Anas akutnordlige grisehale

Af Jerry Robinson

Geografisk rækkevidde

Northern Pintail, også kaldet kvist, findes over hele verden. Om sommeren findes de hovedsageligt på den nordlige halvkugle så langt syd som Polen og Mongoliet i Eurasien og Californien i Nordamerika. Om vinteren migrerer de til den sydlige halvkugle, herunder dele af Afrika og hele Mexico. Nogle Pintail flyver endda hele vejen til Hawaii for at tilbringe vinteren.

(Gooders, Boyer 1986)



  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende
  • palearctic
    • hjemmehørende
  • oceaniske øer
    • hjemmehørende

Habitat

Pintail findes i moser, damme, søer, floder, kanaler og kornmarker, såsom ris, havre, hvede og byg.


sump milkweed blade bille

(Palmer 1976)

  • Habitatregioner
  • tempereret
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • Akvatiske biomer
  • søer og damme
  • floder og vandløb
  • Vådområder
  • marsk
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • vandløb

Fysisk beskrivelse

Den voksne mandlige Northern Pintail er mellem 23 og 30 inches (58,5 til 76 centimeter) i længden og vejer 1 til 3 pund (454 til 1362 gram). Voksne hunner måler 20 til 25 tommer (51 til 63,5 centimeter) og vejer 1 til 2,5 pund (454 til 1135 g). Hannerne har et mørkebrunt hoved og et hvidt bryst med en hvid stribe, der strækker sig op på siden af ​​hovedet. Fra ryggen, der strækker sig nedad og omkring deres maver, har de sorte og hvide plettet fjer med en gul fjerknap lige over og bag fødderne. Hannerne har også en lang, tynd halefjer, der kan måle så meget som 10 centimeter (4 inches) lang. Denne fjer indsnævres til et skarpt punkt og er, hvor de får deres navn. Kvinden har mere trist, grå farve til sine fjer for at hjælpe med at camouflere hende, da hun sidder på sin rede, og hendes pin-hale fjer er kun omkring en fjerdedel af hannens længde.



Disse ænder har blågrå regninger, og de har længere hals end de fleste andre dabbling ænder, hvilket gør dem fremragende til at fodre i dybere vand.

Umodne halerør måler fra 53 til 68,5 centimeter og vejer 454 til 1362 g. Deres fjer har mere buff farve til dem; deres regninger er mørke; og deres hoveder varierer i farve fra mørkebrun til solbrun, mens deres maver er plettet hvide og brune. Deres halefjer er mørke med cremefarvede kanter og fødderne er grågrønne.

(Gooders, Boyer 1986; Soothill, Whitehead 1988; Bellrose 1980)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Område masse
    454 til 1362 g
    16.00 til 48.00 oz
  • Range vingespændvidde
    236 til 282 mm
    9,29 til 11,10 tommer

Reproduktion

Under frieri svømmer hanen, mens den fløjter, tæt på kvinden med hovedet nede og halen op for at imponere høna. Hvis der er en gruppe mænd, der alle optræder med den samme kvindelige, vil mændene jagte kvinden under flyvning. Hannerne mister styr på hende en efter en, indtil kun en mand er tilbage, og til hans sejr kommer muligheden for at forlade sit arv. Kopiering finder sted i vandet, og kvinden bliver klar ved at lægge sin krop tæt på jorden. Hanen begynder så at vippe hovedet op og ned. Han monterer derefter hunnen og tager fjerene på bagsiden af ​​hovedet i munden. Når han er færdig, løfter han hovedet og ryggen op og fløjter. (Gooders & Boyer 1986; Soothill & Whitehead 1988; Palmer 1976)

  • Parringssystem
  • monogame

Parringssæsonen er i begyndelsen af ​​maj, og hvis rovdyr ødelægger hønsens æg, kan hun udskifte koblingen så sent som i slutningen af ​​juli, en proces kaldet dobbelt kobling. Pintail bliver seksuelt moden som 1-årig. (Soothill, Whitehead 1988; Palmer 1976)

En Northern Pintail høne lægger 7 til 9 cremefarvede æg i maj og lægger normalt et æg om dagen, og hønen alene vil inkubere dem i 22 til 24 dage. Efter at kyllingerne er klækket, fører hønen dem til nærmeste vandmasse, hvor de vil søge efter døde insekter på vandoverfladen. Kyllingerne kommer til at flyve i 46 til 47 dage efter klækning, og familien vil forblive sammen, indtil hønen igen vokser de fjer, der er nødvendige for at flyve, og hun efterlader sine kyllinger.

(Soothill, Whitehead 1996; Gooders, Boyer 1986; Bellrose 1980)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Parringssæson
    Forår og sommer
  • Områdeæg pr. Sæson
    7 til 9
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    8
    Alder
  • Rækkevidde til ruge
    22 til 24 dage
  • Range flyvende alder
    46 til 57 dage
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 år
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    240 dage
    Alder
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    1 år
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    Køn: mand
    240 dage
    Alder
  • Forældrenes investering
  • precocial
  • kvindelig forældrepleje

Levetid / levetid

Omkring tre fjerdedele af klækkerne lever længe nok til at flygte, og ikke mere end halvdelen af ​​de resterende fugle lever for at producere unge unger.

(Palmer 1976; Gooders, Boyer 1986)

Opførsel

Pintail nedsænker hovedet og den øvre halvdel af deres krop, mens halen er efterladt over vandets overflade, da den føder sig på snegle, vandbugs og rødder af vandplanter. Denne proces kaldes slutter. Pintail vil forbinde sig med mange forskellige arter af vandfugle.

Pintail vil migrere forbløffende afstande om vinteren til varmere klimaer på meget kort tid. En fugl, der blev fanget og bandet i Labrador, Canada, blev høstet af en jæger i England ni dage senere.

(Gooders & Boyer 1986; Soothill & Whitehead 1988; Palmer 1976)

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig
  • vandrende
  • Social

Kommunikation og opfattelse

  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Halehale foder på kornmarker, herunder ris, hvede, byg og havre. De fodrer også med fødevarer, der forekommer naturligt, såsom alkali- og hårdstamme-bulrushfrø, sago pondweeds, insekter, cladocera og widgeon græs.

(Bellrose 1980)

  • Primær diæt
  • altædende
  • Dyrefoder
  • insekter
  • terrestriske leddyr, der ikke er insekter
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frø, korn og nødder

Predation

Mennesker er de vigtigste rovdyr for voksne halesnegler, men de er også byttet af bobcats og coyoter. For at undgå rovdyr tager de fly.

Landmænd ødelægger reder under arbejdet på deres marker. Krager, magpies, måger, stinkdyr, jorden egern, prærieulve, ræve, grævlinger og vaskebjørne ødelægger også reder og spiser æggene.

(Bellrose 1980)


almindelige snapping skildpadde fakta

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Northern Pintail er en af ​​de mest efterspurgte ænder af andjægere i hele deres habitat. I andesæsonen bruger jægere mange penge på jagtlicenser, sportsudstyr og rejsearrangementer til byer, der bor i nærheden af ​​migrationsflyveveje, og tilføjer en betydelig mængde indtægter til byernes økonomi.

  • Positive virkninger
  • mad

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Ligesom andre arter af vandfugle beskadiger Pintail kornafgrøder og koster landmændene en betydelig sum penge hvert år.

  • Negative virkninger
  • afgrøde skadedyr

Bevaringsstatus

Den nordlige svalehal er beskyttet af trækfugltraktatloven, selvom der er en generel jagtsæson for fuglen i hele USA.

Bidragydere

Jerry Robinson (forfatter), Fresno City College, Carl Johansson (redaktør), Fresno City College.

Populære Dyr

Læs om Marmota caligata (hoary marmot) på Animal Agents

Læs om Cordylus cataphractus (Armadillo Girdled Lizard) på Animal Agents

Læs om Pecari tajacu (collared peccary) på Animal Agents

Læs om Notophthalmus viridescens (Eastern Newt) om dyreformidlere

Læs om Rhadinaea flavilata (Pine Woods Snake) på Animal Agents

Læs om Hemitragus jayakari (arabisk tahr) om dyreagenterne