Anthus cervinusred-throated pipit

Af Zach Gayk

Geografisk rækkevidde

Røde halsrør har en Holarktisk fordeling. De yngler fra Arktis Skandinavien øst over Rusland til Beringstrædet, hovedsageligt over polarcirklen, bortset fra Kamchatka-halvøen. Deres rækkevidde strækker sig ind i Alaska, opdrætter på St. Lawrence Island, Little Diomede Island og fastlandet Seward-halvøen nord til Cape Lisburne. Rødhalsede pipits kan også yngle i den arktiske Yukon. Der er to overvintringsområder: Østeuropæiske og russiske fugle overvintrer i Afrika syd for Sahara, fra Mauritiana og Elfenbenskysten, øst til Etiopien, det sydlige Somalia, Tanzania og den nordøstlige demokratiske republik Congo. Fugle fra Sibirien og Nordamerika overvintrer i Kina syd for Yangtze-floden, Thailand, Cambodja og det nordlige Indonesien.

Befolkningen af ​​rødhalsede pipetter vandrer gennem Centraleuropa i oktober og toppede i Israel i slutningen af ​​oktober eller begyndelsen af ​​november. De ankommer til deres overvintringsgrund på Sudan-kysten i midten af ​​september og Kenya i slutningen af ​​oktober. Befolkningen ankommer til ynglepladser i Sibirien i de første to uger i maj og strækker sig ud i begyndelsen af ​​juni. Rødhalsede pipits er ret almindelige migranter i de vestlige Aleutiske øer, især om efteråret.(American Ornithologists Union, 1998; Cramp, 1988; Keith et al., 1992)



  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende
  • palearctic
    • hjemmehørende
  • Orientalsk
    • hjemmehørende
  • etiopisk
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • holarktisk

Habitat

Rødhalsede pipits yngler på kuperet, rullende tundra, helst i våde fordybninger med buske at aborre på. I Skandinavien yngler de på bare bjergtundra, sumpareal i pilzonen og græsklædte åbninger i kort, højlandsk birkeskov. I Nordamerika er densiteterne højest på den nordlige Seward-halvø, hvor de yngler i frodig, græsklædt tundra og bjergskråninger med buske. Om vinteren og vandring findes de hovedsageligt i fugtige græsarealer, landbrugsmarker, enge og græsklædte kanter af søer. De er også blevet observeret som foder i udvasket tang på strande om vinteren.(Alstrom and Mild, 2003; Svensson and Grant, 1999)




hvor bor ørnugler

  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • tundra
  • taiga
  • savanne eller græsarealer
  • Vådområder
  • marsk
  • bog
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs

Fysisk beskrivelse

Rødhalsede pipits er små pipits med mellemlange haler og lyserøde ben. Den øverste underkæbe er sort og den nedre underkæbe er lyserød ved bunden med en sort næbespids. Kropslængde varierer fra 14,5 til 15 cm og vingefang fra 17,0 til 18,3 cm. Køn er ens, kvinder og mænd fra første vinter mangler den modne mands omfattende rosenrosa-vask på halsen, brystet og ansigtet.

Der er rapporteret om to primære voksenfjerdragter: alternativ (avl) og basisk (ikke avl). Ung / første vinterfjerdragt bevares hos unge fugle i ca. et år. Fælg i alternativ fjerdragt forekommer fra januar til marts. Alternative voksne fjerdragtfugle udviser en lyserød-lyserød vask på supercillium, hals og øvre bryst, som ingen andre pipit-arter har. Dette står i kontrast til de stærkt stribede sider, flanker, ryg og overhaletæpper. Fældning i grundlæggende voksenfjerdragt begynder i juli og august og afsluttes fra august til september. Grundlæggende fjerdragt er næsten identisk med alternativ, men de større skjul mangler kontrast. Post-juvenil / første-vinter-fældetiming svarer til timingen af ​​basisk fjerdragtsmelte. Juvenil / første-vinter fjerdragt ligner voksne, men mangler den rosa-lyserøde vask. Supercillium, hals og øvre bryst er hvidlige, og kronen, nakken og aurikularerne er brune, hvilket står i kontrast til det blegne supercillium og submustacial stribe.



Juvenil / første-vinter fjerdragt er meget lig voksen Pechora pipits ( kajsmag ) og kan adskilles af de bredere buffekanter på tertialerne, en mindre stærkt stribet krone, buffere kappestriber og en mindre næb. Pechora pipits har mærkbart længere primære fjer.(Alstrom og mild, 2003)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • Rækkevidde
    14,5 til 15 cm
    5,71 til 5,91 tommer
  • Range vingespændvidde
    17,0 til 18,3 cm
    6,69 til 7,20 tommer
  • Gennemsnitligt vingefang
    17,5 cm
    6,89 tommer

Reproduktion

Par udvælgelse og dannelse af parbinding forekommer sandsynligvis på ynglepladserne. Hannerne ankommer tidligere, fra slutningen af ​​maj til anden uge i juni, for at etablere territorier. Hannerne begynder at synge, når de først har etableret et territorium. Sange og flydisplayer er vigtige i pardannelse og kompisattraktion. Under flyvevisningen stiger hanrør til 10 til 20 m, hvorefter de begynder at 'faldskærme' ned med deprimerede vinger og let lukkede haler, mens de synger. En anden variation består i en pipit, der flyver vandret til jorden med flagrende vingeslag indtil 50 m er nået og derefter faldskærmsudspringende ned. Flyskærme er også vigtige i territoriumforsvar.(Alstrom and Mild, 2003; Cramp, 1988)

  • Parringssystem
  • monogame

Seksuel modenhed nås ca. et år. Rødhalsede pipits yngler en gang om året med en produceret kobling. Der findes kun få data om avl for denne art og er stort set anektdotale. Par, der bærer redemateriale, er observeret på Sevokuk og Cape Mountains, St. Lawrence Island, Alaska i juni. Reder er fundet fra 18. til 24. juni på Alaskas Seward-halvø. En rede fundet i nærheden af ​​Wales, Alaska den 29. juni 1931, indeholdt fire lette buffæg med uregelmæssig grålig plet og vask. Det var placeret på jorden på en bakketop. Æg målt fra 20,6 til 20,9 mm i længden med 15,2 til 15,4 mm i bredden. Reden består af 'fine, lysebrune, hårlignende lange græs', men fælgen var sammensat af grovere, bredere knive. Den udvendige reden diameter var 3,5 inches, indvendig diameter 2,25 inches, udvendig dybde 2,25 inches og indvendig dybde 0,875 inches. Ungdomme, der fodres af forældre, er fundet på St. Lawrence Island den 28. juli.




komodo dragon forventet levealder

Nært beslægtede amerikanske pipits ( Anthus rubescens ) producerer koblinger på fra 3 til 7 æg, der klækkes på 16 til 25 dage. Hatchlings er fra 1,6 til 2,4 gram ved fremkomsten. Hatchlings flygtede om ca. 2 uger, på hvilket tidspunkt de stort set bliver uafhængige. Dette kan svare til koblingsstørrelser og modningshastigheder i rødstrupede rør, selvom disse værdier ikke er rapporteret i litteraturen.(Bailey, 1932; Kessel og Gibson, 1978)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Rødhalsede pipits yngler en gang årligt og producerer en kobling.
  • Parringssæson
    Tilgængelige beviser tyder på, at avl forekommer i juni og juli.
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 år
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    1 år

Hannerne skraber oprindeligt en depression ud for reden, og hunner bygger generelt reden. Inkubation udføres udelukkende af kvinden over en periode på 12 til 14 dage, og mænd gør det meste af foder til bytte for hatchlings i tæt beslægtede amerikanske pipits ( Anthus rubescens ).(Cramp, 1988)

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • tilknytning til forældre efter uafhængighed

Levetid / levetid

Der er kun få data om rødhalset pipits levetid. En individuel amerikansk pipit, Anthus rubescens , boede 5 år, 1 måned.(Verbeek og Hendricks, 2008)

Opførsel

Rødhalsede pipits sammen med andre arter i slægten Anthus , er kendt for deres kryptiske vaner og fjerdragt. De foder hovedsageligt på jorden, ofte i tykke græsser, og aborre på buske, små træer og klipper. Når de forstyrres, skyller de væk fra jorden og flyver med uregelmæssige, rykkende slag til et andet sted. De står også og pumper deres haler op og ned, når de er ophidsede. Rødhalsede pipits er vandrende og findes ofte i blandede flokke under migration og vinter. Vinterflokke kan være ret store og også indeholde lærker ( Alaudidae ) og spurve og buntings ( Emberizidae ). På ynglepladserne er rødhalsede pipitter territoriale. Territorier vedligeholdes af sange og flyskærme udført af mænd. Sangen synges normalt fra en aborre og er ret variabel, bestående af hurtigt gentagne 'tzwee' og 'tsee' noter som en serie. Opkaldsnotater gives, når de skylles, ved migration eller når de er stressede. Det generelle kald er et tyndt, højtliggende og meget klart 'pssih'.(Alstrom og mild, 2003)

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • vandrende
  • territoriale

Hjem rækkevidde

Områdestørrelser er ikke kendt i rødhalsede pipits.

Kommunikation og opfattelse

Rødhalsede pipetter kommunikerer hovedsageligt gennem sang for at opretholde territorier og tiltrække kammerater. Opkaldsnotater bruges til at opretholde kontakt med kammerater, andre individer under migration og gives under agitation (såsom et rovdyr i nærheden af ​​en rede). Flydisplayet er en type visuel kommunikation, der også bruges til kompisattraktion og territorial vedligeholdelse.(Alstrom og mild, 2003)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Rødhalsede pipits foder i kort og tæt græs ved at gå. Gentagne pile- og krogeholdninger bruges til at fange mad. Byttedyr består hovedsageligt af insekter, men der tages også noget frømateriale. Der er lidt information om sammensætningen og hyppigheden af ​​taget byttedyr. Andre undersøgelser af slægtsmedlemmer Anthus find det kironomid midge larver og biller forbruges ofte.(Alstrom og mild, 2003)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
  • planteæder
    • granivore
  • Dyrefoder
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • frø, korn og nødder

Predation

Rødhalsede pipits har kryptisk fjerdragt, der blandes i jorden og græsset. Mønsteret for fjerdragt på bagsiden er lysebrunt med hyppige sorte, laterale striber, der hjælper med at bryde fuglens billede op. Enkeltpersoner kan forblive ubevægelige, når et rovdyr passerer forbi eller piler uopdaget fra dækpletter. Der er kun få oplysninger om rovdyr på denne art. Nært beslægtet pipits er ofte byttet af falke ( Høg arter), harrier ( Cirkus arter) og væsel ( Mustela ).(Alstrom og mild, 2003)

  • Anti-rovdyr tilpasninger
  • kryptisk

Økosystemroller

Som en række arter i arktiske og subarktiske økosystemer er rødhalsede pipits bytte for et stort antal rovdyrarter. Pipits er kendte værter for nematoder, mider og fjerlus. Der har været lidt forskning i økologiske forhold mellem denne art.(Cramp, 1988)

Kommensale / parasitiske arter
  • nematoder ( Nematoder )
  • ansigt ( Siphonaptera )
  • fjermider ( Avenzoariidae )

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Fuglekiggere nyder at se denne art og kan deltage i økoturistaktiviteter for at se disse og andre arktiske fugle.

  • Positive virkninger
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen kendte bivirkninger af rødhalsede pipits på mennesker.

Bevaringsstatus

Der findes kun få data om denne arts bevaringsstatus. Nylige IUCN-befolkningsestimater placerede rødhalset pipit-verdensbefolkning i intervallet 500.000 til 5.000.000 individer. Befolkningen betragtes som stabil, da deres geografiske rækkevidde er stort, og der er mange individer. Globale klimaændringer kan dog resultere i tab af habitat for denne art.


ring-tailed lemur

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Zach Gayk (forfatter), Northern Michigan University, Alec R. Lindsay (redaktør, instruktør), Northern Michigan University.

Populære Dyr

Læs om Aotus lemurinus (lemurine night abe) på dyre agenter

Læs om Pseudois nayaur (bharal) på Animal Agents

Læs om Craspedacusta sowerbyi på Animal Agents

Læs om Piranga olivacea (skarlagenrød tanager) på Animal Agents

Læs om Hexaprotodon liberiensis (Madagaskas pygmy flodhest) på dyre agenter