Anas clypeat nordlige skovl

Af Kelly Johnson

Geografisk rækkevidde

Nordlige skovle (Anas clypeata) har et meget bredt geografisk område. De yngler i hele Eurasien og det vestlige Nordamerika. De findes også i Great Lakes-regionen i det østlige USA. Om vinteren migrerer forskellige befolkninger sydpå til bestemte steder spredt over hele det nordøstlige Afrika, Indien, det sydlige Kina og Japan til Mexico og det sydlige Nordamerika. (Soothill and Whitehead, 1988)


nordamerikanske flyvende egern

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende
  • palearctic
    • hjemmehørende
  • Orientalsk
    • hjemmehørende

Habitat

I ynglesæsonen findes Northern Shovelers i lavvandede puljer og sumpe, der har god dækning og tørre områder i nærheden til reden. Om vinteren kan de findes i nærheden af ​​ferskvandsmyrer, sumpe og oversvømmede områder. (Johnsgard 1965.)



  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • Akvatiske biomer
  • søer og damme

Fysisk beskrivelse

Hannerne vejer 17 til 38 ounce (470 til 1000 g), og deres vingespænd er normalt omkring 31 tommer (227 til 251 mm). Kvinder er 17 til 28 ounce (470 til 800 g). Northern Shovelers er seksuelt dimorfe. Hannens hoved, hals og spekulum er iriserende grønne, deres kister er hvide, og de resterende underdele er en lys kastanje. Hunnerne er hovedsageligt et mønster af buffs og brune. Begge køn har lyseblå indervinger og orange-gule ben og fødder. Det mest karakteristiske træk er deres store stænkregning. Det er dobbelt så bredt ved spidsen end det er ved basen. Denne unikt formede regning giver anledning til, at Northern Shovelers også kaldes 'spoonbills'. Ænderne klækkes med en typisk ænderfugl, der forstørres, når ællingen modnes. (Goodes og Boyer, 1986; Todd, 1979)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Område masse
    470 til 1000 g
    16,56 til 35,24 oz
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    3.9209 W.
    Alder

Reproduktion

Opdræt finder normalt sted fra april til juni. Rederne er lavet på tørt land tæt på ferskvand, og de er bygget af græs og foret med dunfjer. Hunnen bygger reden ved at danne en pæn kop ved at vride sin krop på jorden. Hun lægger mellem 9 og 11 æg. Æggene er olivenfarvede og 52x37mm. Inkubation af kvinden alene begynder straks efter at alle æggene er lagt og kan vare 23 til 25 dage. (Dobkin, Ehrlich and Wheye, 1988.) (Soothill and Whitehead, 1978.)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Områdeæg pr. Sæson
    9 til 11
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    elleve
    Alder
  • Gennemsnitlig tid til ruge
    23 dage
    Alder

Hanen mister interessen snart efter inkubation starter. Ænderne fødes prækociale og begynder at følge kvinden næsten med det samme. Fodringsmetoder og placeringer læres i løbet af denne tid. De unge kan flyve efter 40 til 45 dage og er derefter uafhængige.




panamansk hvide ansigts capuchin

  • Forældrenes investering
  • precocial

Levetid / levetid

Opførsel

Northern Shovelers forbliver i små grupper på op til tyve, men de rejser måske i større antal under migration. De er stille fugle, der tåler menneskelig tilstedeværelse og kan være relativt tamme. (Todd, 1979.)

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig
  • vandrende
  • Social

Kommunikation og opfattelse

  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

En Northern Shoveler føder sig hovedsageligt ved at trække vand ind i regningen og derefter pumpe det ud gennem siderne med deres tunge og filtrere små madpartikler ud med lange kamlignende lameller, der stiger kanten af ​​regningen. Partiklerne består hovedsageligt af små krebsdyr, bløddyr, insekter og deres larver samt frø og stykker af blade og stængler af planter. Ud over fødevarepartiklerne spiser de også vandbiller, små minnows og snegle. Social fodring er almindelig. Skovlene trækkes til fodringsområder af andre fugle, der fodrer i et område. Skovlere drager fordel af de fødevarepartikler, som de andre fugle svømmer eller vader i området, der er bundet til overfladen. Enlige fugle kan svømme i en tæt cirkel for at skabe et boblebad, der får mad til at komme op på overfladen. Det er også kendt, at skovlere er opadgående eller dabble, normalt i længere perioder end andre overfladefødere, og dykker også ved hjælp af deres vinger til at svømme under vand i lavt mose. (Gooders and Boyer, 1986, Johnsgard, 1969, Todd, 1979)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
    • spiser leddyr, der ikke er insekter
    • bløddyr
  • Dyrefoder
  • terrestriske leddyr, der ikke er insekter
  • bløddyr
  • orme i vandet eller havet
  • akvatiske krebsdyr
  • Fodringsadfærd
  • filterindføring

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Northern Shovelers er en vildtfugl. Jægere skyder dem ofte på grund af deres lighed med gråand. De omtales ofte som 'naboens gråænder', fordi nogle jægere giver dem til deres naboer og holder de mere velsmagende gråænder for sig selv. (Todd, 1979.)



Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Ingen fundet.

Bevaringsstatus

Befolkningen i Nordamerika ser ud til at stige. (Todd, 1979,) (Wcmc.org, 10. juli 2000.) Denne art er beskyttet under US Migratory Bird Act.

Andre kommentarer

Northern Shovelers er meget populære blandt aviculturists, er ret nemme at formere og kan findes i næsten enhver samling af vandfugle. (Todd 1979.)

Bidragydere

Kelly Johnson (forfatter), Fresno City College, Carl Johansson (redaktør), Fresno City College.


hvor bor vampyr blæksprutte

Populære Dyr

Læs om Amphispiza bilineata (sort-halset spurv) på Animal Agents

Læs om Vireo griseus (hvidøjede vireo) om dyreformidlere

Læs om Arctonyx collaris (grisgrævling) om dyreagenterne

Læs om Felis manul (Pallas 'kat) på Animal Agents

Læs om Prolemur simus (større bambuslemur) på dyre agenterne

Læs om Pinctada margaritifera på Animal Agents