kost insekter, edderkopper, amfipoder og andre små hvirvelløse dyr. I vintermånederne giver frø og korn spurvenes næring.(Shriver, et al., 2011)

  • Primær diæt
  • altædende
  • Dyrefoder
  • insekter
  • terrestriske leddyr, der ikke er insekter
  • Plantefødevarer
  • frø, korn og nødder

Predation

Kvinder forlader stille deres reder og skjuler sig, når et potentielt rovdyr i nærheden nærmer sig. Hun giver advarselsopkald, når unge afhængige er til stede og flyver inden for 10 til 15 m fra reden. Kvinder vender tilbage til reden, efter at det potentielle rovdyr forlader det umiddelbare redeområde. Et alarmopkald kan foretages, når et luftrovdyr nærmer sig, men typisk finder spurvene stille. Der er ikke registreret nogen reden-distraktionsskærme. Som de fleste spurve har deres fjerdragt striber i nuancer af brunt, gråt og sort, der passer godt sammen med deres græsklædte omgivelser. Kendte rovdyr på voksne og reder inkluderer nordlige harrier , kortørede ugler , fisk krager , Norge rotter ogstrømpebåndsslanger. Selvom det ikke er bekræftet, inkluderer mistænkte rovdyr hejrer , hejren , blanke ibiser , Amerikanske krager og sorte slanger .(Greenlaw and Rising, 1994)

  • Anti-rovdyr tilpasninger
  • kryptisk

Økosystemroller

Som altædere påvirker disse spurve sandsynligvis lokal frøfordeling såvel som insektpopulationer. De voksne og unge tjener også som mad til adskillige luft- og landrovdyr. Nest parasitisme forekommer undertiden iAmmodramus nelsonireder. De eneste dokumenterede yngleparasitter for denne art er brunhovedede cowbirds ( Molothrus ater ).(Greenlaw and Rising, 1994)

Kommensale / parasitiske arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Nelsons skarpe halespurver har ingen økonomiske fordele for mennesker.


hvad er en dugong

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen kendte negative virkninger af Nelsons skarpspidsede spurve på mennesker.

Bevaringsstatus

Den største trussel modAmmodramus nelsonier tab af levesteder på grund af menneskelig ødelæggelse hovedsagelig på grund af omdannelse af græsarealer og moser til landbrugsbrug. Fordi specifik vanddybde er vigtig for arten, er det vigtigt at beskytte store habitatområder for at sikre, at de ideelle vandforhold er til stede i mindst et par områder i et vådområde. I øjeblikket lister International Union for Conservation of Nature and Natural Resources denne art som mindst bekymret og anser befolkningen for at være stabil og udbredt. Øget menneskelig udvikling og deraf følgende tab af levesteder bør dog overvåges nøje. Som en vandrende art,Ammodramus nelsonier beskyttet under United States Migratory Bird Act.('Ammodramus nelsoni', 2011)

Bidragydere

Beth Twaddle (forfatter), Minnesota State University, Mankato, Robert Sorensen (redaktør), Minnesota State University, Mankato, Rachelle Sterling (redaktør), Special Projects, Catherine Kent (editor), Special Projects.

Populære Dyr

Læs om Eptatretus stoutii (hagfish i Californien) på dyre agenterne

Læs om Rangifer tarandus (caribou) om dyreformidleren

Læs om Noturus flavus (Stonecat) på Animal Agents

Læs om Grus leucogeranus (sibirsk kran) om dyreformidlere

Læs om Vanessa atalanta på Animal Agents

Læs om Sphyrna mokarran (Great Hammerhead) på Animal Agents