Anarhynchus frontaliswry-bill (Også: wrybill)

Af Lauren Wimbish

Geografisk rækkevidde

Wrybills (Anarhynchus frontalis) er endemiske for New Zealand. Specifikt opdrætter de i Canterbury og Otago på Sydøen og vinter i havnene nær Auckland på Nordøen.(Riegen og Dowding, 2003)

  • Biogeografiske regioner
  • australsk
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • ø endemisk

Habitat

Wrybills bor i nærheden af ​​flettede flodbede på Syd- og Nordøerne i New Zealand. Flettede floder dannes under smeltning af is. Stor vandstrøm førte grus ind i dalene, hvilket skabte adskillige kanaler forbundet på den grusfyldte flodslette. Flettede floder er ofte omgivet af eksotisk vegetation såsom lupiner (Lupinus arter), pil ( Salix arter), kost (Cytisus scoparius) og gorse (Ulex europaeus). Om vinteren eller opdræt vandrer sæsonens rygfugle til Sydøen for at forblive i singel-flodlejerne (stærkt grusede flodbede). Helvedesild flodlejer har lignende vegetation såsom lupiner (Lupinus arboreus), gorse (Europæisk Ulex) og tussocks (Poaarter). I løbet af sommeren, eller ikke-ynglesæsonen, forbliver wrybills i tidevandslampe på Nordøen.(Hughey, 1998; Pierce, 1979; Riegen og Dowding, 2003)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • jordbaseret
  • ferskvand
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Akvatiske biomer
  • floder og vandløb
  • kystnære
  • Andre habitatfunktioner
  • flodmunding

Fysisk beskrivelse

Wrybills er 20 cm lange, lysegrå plover, der gennemsnitligt er 53,9 g. Undersiden er hvid og har et karakteristisk sort bånd over det øvre bryst. Det sorte bånd er tykkest hos mænd og er undertiden fraværende hos ikke-ynglende fugle eller unge. Hannerne har også et sort bånd på tværs af panden, som hunner mangler.('Birdlife International', 2014; Davies, 1997)



Det mest unikke fysiske træk ved wrybills er, at deres næb kurver til højre. De er den eneste fugl, der har et næb, der kurver til højre ca. 12 til 26 grader. Wrybills har et sort bånd over deres øvre bryst, som kun er til stede i avlsfjerdragt, og hanner har et sort bånd over deres ellers hvide pande, som også kun er til stede, når de er i avlsfjerdragt. Kvinder mangler det sorte bånd på panden. Udover dette bånd er der ingen anden signifikant fysisk forskel mellem hanner og hunner, når de ikke er i avlsfjerdragt.(Davies, 1997; Riegen og Dowding, 2003)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • Område masse
    43 til 68 g
    1,52 til 2,40 oz
  • Gennemsnitlig længde
    20 cm
    7,87 tommer
  • Gennemsnitlig vingefang
    50 cm
    19,69 tommer

Reproduktion

Wrybills yngler i Canterbury og Otago, South Island, New Zealand. Wrybills har et monogamt parringssystem og er territoriale på parringsgrundene.(Dowding, 2013; Riegen og Dowding, 2003; Dowding, 2013; Riegen og Dowding, 2003)




ferskvand bløde skal skildpadder

  • Parringssystem
  • monogame

Opdræt finder sted i løbet af foråret mellem slutningen af ​​august og december på de flettede flodbede på Sydøen, New Zealand. De bygger deres reder i gruset langs flodlejet og klæder dem med små sten. Wrybills opdrætter typisk først i to år, men er blevet registreret som avl i deres første år. Normale koblinger består af to æg, og nogle gange vil et ynglende par forsøge at have to reder i løbet af en ynglesæson. Der er kun få data om drægtighedsperioden, men det antages at være mellem 30 og 36 dage. Data om flyvning er også knappe, men det antages at tage mellem 34 og 40 dage. Voksne forbliver på ynglepladserne indtil midten af ​​januar eller senere, mens kyllinger født tidligt på sæsonen går nordpå i slutningen af ​​december. Efter avl migrerer wrybills til Auckland-regionen på Nordøen.(Davies, 1997; Dowding, 2013; Riegen og Dowding, 2003)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Wrybills yngler hvert år og typisk kun en gang i ynglesæsonen i slutningen af ​​august til december. Imidlertid kan nogle opdrætte to gange i samme sæson, selvom de har en vellykket rede første gang.
  • Parringssæson
    Wrybills yngler fra slutningen af ​​august til december.
  • Områdeæg pr. Sæson
    2 til 4
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    2
  • Rækkevidde til ruge
    30 til 36 dage
  • Range flyvende alder
    34 til 40 dage
  • Rækkevidde til uafhængighed
    30 til 50 dage
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    2 år
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    2 år

Begge forældre er involveret i forældrenes pleje. Før udklækning deler både han og hun pligt til æginkubation. Efter klækning beskytter moderen og faren kyllingerne de første par uger af deres liv.(Dowding, 2013)

  • Forældrenes investering
  • precocial
  • mandlig forældrepleje
  • kvindelig forældrepleje
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flådning
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid / levetid

I naturen er en forventet gennemsnitlig forventet levealder for en moden voksen 5,4 år, men mange bølger lever over 10 år gamle. Yderligere forskning er nødvendig for bedre at forstå lang levetid i bølgeformer.('IUCN Red List: Anarhynchus frontalis', 2012)



  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    5,4 år

Opførsel

Wrybills er vandrende og daglige. I ynglesæsonen er wrybills territoriale og skræmmer trusler væk eller bruger distraktionsskærme til at forsvare deres reder. I den ikke-ynglende sæson danner wrybills store flokke.(Davies, 1997; Dowding, 2013)

  • Nøgleadfærd
  • terricolous
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • vandrende
  • territoriale
  • Social

Hjem rækkevidde

Den nøjagtige territoriestørrelse er ukendt, men territoriet skal være stort nok til at sikre korrekt madforsyning, selv i tider med høj flodstrøm. Da rygsøjler reden på jorden nær flodbede, kan høj flodstrøm og oversvømmelser ødelægge eller vaske deres rede og madforsyninger væk.(Hughey, 1998)


hvad er det almindelige navn for crotalus atrox

Kommunikation og opfattelse

Der er fire hovedopkald, som wrybills foretager for at kommunikere i forskellige sammenhænge. Disse opkald spænder fra at indikere årvågenhed, jage indtrængere, kommunikere med kyllinger og opkald, når de flyver i flokke.(Dowding, 2013)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • korer
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Wrybills er navngivet, fordi deres regninger kurver til højre med 12 til 26 grader. Stykkets krumning hjælper dem med at undersøge insekter under klipper. Wrybills er insektædende og lever ofte af caddisflies og mayflies specifikt Deleatidinm artslarver.(Riegen og Dowding, 2003)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
  • Dyrefoder
  • insekter
  • bløddyr
  • jordiske orme
  • orme i vandet eller havet
  • akvatiske krebsdyr

Predation

Wrybills undslipper rovdyr ved frysning for at afsløre afsløring. Typisk er wrybills i temmelig åbne områder og kan se deres rovdyr komme på afstand. Stoats ( Mustela erminea ), huskatte ( Kat ) og tangmåger ( Larus dominicanus ) er almindelige rovdyr. Siden introduktionen af ​​blødende kaninsygdom har nogle rovdyr skiftet til at fodre med svirvler på grund af befolkningsfald hos kaniner.('Birdlife International', 2014; 'IUCN Red List: Anarhynchus frontalis', 2012; Dowding, 2013)

  • Anti-rovdyr tilpasninger
  • kryptisk
  • Kendte rovdyr

Økosystemroller

Wrybills betragtes som indikatorarter for andre specialiserede flodbundsfuglearter. De er en byttearter, der almindeligvis byttes af stoats ( Mustela erminea ). Wrybills betragtes også som opportunistiske fødere af en bred vifte af hvirvelløse vanddyr. Der er flere arter af fjerlus kendt fra wrybills. Quadraceps novaeseelandiae , Quadraceps dominella og Quadraceps cedemajori lever på fløj og kropsfjerdragt.('Birdlife International', 2014; Hughey, 1997; Martens og Palma, 1981)

Kommensale / parasitiske arter
  • fjerlus ( Quadraceps novaeseelandiae )
  • fjerlus ( Quadraceps cedemajori )
  • fjerlus ( Quadraceps dominella )

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Wrybills er virkelig unikke fugle og er fascinerende for turister og fugleelskere at nyde.

  • Positive virkninger
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen kendte uønskede virkninger af wrybills på mennesker.

Bevaringsstatus

Der er flere trusler, der påvirker wrybillpopulationer. Nedbrydning af habitat fra stigning i ukrudt og intensivering af jord forårsager et fald i egnede yngleområder. Øget brug af floder og flodlejer er faldende vandkvalitet og foruroligende vintergrund. En anden trussel er indførelsen af ​​blødende kanin, som får nogle rovdyr til at skifte til en diæt med flere fugle, fordi deres normale bytte (kaniner) er mindre tilgængelig. Endelig er oversvømmelser altid en trussel mod bølgebryder, fordi de ligger på grus fra flodbede. Kombinationen af ​​disse trusler og allerede lille og faldende befolkning er, hvorfor wrybills betragtes som sårbare af IUCN. Der er adskillige bevaringsaktioner i fortiden og nutiden, der gavner bølgeformer. I 1940'erne blev sportsjagt forbudt. Siden da har flodgenopretning (som udfører genopretning af levesteder og rovdyrforskning) også haft gavn for rygsøjler. Beskyttelse af sorte stylter ( Himantopus novaezelandiae ) har beskyttet en lille del af wrybill-befolkningen. Den nuværende befolkning menes at være mellem 4.500 og 5.000 individer og faldende.('IUCN Red List: Anarhynchus frontalis', 2012)

Bidragydere

lauren wimbish (forfatter), Texas A&M University, Jessica Light (redaktør), Texas A&M University, Tanya Dewey (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.

Populære Dyr

Læs om Helarctos malayanus (solbjørn) om dyreformidleren

Læs om Mystacina tuberculata (New Zealand mindre korthåret flagermus) på Animal Agents

Læs om Anhimidae (skrig) på dyreagenterne

Læs om Picoides arcticus (sortrygget spætte) om dyreformidlerne