Antechinus swainsoniidusky antechinus

Af Jeremy Bates

Geografisk rækkevidde

Antechinus swainsoniifindes i det sydøstlige Australien, der spænder fra det sydlige Queensland til det østlige Syd Australien, i hele Victoria og New South Wales og på øen Tasmanien.(Williams og Williams, 1982)

  • Biogeografiske regioner
  • australsk
    • hjemmehørende

Habitat

A. swainsoniifindes mest i de fugtige sklerofylskove og regnskove på det australske fastland og Tasmanien. A. swainsonii har også vist sig at bebo marker, der er tilgroet med høje græsser, men favoriserer ethvert habitat med et tæt undergrund, hvor de fleste af deres aktiviteter er begrænsede (Williams og Williams 1982).



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • regnskov

Fysisk beskrivelse

A. swainsoniirækkevidde i farve fra mørkegrå til sort. Mænd og kvinder er seksuelt dimorfe med en gennemsnitlig vægt på 65 gram for mænd og 41 gram for kvinder (Tasmania PWS 2001; Pattedyr fra Lamington National Park 2001). Mænd er rapporteret at nå 130 gram og kvinder 70 gram, og det antages, at vægten er variabel på grund af tilgængelighed af ressourcer (Williams og Williams 1982). Den gennemsnitlige hoved- og kropslængde på A. swainsonii er 128 mm og den gennemsnitlige halelængde er 116 mm (Pattedyr fra Lamington National Park 2001).



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Gennemsnitlig masse
    41 g
    1,44 oz
    Alder
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    0,351 watt
    Alder

Reproduktion

Konkurrencen om mænd er ekstremt høj blandt mænd. Under parring er det blevet observeret, at hanner griber kvindens hals med tænderne, mens hunnerne reagerer ved at sparke, rulle og vise en åben mund-hvæsning (Williams og Williams 1982). I ynglesæsonen spiser hanner ikke, men deres krop opretholdes gennem glukoneogen mobilisering af kropsprotein (Nowak 2001). Dette resulterer i forringelse af mandens immunsystem og døden normalt inden for tre uger efter kopulation. Disse ofre for mandlige 'die-off' har vist sig at have skaldede pletter placeret på deres pels (Tasmanian PWS 2001).

Kvinder opdrætter en gang, et eller andet sted mellem maj og september, og der er betydelige beviser for, at tidspunktet for avl er korreleret med miljøforholdene (Williams og Williams 1982). Befolkningen i kystregioner og i lavere højder har tidligere ynglesæsoner end indenlandske eller højere højder, og bestande på fastlandet racer tidligere end dem i Tasmanien. Tilgængelighed af mad, temperatur, højde og klima kan alle spille en rolle i timingen for en befolknings ynglesæson.



Drægtighed varer 29-36 dage. I fangenskab viser kvinder synlige tegn på forstørrede brystvorter 19 dage efter kopulation; en forstørret, men skjult pose på 21 dage og efter 23 dage en pose, der er opdelt i to halvdele af en højderyg (Williams og Williams 1982). Posen bliver kun synlig et par dage før fødslen.

En fødende kvinde placerer sig på alle fire med bagparten lidt op, når den unge dukker op. A. swainsonii producere afkom af flere tal (flere afkom end tilgængelige patter), og nogle afkom når ikke en tilgængelig patte, hvilket resulterer i deres død (Williams og Williams 1982).

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • Parringssæson
    Maj-september
  • Række antal afkom
    6 til 8
  • Gennemsnitligt antal afkom
    8
    Alder
  • Dækningsperiode for rækkevidde
    29 til 36 dage
  • Gennemsnitlig fravænningsalder
    14 uger
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    8 måneder
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    330 dage
    Alder
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    8 måneder

Ungt gennemsnit 4,5 mm i længden ved fødslen med veludviklede kløer på forbenene og en stor cirkulær mund (Williams og Williams 1982). En seksuelt moden kvinde har otte patter, og kuldstørrelsen varierer fra 6-8 unge (Nowack 2001). De unge er lyserøde ved fødslen, men begynder at udvikle pels efter 8 uger med øjnene åbne kort efter. De unge efterlades alene i reden efter 10 uger og begynder at spise fast mad efter 12 uger. I den 14. uge er ungerne helt fravænnet og rejser uden for reden, der er knyttet til deres mødre tilbage (Williams og Williams 1982). A. swainsonii udvikler sig langsomt og er fuldt modne omkring 8 måneder nær begyndelsen af ​​den næste ynglesæson.



  • Forældrenes investering
  • altricial
  • kvindelig forældrepleje

Levetid / levetid

Kvinder af artenA. swainsoniidør normalt efter opdræt af deres første kuld, og hanner dør kort efter sammenplantning (Williams og Williams 1982). Hannerne fanget efter ynglesæsonen dør stadig inden for samme tidsperiode som vilde hanner fra deres befolkning, men hanner fanget inden ynglesæsonen har levet op til to år og otte måneder (Nowak 2001). Kvinder kan leve over to år og producere et 2. kuld, men som nævnt ovenfor dør de fleste efter opdræt af et kuld.

  • Rækkevidde
    Status: fangenskab
    3 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    3,3 år
    Alder

Opførsel

A. swainsoniier natlige. I fangenskab blev individer imidlertid observeret at være aktive dag og nat med perioder med længere perioder med hvile omkring kl. og kl. 6 (Williams og Williams 1982). Fuldt udviklede voksne er ensomme med sociale interaktioner, der opstår under parring og mellem mor og unge. A. swainsonii tilbringer det meste af deres aktive fodring, da nogle individer er anslået at spise omkring 60% af deres kropsvægt i vintermånederne (Nowak 2001). Medlemmer af arten ser ud til at have et bestemt hjemområde, men er ikke territoriale. A. swainsonii konstruere reder af eukalyptblade, der kugles op i hule træstammer eller i skovbundens tætte undergrund (Tasmanien PWS 2001). Der er en lav dødelighed blandt unge, da der investeres megen tid i opdræt af kuld (Williams og Williams 2001).

  • Nøgleadfærd
  • natlig
  • bevægelig
  • ensom

Kommunikation og opfattelse

  • Opfattelseskanaler
  • taktil
  • kemisk

Madvaner

A. swainsoniifodres hovedsagelig med jord hvirvelløse dyr, da deres primære habitat er skovbunden. Sammen med orme og insekter er de blevet observeret ved at spise firben, små fugle, frugt og vegetation (Tasmanian PWS 2001. Pattedyr fra Lammington National Park 2001.) I fangenskab er enkeltpersoner blevet opretholdt på regnorme, melorme, græshopper, billelarver, kakerlakker og små frosne mus. (Williams og Williams 1982)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
  • Dyrefoder
  • fugle
  • pattedyr
  • padder
  • insekter
  • jordiske orme
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frugt

Predation

Huskatte er den eneste alvorlige trussel om rovdyr tilA. swainsonii. (Nowak 2001)


hvæsende kakerlak videnskabeligt navn

Økosystemroller

I deres niche på skovbundenA. swainsoniihjælpe med at kontrollere befolkningen af ​​hvirvelløse jordarter med deres grådige appetit.

Bevaringsstatus

Bidragydere

Jeremy Bates (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Ondrej Podlaha (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.

Populære Dyr

Læs om Lithobates sylvaticus (Wood Frog) på Animal Agents

Læs om Triaenodon obesus (whitelip reef shark) på Animal Agents

Læs om Tragelaphus eurycerus (bongo) om Animal Agents

Læs om Corvus corax (almindelig ravn) om dyreformidlerne

Læs om Pelagia noctiluca på Animal Agents

Læs om Larus glaucescens (vindmåge) på Animal Agents