Amphispiza bilineatblåt-halset spurv

Af Amanda Fox

Geografisk rækkevidde

Amphispiza bilineataopdrætter i de sydvestlige og centrale regioner i Nordamerika og strækker sig ind i det nord-centrale fastland i Mexico. Sommerområdet er meget større end vinterområdet i USA. Om vinteren migrerer den til sydlige amerikanske ørkener (Clark, 1999; Karl, 2000).(Clark, 1999; Karl, 2000)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende

Habitat

Den sortstrupede spurv foretrækker et sparsomt, isoleret ørkenmiljø. Varmt, tørt vejr i ørkenlandet, creosotbusk og kratmiljøer er de hyppigste levesteder. Disse spurve foretrækker terræn, der enten er skråt eller meget fladt. Udover ørkenopland favoriserer de også alluviale fans og bakker, normalt med meget udsat sten- og grusbelægning (INRIN; Karl, 2000).



Planter, der er tæt forbundet med denne art, inkluderer creosotbusk og cholla-kaktus, catclaw, lille mesquite, artemisia, kaninbørste, purshia, dværg enebær, yucca, agave og sagebrush (Robbins, 1966).



  • Habitatregioner
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit

Fysisk beskrivelse

Amphispiza bilineatahar mørke, koniske næb og en sort pels, hals og maske. En hvid supercilium og malar stribe er også til stede. Deres krone, ryg og vinger er grå og deres mave er hvide. Den runde hale er lang og sort med et par hvide pletter på ydre fjer (INRIN).

Unge sortstrupede spurve er meget brunere og har et svagt voksen ansigtsmønster. De unge har ansigtsstriber, men er også fint stribede på halsen i stedet for en helt sort hals (Robbins, 1966).




fem foret skink æg

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Gennemsnitlig masse
    12 g
    0,42 oz
  • Gennemsnitlig masse
    11,6 g
    0,41 oz
    Alder
  • Rækkevidde
    12,1 til 13,4 cm
    4,76 til 5,28 tommer
  • Gennemsnitlig længde
    11,4 cm
    4,49 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    0,1988 Watt
    Alder

Reproduktion

Den sortstrupede spurv yngler i de fleste ørkenstater i USA og Mexico. I Californien begynder sang- og pardannelse i februar. Afhængig af tidspunktet for regnen begynder nesteadfærd i marts og fortsætter gennem midten af ​​august. Reden er bygget fra april til juni og er normalt godt skjult i buske og buske. I Idaho var alle rede inden for 25 cm fra jorden. Reden er skålformet og løst bygget af græs og stængler. Den er foret med plantefibre, kaninpels, kohår, uld og fjer. Fra april til august er der to yngler med normalt 3 til 4 æg lagt i hver. Æggene er enten hvide eller lyseblå og har en gennemsnitlig diameter på 17,3 til 13,8 mm. Inkubationsperiode og alder, hvor unge flyve ikke rapporteres (DeLacy, 2001; INRIN; Kaufman, 1996).

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Parringssæson
    forår sommer
  • Områdeæg pr. Sæson
    3 til 4
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    3
    Alder

Begge forældre spiller en aktiv rolle i fodring af de unge. Hanen beskytter også reden ved at bruge sin sang til at advare andre individer (Kaufman, 1996).


gul bellied racer slange

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • mandlig forældrepleje
  • kvindelig forældrepleje

Levetid / levetid

Opførsel

Sortstrupede spurve er delvist vandrende. De findes i den sydlige del af deres yngleområde hele vinteren. Disse fugle ses ofte blandet med hvidkronede spurve og bryggerispurve om vinteren. I nogle årstider har denne art ikke adgang til en vandkilde. Det stammer vand fra mad, det har spist, usædvanligt insekter og frø. Denne tilpasning sammen med sin store tolerance over for varme gør den til den bedst egnede spurv til ørkenklimaet. Bortset fra sommersæsonen, når parring finder sted, er de normalt flokfugle.



Amphispiza bilineatabygger koppeformede reder i buske eller kaktus, normalt tæt på jorden. I Idaho har alle lokaliserede reder været 25 til 45 cm over jorden i store sagebrushplanter (Clark, 1999; DeLacy, 2001; INRIN; Karl, 2000).

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig
  • vandrende

Kommunikation og opfattelse

  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Sortstrupede spurve er altædende og spiser frø i vintermånederne og insekter i yngletiden. De spiser mange flyvende insekter, men spiser også græs og urter. Grus indtages undertiden for at hjælpe med fordøjelsen. Denne fugl kan normalt observeres løbe rundt på jorden på jagt efter insekter. Insektens diæt gør det muligt for disse fugle at få fugt fra deres mad og ikke stole på frit vand i hele ynglesæsonen. Hvis der er kildevand, vil de drage fordel af det. De unge fodres med insekter, især græshoppe-underlivet (Karl, 1999; Clark, 2000; DeLacy, 2001).

Almindelige mad, der spises, omfatter: angiospermer (blomstrende planter), Poaceae (græs), frø fra løvfældende buske, leddyr, græshopper og crickets og kakerlakker.(Clark, 1999; DeLacy, 2001; Karl, 2000)


rødmavet vandslange

  • Primær diæt
  • altædende
  • Dyrefoder
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frø, korn og nødder

Predation

En anti-predations-tilpasning, som den sorte strupespurv har udviklet, er at 'fryse', når et rovdyr er i nærheden af ​​deres rede. Dette forekommer sandsynligvis, fordi rovdyr er mere tilbøjelige til at søge i et område, hvorfra en fugl netop er skyllet (DeLacy, 2001; INRIN).

Økosystemroller

I Arizona og Texas har der været rapporter omA. bilineatatjener som vært for cowbirds (Terres, 1980).

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Der er ingen dokumenteret økonomisk betydning, som disse fugle har for mennesker. De føjer til ørkenens biodiversitet og bringer et smukt kor til verden.

Bevaringsstatus

Denne spurv er en fugl, der ikke er vildt, og som er beskyttet af Traktfugltraktatloven. I ørkenområder, hvor udviklingen stiger, er dens befolkning faldet. I modsætning til nogle ørkenfugle tilpasser den sort-strupede spurv sig ikke godt til livet i forstæderne. I det rette habitat er befolkningen dog stabil (INRIN; Kaufman, 1996).

Andre kommentarer

I Arizona og Texas har der været rapporter omA. bilineatatjener som vært for cowbirds (Terres, 1980).

Bidragydere

Amanda Fox (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Kerry Yurewicz (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.

Populære Dyr

Læs om Python molurus (Indian Python) på Animal Agents

Læs om Sirex noctilio om dyreformidlere

Læs om Picoides pubescens (dunet spætte) på Animal Agents

Læs om Cercartetus nanus (østlig pygmy possum) om dyreformidlerne

Læs om Hylobates lar (hvidhåndet gibbon) på Animal Agents

Læs om Tayassu pecari (hvidlipet peccary) på Animal Agents