Anseranas semipalmatamagpie gås (Også: magpie-goose)

Af Rachael Wilber

Geografisk rækkevidde

Magpie gæs findes kun i deres oprindelige Australien og den nærliggende ø Ny Guinea, primært i Stillehavets kystområder.('Magpie Goose (Anseranas semipalmata) Faktaark', 2005)

  • Biogeografiske regioner
  • australsk
    • hjemmehørende

Habitat

De fleste skovgæs findes i våde græsarealer, sumpe og andre sumpområder langs kysten og vandrer sjældent inde i landet.('Magpie Goose (Anseranas semipalmata) Faktaark', 2005)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • jordbaseret
  • Akvatiske biomer
  • kystnære
  • Vådområder
  • marsk
  • sump
  • Andre habitatfunktioner
  • vandløb

Fysisk beskrivelse

Magpie gæs er sort på hovedet, halsen, halen og vingerne. Resten af ​​kroppen er hvid med orange fødder og ben. Skovgæs har kun delvist svømmefødder, og hovedet har en ret åbenlys 'knap' på sig. Unge mennesker mangler denne 'knap', og de hvide områder på deres kroppe er mere grå. Kvinder har tendens til at være mindre end mænd. Deres kropsmasse varierer mellem 2 og 3 kg, og deres længde varierer fra 70 til 90 cm. Den gennemsnitlige vingefang er 1,5 meter.('Magpie Goose (Anseranas semipalmata) Faktaark', 2005; 'National Geographic', 2008; 'NSW Threatened Species Website', 2005)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Område masse
    2 til 3 kg
    4,41 til 6,61 lb
  • Rækkevidde
    70 til 90 cm
    27,56 til 35,43 tommer
  • Gennemsnitlig vingefang
    1,5 m
    4,92 fod

Reproduktion

Skovgæs yngler undertiden parvis, men de opdrætter normalt i grupper på tre. Hver gruppe på tre består af en mand og to kvinder. I hver trio er de to kvinder normalt beslægtede med hinanden. Magpie gæs yngler sæsonmæssigt. Oplysninger om tiltrækning af ægtefælle og ægtefællebeskyttelse kunne ikke findes.(Kear, 2005; 'Animal Bytes', 2008; 'Parks and Wildlife Commision of the Northern Territory', 2007; Kear, 2005)

  • Parringssystem
  • polygynøs
  • kooperativ opdrætter

Magpie gæs kobling størrelse er mellem 3 og 8 æg. De yngler sæsonmæssigt i slutningen af ​​den våde sæson (februar-juni) i de flodsletter, de lever i. Inkubationstiden varierer fra 24-35 dage, og nybegynder opstår efter ca. 3 måneder. For at fodre deres unger, mens de stadig er i reden, kan forældrene bøje nærliggende høje græs, så kyllingerne kan spise frøene. Alle forældre har ansvaret for at inkubere æggene og tage sig af de unge. Unge plejes af forældrene indtil den følgende våde sæson. Gennemsnitlig masse ved udklækning er 104,2 gram. Seksuel modenhed forekommer ved cirka 2 år.('Animal Bytes', 2008; 'Discover Life', 2008; 'Magpie Goose (Anseranas semipalmata) Faktaark', 2005; 'National Geographic', 2008)



  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Magpie gæs yngler en gang årligt.
  • Parringssæson
    Opdræt finder sted fra februar til juni.
  • Områdeæg pr. Sæson
    3 til 8
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    7
  • Rækkevidde til ruge
    24 til 35 dage
  • Gennemsnitlig flydende alder
    3 måneder
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    2 år
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    2 år

Begge forældre (og den anden kvinde i trioer) tager sig af de unge. De skiftes om at inkubere æggene samt give mad og beskyttelse til de udklækkede unger.('Magpie Goose (Anseranas semipalmata) Faktaark', 2005)

  • Forældrenes investering
  • precocial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flådning
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid / levetid

Skatgæs kan leve mere end 32 år i naturen.('Animal Bytes', 2008)


Andes hvide-eared opossum

  • Typisk levetid
    Status: vild
    32 (høje) år

Opførsel

Skatgæs er sociale dyr, der lever i flokke. Disse flokke rejser sammen, når de vandrer mellem områder i de våde og tørre årstider. Disse gæs svømmer og vader i sumpene og vådområderne, de bebor. Mens de opdrætter kyllinger, lever de generelt i grupper på tre, der består af en mand og to hunner. De kan bo i skovklædte områder. Deres opkald er et højt 'honk'.('Discover Life', 2008; 'National Geographic', 2008)



  • Nøgleadfærd
  • terricolous
  • fluer
  • natatorisk
  • dagligt
  • bevægelig
  • nomadisk
  • Social

Hjem rækkevidde

I den tørre sæson koncentreres skovgæs generelt nær Mary-floden og South Alligator-floden. I løbet af den våde sæson kan de sprede sig til andre floder til avl. De fleste bevægelser vedrører ændringer i fødevaretilgængelighed eller avlsmiljø. Specifikke størrelser i hjemmet rapporteres ikke.(Frith og Davies, 1961)

Kommunikation og opfattelse

Magpie-gæs kommunikerer vokalt med høje 'honks'. Disse gæs ryster måske på vingerne, når de føler sig truede eller efter antagonistiske møder.('Observations on the Horned Screamer', 1973)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Skovgæs spiser hovedsageligt sumpgræsfrø, blade af tørt græs og pærer af spids-rush. De spiser også store mængder vild ris. Disse gæs fodrer i store, støjende flokke. Forældre hjælper deres kyllinger med at bøje højt græs mod reden, så kyllingerne kan spise frøene fra den. Selvom de hovedsagelig er planteædere, indtager de lejlighedsvis små hvirvelløse dyr. I den tørre sæson skal skovgæs stole på rødder og løg som deres primære fødekilde. I løbet af den våde sæson kan de skifte til græs som deres vigtigste mad.('Magpie Goose (Anseranas semipalmata) Faktaark', 2005; 'Parks and Wildlife Commision of the Northern Territory', 2007; Frith and Davies, 1961)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • granivore
  • Dyrefoder
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • blade
  • rødder og knolde
  • frø, korn og nødder

Predation

Æg og klækfisk er stærkt byttet af rovfugle, dingoer, slanger og andre små jordbaserede rovdyr. Voksne skovgæs er sjældent bytte, selvom de jages af mennesker.(Frith og Davies, 1961)

Økosystemroller

Skovgæs konkurrerer om ressourcer med andre frøspisere i vådområder og fungerer som bytte for rovdyr i de samme områder.(Frith og Davies, 1961)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Mennesker jager skovgæs efter sport og mad.

  • Positive virkninger
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen kendte skadelige virkninger af skovgæs på mennesker.

Bevaringsstatus

I Australien er skovgæs opført som 'sikre' (hvilket betyder 'af mindst bekymring'), men hvert område har også sin egen status. Skovgæs er opført som 'truet' i Victoria og Sydaustralien, 'sikkert' i Northern Territory, Queensland og Western Australia og 'sårbare' i New South Wales. De betragtes som 'mindst bekymrende' af IUCNs røde liste.('Magpie Goose (Anseranas semipalmata) Faktaark', 2005)

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Rachael Wilber (forfatter), Northern Michigan University, Alec R. Lindsay (redaktør, instruktør), Northern Michigan University.

Populære Dyr

Læs om Distoechurus pennatus (feathertail possum) på Animal Agents

Læs om Sphiggurus insidiosus (Bahia-håret dværgsvinpindsvin) på Animal Agents

Læs om Amazona ochrocephala (gulkronet papegøje) på Animal Agents

Læs om Georychus capensis (blesmoles) på Animal Agents

Læs om Myioborus pictus (malet rødstreg) på Animal Agents

Læs om Chiropotes satanas (brunskægsaki) på dyre agenterne