Antechinus stuartiibrown antechinus

Af Ross Secord

Geografisk rækkevidde

Antechinus stuartiifindes i det østlige og sydøstlige Australien, herunder Victoria, New South Wales og Queensland. (Nowak, 1997; Strahan, 1983)


argiope orb væver edderkop

  • Biogeografiske regioner
  • australsk
    • hjemmehørende

Habitat

Antechinus stuartiiforetrækker våd sklerofylskov med tæt bunddække og en overflod af faldne træer, hvor man kan bygge rede. De forbliver normalt på jorden, men kan vedtage en mere arboreal livsstil i tørre områder, eller hvor de forekommer sympatisk med Antechinus swainsonii , der lever på jorden. Befolkningstætheden varierer fra mindre end en til atten per hektar. Udenfor ynglesæsonen har hanner og hunner deres eget foderområde. Tilgængeligheden af ​​levesteder kan påvirkes af skovbrugere, der 'ringer' træer, der efterlader stammen og de store grene til at rådne, hvilket skaber reden (Cockburn og Lazenby-Cohen, 1992). (Nowak, 1997; Strahan, 1983)



  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • krat skov
  • bjerge

Fysisk beskrivelse

Der er seksuel dimorfisme i størrelse. Vægt varierer fra 29-71 g hos mænd og 17-36 g hos kvinder. Gennemsnitlig vægt er 35 g for mænd og 20 g for kvinder. Kropslængde varierer fra 150-250 mm hos mænd og 139-220 mm hos kvinder (Strahan, 1983).



Antechinus stuartiihar kort, tæt og noget grov pels. Deres ryg og sider er ensartet gråbrun, mens underbukken er lysere. Det overordnede udseende ligner placenta mus med et langt spids hoved, langstrakte, plantigrade bagben, en lyserød næse og en halelængde næsten lige så stor som kropslængden. Halen er moderat furet, øjnene er mørkebrune og ørerne er relativt store. Kvinder mangler en pose, i stedet har de et variabelt antal eksponerede brystvorter. Antallet af brystvorter varierer efter habitat. Kvinder med 6 brystvorter lever i de vådeste områder, og dem med 10 brystvorter lever i de tørreste og højeste områder. Hannerne er 20 til 100 procent tungere end hunnerne. (Strahan, 1983; Nowak, 1997)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Område masse
    17 til 71 g
    0,60 til 2,50 oz
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    0,189 watt
    Alder

Reproduktion

Antechinus stuartiihar en enkelt ynglesæson begrænset til ca. tre måneder og producerer et kuld om året. Drægtighed varer i 26-35 dage, og mindst så mange unge som antallet af brystvorter er normalt født. Med fraværet af en pose klamrer unge sig til moderens mave og trækkes over jorden, mens hun søger mad i ca. 5 uger. Fødsler sker normalt inden for en periode på ca. 2 uger for en given befolkning. Nyfødte er 4 til 5 mm lange ved fødslen og vejer i gennemsnit 0,016 gram. De bliver hos moderen i ca. 90 dage og når seksuel modenhed om 9 til 10 måneder. De unge forlader moderen med vinterens begyndelse. (Nowak, 1997; Strahan, 1983)



En af de mere slående og usædvanlige ting ved Antechinus er, at alle mænd dør kort efter parring i deres ellevte eller tolvte måned af livet (McAllan, et al., 1997). Dette fænomen forekommer på samme tid hvert år i en given befolkning. Øget fysiologisk stress skyldes aggression og konkurrence mellem mænd for kvinder og øget aktivitet i ynglesæsonen. Øgede stressniveauer forårsager tilsyneladende undertrykkelse af immunsystemet, hvorefter dyrene dør af parasitter i blodet og tarmen og af leverinfektioner. I naturen dør mange kvinder efter opdræt af deres første kuld, selvom nogle overlever et andet år. (Strahan, 1983; Nowak, 1997)


redesæson af rødvinget solsort

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • Gennemsnitligt antal afkom
    7
    Alder
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    30 dage
    Alder
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    285 dage
    Alder
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    Køn: mand
    285 dage
    Alder

Levetid / levetid

Opførsel

I varme dele af året bor enkeltpersoner i ensomme reder og besætter deres eget hjem. Når temperaturen falder, klynges individer af begge køn imidlertid sammen i reder med op til 18 dyr. Rederne er ikke stabile, og enkeltpersoner kan skifte rede. 28 kvinder og 24 hanner blev observeret ved hjælp af en enkelt reden i løbet af en vinter (Cockburn og Lazenby-Cohen, 1992). Kvinder reden typisk alene for at opdrage unge og kan opdele deres afkom mellem reder i forskellige træer. For at klare vinterstress kan enkeltpersoner glide ind i en torpor i et par timer for at sænke deres metaboliske behov. Hannerne forlader deres foderområder, når parringssæsonen begynder, og grupperes sammen i alle mandlige reder det meste af natten. Kvinder forbliver ensomme, men foretager udflugter til de mandlige sammenlægninger. I parringssæsonen bliver mænd vokale og udsender staccato-kvidrer, mister meget af deres forsigtighed og bliver meget aggressive. (Nowak, 1997; Strahan, 1983)

  • Nøgleadfærd
  • bevægelig

Kommunikation og opfattelse

  • Opfattelseskanaler
  • taktil
  • kemisk

Madvaner

Kosten afAntechinus stuartiibestår primært af hvirvelløse dyr, især biller, edderkopper og kakerlakker. Deres diæt inkluderer også mindre mængder hvirveldyr, såsom placentamus, såvel som plantemateriale og blomsterpollen (Van Tets og Whelan, 1997).A. stuartiier frodige rovdyr og har et højt stofskifte. Om vinteren forbruger de så meget som 60 procent af deres vægt i leddyr hver dag. De jager typisk om natten, men kan være aktive i løbet af dagen, især i tider, hvor mad er knap, såsom vintermåneder. (Strahan, 1983; Nowak, 1997)



Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

A. stuartiikan være vigtig ved bestøvning af nogle australske blomstrende planter (Goldingay et al., 1991).

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

En mulig sammenhæng mellemAntechinus stuartiiog fordelingen af ​​en patogen jordsvamp (/ Phytophthora cinnamomi /) blev rapporteret af Newell og Wilson (1993). P. cinnamomi kan have ødelæggende virkninger på plantesamfund såsom skove, skovområder og heder i Australien (Newell, 1998).

Bevaringsstatus

Antechinus stuartiimenes generelt ikke at være under nogen alvorlig trussel fra mennesker eller andre og findes i overflod i mange områder. Nogle populationer er dog reduceret af rovdyr fra huskatte (Nowak, 1997; Strahan, 1983). IUCN (1999) listede arter falder med mindre end 10 procent og placerede den i kategorierne 'lavere risiko' og 'mindst bekymring'.

Andre kommentarer

En mærkelig opførsel af mødre er, at de vil nægte mælk til mandlige afkom og foretrækker at afvænne hunner. Mødre spiser også ofte deres unger, i det mindste i fangenskab (Cockburn, 1994).


elfenbensneglespætte

Bidragydere

Ross Secord (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.

Populære Dyr

Læs om Corallus caninus (Emerald Tree Boa) på Animal Agents

Læs om Pagophilus groenlandicus (harpesæl) på Animal Agents

Læs om Micrurus fulvius (Eastern Coral Snake, Harlequin Coralsnake) på Animal Agents

Læs om Dendrocopos leucotos (hvidrygget spætte) på dyreformidlerne

Læs om Ptilopsis granti (sydlig hvid-ugle ugle) på dyre agenter

Læs om Myocastor coypus (coypu) på Animal Agents