Anhinga anhingaanhinga

Af Laura Kearns

Geografisk rækkevidde

Den nordligste fordeling af Anhinga anhinga leucogaster er i USA fra North Carolina til Texas. Det er dog blevet set så langt nord som Wisconsin. Dens sortiment inkluderer også Mexico, Mellemamerika, Panama og Cuba. De personer, der findes i de mere nordlige områder af USA, migrerer der i marts og april og bliver indtil oktober, hvorefter de vender tilbage til Mexico og mere sydlige dele af USA. Anhinga anhinga anhinga findes i Sydamerika fra Colombia til Ecuador, øst for Andesbjergene til Argentina og i Trinidad og Tobago. Rækken er begrænset af kølige temperaturer og lave mængder solskin.(del Hoyo, et al., 1992; Hennemann, 1985; Isenring, 1997)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Anhinga anhingaforetrækker ferskvand og kystnære vandmiljøer, der inkluderer øer eller kyster med busk eller træ disse levesteder inkluderer søer, sump, sumpe, mangrovesumpe, lavvandede kystbugter og laguner. Inden for sådanne levesteder er anhingaerne i stand til at forfølge langsomt bevægende bytte og søge tilflugt fra fare i vandet og aborre og sol i trætoppene.(del Hoyo, et al., 1992; Owre, 1967)



  • Akvatiske biomer
  • søer og damme
  • floder og vandløb
  • kystnære
  • Andre habitatfunktioner
  • vandløb
  • flodmunding

Fysisk beskrivelse

Anhingaer har en gennemsnitlig kropslængde på 85 cm, en vægt på 1350 g, et vingefang på 117 cm og en billelængde på 81 mm. Hovedet er lille og ser ud til kun at være en forlængelse af sin lange slangelignende hals. I halsen skaber den 8. og 9. livmoderhvirvel et hængslelignende apparat, der muliggør hurtig fangst af bytte. Den lange, skarpe, takkede næb hjælper det også med jagt. Vingerne er brede, så det kan svæve, og fødderne er svømmefed for at lette svømning. Benens fysiske struktur er dog mere velegnet til at kravle ud af vand på land og til klatring af buske og træer. Halen er lang og bruges til at give løft, styring, bremsning og afbalancering. Når den spredes under flyvning, ligner halen en kalkun. Den overordnede kropsform af anhingas ligner en skarv ; jagten på hoved og nakke ligner mere en hejre.



Anhingaer er seksuelt dimorfe; hanner har lysere farver end kvinder. Hannerne har samlet en grønlig sort fjerdragt, fremhævet af sølvgrå fjer på øvre del af ryggen og vinger, der er kantede med lange hvide fjer. De har også sorte kamme. Hunnerne er brune med et lysere brunt hoved og nakke; unge har en ensartet brun farve. Smeltning af alle flyvefjer på samme tid gør dem flyveløse et stykke tid. I modsætning til nogle akvatiske fugle bliver alle kroppens fjer helt våde ved kontakt med vandet, så de lettere kan dykke gennem vandet. Denne funktion får dem dog til at have lidt opdrift, mister hurtigt varme og hindrer flyvning.(del Hoyo et al., 1992; Hennemann, 1982; Owre, 1967; Scott, 1983)


mindre hvidtandskrue

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • Gennemsnitlig masse
    1350 g
    47,58 oz
  • Gennemsnitlig masse
    1080 g
    38,06 oz
    Alder
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    3.2258 Watt
    Alder

Reproduktion

Anhingaer er monogame, og par kan genbruge rede fra år til år. Hanen begynder frieri ved at skyde og svæve, efterfulgt af at markere en mulig reden placering med grønne kviste. Derefter udfører han adfærdsmæssige skærme for at tiltrække kvinden. Når parret er dannet, samler hannen mandelmateriale, mens kvinden bygger en platform reden, som normalt er på en gren, der hænger ud over vand eller i åbne områder i toppen af ​​træer. Hunnen konstruerer reden ved at væve pinde sammen og polstres med levende kviste og grønne blade. Normalt forsvarer de meget territoriale mænd enhver trussel mod indlejrede territorier med omfattende udstillinger og endda kamp. Hvis en anden mand nærmer sig territoriet, spreder den beboende mand sine vinger og klikker sit næb. Hvis der ikke sker nogen tilbagetog, vil kampene begynde ved at hakke på hinandens hoveder og hals. Kvinder er mindre aggressive, men vil om nødvendigt forsvare reden.(Burger et al., 1978; del Hoyo et al., 1992)



  • Parringssystem
  • monogame

Anhingaer menes at nå seksuel modenhed omkring to år. Opdræt forekommer sæsonmæssigt i Nordamerika. I subtropiske eller tropiske breddegrader kan avl forekomme hele året eller udløses af våde eller tørre årstider. Hunnen lægger et æg hver en til tre dage, indtil hun har en kobling hvor som helst fra to til seks æg. Den gennemsnitlige koblingsstørrelse er fire æg. De ovale formede æg er blåhvide eller lysegrønne og forekommer undertiden med brune pletter.(Burger et al., 1978; del Hoyo et al., 1992)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Parringssæson
    Anhingaer kan yngle sæsonmæssigt eller hele året, afhængigt af breddegrad.
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    4
  • Rækkevidde til ruge
    25 til 30 dage
  • Gennemsnitlig flydende alder
    6 uger

Forældrene er med til at inkubere æggene i 25 til 30 dage. I Mexico blev anhingaer dokumenteret, at de udførte særlige skærme, når mænd og kvinder skifter inkubationsarbejde ved reden. Disse skærme omfattede to forældre, der talte til hinanden, og den udrugende fuglehalsspænding mod ægtefællen. Efter at fuglene havde flettet halsen sammen, og den tilbagevendende fugl førte redemateriale til den inkuberende fugl, skiftede de to steder. Ved udklækning er anhingakyllinger nøgne og hjælpeløse. De vokser til sidst en hvid ned på deres mave og en mørk ned på deres bagside. Først fodrer forældrene kyllingerne ved at dryppe væske og genoplivet materiale fra delvist fordøjet fisk ned i halsen. Når kyllingerne bliver ældre, skubber de hovedet ned over forældrenes næb for at få dette madmateriale. Kyllingerne er i reden cirka tre uger, men hvis de er truet, er de i stand til at falde i vandet og svømme væk og senere klatre ud af vandet og tilbage i reden. I slutningen af ​​tre uger er de i stand til at klatre ud af reden til en gren og flyve omkring seks uger. De bliver hos deres forældre i flere uger, før de bliver uafhængige.(Burger et al., 1978; del Hoyo et al., 1992)

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid / levetid

  • Rækkevidde
    Status: vild
    16,4 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    143 måneder
    Bird Banding Laboratory

Opførsel

Anhingaer starter flyvning ved enten at løbe på vandoverfladen eller dykke fra et træ. De vender normalt tilbage til vandet ved at glide ind i det fra en aborre eller kravle ind i det fra land. Kun hoved og nakke er synlige, når de er i vandet på grund af deres lave opdrift. Det meste af tiden brugt i vandet er afsat til fiskeri; ellers findes de liggende i træer. Ofte kravler de fra vandet og derefter op til en høj aborre for at sole sig selv. I lighed med skarver og kalkungrib soler anhingaer sig selv ved at sprede vingerne, som tørrer fjerdragten ud og absorberer varme fra solen. Anhingaer mister hurtigt varme i vandet på grund af deres mangel på et isolerende lag af kropsfjer; således hjælper solens stråling dem med at opretholde kropstemperaturen. Anhingaer er ensomme, men findes undertiden blandt grupper af hejrer, skarver, ibiser eller storke. Selvom de reden i små løse grupper, er det usædvanligt at finde dem sammen med andre anhingaer på andre tidspunkter af året.(Burger et al., 1978; del Hoyo et al., 1992; Hennemann, 1982)



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • natatorisk
  • dagligt
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • ensom
  • territoriale

Kommunikation og opfattelse

Normalt stille fugle, vokaliseringer inkluderer klik, rangler, kvak og grynt. Anhingaer kalder typisk mens de er på eller i nærheden af ​​reden, og lejlighedsvis mens de flyver eller sidder. De er særligt tavse og undvigende, når de ikke kan flyve på grund af smeltning.(Burger et al., 1978; del Hoyo et al., 1992; Hennemann, 1982)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Anhingaer byder primært på fisk ( Percidae , Centrarchidae ,Peociliidae, Cyprinodontidae ), men deres diæt kan også omfatte hvirvelløse vanddyr og insekter. Selvom de ikke er særlig hurtige svømmere, er de effektive vandjægere, der stoler på deres hurtige hals og skarpe regninger for at fange bytte. De målretter mod langsommere fiskearter og forfølger dem under vandet og slår endelig ud med deres lange hals og spyder byttet med næbbet. De bringer derefter byttet over vand og manipulerer det for først at sluge fiskehovedet.(Owre, 1967)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • piscivore
  • Dyrefoder
  • fisk
  • insekter
  • akvatiske krebsdyr

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Anhingaer og deres æg spises af mennesker i dele af Asien.(del Hoyo, et al., 1992)

  • Positive virkninger
  • mad

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

I Nordamerika har anhingas ingen særlig økonomisk indvirkning, især da de ikke spiser den fisk, som mennesker måtte have.(del Hoyo, et al., 1992)

Bevaringsstatus

I Amerika er anhingaer rigelige, selvom deres vandmiljøer er truet. DDT viste sig at have en effekt på reproduktiv succes for disse fugle, og forbud mod dette pesticid i Nordamerika har været til fordel for de fugle, der opdrætter i det sydlige USA.(del Hoyo, et al., 1992)

Andre kommentarer

Selvom anhingaer ligner skarver ( Phalacrocorax arter), de to har flere forskelle. Skarver er stærkere svømmere og dermed i stand til at jage hurtigere svømmende fisk, mens anhingaer er meget langsommere i vandet og jager langsommere svømmende fisk. Anhingaer er i stand til at svæve, men kræver svæveflyvning fra træer for at starte flyvning, i modsætning til skarver, der ikke er i stand til at svæve og let kan tage af fra vandet. Anhinga-fordelinger er mere begrænsede af temperatur på grund af deres lave stofskifte. Skarver er i stand til at opretholde højere kropstemperaturer og findes i koldere regioner i Nordamerika. Anhingaer bruger også en flap og glider form af flyvning, mens skarver konstant klapper.(Owre, 1967)

Bidragydere

Laura Kearns (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Terry Root (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.

Populære Dyr

Læs om Apteryx australis (brun kiwi) på Animal Agents

Læs om Sphiggurus insidiosus (Bahia-håret dværgsvinpindsvin) på Animal Agents

Læs om Dromiciops gliroides (monito del monte) på Animal Agents

Læs om Hexanchus griseus (Bluntnose Sixgill Shark) på Animal Agents

Læs om Ateles geoffroyi (Centralamerikansk edderkoppeabe) om dyreagenterne

Læs om Ovis canadensis (storhornfår) på Animal Agents