Andigena hypoglaucagrey-breasted bjergtoucan (Også: grå-breasted bjergtoucan)

Af Lisa Naymick

Geografisk rækkevidde

Gråbrystede bjergtukaner findes i de nordlige og centrale Andesbjergene i Sydamerika, fra det centrale Columbia til det sydøstlige Peru. De er en østlig skråningsart og findes derfor mest på den østlige side af Andesbjergene, men i Columbia forekommer de også på den vestlige skråning af de centrale Andesbjergene. Underarterne Andigena hypoglauca hypoglauca findes i bjergene fra det centrale Colombia til det østlige Ecuador. De andre underarter, Andigena hypoglauca lateralis , findes i Andesbjergene fra det østlige Ecuador til Peru.(del Hoyo, et al., 2002; Paulsen og Krabbe, 1998)


retikuleret python videnskabeligt navn

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Gråbrystede bjergtukaner lever i våde, tempererede, montane skovområder, herunder skovgrænser, skovklædte kløfter og forkrøblede skove nær trægrænsen. De er usædvanlige og lokale i disse områder. Gråbrystede bjergtukaner er arboreale og ses ofte i høje fremvoksende træer. Denne art lever i højere højder end næsten alle andre tukaner, generelt mellem 2200 og 3650 meter over havets overflade. Selvom nogle findes i samme højde som sortebenede tukaner ( Andigena nigrirostris ), de forekommer ikke sammen. Lejlighedsvis findes gråbryst bjergtukaner i lavere højder; for eksempel nogle steder i Peru kan de findes i en højde af 1800 meter og i Ecuador på 1700 meter over havets overflade.(del Hoyo et al., 2002; Hilty og Brown, 1986)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • bjerge
  • Rækkevidde
    2200 til 3650 m
    7217,85 til 11975,07 ft

Fysisk beskrivelse

Gråbrystede bjergtukaner er normalt 46 til 48 centimeter lange, moderat store for tukaner. De har en sort hue, nakke og ansigt, grønbrun ryg, mørkegrønne vinger og mørkegråblå undersider. Derudover er baghalsbåndet lyseblå, rumpen er lysegul, halen er sortlig til brun, med kastanjespidser til de 2-3 centrale par af ensretter, lårene er kastanje, og undertailen dækker rødt. Den nøgne hud er mørkeblå, lysere blå i bunden af ​​næb, øjnene lysegule til brune afhængigt af underarter (se nedenfor). Deres store regninger er hovedsageligt gule til grønlig-gule, med culmen og spidsen af ​​den øvre mandibel bredt rød, omgivet af en sort trekant og med en bred sort lodret rem nær næbbasen; siderne har tandninger ('tænder'). Kønene er monomorfe, selvom kvinder har en kortere regning. Unge af denne art er matere med dæmpede farver. De har ingen mærker i bunden af ​​deres regninger, og de mangler 'tænder'. Kun et par fysiske træk adskiller de to underarter.A. h. lateralishar en lysere gul rumpe, en lysegul flankeplast og øjne, der er gule til grønne med en blå ydre ring. Det flade vingeområde for hanner er 170 til 178 mm, halerne er 156,5 til 175 mm, og regningslængden varierer fra 85,5 til 102 mm.A. h. hypoglaucahar en mørkebrun iris og er generelt et par millimeter større endA. h. lateralis. De typiske målinger for voksne mandlige vinger varierer fra 176 til 183 mm. Halerne varierer fra 162 til 172 mm, og deres regninger varierer fra 88 til 100 mm i længden.(Haffer, 1974; del Hoyo, et al., 2002; Haffer, 1974; Hilty og Brown, 1986)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • køn formet forskelligt
  • Område masse
    244 til 370 g
    8,60 til 13,04 oz
  • Rækkevidde
    46 til 48 cm
    18.11 til 18.90 in

Reproduktion

Gråbrystede bjergtukaner antages at yngle fra december til februar i Colombia og fra juni til november i Ecuador og Peru. Det mistænkes, at antallet af planter, der bærer frugt, er meget stort i hver region. Der er ingen specifikke optegnelser om opdræt af opdagelse i bjergtukaner med gråbryst, reder eller æg. Imidlertid er der blevet foretaget mange generaliseringer om andre lignende tukaner. Generelt yngler bjergtukaner parvis, ikke i grupper. Når de parrer sig, vides de ikke at gøre noget detaljeret. I nogle tilfælde forekommer kopulation uden parringsritual. Deres farver og markeringer ændrer sig ikke sæsonmæssigt, men menes at være vigtige i frieri. Det mest almindelige parringsritual er fodring med frieri, som udføres af alle arter af tukaner. I fangenskab dræber store tukaner andre tukaner af samme art, hvis de er i det samme bur, når avl er begyndt.(del Hoyo, et al., 2002)

Ingen af ​​disse oplysninger er kendt. Andre arter af tukaner lægger mellem et og fem æg dagligt. Kopiering forekommer stadig under lægecyklussen. I mange tilfælde vil kvinden inkubere æggene mere end hannen. Data for inkubationsperioder er kun tilgængelige for elleve arter af tukaner. Plejeperioden for alle tukaner ser ud til at variere mellem 40 og 60 dage. Det er sjældent, at unge under et år yngler. I nogle tilfælde tvinges unge ud af deres familiegruppe.(del Hoyo, et al., 2002)



  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Parringssæson
    Opdræt finder sted fra december til februar i Columbia og juni til november i Peru og Ecuador.

Begge forældre passer på de unge. Når æggene klækkes, er de unge nøgne og blinde. Typisk piciforms har korte inkubationsperioder, men en lang nestlingperiode, hvor forældrene yngler og fodrer deres unger. Generelt bringer voksne tukaner mad til reden enten i halsen, maven eller oftere deres regning. Forældrene bruger også deres regninger til at fjerne affald fra reden. Der kendes ingen specifik information om forældrenes investering af gråbryst bjergtukaner. Hvis avl forekommer parvis, bidrager formodentlig begge forældre til pleje og beskyttelse af deres afkom.(del Hoyo, et al., 2002)

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde

Levetid / levetid

Der er ingen data for levetiden for tukaner i naturen. Imidlertid lever de i fangenskab rutinemæssigt i tyve år eller mere.(del Hoyo, et al., 2002)

Opførsel

Tukaner er sociale fugle, der normalt findes i par eller små grupper. I modsætning til papegøjer , de flyver ikke i kompakte bånd. Når tukaner flyver fra et område til et andet, flyver først den ene person, og de andre følger en efter en, med nogle kvælende bagved. Imidlertid når de alle til sidst til samme destination. Større arter af tukaner har en klappende og glidende flyvning. Gråbrystede bjergtukaner er arboreale og tilbringer mest tid på baldakiner.(Campbell, et al., 1985)



  • Nøgleadfærd
  • arboreal
  • fluer
  • bevægelig
  • nomadisk
  • Social

Kommunikation og opfattelse

Sangen fra gråbrystede bjergtukaner er en høj, lav, langsomt stigende, temmelig kattelignende 'gweeeeeeeeeat', der varer fra 1,75 til over 2 sekunder. Dette er den længst kendte piciform Bemærk. De gentager denne sang langsomt med 24 til 36 i minuttet. De laver også lejlighedsvis raslende lyde. I alarm eller aggression giver gråbryst bjergtukaner en enkelt eller uregelmæssigt gentagen skarp 'wek' note, og i alarm tilføjer de undertiden regningsknap.(del Hoyo, et al., 2002; Paulsen og Krabbe, 1998)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Gråbrystede bjergtukaner er hovedsageligt frugtbare. De spiser forskellige frugter og bær inklusiveRubusogCecropia. I en nylig undersøgelse var 100% af maveindholdet, der blev fundet i en prøve på fjorten gråbryst bjergtukaner, frugt. Dog kan dyr fodres med de unge. Gråbrystede bjergtukaner kan foder til mad alene, parvis eller i grupper på op til seks. De søger efter mad både nær jorden og nær toppen af ​​baldakinen. Mens de søger efter mad, er de generelt meget stille. Under fodring er de i stand til at hænge på hovedet. Lejlighedsvis vil de slutte sig til flokke af tanagers, troster og New World blackbirds, mens de søger efter mad.(Campbell, et al., 1985; del Hoyo, et al., 2002; Remsen, et al., 2003)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • frugivore
  • Plantefødevarer
  • frø, korn og nødder
  • frugt

Predation

Specifikke rovdyr af gråbryst bjergtukaner er ukendte.

Økosystemroller

Man ved kun lidt om specifikke økosystemroller for gråbryst bjergtukaner. Imidlertid lider tukaner som gruppe af rovdyr i deres yngletider. Slanger tager æg fra rederne fra tukaner og mindsker reproduktiv succes. Unge med flyve eller dårligt flygt er også mere modtagelige for rovdyr end voksne. Gråbrystede bjergtukaner spiser mest frø og bær. Når de bærer disse fødevarer i deres regninger, falder nogle til jorden og spredes. Dette hjælper med at sprede plantevækst i deres økosystem. Gråbrystede bjergtukaner er åbenbart de eneste kendte værter for den parasitiske tyggelusAustrophilopterus andigenae( Phthiraptera : Menoponidae ), som føder på fjer i hoved og nakke.(del Hoyo et al., 2002; Weckstein, 2004)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
Kommensale / parasitiske arter
  • Austrophilopterus andigenae

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Gråbrystede bjergtukaner er meget æstetisk tiltalende for det menneskelige øje med deres meget farvestrålende, attraktive fjerdragt. Det faktum, at mange fuglekiggere rejser til Andesbjergene for at se disse smukke fugle, blandt mange andre, kan give økonomiske fordele for nogle lokale økonomier.

  • Positive virkninger
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen kendte bivirkninger af gråbryst bjergtukaner på mennesker.

Bevaringsstatus

Ifølge IUCNs røde liste blev gråbryst bjergtukaner i 1988 betragtet som truede. Imidlertid blev deres status i 1994 sænket til næsten truet / lavere risiko. Årsager til, at denne art hører til på den næsten truede liste, omfatter: tab af levesteder og nedbrydning på grund af landbrug, husdyr, minedrift og selvbestandbrug i mindre skala. Størstedelen af ​​nedbrydning sker i lavere højder, som bjergtukaner ikke besætter. Dog ryddes også nogle af de højere zoner, der inkluderer deres højdeområde. Problemer ser ud til at være mest alvorlige i Colombia og mindst alvorlige i det sydøstlige Peru. Flere beskyttede områder er blevet navngivet, der skal beskytte denne arts levested, for eksempel Las Cajas National Recreation Area og Podocarpus National Park i Ecuador.(del Hoyo et al., 2002; Weckstein, 2004)

Andre kommentarer

Gråbrystede bjergtukaner er en af ​​de fire arter i slægten andigena , kendt som bjergtukaner. Denne slægt er kendetegnet ved deres tættere, mere slappe fjerdragt end i andre store tukaner, korreleret med de højere højder, de bebor. De har også en relativt lav, bred, lang regning sammenlignet med de fleste andre tukaner. Gråbrystede bjergtukaner fra Andesbjergens isolerede kløfter menes at have en begrænset udveksling af arter og en mindre genstrømning end i mere åbne områder. Man ved ikke meget om slægten andigena i forhold til andre arter af tukaner.(del Hoyo, et al., 2002)

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Lisa Naymick (forfatter), Michigan State University, Pamela Rasmussen (redaktør, instruktør), Michigan State University.

Populære Dyr

Læs om Atlides halesus om Animal Agents

Læs om Coryphaena hippurus (Dorado) på Animal Agents

Læs om Scaridae (Parrotfishes) på dyreformidlerne

Læs om Eulemur mongoz (mongoose lemur) på Animal Agents

Læs om Notiosorex crawfordi (ørkenmus) på Animal Agents

Læs om Donax variabilis på Animal Agents