Anas falcatafalcated duck (Også: falcated teal)

Af Stephen Glover

Geografisk rækkevidde

Rækken afAnas falcata, også kendt som falcated teals eller ænder, er fra det østlige Sibirien og Mongoliet til det nordlige Japan med overvintringsgrund i det sydøstlige Asien til det østlige Indien. Der har også været observationer af falcated blågrøntsager i Amerika, Polen og Thailand. Imidlertid er disse observationer tilskrevet flygtige ænder og ænder, der er undsluppet fra fangenskab.('Bronze-Capped Teal', 1970; Clements, 2007; Johnsgard, 1978; Li, et al., 2008; Ozarowski, et al., 1993; Robertson, 1992; San Miguel and McGrath, 2005; Soothill and Whitehead, 1978 )

  • Biogeografiske regioner
  • palearctic
    • hjemmehørende
  • Orientalsk
    • hjemmehørende

Habitat

Falcated teal hører til ordren Anseriformes . Som sådan findes de normalt i ferskvands søer, damme, floder og sumpområder, der er omgivet af skov. De kan også findes ud for Japans bredder.(Johnsgard, 1978; Soothill og Whitehead, 1978)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • polar
  • saltvand eller marine
  • ferskvand
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • Akvatiske biomer
  • søer og damme
  • floder og vandløb
  • kystnære
  • Vådområder
  • marsk

Fysisk beskrivelse

Hannerne og hunnerne er ens i længden på 46 til 53 cm. Deres vægte spænder fra 422 til 770 g, hvor hannerne er lidt lettere end hunnerne. Deres vingespænd er 79 til 91 cm.



Begge køn har sorte regninger, en brun iris, grå til gulfarvede ben og et iriserende grønt spekulum på hver vinge.

Hannerne i avlsfjerdragt har et kronehoved, der er iriserende grønt og lilla i farven. De har også en hvid hals og en hvid plet lige over regningen. Deres kroppe er grå og sorte. Deres mest interessante kendetegn er deres unikt formede tertialfjer; de er falcated eller seglformede og strækker sig over de andre vingefjer. Hannerne i formørkelse ligner mere hunnerne.



Hunnerne er brune og hvide i farve og har ikke de falcatede tertialfjer. De ligner meget gadwalls , selvom falcated blågrøn har en lille kam på hovedet, og deres spekulationer er grønne.

Ungdyr har fjerdragt svarende til hunner.('Falcated Duck Identify', 2007; Dunn og Alderfer, 2007; Johnsgard, 1978; Soothill og Whitehead, 1978)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • mand mere farverig
  • køn formet forskelligt
  • Område masse
    422 til 770 g
    14,87 til 27,14 oz
  • Gennemsnitlig masse
    Hannerne: 713; Kvinder: 585 g
    oz
  • Rækkevidde
    46 til 53 cm
    18.11 til 20.87 in
  • Range vingespændvidde
    79 til 91 cm
    31.10 til 35.83 in

Reproduktion

Falcated teal danner stærke sæsonbetonede monogame par og har et meget indviklet frieri ritual.



Kvinder begynder med et opfordrende opkald. De udfører derefter et display, der inkluderer pege på deres regninger, løfte deres hager og udsende blødt rrr lyde. Denne skærm minder om den gadwalls . De udfører også et indledende rystedisplay og præner sig bag foretrukne mænds vinger. Endelig gør mænd en hæs ingen opkald, når de vises.


østlige ræv slange ohio

Mænd bruger skærme, der er meget udbredt i hele Anas slægt. Disse inkluderer en overdrevet introduktionsrystning, et nakkestrækende burp-opkald, en grunt fløjte og et head-up-tail-up display.(Johnsgard, 1978)

  • Parringssystem
  • monogame

Avlssæsonen for falcated teal er fra maj til begyndelsen af ​​juli. De laver deres rede på jorden nær vand, normalt i højt græs eller børste. Koblingsstørrelser spænder fra seks til ni cremefarvede æg. Inkubationstiden varierer fra 24 til 26 dage, og tiden til flyvning er 45 til 60 dage.('Bronze-Capped Teal', 1970; Johnsgard, 1978; Soothill and Whitehead, 1978)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • befrugtning
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Falcated teal race en gang årligt
  • Parringssæson
    Avlssæsonen for falcated teal forekommer fra maj til begyndelsen af ​​juli
  • Områdeæg pr. Sæson
    6 til 10
  • Rækkevidde til ruge
    24 til 26 dage
  • Range flyvende alder
    45 til 60 dage

Kvinder har en højere investering fra forældrene end mænd. De inkuberer æggene i 24 til 26 dage og tager sig derefter af kyllingerne, indtil de er fuldt udbyggede, hvilket er 45 til 60 dage efter ruge. Hannerne har tendens til kun at bo tæt på nestepladsen i den første halvdel af inkubationsperioden.(Johnsgard, 1978)


kastanjesidet sanger

  • Forældrenes investering
  • precocial
  • kvindelig forældrepleje
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flådning
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid / levetid

Der er ingen data om levetid eller gennemsnitlig forventet levetid for falcated teal.

Opførsel

Falcated teal tendens til at blive set i par og små grupper. Under vandring og vinter vil de dog ses i store flokke. De ses også ofte vandre og overvintre sammen med andre Anas arter, mest almindeligt gadwalls . Mest aktivitet udføres i løbet af dagen, men migration forekommer ofte om natten.('Bronze-Capped Teal', 1970; Johnsgard, 1978; Soothill and Whitehead, 1978)

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • natatorisk
  • dagligt
  • bevægelig
  • vandrende
  • Social

Hjem rækkevidde

Territoriumstørrelse for falcated teal er i øjeblikket ukendt.('Bronze-Capped Teal', 1970; Johnsgard, 1978; Soothill and Whitehead, 1978)

Kommunikation og opfattelse

Sammen med de indviklede fængselsskærme vil hanner af arten producere en lav fløjte, og hunner har en kvak, der ligner gråand .

Falcated teal synes at være meget sociale skabninger. De har været kendt for at forbinde sig med andre Anas arter, mens de overvintrer og har været kendt for at producere levedygtige afkom med dem.

Som de fleste fugle opfatter falcated blågrøn deres miljøer gennem visuelle, auditive, taktile og kemiske stimuli.(Chiba, 2010; Johnsgard, 1978; Soothill og Whitehead, 1978)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Falcated teal er for det meste planteædende og spiser vegetabilsk stof, frø, ris og vandplanter. Lejlighedsvis spiser de også små hvirvelløse dyr og blødskallede bløddyr.(Johnsgard, 1978; Soothill og Whitehead, 1978)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • folivore
  • Dyrefoder
  • insekter
  • bløddyr
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frø, korn og nødder

Predation

Flyvning er det vigtigste forsvar, som falcated teal har mod rovdyr. Kvindernes fjerdragt har brune toner, der tjener til bedre at camouflere sig selv, deres reder og ællinger i deres græsklædte omgivelser.

Mennesker er kendt for at jage falcated teal, både for mad og deres fjer. Der er ingen oplysninger om andre mulige rovdyrarter. Det kan dog antages, at rovdyrene til andre Anas arter byder også på falcated blågrøn.(Johnsgard, 1978)

  • Anti-rovdyr tilpasninger
  • kryptisk

Økosystemroller

Da falcated teal spiser korn og frø af planter, kan det antages, at de hjælper med at sprede frø over et bredt område.

Falcated blågrøn, som mange trækfugle, er vært for et stort antal parasitter. Ektoparasitter inkluderer flåter, lopper og lus. Der er også en stor mængde interne parasitter, der bruger disse fugle som værter. Disse inkluderer vira, bakterier, svampe og protozoer. Nogle af de bedre kendte sygdomme, der kan bæres af falcated blågrøn, inkluderer: West Nile Virus, Avian Influenza, Avian Pox, Salmonellosis, Staphylococcosis, andE coli. Mange af disse kan overføres til andre hvirveldyr, herunder mennesker.(Hubálek, 2004)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

I løbet af de sidste par årtier er falcated teal blevet brugt som en ornamental art i andesamlinger. Dette skaber et marked for opdræt og salg af denne art.

De jages også ofte i naturen og er en vigtig fødekilde for nogle af landene i deres rækkevidde. Deres fjer høstes og bruges til en række formål.(Johnsgard, 1978)

  • Positive virkninger
  • handel med kæledyr
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Med antallet af sygdomme og parasitter, som falcated teal kan bære, kan de betragtes som en lille risiko for mennesker og deres tamme dyr.


gift dart frø niche

  • Negative virkninger
  • skader mennesker
    • bærer menneskelig sygdom
  • forårsager eller bærer sygdomme hos husdyr

Bevaringsstatus

I øjeblikket er falcated teal ikke truet, men er beskyttet i henhold til Traktfugltraktatloven. Ifølge International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN) er denne art mindst bekymrende. De har et bredt geografisk område, og deres befolkningstal synes at være stabilt. Der er bestræbelser på at regulere jagt på alle vandfugle, herunder falcated teal, og at give alternativ beskæftigelse for nogle lokale jægere, der kan reducere lokale andepopulationer alvorligt.(Birdlife International, 2008)

Bidragydere

Stephen Glover (forfatter), Northern Michigan University, Mary Martin (editor), Northern Michigan University, Rachelle Sterling (editor), Special Projects.

Populære Dyr