Anodorhynchus hyacinthinushyacinth ara

Af Emily Hagan

Geografisk rækkevidde

Blå araer er hjemmehørende i neotropics. Det geografiske område af blå araer er fra lavere Mellemamerika til ca. halvvejs ned ad det sydamerikanske kontinent og er koncentreret syd for Amazonfloden.(Grzimek, 1972; Ridgley, 1980)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Anodorhynchus hyacinthinusforetrækker halvåbne levesteder. Disse er normalt skove, der har en tør sæson, der forhindrer væksten af ​​omfattende, høj, lukket baldakin tropisk skov. Blå araer lever i en række forskellige levesteder, herunder løvfældende skov, cerrado og palmelunde og palme-savannerne i Pantanal. Pantanal er et særligt vigtigt habitat for araer, der giver en stor, frodig oase i det sydlige Brasilien.(Munn, 1989/90)




mexicansk rød-knæ

  • Habitatregioner
  • tropisk
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • bjerge
  • Vådområder
  • sump
  • Andre habitatfunktioner
  • vandløb

Fysisk beskrivelse

Som den største af alle papegøjer er blå araer 95 til 100 cm lange (37,5 til 39,5 tommer), selvom halvdelen af ​​denne længde er halen. De vejer cirka 3.500 til 1.700 g, og deres vingespænd er fra 117 til 127 cm. Typisk har araer ikke fjer i området omkring øjnene og på temmelig store områder på siden af ​​hovedet.Anodorhynchus hyacinthinushar dog kun en lille ring rundt om øjet og omkring bunden af ​​underkæben, som er nøgne og afslører fremtrædende rig gul hud. Blå araer er en ensartet ultramarinblå, som er rig og blank. Nebbet af blå araer er massivt, sort og tilsluttet. Som de fleste papegøjer bruges næbbet som en tredje fod til at gribe fat i træer, hvilket er nyttigt til klatring. De har korte, robuste ben, som er nyttige til at hænge sidelæns og på hovedet. Mandlige og kvindelige blå araer er ens.(Ridgley, 1989)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Område masse
    1200 til 1700 g
    42,29 til 59,91 oz
  • Rækkevidde
    95 til 100 cm
    37,40 til 39,37 in
  • Range vingespændvidde
    117 til 127 cm
    46,06 til 50,00 tommer

Reproduktion

Selvom blå ara yngler året rundt, har de en lav reproduktiv hastighed; fra 100 par produceres der ca. 7 til 25 afkom om året. Dette modvirkes af deres levetid; de har levetid, der varer i årtier. Blå araer er monogame og forbliver normalt sammen med en partner i hele deres liv.(Collar et al., 1992)

  • Parringssystem
  • monogame

Blå araer reden i hulrum og klipper i træ afhængigt af deres placering. De nestes i døde og levende træhuller normalt 4 til 14 m fra jorden. Selvom kopulation finder sted året rundt, forekommer indlejring normalt i den våde sæson, som varer fra november til april syd for ækvator. Ara lægger typisk et til to æg pr. Kobling i et to-dages interval. Inkubationsperioden er mellem 25 og 28 dage. I denne periode tilbringer kvinden cirka 70 procent af sin tid med æggene og fodres af hannen. Selvom æg er byttet af blandt andet jays, coatis og stinkdyr, er udklækningshastigheden 90 procent vellykket. Kyllingerne flygtede om 13 uger, men de nyfødte bliver hos kvinden i omkring 18 måneder. De når seksuel modenhed om 6 til 10 år.(Collar et al., 1992; Scheepers, 2001)



  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Blå ara yngler året rundt.
  • Parringssæson
    Selvom kopulation finder sted året rundt, finder de fleste indlejring sted mellem november og april i den våde sæson.
  • Områdeæg pr. Sæson
    1 til 2
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    2
  • Rækkevidde til ruge
    25 til 28 dage
  • Gennemsnitlig flydende alder
    13 uger
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    18 måneder
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    6 til 10 år
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    6 til 10 år

Det tager typiskA. hyacinthinusæg 25 til 28 dage at klække. Hvis begge æg klækkes, opdrager moderen kun et. Moderen forsyner altricial nestling med mad og beskyttelse. Efter en uge slutter hanen sig til kvinden i fodring. Mad til kyllingen består af genoplivet delvist fordøjet afgrødeindhold. Tiden til at flyve er omkring 13 uger, og fuglene er uafhængige efter 18 måneder.(Collar et al., 1992)

  • Forældrenes investering
  • ingen inddragelse af forældre
  • altricial
  • præ-klækning / fødsel
    • beskytter
  • fravænning / flådning
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid / levetid

Levetiden forAnodorhynchus hyacinthinuser ukendt, dels fordi den lever så længe. Estimatet er omkring 50 år.

  • Rækkevidde
    Status: vild
    38,8 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    50 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    38,8 år
    Alder

Opførsel

Blå araer er meget sociale fugle. De udfører kurtiserings-, kopulations- og bindingsaktiviteter hele året rundt og ses normalt parvis. De er mest aktive fra morgen til midten af ​​eftermiddagen og flyver i grupper på to til otte til og fra fodringsområdet. Efter fodring vender de hjem til deres rastende træer omkring solnedgang og overnatter der. Blå araer beskrives ofte som blide kæmper med blide og kærlige personligheder.(Collar et al., 1992; Scheepers, 2001)



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • Social

Hjem rækkevidde

Hjemmesortimentet af blå ara afhænger i høj grad af placeringen af ​​deres fødekilde. Nogle vælger ikke at strejke langt, andre kører hver dag til deres fodringspladser. De rejser normalt i store grupper.

Kommunikation og opfattelse

Blå araer har barske, gutteral opkald, som de ofte udsender, når de er foruroliget.(Munn, 1989/90)


gulspætte

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Blå araer er udstyret med store næb, som de bruger til at knække nøddernes skaller op. Disse nødder er normalt ret hårde, så fuglen arkiverer først tykkelsen af ​​skallen i et område med sit næb og bryder den derefter rent i halvdelen. Deres store tilsluttede regning er især effektiv sammenlignet med andre araer. Blå araer lever af 8 arter pf palme nødder, der er rige på næringsstoffer og fedt. To af arterne af plammetræer erAcrocomia iasiopathaogAstryocaryun tucuma. De er stort set afhængige af palme nødder, men lever lejlighedsvis af små frø, palme spirer og snegle. Det meste af fodringen sker på jorden, selvom araer bruger deres evne til at klatre for at plukke palme nødder fra klynger i træerne. Blå araer har også været kendt for at spise palme nødder, der er passeret gennem kvægskålene.(Grzimek, 1972; Scheepers, 2001)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • granivore
  • Dyrefoder
  • bløddyr
  • Plantefødevarer
  • frø, korn og nødder

Predation

De primære rovdyr af blå araer er ægdyr: jays og krager (familie Corvidae ), Coates (race Nasua ), tukaner (familie Ramphastidae ) og stinkdyr (underfamilieMephitinae).(Collar et al., 1992)

  • Kendte rovdyr
    • jays og krager ( Corvidae )
    • coatis ( Nasua )
    • tukaner ( Ramphastidae )
    • stinkdyr (Mephitinae)

Økosystemroller

Anodorhynchus hyacinthinustjener en vigtig rolle i sit økosystem ved at sprede frø og nødder i hele sit område.

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Blå araer er økonomisk vigtige for mennesker, fordi interessen for fuglen gnister turistindustrien i Brasilien. De er også en del af den internationale handel med levende fugle. Indfangning og eksport af vilde fugle (skønt ulovlig i Brasilien) har forårsaget et kraftigt fald i befolkningen.(Ridgley, 1980)

  • Positive virkninger
  • handel med kæledyr
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen kendte bivirkninger afA. hyacinthinuspå mennesker.

Bevaringsstatus

Blå araer lever i områder, såsom sumpe, der ikke er eftertragtede til landbrugsbrug. Imidlertid har befolkningen været støt faldende i mange år. Desværre lever blå araer i et område i Brasilien, der udvikles hurtigt. Ødelæggelsen af ​​deres habitat såvel som jagt og fangst af mennesker har reduceret deres antal betydeligt. Der er gjort langvarige bevaringsindsatser, og nu tillader nogle jordbesiddere, der bor i Patanal, ikke fangere på deres ejendom.(Ridgley, 1980)

A. hyacinthinuser i øjeblikket opført i tillæg I til CITES, en beslutning, der blev truffet i juli 1987. De er klassificeret som truede på IUNCs rødliste.

Bidragydere

Alaine Camfield (redaktør), Animal Agents.

Emily Hagan (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.

Populære Dyr

Læs om Nasalis larvatus (proboscis abe) på Animal Agents

Læs om Larus glaucescens (vindmåge) på Animal Agents

Læs om Acomys cahirinus (Cairo spiny mouse) på Animal Agents

Læs om Aurelia labiata (Måne vandmænd) på Animal Agents

Læs om Macroscelides proboscideus (kortørede elefant-shrew) på Animal Agents

Læs om Bos frontalis (gaur) om dyreagenterne