Anas fulvigulamottled and

Af Megan Shetney

Geografisk rækkevidde

Prikkede ænder findes kun i Nordamerika og er bosiddende året rundt. De findes i høje tætheder i de mellemliggende sumpområder i Louisiana og det sydlige Texas. Deres befolkning er meget tæt i staten Florida fra Alachua County til Cape Sable. Imidlertid findes de i det højeste antal i vådområderne omkring Lake Okeechobee og områderne omkring Upper St. Johns River. De findes også i mindre antal omkring Den Mexicanske Golf, Alabama og Mississippi kystgrænser (ca. en ottendedel af befolkningen). En meget lille befolkning blev fundet så langt syd som Vera Cruz, Mexico.(Moorman and Gray, 1994)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende

Habitat

I Florida findes prikkede ænder i ferskvandsvådområder, grøfter, våde prærier og oversvømmede sump. I nogle årstider findes prikkede ænder også i ris og oversvømmede brakmarker. I nogle tilfælde er de fundet i mindre antal i mygkontrolområder. De forbliver i samme område året rundt.




lille brun flagermus vingespændvidde

I Texas og Louisiana findes prikkede ænder friske og saltvandsmoser og brakkvandsdamme. Disse områder er fulde af vegetation såsom bulrush, lange græs, ris, cutgrass og bultongue.(Florida Fish and Wildlife, 2004; Moorman and Gray, 1994)

  • Habitatregioner
  • tempereret
  • jordbaseret
  • Akvatiske biomer
  • søer og damme
  • floder og vandløb
  • midlertidige puljer
  • kystnære
  • brakvand
  • Vådområder
  • marsk
  • Andre habitatfunktioner
  • flodmunding

Fysisk beskrivelse

Flettet ænder er brune og skelnes ikke let fra amerikanske sorte ænder ( Anas rubripes ). De har et iriserende blåt spekulum og buffy fjerdragt, hvilket får dem til at virke lettere end andre arter. De mangler et par funktioner, som andre ænder har, såsom hvide forreste kanter på spekulatet. Disse ænder ser ud til at være ensartede mørke på afstand. Flettet ænder er seksuelt dimorfe. Mandssedlerne er lyse gule, men er tristfarvede hos kvinder. Hunnerne er gråere, mens hannerne er meget brune. Hannernes haler har et svagt mønster, men hunnernes haler er mønsterløse. Begge køn har sortbrune oversider og undersider. Begge har også en røggrå U-formet stribe på undersiden. De vejer fra 810 til 1330 g og er 50 til 61 cm lange med vingespænd fra 243 til 270 cm. Hannerne har tendens til at være større end kvinder.(Moorman and Gray, 1994; The American Ornithologists Union, 1992)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • mand mere farverig
  • Område masse
    810 til 1330 g
    28,55 til 46,87 oz
  • Gennemsnitlig masse
    1043 g
    36,76 oz
  • Rækkevidde
    50 til 61 cm
    19,69 til 24,02 tommer
  • Gennemsnitlig længde
    55 cm
    21,65 tommer
  • Range vingespændvidde
    243 til 270 mm
    9,57 til 10,63 tommer
  • Gennemsnitligt vingefang
    259 mm
    10,20 tommer

Reproduktion

Pardannelse begynder så tidligt som i marts. Par brydes normalt op kort efter, at æggene er lagt, og inkubationen begynder. Ænderne er monogame i ynglesæsonen. De er dog ikke monogame for livet. Hver sæson dannes nye par. De deltager i mange skønhedsskærmbilleder, der inkluderer: hovedrystelser (hanen ryster simpelthen hovedet i hunnens retning), intro-ryster (hannen, for at få kvindens opmærksomhed, træder vand derefter op over vandet og ryster på hovedet) , grunt-fløjter (hannen placerer sin regning i vandet, trækker den op, mens han laver stænk og sprøjter vandet i luften), tilskyndende (kvinden udfører dette display for hannen, efter parret er dannet), preen-bag- vinge (falsk preening).



Hele denne skærm tager kun cirka tre minutter. Ænderne har også et andet fængselsritual, hvor hanen svømmer rundt om kvinden og trækker hovedet ind og ud af vandet; denne adfærd er kendt som bridling.(Moorman and Gray, 1994; Pranty, 2002)

  • Parringssystem
  • monogame

Flettet ænder yngler en gang årligt. 80 procent har dannet par i november, og parring begynder i januar. Rederne er lavet af sammenfiltret græs og er på jorden eller ophængt på lavt vand og er i tætte græs. Kvinder lægger 5 til 13 æg pr. Kobling. Æggene tager 24 til 28 dage at klække. Ænderne flygtede efter 45 til 56 dage. De er uafhængige voksne på 65 til 70 dage. Både mænd og kvinder er kønsmodne på et år.(Florida Fish and Wildlife, 2004; Moorman and Gray, 1994; The American Ornithologists Union, 1992)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • befrugtning
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Prikkede ænder yngler en gang årligt.
  • Parringssæson
    Prikkede ænder danner par i november; parring starter i januar.
  • Områdeæg pr. Sæson
    5 til 13
  • Rækkevidde til ruge
    24 til 28 dage
  • Range flyvende alder
    45 til 56 dage
  • Rækkevidde til uafhængighed
    65 til 70 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    68 dage
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 år
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    1 år

Efter at æggene er klækket, fører hunnerne ynglen fra reden. Ællingerne er forococial og er i stand til at finde deres egen mad. De har tendens til at spise hvirvelløse larver, når de er tilgængelige. Mødrene plejer de unge ca. 20% af dagen. Moderen bruger 34% af sin tid på at fodre, 28% hviler, 11% præner og 20% ​​holder øje med rovdyr. Hunnerne giver alarmopkald, hvis en ubuden gæst nærmer sig reden eller hendes unge. Broods har tendens til at samles om natten for at være sikker. Hunnerne forbliver normalt hos ællingerne, indtil de kan flyve (ca. 45 til 56 dage).(Florida Fish and Wildlife, 2004; Moorman and Gray, 1994; The American Ornithologists Union, 1992)



  • Forældrenes investering
  • precocial
  • præ-klækning / fødsel
    • beskytter
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid / levetid

Flettet ænder har relativt korte levetider, de lever i gennemsnit kun i 2 år. De har en årlig dødelighed på ca. 50%. Den længste kendte levetid i naturen er tretten år. Den forventede levetid i naturen er fem år. Den forventede levetid i fangenskab er tyve år.(Florida Fish and Wildlife, 2004; Moorman and Gray, 1994; The American Ornithologists Union, 1992)

  • Rækkevidde
    Status: vild
    13 (høje) år
  • Typisk levetid
    Status: vild
    60,83 (høje) måneder
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    24,33 måneder
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    20 år

Opførsel

Prikkede ænder har evnen til at gå godt på land (vadning) og er stærke svømmere. De har stærke, dybe vingeslag, der resulterer i direkte og langsom flyvning. Generelt er hanner mere aggressive end kvinder, undtagen når kvinder har unge. Deres territorier er normalt 10 til 130 m ^ 2, men er generelt 40 m ^ 2.

Flekkede ænder har mange adfærd for at vise aggression eller frygt, herunder: billetrusler (fuglen hæver sit næb for at afværge rovdyr og ubudne gæster), jagter, bider, tilskynder (når en uparret kvinde vender hovedet mod mænd for at få deres opmærksomhed), afstødningsbevægelse (en kvinde holder hovedet tæt på sin krop og forbliver i en krøllet stilling for at afværge potentielle og uønskede makker), kopiering med ekstra par (en mand forsøger at overhale / overmande en kvinde, der ikke er hans sædvanlige kompis) og forfølgelsesflyvninger (to hanner forsøger at overhale en kvinde for at parre sig).(Moorman and Gray, 1994; Pranty, 2002; The American Ornithologists Union, 1992)

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • territoriale
  • Social
  • Område område størrelse
    10 til 30 m ^ 2
  • Gennemsnitlig territoriumstørrelse
    40 m ^ 2

Hjem rækkevidde

Vi har ikke oplysninger om hjemmet for denne art på nuværende tidspunkt.

Kommunikation og opfattelse

Prikkede ænder kommunikerer med hinanden ved at lave støj og vise (se Parringssystemer og adfærd).

Deres lyde ligner de af gråand. Hannerne har en lav raspy '?? raeb' ?? opkald. En enkelt opkaldsnotat er et alarmsignal, og to noter tilsammen betegner enten frieri eller samtaleopkald. Hunnerne har også et lavt, raspende opkald. Det starter højt og sænkes i tonehøjde under hele opkaldet. Kvindelige opkald består af seks toner, den anden er den højeste tonehøjde. Når kvinden advares, slipper hun tre eller fire hurtige kvækkere. Kvinden bruger en 'gagg' note, når hun tilskynder (tiltrækker) sin ægtefælle.(Moorman and Gray, 1994)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Flettet ænder er kødædere og planteædere. De spiser hvirvelløse vanddyr og små fisk. De spiser ofte snegle, krebs, biller, guldsmed nymfer, fisk og midge larver. Hvirvelløse dyr udgør fra 1 til 40 procent af deres kost. De spiser også frø, græs, vandvegetation og ris.

Flettet ænder fodrer normalt parvis om efteråret og vinteren. I løbet af sommeren kan de fodre i små grupper på omkring tyve. Fra august til oktober (især i rismarkerne) fodrer de ofte i flokke på omkring tre tusind. Når ænderne fodrer alene, søger de i sumpene efter frø og hvirvelløse dyr ved at sidde på vandet og vippe hovedet under vand (en adfærd kaldet dabbling). De dykker sjældent efter mad, men når de gør det, er det til minnows.(Moorman and Gray, 1994)

  • Primær diæt
  • altædende
  • Dyrefoder
  • pattedyr
  • fisk
  • æg
  • insekter
  • bløddyr
  • orme i vandet eller havet
  • akvatiske krebsdyr
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frø, korn og nødder

Predation

For at flygte fra rovdyr flyver de fleste voksne væk. Hvis de er ællinger og smelter voksne og ikke er i stand til at flyve, dykker de under vandet eller gemmer sig i pensel. De voksne hunner er meget beskyttende over for deres yngler og kvæker højlydt ved enhver indtrængende.

Pattedyrs rovdyr lever af æg, nestende hunner, ællinger og voksne i smeltetiden. Nogle af disse rovdyr inkluderer grå ræv ( Urocyon cinereoargenteus ), rød ræv ( Ræve ), Amerikansk mink ( Neovison vison ), flodterde ( Otter canadensis ), stribede stinkdyr ( Mephitis mephitis ), jorden egern (slægt Spermophilus ) og vaskebjørne ( Procyon lotor ). Nordlige harrier ( Cirkus cyaneus ) og vandrefalke ( Falco ) byder også på prikkede ænder. I Florida er alligatorer ( Alligator mississippiensis ) spis ællingerne og nogle voksne uden fly. Snapper skildpadder ( Serpentine chelydra ), bullfrogs ( Lithobates catesbeianus ) og bas ( Micropterus salmoides ) byder også på ællinger.(Moorman and Gray, 1994; Pranty, 2002; The American Ornithologists Union, 1992)

Økosystemroller

Flettet ænder spiser hvirvelløse vanddyr og små fisk og hjælper med at regulere deres populationer. Pattedyr, rovfugle og andre dyr spiser flekkede ænder og hjælper med at regulere deres befolkning. Deres forbrug af vegetation omkring deres levesteder forhindrer overvækst af disse planter.(Florida Fish and Wildlife, 2004; Moorman and Gray, 1994; Pranty, 2002; The American Ornithologists Union, 1992)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Flettet ænder hjælper ofte med at kontrollere mygpopulationer og jages af mennesker til mad. Derudover bruges deres fjer til at skabe en god kvalitet dun.(Pranty, 2002)

  • Positive virkninger
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale
  • kontrollerer skadedyrsbestanden

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen kendte bivirkninger af flettede ænder på mennesker.

Bevaringsstatus

I Florida har flettede ænder mistet 3,7 millioner hektar vådområde levested på grund af dræning til citrusplantager og forbedrede græsgange for kvæg. I Texas og Louisiana er mange af vådområderne udtømt som følge af industrialisering, urbanisering, erosion ved kysten og dræning (ca. 102 til 150 kvadratkilometer ødelægges om året). Feral gråand ænder (som holdes som kæledyr) parrer sig med prikkede ænder, hvilket mindsker antallet af rene splinternder i befolkningen. Flettet ænder har også tendens til at opdrætte med andre ænder, hvilket også mindsker deres genetiske repræsentation i befolkningen. Virkningerne af jagt er ikke bestemt for denne art.

Prikkede ænder er beskyttet i henhold til US Migratory Bird Treaty Act.(CITES, 2004; NatureServe, 2003; USGS, 2002)

Bidragydere

Alaine Camfield (redaktør), Animal Agents.

Megan Shetney (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.

Populære Dyr

Læs om Bonasa umbellus (ruffet rype) på Animal Agents

Læs om Squalus acanthias (Grayfish) på dyreformidlerne

Læs om Sphecius speciosus (cicadamorderen) om dyreagenterne

Læs om Microtus ochrogaster (prairie vole) på Animal Agents

Læs om Crocidura russula (hvidtandskrue) på Animal Agents

Læs om Sula (boobies) på Animal Agents