Anthus spragueiiPragens pipit

Af Richard Javier

Geografisk rækkevidde

Anthus spragueiiyngler i de nordlige prærier på Great Plains, den nordlige grænse er Saskatchewan, med den vestlige grænse nær Rocky Mountains.Anthus spragueiikan også findes i Dakotas, det vestlige Minnesota, Montana og dele af British Columbia.Anthus spragueiivintre i Arizona, New Mexico, Texas, Oklahoma, Arkansas, Mississippi, Louisiana og områder i det nordlige Mexico. Det er også blevet observeret i Michigan, det vestlige Ontario, Ohio og Massachusetts.(Robbins og Dale, 1999)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende

Habitat

Spragues pipetter foretrækker græsarealer med få buske og høj synlighed. De foretrækker oprindelige græsser som hvedegræs, juni-græs, blå grama, Canby-blå, grønt nålegræs, glat brom og crested hvede.(Robbins and Dale, 1999; 'Anthus spragueii', 2001; Robbins and Dale, 1999)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • Rækkevidde
    1307 til 1513 m
    4288,06 til 4963,91 fod

Fysisk beskrivelse

Mangler nogle af de lysere farver, der findes i andre pipits, er Spragues pipits godt camoufleret i præriegræs. Fjerdragten er en brunfarve fremhævet af striber af hvidt og sort med hvide ydre halefjer. Spragues pipits har lyserøde gule ben, mørke øjne og et lille cremefarvet næb. Kvinder viser en stigning i masse i parringssæsonen. Unge er dækket af grå ned ved ruge og har gennemsigtig hud.(Hutchins et al., 2002; Robbins and Dale, 1999)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Område masse
    22 til 26 g
    0,78 til 0,92 oz
  • Rækkevidde
    10 til 15 cm
    3,94 til 5,91 tommer
  • Range vingespændvidde
    76 til 83 mm
    2,99 til 3,27 tommer
  • Gennemsnitlig vingefang
    80 mm
    3,15 tommer

Reproduktion

Man ved ikke meget om parringssystemerne tilAnthus spragueii. I parringsperioden er Spragues pipetter monogame. Andre pipits er kendt for at udføre antenneskærme for at tiltrække kammerater.(Hutchins et al., 2002; Robbins and Dale, 1999)

  • Parringssystem
  • monogame

I Saskatchewan tager Spragues pipits 3 til 4 måneder at hæve en kobling. Sæsonen begynder den anden uge i maj og strækker sig ud i juli. Parret producerer i gennemsnit 1,5 koblinger om året med en kobling bestående af cirka 4,5 æg. Reder bygges på jorden i græsarealer tæt på tæt græs. Kvinder samler tørret græs 5 til 15 cm i længden for at væve ind i en rede. Nogle gange vil kvinder bygge en baldakin ud af græs og skabe en kuppel over reden. Reden indvendigt er ca. 7,6 cm i diameter, 3,8 cm i dybde med et 5,1 cm indgangshul. Der bygges nye reder til hver yngel. Inkubationsperioden er 13 til 14 dage. Der er kun få oplysninger om alderen på seksuel modenhed i Spragues pipits.(Robbins og Dale, 1999)



  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Spragues pipits har gennemsnitligt 1,5 koblinger hver ynglesæson.
  • Parringssæson
    Avlssæsonen begynder i begyndelsen af ​​maj og varer indtil juli.
  • Områdeæg pr. Sæson
    4 til 7
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    4.5
  • Rækkevidde til ruge
    11 til 14 dage
  • Range flyvende alder
    10 til 11 dage
  • Rækkevidde til uafhængighed
    10 til 11 dage

Kvinder inkuberer æggene over en periode på 13 til 14 dage. I den forudgående periode (som varer 10 til 11 dage) giver kvinder al pleje. Det er blevet foreslået, at hanner kan overtage pleje, når unge forlader reden.('Anthus spragueii', 2001; Robbins and Dale, 1999)

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • fravænning / flådning
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
    • beskytter
      • han-

Levetid / levetid

Der er kun lidt kendt om Spragues pipits levetid.(Robbins og Dale, 1999)

Opførsel

Spragues pipetter går eller løber, mens de søger eller undgår rovdyr. Hannerne etablerer og forsvarer territorier med antenneskærme. De cirkler over territoriet og synger kort og klapper derefter hurtigt med vingerne. I slutningen af ​​dette show dykker de lavt ned til jorden og trækker derefter op til land. Spragues pipits er ensomme under migration og vinter, men danner flokke i parringssæsonen. Spragues pipits når et bageste ben over vingen for at ridse hovedet og udføre anting og dusting som selvvedligeholdelse.(Robbins og Dale, 1999)




østlig grå egern diæt

  • Nøgleadfærd
  • terricolous
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • vandrende
  • ensom
  • territoriale
  • Social
  • Område område størrelse
    0,001 til 0,05 km ^ 2

Hjem rækkevidde

Spragues pipits etablerer territorier i ynglesæsonen. Hannerne etablerer deres territorium gennem et antenneskærm, hvor de cirkler over territoriet.(Robbins og Dale, 1999)

Kommunikation og opfattelse

Spragues pipits foretager generelt kun opkald, der er korte 'squicks'. Kun mænd er kendt for at synge, og kun under deres luftvisning. Mandssange er høje og varer 2 til 3 sekunder. Nestlings kan lave lyde i alderen 10 til 11 dage.(Robbins og Dale, 1999)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Spragues pipits spiser mest leddyr i ynglesæsonen og nogle frø også. De foder i græsser alene om dagen. De spiser spurge frø, græshopper, fårekyllinger, falske cinch bugs, snegle, stink bugs, myrer, blad biller, biller og larver. Kvinder bringer små hvirvelløse dyr til de unge for at spise.(Robbins og Dale, 1999)

  • Primær diæt
  • altædende
  • Dyrefoder
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • frø, korn og nødder

Predation

Der vides ikke meget om rovdyr fra Spragues pipits, men kødædende pattedyr, såsom væsler og slanger, mistænkes som rovdyr for æg og nestlings. Raptorer kan tage børn og voksne.(Robbins og Dale, 1999)

  • Anti-rovdyr tilpasninger
  • kryptisk
  • Kendte rovdyr
    • slanger (Slanger)
    • rovfugle Falconiformes )

Økosystemroller

Broder af Spragues pipitter parasiteres af brunhovedede cowbirds, men mindre end andre fugle, der bor i prærie. De parasiteres også af fjermiderneProctophyllodes anthiogP. polyxenus. Spragues pipits foder til insekter og lever også af frø.(Hutchins et al., 2002)

Kommensale / parasitiske arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Spragues pipits har ingen kendt økonomisk betydning for mennesker, bortset fra deres rolle som dele af sunde, prærie økosystemer.(Hutchins et al., 2002)

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen negative virkninger af Spragues pipits på mennesker.(Hutchins et al., 2002)

Bevaringsstatus

Spragues pipits betragtes som sårbare på grund af et hurtigt befolkningsfald på ca. 32%, der er dokumenteret siden 1970'erne. De største trusler mod denne art betragtes som tab af habitat og nedbrydning som følge af jordkonvertering til landbrug.(IUCN, 2007)

Andre kommentarer

Ifølge The Birds of North America er Spragues pipits 'en af ​​de mindst kendte fugle i Nordamerika.' Opkaldt efter Isaac Sprague, der opdagede disse fugle nær Fort Union, N.D. i juni 1943.(Robbins og Dale, 1999)

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.


madagaskar hvæsende kakerlak livscyklus

Richard Javier (forfatter), Kalamazoo College, Ann Fraser (redaktør, instruktør), Kalamazoo College.

Populære Dyr

Læs om Mazama americana (rød brocket) på Animal Agents

Læs om Trichinella spiralis på Animal Agents

Læs om Daphnia pulex om dyre agenter

Læs om Larus californicus (Californisk måge) om dyreformidleren

Læs om Blattella germanica (tysk kakerlak) på Animal Agents

Læs om Aeshna canadensis på Animal Agents