Anser brachyrhynchus lyserød fod gås

Af Andie Van Kerckhove

Geografisk rækkevidde

Den lyserøde fod gås (Overvej brachyrhynchus) yngleområde findes så langt nord som Grønlands østkyst og hele det centrale Island. Det findes også langs det vestlige område af øgruppen Svalbard, Norge, spredt langs den vestlige region. Ikke-avlssortimentet for den lyserøde fod inkluderer isolerede populationer i hele Storbritannien. Denne gås findes også på Danmarks østkyst, Tysklands nordøstlige kyst og har isolerede befolkninger langs Irlands sydøstlige kyst. Lejlighedsvis eller vagrant observationer er rapporteret i Europa (f.eks. Listelande), Asien (f.eks. Listelande) og Nordamerika (USA og Canada). de er hjemmehørende i det omkringliggende Atlanterhav.(BirdLife International, 2015)

  • Biogeografiske regioner
  • Atlanterhavet
    • hjemmehørende

Habitat

Pinkfodsgæs bruger en bred vifte af levesteder i løbet af året. De findes i forskellige typer levesteder såsom polært, landbaseret saltvand eller marine ferskvand. Disse gæs søger efter mad i store græsarealer og gennem stenede områder. Disse græsarealer ligger normalt inden for 10 km fra deres opholdssteder. Om vinteren søger gæsene ufrosne græsarealer, hvor der er næringsrig mad. Avlsgæs findes oftest på stenede områder som klipper, stejle flodkløfter og snefri hummocks om vinteren. I løbet af sommeren findes disse ynglende gæs nær frodig vegetation som fugtige enger. De ses også nær havene eller søer. I vintermånederne findes ikke-ynglende gæs i saltmarsk, vadehav og reservoirer. I løbet af sommeren beboer de stubmarker og store græsarealer. De ikke-ynglende gæs har vist sig at være mest rigelige i flade landbrugsjord. Der er ikke registreret nogen højde på dybdeantal.(BirdLife International, 2015; Fox og Bergersen, 2005; Fox, et al., 2006)




java mus-hjorte

  • Habitatregioner
  • polar
  • jordbaseret
  • saltvand eller marine
  • ferskvand
  • Terrestriske biomer
  • tundra
  • savanne eller græsarealer
  • Vådområder
  • sump

Fysisk beskrivelse

Pinkfodsgæs har et vingefang på 135-170 cm, vejer 2,2-2,7 kg og har en samlet kropslængde på 60-75 cm. De er mest kendt for den lyserøde farve på deres fødder. Disse individer har en gråbrun fjerdragt, hvide haler, kort hvid farve på kanten af ​​deres hals og små lyserøde regninger med sorte spidser. Hannerne har en tendens til at være omkring et kilo mere end hunnerne. Ungdommene ligner de voksne, men de unges fjerdragt har normalt flere pletter og markeringer samt gule ben. Disse goslings vejer ca. 3 til 4 ounce, når de udklækkes. De er født med fjer og har evnen til at gå, spise og se. De unge og voksne er begge endotermiske (absorption af varme) og har en bilateral symmetri.(Fox et al., 2006; Glahder et al., 2006; Klaassen et al., 2006; Lazarus og Inglis, 1978; Noer, et al., 2007; Speed, et al., 2009)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Område masse
    2,2 til 2,7 kg
    4,85 til 5,95 lb
  • Rækkevidde
    60 til 75 cm
    23,62 til 29,53 tommer
  • Range vingespændvidde
    135 til 170 cm
    53,15 til 66,93 tommer

Reproduktion

Pinkfodsgæs er monogame, men vælg ikke en ægtefælle, før de er næsten tre år gamle. De tiltrækker hinanden ved 'hoveddypning', hvor de bobler deres hoveder op og ned. Hanen vil montere kvinden, efter at hovedet dypper, og griber fjerene på hendes hals med sit næb. Når de parrer sig, er de bundet og forbliver parret for at opdrage deres unger. Disse gæs er meget beskyttende over for deres ægtefælle og andre pinkfodsgæs. Hvis rovdyr eller andre gæs prøver at konkurrere, udsender hanen en hvæsende lyd. Denne lyd er deres måde at sige holde sig væk. De er samarbejdsvillige opdrættere; og yngler sæsonmæssigt. Hvis en gæs bliver syg eller såret, forbliver gruppen lige ved siden af ​​dem og hjælper, indtil de dør eller flyver igen. Pinkfodsgæs forbliver i nærheden for at beskytte dem mod rovdyr og forstyrrelser. Hvis det er deres kompis, der ender med at dø, forbliver den anden single resten af ​​sit liv eller venter flere år, før de vælger en anden partner. Det har været mere almindeligt for gæsene at forblive single resten af ​​deres år.(Boyd og Fox, 1992; Elder, 1955; Fox, et al., 2010; Prop, et al., 2013)

  • Parringssystem
  • monogame
  • kooperativ opdrætter

Pinkfodsgæs yngler sæsonmæssigt fra midten af ​​maj til juni eller så sent som i juli. De anbragte deres reder i isolerede områder nær vand. Hunnen vil bygge sine reder med pinde og fjer, hun har plukket fra sin krop. Når reden er bygget, lægger hun et æg hver dag, indtil der er 3-5 æg. En normal yngel for disse gæs er ca. 4 æg. Hunnen inkuberer æggene i 28-30 dage, og æggene klækkes normalt omkring 27 dage. Fødselsmassen er mellem 1.814 og 2.721 kg. Tiden til at flyve tager cirka 50-60 dage, i gennemsnit 56 dage. Efter at de er flygtet, bliver de uafhængige, men forbliver stadig tæt på deres forældre. De mandlige og kvindelige pinkfodsgæs når ikke seksuel modenhed før 3 år.(Boyd og Fox, 1992; Elder, 1955; Fox, et al., 2010; Prop, et al., 2013)



  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Sæsonmæssigt
  • Parringssæson
    Maj-juli
  • Områdeæg pr. Sæson
    3 til 5
  • Rækkevidde til ruge
    26 til 28 dage
  • Range flyvende alder
    50 til 60 dage
  • Gennemsnitlig flydende alder
    56 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    2 måneder
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    3 år
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    3 (lave) år

Både mænd og kvinder med lysefodgæs giver forældrenes pleje til æg og unger. Kvinder inkuberer æggene og beskytter dem mod regn og overdreven sollys. Dermed mister kvinder omkring 30% af deres kropsvægt. Hvert par dage forlader kvinden reden for at få fat i mad. Når de ikke er på reden, dækker de æggene med pinde (for varme og beskyttelse mod rovdyr). Hannerne forbliver i nærheden for at afskrække rovdyr, men hvis man står for tæt, vil æggene placeres væk. Hvis rovdyrene er i nærheden, kommer mændene med støjende trusler mod dem, mens ungerne eller ægene forbliver ved siden af ​​hunnen. Hvis støj ikke skræmmer rovdyret væk, flyder gæsene væk og efterlader æggene. Hannerne og hunnerne arbejder sammen for at tage sig af deres familier. Hvis forældre ikke bemærker deres unge vandring, kan andre lysefodsgæs adoptere de forkert placerede goslings. Disse er trækfugle og besøger de samme områder igen. Unge instinkter er at følge deres forældre det følgende år, hvor de blev født. De unge gæs vil begynde at danne flokke, parre sig og starte familier i samme område som de blev opdrættet.(Boyd og Fox, 1992; Elder, 1955; Fox, et al., 2010; Prop, et al., 2013)


hvad biome lever en vaskebjørn i

  • Forældrenes investering
  • mandlig forældrepleje
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • han-
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • tilknytning til forældre efter uafhængighed

Levetid / levetid

Unge gæs med lyserød fod har normalt en højere dødelighed end voksne på grund af rovdyr, mangel på mad eller parasitter. Efter udklækning er de ude af stand til at flyve og stoler på, at deres forældre holder rovdyrene væk. Rovdyrene har forskellige størrelser; derfor har de forskellige teknikker til at flygte eller skræmme dem af. Hanen vil skrige mod rovdyrene, hvis de ikke giver op, vil gæsene flyve eller vade i vandet og efterlade de unge. Hvis de overlever til voksenalderen, lever disse gæs i gennemsnit 22 år i naturen. Den længste levetid for en gås med lyserød fod i naturen var 41 år. Disse gæs holdes ikke i fangenskab; derfor er der ingen alder, der skal registreres.(Jennings, 1961; Madsen, et al., 2002)

  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    41 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    22 år

Opførsel

Den lyserøde fod gås vandrer oktober til marts. Deres migrationshastigheder er baseret på vejret, for hvis der er dårligt vejr, tager det længere tid for disse gæs at komme til deres særskilte område. De kan flyve så hurtigt som 60 km i timen og så længe som 2-3000 miles. De har også yngleperioder, normalt på Island og Grønlands østkyst. Gæsene smelter i cirka 25 dage i månederne juli og august. De ender med at miste vingefjer, hvilket gør dem ude af stand til at flyve. Når de ikke er i smeltetiden, er de meget omgængelige, for de flyver i enorme flokke omkring skumringen og tuter på hinanden. Dette er deres måde at kommunikere på. De danner store grupper eller kolonier, der kan bestå af 5000 gæs på kun et område. Disse gæs er altid villige til at hjælpe hinanden ved at beskytte og tage sig af unge.(Giroux og Patterson, 1995; Inglis, 1976; Klaassen, et al., 2006; Lazarus og Inglis, 1978)



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig
  • vandrende
  • Social
  • Gennemsnitlig territoriumstørrelse
    20000 km ^ 2

Hjem rækkevidde

Selvom disse gæs kan flyve over meget land, har de en tendens til at forblive i et bestemt område i bestemte årstider. Deres territoriumstørrelse er ret stor og indeholder ca. 20.000 km2 areal eller mere. De lysefodede gæs opholder sig på steder, hvor der er mere fodring og sikre redepladser i deres yngletider. Når det ikke er yngletider, vælger de et område, der består af vegetation og vand. Han og hun er set at have den samme størrelse i hjemmet.(BirdLife International, 2015; Giroux og Patterson, 1995; Inglis, 1976)

Kommunikation og opfattelse

Pinkfodsgæs er yderst omgængelig og flyver i flokke op til 40.000 fugle. Lyden fra disse gæs er en høj lyd. De ligner meget grågås ( Overvej at overveje ), men har en højere tone. Oftest udsender gæs med pink fod to stavelsesnoter, især under flyvning. Dens frekvens er endnu ikke offentliggjort. De er også forbundet med en følelse af berøring, syn og smag. Vision giver dem mulighed for at identificere andre gæs, berøring giver dem en fornemmelse af deres omgivelser, og smag giver dem mulighed for at opfatte typer mad.(Bibliotek, British Library Board)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Pinkfodsgæs er planteædende. De spiser oftere blade, stængler, rødder, bær, moser og græsser i løbet af deres ynglesæson. Det er blevet bemærket, at de lysefodede gæs også spiser puzzlegræsEquisetum. Disse gæs foder tæt på, hvor de reden, for at minimere energiforbruget. I løbet af de ikke-ynglende sæsoner lever de hovedsageligt af græsser og landbrugsafgrøder som gulerødder,Daucus carota, kartoflerSolanum tuberosumog rødbederBeta vulgaris. I slutningen af ​​vinteren fodrer de kun på græsgange med rådnende materiale fra de foregående vækstsæsoner. De unge spiser de samme fødevarer som deres forældre, som for det meste er forskellige græsarter. Der er ingen nøjagtige undersøgelser, der viser fødevareprocenten efter gruppe.(BirdLife International, 2015; Fox, et al., 2006; Larsen and Madsen, 2000)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • granivore
  • Plantefødevarer
  • blade
  • rødder og knolde
  • frø, korn og nødder

Predation

Pink-footed gæs er byttet af forskellige arter såsom mennesker ( Homo sapiens ), Polarrev ( ræv lagopus ), hvalrosser ( Odobenus rosmarus ), måger ( Larus arter) og isbjørne ( isbjørnen ). Mennesker jager disse gæs ulovligt på Island i løbet af foråret. Hvalross jager disse gæs ved at svømme under flokke af gæs og bryde dem adskilt fra hinanden. De griber derefter en gås med munden eller svømmeføtterne og bringer den under vandet for at drukne den. Isbjørne har invaderet Svalbards terrestriske habitat på grund af den knappe mængde af deres vigtigste bytte. Gåsæg har altid været en del af deres kost, men de har været nødt til at jage flere af æggene for at overleve. Polarræve og måger jager også æg og unger. Gæsene vil opgive deres reder, hvis de forstyrres af nogen af ​​disse rovdyr.(BirdLife International, 2015; Ormerod, 2002)

Økosystemroller

Pinkfodsgæs bærer to typer interne parasitter: bændelormHymenolepis megalopsog rundormTriohostrongylus fint. Parasitter blev antaget at være dødsårsagen i mange år, indtil de bemærkede den store mængde menneskelig jagt. Pinkfodsgæs er hovedsageligt planteædere og er bytte for mange dyr, såsom polarræve ræv lagopus , hvalrosser, Odobenus rosmarus måger og isbjørne, isbjørnen .(Gill, et al., 1996; Jennings and Soulsby, 1956; Madsen, et al., 2002)


er argiope aurantia edderkoppen giftig

Kommensale / parasitiske arter
  • bændelormHymenolepis megalops
  • Triohostrongylus fint

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Mennesker jager ulovligt pinkfodsgæs på Island i offseason for at få deres kød og fjer til at fremstille forskellige ting. Der er dunfjer brugt til at fremstille jakker, tæpper osv. Over 75% af de registrerede dødsfald i disse gæs var et resultat af menneskelig jagt. På Island tilbyder en gruppe mennesker jagtture til offentligheden i jagtsæsonen. Dette giver en indkomst for mange mennesker.(BirdLife International, 2015; Jennings and Soulsby, 1956; Jennings, 1961)

  • Positive virkninger
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Pinkfodsgæs er skadedyr og skader meget ved at ødelægge de fleste afgrøder. Den samlede population af disse gæs er steget, fra de blev introduceret indtil nu. Dette har fået landbruget til at falde i mængden af ​​tilstedeværende afgrøder. Disse gæs har været kendt for at fodre med vintersåede kornarter og andre typer korn, som efterlader mindre mad til kvæget i dette område. Landmænd har forsøgt at få disse gæs til at fodre med sukkerroer<>snarere end korn.(Gill, et al., 1996; Jepsen, 1991)

  • Negative virkninger
  • afgrøde skadedyr

Bevaringsstatus

Pinkfodsgæs er opført på IUCNs rødliste som en art af 'mindst bekymring' på grund af stigende tendenser i populationer. Flokke på op til 40.000 er rapporteret. Der er ingen specielle status på CITES, US Federal List eller US Migratory Bird Act. Den største trussel mod disse fugle er ulovlig jagt, som tegner sig for mere end 75% af de rapporterede dødsfald Menneskelig forstyrrelse i ynglesæsonen kan også være skadelig. Landmænd bruger denne viden til deres fordel og forstyrrer med vilje gæsene. Helikoptere og landmålinger truer også gæs med pinkfoden og giver dem begrænsede områder at reproducere. Hvis der er områder, hvor helikoptere og overvågningsområder konsekvent er, vil gæsene forblive klare, for de er meget bange for denne type ting. Hvad angår rovdyr, vil de altid have en negativ indvirkning på disse gæs ved at forstyrre deres fodring, avl og redepladser. Bevaringsforanstaltningerne er ikke på plads, fordi befolkningerne allerede er stigende.(BirdLife International, 2015; Gill, et al., 1996; Jennings and Soulsby, 1956; Jepsen, 1991)

Bidragydere

Andie Van Kerckhove (forfatter), Radford University, Cari Mcgregor (redaktør), Radford University, Zeb Pike (redaktør), Radford University, Karen Powers (redaktør), Radford University, April Tingle (redaktør), Radford University, Jacob Vaught (redaktør) ), Radford University, Tanya Dewey (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.

Populære Dyr

Læs om Menippe mercenaria (Florida-stenkrabbe) på Animal Agents

Læs om Blattella germanica (tysk kakerlak) på Animal Agents

Læs om Reticulitermes flavipes på Animal Agents

Læs om Pipidae (Tongueless Frogs) på Animal Agents

Læs om Ailuropoda melanoleuca (kæmpepanda) på Animal Agents

Læs om Atta sexdens på Animal Agents