Anas penelopeEurasisk duge

Af Cody Tromberg

Geografisk rækkevidde

Eurasiske duer (Anas penelope) har en meget stor distribution, de opdrætter fra Island i Nordeuropa og Asien. Selvom de for det meste er vandrende, er nogle britiske befolkninger hovedsagelig stationære. Vandrende befolkninger overvintrer fra de britiske øer til det nordlige Afrika og Indien, hvor nogle få når USA og Canada.(Carboneras, 1992; Cramp and Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende
  • palearctic
    • hjemmehørende

Habitat

I ynglesæsonen besætter de eurasiske wiguer mange forskellige vådområder, herunder lavvands ferskvandsmyrer, laguner og søer med rigelig flydende og nedsænket vegetation ledsaget af mudder eller siltbunde. Duke kan også findes i langsomt bevægende floder og vandløb. Eurasiske wigeons favoriserer engstrandlinjer eller dem spredt med træer. I hele vinteren bruger eurasiske wiguer tidevandsmudderlejligheder eller saltmyrer til sammenkomster. Overvintrende duge kan også findes i ferskvandslaguner og oversvømmede græsarealer.(Carboneras, 1992; Cramp and Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • ferskvand
  • Terrestriske biomer
  • tundra
  • Akvatiske biomer
  • søer og damme
  • floder og vandløb
  • kystnære
  • brakvand
  • Vådområder
  • sump
  • bog
  • Andre habitatfunktioner
  • vandløb
  • flodmunding

Fysisk beskrivelse

Eurasiske duge er mellemstore ænder, der strækker sig i længden fra 45 til 58 cm, med et vingespænd på 75 til 86 cm. De vejer mellem 415 og 971 g og er seksuelt dimorfe, hvor hanner er mere levende farvede. Eurasiske wigeons har små regninger, smalle vinger, en spids hale og en crested pande. Voksne mænd har en cremet hvid pande med et kastanjebrunt hoved og nakke og iriserende grøn plettet bag øjnene. Deres øvre bryst er lyserødbrunt, og deres nedre bryst og flanker er hvide, men ser grå ud. De har en sort hale med hvide overtræk; vingedæksler er også hvide med en sort spids. Eurasiske wigeons har grønlige sekundærer og støvbrune primaries, med blågrå fødder og regninger, der er tippet i sort. Hannerne i formørkelsesfjerdragt ligner kvinder, men har hvide vingedæksler. Voksne hunner har et beige hoved og hals, som er plettet grønlig, og deres sider og bryst er ruføse. Deres lår og skuldre er mørke, og deres vinger er gråbrune. De har også en blå grå næb med sort og blålig ben. Eurasiske dukker forveksles mest med Amerikanske dukker . Voksne mandlige eurasiske wigeons kan skelnes fra amerikanske wigeons ved deres rødlige hoved og grå vermiculerede sider. Kvinder er bemærkelsesværdigt ens, men eurasiske wigeons har plettet grå i bunden af ​​deres vinger, hvor som amerikanske wigeons har hvide.(Carboneras, 1992; Cramp and Simmons, 1977; Jacobsen og Ugelvik, 1992; Scott og Rose, 1996)




rund hale jorden egern

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • mand mere farverig
  • Område masse
    415 til 971 g
    14,63 til 34,22 oz
  • Rækkevidde
    45 til 58 cm
    17,72 til 22,83 in
  • Range vingespændvidde
    75 til 86 cm
    29,53 til 33,86 tommer

Reproduktion

Eurasiske dukker er sæsonbestemt monogame med parbindinger, der dannes fra det sene efterår og fortsætter hele vinteren.(Cramp and Simmons, 1977)

  • Parringssystem
  • monogame

Avlssæsonen for eurasiske duge spænder fra april til maj. De lægger syv til elleve æg i en lille fordybning foret med vegetation og ned. Foretrukne rede-steder er nær kyster dækket af overhængende grene. Inkubationsperioder varierer fra 22 til 25 dage med et gennemsnit på 24 dage. Eurasiske wigeons er uafhængige på eller lidt før det nybegyndte stadium, som de når inden for 40 til 45 dage. Seksuel modenhed når et til to år.(Carboneras, 1992; Cramp and Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)



  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Eurasian Wigeons yngler en gang årligt.
  • Parringssæson
    Disse fugle yngler fra april til maj.
  • Områdeæg pr. Sæson
    7 til 11
  • Rækkevidde til ruge
    22 til 25 dage
  • Gennemsnitlig tid til ruge
    24 dage
  • Range flyvende alder
    40 til 45 dage
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 til 2 år
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    1 til 2 år

Når parbånd er dannet, forsvarer mandlige eurasiske wigeons deres makker indtil ynglesæsonen. Når inkubation er begyndt, forlader hanner typisk deres ægtefælle og begynder at smelte. Når inkubationen er startet, indtil det flyvende tidspunkt, ydes al pleje af kvinden.(Johnsgard, 1978)

  • Forældrenes investering
  • precocial
  • præ-befrugtning
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • tilknytning til forældre efter uafhængighed

Levetid / levetid

Baseret på en bandingundersøgelse i Storbritannien levede den ældste indspillede vilde eurasiske duge 35 år, 2 måneder.(Fransson, et al., 2010)


amerikansk coot videnskabeligt navn

  • Rækkevidde
    Status: vild
    35,167 (høj) år

Opførsel

Eurasian wigeons er en social, vandrende art, undtagen i ynglesæsonen. Disse fugle dabber ænder, der fodrer både i vand og på land. De fodres typisk med udstrakte hoveder og halse, men de vil ende, hvis forholdene er rigtige. Begge køn gennemgår en flydende smelt. Hannerne samles i smeltende flokke, mens hunnerne ruger æg og opdrætter klæk. Kvinder og nybegynder slutter sig til mænd senere på sommeren, før migration begynder. I Nordamerika kan eurasiske dukker findes i blandede ænderflokke, især med Amerikanske dukker .(Cramp and Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • natatorisk
  • dagligt
  • natlig
  • bevægelig
  • vandrende
  • Social

Hjem rækkevidde

Der er meget lidt information tilgængelig om størrelsen på hjemmegården for eurasiske wigeons. Avlsfugle kan have forskellige grader af territorialitet. I et tilfælde blev en øbestand på 35 til 40 ynglende par fundet 8 til 34 meter fra hinanden. Om vinteren er der registreret, at de rejser omkring 2,8 km hver dag mellem roing- og fodersteder.(Batt et al., 1992; Carboneras, 1992; Legagneux et al., 2009)

Kommunikation og opfattelse

Eurasiske wigeons er stærkt vokal, mænd foretager et højt fløjtende kald, 'phee oo', mens kvinder laver en knurrende lav eller brummen, 'fejler'. Opkald fra eurasiske wigeons svarer til Amerikanske dukker ; dog har mandlige eurasiske wigeons kortere, højere opkald.(Cramp and Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Eurasiske wigeons dabber ænder, der kan flyve op til 16 km for at fodre. De fodres i både vand- og landmiljøer. Wigeons kan fodre med akvatisk vegetation ved både fodring af overfladefilter og endelig fodring. For at filtrere foder siler de vand og plantemateriale gennem små tandlignende lunde i deres regning. Tip-up eller up-end fodring bruges til at nå underliggende vegetation. Eurasiske duge er planteædere og granivorer. De spiser blade, stilke, rødder og frø. Nogle specifikke planter spist af denne art inkluderer;frynsede åkande,andemad,vand i fødderneogCanadisk damgræs. Det har været kendt, at eurasiske duge fodrer nær svaner og dykkerænder på damgræsbede. Fodring blandt store dykkerfugle giver dem mulighed for at stjæle mad, når det kommer til overfladen.(Carboneras, 1992; Cramp and Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • folivore
    • granivore
  • Plantefødevarer
  • blade
  • rødder og knolde
  • træ, bark eller stængler
  • frø, korn og nødder
  • alger

Predation

Røde ræve , almindelige ravne , Amerikanske minke oghætteklædte kragerer almindelige reden rovdyr af eurasiske duer. Ligeledes jages voksne fugle ofte af gyrfalcons og vestlige sump-harrier . For at undgå jordiske rovdyr kvævrer eurasiske wiguer højt i grupper og følger rovdyrets bevægelser. Når fuglevædende rovdyr opdages, flygter eurasiske wigeons til vegetation og ligger ubevægede med deres strakte hals, indtil truslen er forbi. Eurasiske wigeons undslipper primært rovdyr med fly, men de kan også dykke.(Carboneras, 1992; Jacobsen og Ugelvik, 1992)

Økosystemroller

Eurasiske duge lever af vådområder i hele deres rækkevidde. Disse fugle er også byttegenstande til en række pattedyr og aviære rovdyr.(Carboneras, 1992; Cramp and Simmons, 1977; Jacobsen og Ugelvik, 1992; Johnsgard, 1978)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Eurasiske duge jages kommercielt og rekreativt. I nogle områder høstes æg, og enkeltpersoner opdrættes som kæledyr.(Butchart et al., 2013; Carboneras, 1992; Gudmundsson, 1979)


afrikansk grå levetid i fangenskab

  • Positive virkninger
  • handel med kæledyr
  • mad

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er i øjeblikket ingen kendte negative virkninger af eurasiske wigeons på mennesker.

Bevaringsstatus

Den nøjagtige befolkningsstørrelse for eurasiske dukker er ukendt; den anslåede globale befolkning er dog 2.800.000 til 3.300.000. Denne populationsstørrelse giver denne art en rangordning af mindst bekymring på IUCNs rødliste. Der er ingen aktuel oversigt over eurasiske wiguer på US Migratory Bird Act eller US Federal List. Cites opregner imidlertid eurasiske wiguer i tillæg III.(Butchart, et al., 2013; Carboneras, 1992)

Bidragydere

Cody Tromberg (forfatter), University of Wisconsin - Stevens Point, Christopher Yahnke (redaktør), University of Wisconsin-Stevens Point, Adam DeBolt (redaktør), Leila Siciliano Martina (redaktør), Animal Agents Staff.

Populære Dyr

Læs om Aegolius acadicus (Northern Saw-Whet Owl) på Animal Agents

Læs om Sitta pygmaea (pygmy nuthatch) på Animal Agents

Læs om Rhinoceros unicornis (indisk næsehorn) på Animal Agents

Læs om Proboscidea (elefanter) om dyreformidlere

Læs om Nannostomus trifasciatus (tre-linet blyantfisk) på Animal Agents

Læs om Phoenicopterus roseus (større flamingo) på Animal Agents