Anas laysanensis Laysan and

Af Peter Herbst

Geografisk rækkevidde

Laysan Duck boede oprindeligt langs hele Hawaii-skærgården, men inden for de sidste to hundrede år har dets rækkevidde været stærkt formindsket. På nuværende tidspunkt kan Laysan Duck kun findes på den lille, 900 hektar store ø (Laysan Island), der er under beskyttelse af US Fish and Wildlife Service.

  • Biogeografiske regioner
  • oceaniske øer
    • hjemmehørende
  • Stillehavet
    • hjemmehørende

Habitat

Grupperet blandt de dabbling ænder såsom Mallard, foretrækker Laysan Duck landhabitater frem for akvatiske og luftige habitater. Laysan Duck observeres normalt langs kysten af ​​Laysan Island eller omkring den indre sø fundet på øen. Det er her, de bor året rundt. Undersøgelser af DNA i andeben i hele Hawaii-øerne har vist, at Laysan Ducks rækkevidde engang omfattede hele den hawaiiske øgruppe før masseudryddelsen, der opstod i regionen efter polynesisk kolonisering mellem 400 og 600 e.Kr.



  • Akvatiske biomer
  • kystnære

Fysisk beskrivelse

Gennemsnitlige vægte for denne langlevede and varierer med dens alder. En person i en alder af 14 kan veje 98,1 gram, mens en person i en alder af 45 kan veje 402,0 gram. Der er ringe forskel mellem fjerdragt hos mænd og kvinder. Begge er kedelige, mørkebrune med karakteristiske hvide øjenringe og hvid fjer på hoved og hals. Hovedforskellen ligger i regningens farve: hanregningen er gulgrøn med sort plet, mens den kvindelige næb er mat orange. Laysan Duck har stærke vinger, der giver mulighed for hurtig start, men ikke langvarig flyvning. Laysan Duck tilbringer det meste af sin tid på benene, der dabber i vandet og på land for at få mad.




hvad er en dådyr?

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Område masse
    98 til 402 g
    3,45 til 14,17 oz

Reproduktion

Kopiering forekommer på land i det sene efterår og vinter. Indlejring sker efter dette med kvinden, der bygger en rede et godt skjult sted. Fire æg lægges normalt mellem april og august, men nogle gange så tidligt som i februar og så sent som i november. Artenes samlede succes er blevet mindsket af menneskelige indtrængen, især fordi dens reproduktionshastighed er naturlig lav. Organisationer, der ønsker at øge andens befolkningsstørrelse, opdrætter i øjeblikket ænderne i fangenskab.

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    4

Levetid / levetid

Opførsel

Laysan Duck ses sjældent ved svømning eller flyvning og bruger cirka 10 procent af sin tid hver dag på at gå eller løbe på jorden. Om middag hviler ænderne, og de kommer ud for at fodre på øens højland om aftenen og natten. Vokaliseringer ligner en gråand, men høres sjældent undtagen under frieri. Mandlige ænder, der kæmper for hjælpere, observeres, når de trækker i hinandens brystfjer.




levetid for en lovebug

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig
  • Social

Kommunikation og opfattelse

  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Hovedfødevarer til denne art er makrohvirvelløse dyr. Laysan Duck er ikke en dykker eller svømmer og dypper blot hovedet i vandet for at fodre med vandplanter, frø og snegle. De foretager også filterfodring til møllarver og pupper. En ejendommelig metode til fodring, der er observeret hos denne art, er dens tendens til at løbe gennem sværme af voksne saltlagefluer med halsen udstrakt og munden åben for at fange fluerne i munden. Klimaet i Stillehavet gennemgår lidt sæsonbestemt variation, og derfor er migration af denne ænder for at følge mad unødvendig, da forsyningerne forbliver konstante året rundt.

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Deres tilflugt er et område af høj økonomisk værdi for udviklere.

Bevaringsstatus

Befolkningen havde en bunden på 150 for nylig i 1993 efter en tørke i regionen. Deres nuværende tal er op til 600, hvilket betragtes som en succes fra US Fish and Wildlife Service. I øjeblikket er Laysan Island nu et tilflugtssted for disse fugle, men er blevet opretholdt løst som et fuglereservat siden 1909.



Bidragydere

Peter Herbst (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor.


hvor længe lever en sort mamba

Populære Dyr

Læs om Anser canagicus (kejsergæs) om dyreagenterne

Læs om Alcelaphus buselaphus (hartebeest) på Animal Agents

Læs om Melanerpes lewis (Lewis spætte) på Animal Agents

Læs om Epitheca princeps (prins baskettail) på Animal Agents

Læs om Delphinus delphis (kortnæbbet saddleback delfin) på Animal Agents