Anser gus med hovedhoved

Af Dominick Cucinello

Geografisk rækkevidde

Gås med stanghoved (Anser indicus) har et yngleområde, der strækker sig fra Mongoliet syd gennem Rusland og det vestlige Kina til Tibet og så langt vest som Kirgisistan. Cirka 25% af den globale befolkning af gæs med barhoved overvintrer på det sydlige tibetanske-Qinghai-plateau. Et andet overvintringsområde for en del af befolkningen er Indien og Bangladesh.(Guo-Gang, et al., 2011; Takekawa, et al., 2009)

  • Biogeografiske regioner
  • palearctic
    • hjemmehørende
  • Orientalsk
    • hjemmehørende

Habitat

Gås med stanghoved kan findes i høje højder. De bruger levesteder som bjerggræsarealer og afgrødemarker fra omkringliggende landsbyer. Bargodsgæs har tendens til at bruge ferskvandsmyrer, søer og vandløb, der ligger omkring højder på 4.000 til 6.000 meter over havets overflade som mellemlandings- og overvintringssteder. Nogle gæs er endda rapporteret at migrere i højder på 9.000 meter, når de krydser Himalaya-bjergene.(Guo-Gang et al., 2011; Middleton, 1992; Scott, et al., 2009; Takekawa, et al., 2009)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • jordbaseret
  • ferskvand
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Akvatiske biomer
  • søer og damme
  • floder og vandløb
  • brakvand
  • Vådområder
  • marsk
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • Rækkevidde
    Havniveau til 6.000 m
    til ft

Fysisk beskrivelse

Stanghovedgæs har grå kroppe med orange ben og en sort og hvid hals. Denne art er opkaldt efter de åbenlyse sorte U-formede stænger på bagsiden af ​​det hvide hoved. De vejer mellem 2 og 3 kg (4,5 og 6,5 lbs) med et vingefang mellem 140 og 160 cm (55 og 62 tommer) og er mellem 68 og 78 cm (27 og 30 tommer) i længden. Stanghovedgæs har en basal metabolisk hastighed på 756 kubikcentimeter ilt i timen.(Tammelin, 2012; Ward, et al., 2002)


rødbrystede høg rovfugle

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Område masse
    2,0 til 3,0 kg
    4,41 til 6,61 lb
  • Rækkevidde
    68 til 78 cm
    26,77 til 30,71 in
  • Range vingespændvidde
    140 til 160 cm
    55,12 til 62,99 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    756 cm3.O2 / g / time

Reproduktion

Barhovedgæs er sæsonbetonede avlere. De udviser et monogamt parringssystem, hvor hanner parrer sig med en enkelt hun i flere år. I tider, hvor befolkningen er partisk mod kvinder, vedtages et polygynøst system, hvor et monogamt par kan være forbundet med flere sekundære kvinder. Disse sekundære hunner opdrætter også med hanens par. Fordi de opdrætter i store kolonier, forsvarer kvinder deres reder mod socialt lavere hunner, der muligvis bruger ynglende parasitisme for at øge den sandsynlige hætte til deres afkoms overlevelse.(Lamprecht, 1987)

  • Parringssystem
  • monogame
  • polygynøs

Barhovedgæs opdrætter typisk årligt. Dette sker i løbet af foråret. Indlejring sker fra den sidste uge i april til juni. De lægger typisk 3 til 8 æg i gennemsnit. Efter 28 til 30 dage klækkes gæsene ud. Der var kun få oplysninger om føddernes masse af gåserne. De flygtede derefter med 55 til 60 dage og når seksuel modenhed ved 3 års alderen. Barhovedgæs har tendens til at yngle på det tibetanske-Qinghai-plateau. De lægger deres æg i jorden rede i høje højder i højlandet sump og søer.(Prins og van Wieren, 2004; Takekawa, et al., 2009)



  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • befrugtning
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Bargods gæs yngler årligt (en gang årligt).
  • Parringssæson
    Bargods gæs yngler i den sidste uge i april til juli.
  • Områdeæg pr. Sæson
    3 til 8
  • Rækkevidde til ruge
    28 til 30 dage
  • Range flyvende alder
    55 til 60 dage
  • Rækkevidde til uafhængighed
    55 til 60 dage
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    3 år
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    3 år

Bargodsgæs bruger pleje af to forældre, når de opdrager unge. Undersøgelser viser, at hangær er mere opmærksomme og defensive, når de er i nærværelse af deres goslings. De samme undersøgelser viser, at goslingerne har den ekstra fordel ved en øget overlevelsesrate fra at have begge forældre. Begge forældre beskytter deres goslings mod rovdyr og andre gæs. Derudover beskytter forældrene også goslingernes mad.(Friedl, 1993; Schneider og Lamprecht, 1990)

  • Forældrenes investering
  • precocial
  • mandlig forældrepleje
  • kvindelig forældrepleje

Levetid / levetid

Der offentliggøres kun få oplysninger om gæsens barrehoved. Som de fleste gæs er de langlivede. En nær slægtning, grågæs , har en levetid på 20 år i naturen, og den ældste i fangenskab levede 31 år.(de Magalhaes og Costa, 2009; de Magalhaes og Costa, 2009)

  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    20 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    20 år

Opførsel

Denne art er typisk for de fleste i rækkefølgen Anseriformes, idet de er en social art, der vandrer i familiegrupper eller store kolonier. De vandrer meget bevægelige to gange om året over Himalaya-bjergene til og fra deres ynglepladser på det tibetanske-Qinghai-plateau. De migrerer i 'V'-formationer eller variationer af det. De har et socialt hierarki bestående af parrede mandlige og kvindelige par, der er de højeste, efterfulgt af sekundære kvinder, der normalt er en del af et harem, og lavest socialt er ensomme kvinder. Denne harem dannes normalt, når befolkningen er partisk mod kvinder. Stanghovedgæs danner reder med overfladiske fordybninger i høje højder. De forsvarer disse reder fra rovdyr og fra andre socialt lavere hunner.('Gås med hoveder - astronauterne blandt trækfugle', 2011; Prins og van Wieren, 2004; Scott, et al., 2009; Speakman and Banks, 1998)




hvad spiser dromedar kameler

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig
  • vandrende
  • territoriale
  • koloniale
  • dominanshierarkier

Hjem rækkevidde

Deres avlsområde er i det vestlige Kina, Mongoliet og på det tibetanske-Qinghai-plateau. Deres ikke-avlssortiment er i Indien, Bangladesh og Nepal.(Prins og van Wieren, 2004; Schneider og Lamprecht, 1990; Scott, et al., 2009; Ward, et al., 2002)

Kommunikation og opfattelse

Som de fleste gæs flyver stanghovedgæs i 'V'-formede formationer. Når blyfuglen bliver træt, falder de på bagsiden af ​​formationen, og en anden gås tager føringen. Formationen kan variere fra en traditionel V til andre former som 'J'-form og echeleonformen, hvor den ene arm af' V'-formen mangler. Fordelen ved denne flytilstand er, at hver enkelt flyver med reduceret træk, hvilket igen sparer dem energi. De bruger vokal kommunikation og visuelle signaler for at bevare deres afstand, mens de flyver i disse formationer. Dette hjælper dem også med at bo i tæt beslægtede familiegrupper, når de flytter fra traditionelle fodrings- og avlsområder. Som andre vandfugle kan de også se i det ultraviolette spektrum af lys.(Speakman and Banks, 1998)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • ultraviolet
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk
  • magnetisk

Madvaner

Bargodsgæs lever normalt af højlandsgræsserne omkring deres søer og vandløb, hvor de reden. I andre tider af året kan de findes spiser på landbrugsafgrøder som majs, hvede, byg og ris.(Akbar, et al., 2005)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • folivore
    • granivore
  • Dyrefoder
  • fisk
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • blade
  • rødder og knolde
  • frø, korn og nødder

Predation

Fra luften er stanghovedgæs bytte for havørne , kongeørne ,kragerog ravne . På jorden gæsene er byttet af røde ræve . Nogle af tilpasningerne, som gæsene har udviklet, er evnen til at overleve i store højder. Dette begrænser mængden af ​​jordrovdyr, der kan nå dem. De kan overleve i store højder, fordi de har en højere tæthed af kapillærer, der er anbragt tættere på hinanden, hvilket giver dem mulighed for at levere mere ilt til deres muskler, især deres flyvemuskler. Ud over deres kapillærer har de også hæmoglobin i blodet, der er mere effektiv til at optage ilt. En anden tilpasning er, at disse gæs har tendens til at leve i store kolonier eller mindre familiegrupper, hvilket forbedrer detektion af rovdyr.(Prins og van Wieren, 2004; Scott, et al., 2009)

Økosystemroller

Disse gæs er bytte for dyr som f.eks røde ræve og kongeørne . Nogle kan også være parasitter ved at bruge kvinder med højere rang som værter til at opdrage deres afkom. Derudover er de også bærere af H5N1-virussen og er i stand til at overføre virussen til mennesker og andre dyr også. De hjælper med spredning af græsfrø, de spiser i løbet af året.(Cui, et al., 2011; Prins og van Wieren, 2004; Weigmann og Lamprecht, 1991)


hvad der gøres for at beskytte hakkespetten i elfenben

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Disse gæs er til gavn for mennesker på grund af økoturisme til vilde dyrelivsområder, som de bruger som påfyldningsstop under deres vandring. 'De østlige Calcutta-vådområder i det vestlige Bengal (et stop over stedet for vandring af stanggæs) har miljømæssige fordele til en værdi af 38,54 millioner dollars' (Bhattacharyya et al., 2008).(Bhattacharyya, et al., 2008)

  • Positive virkninger
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Barhovedgæs var en af ​​de første arter, der viste tegn på H5N1-virus (fugleinfluenza). Ud over at bære virussen er gæsene også skadedyr for de lokale landsbyboere. Da de spiser hvede, ris og andre afgrøder omkring deres område, kan de forårsage skade på gårdmarker.(Cui, et al., 2011)

  • Negative virkninger
  • skader mennesker
    • bærer menneskelig sygdom
  • afgrøde skadedyr

Bevaringsstatus

Barhovedgæs er opført på IUCNs røde liste som mindst bekymret. De har ingen særlig status i henhold til US Migratory Bird Act eller på den amerikanske føderale liste, fordi der ikke er nogen befolkning, der bor i USA. De er heller ikke beskyttet under US Endangered Species Act. CITES indeholder heller ikke nogen særlig status for arten.(Butchart og Symes, 2012)

Bidragydere

Dominick Cucinello (forfatter), University of Wisconsin-Stevens Point, Christopher Yahnke (redaktør), University of Wisconsin-Stevens Point, Laura Podzikowski (redaktør), Specialprojekter.

Populære Dyr

Læs om Cacajao calvus (rød uakari) på Animal Agents

Læs om Bothus lunatus (Flounder) om Animal Agents

Læs om Percina-kaproder (Log aborre) på Animal Agents

Læs om Ardea alba (stor hejren) på Animal Agents

Læs om Ailurops ursinus (bjørnecuscus) på Animal Agents

Læs om Gasteropelecus sternicla (almindelig hatchetfish) på dyreformidlerne