Antilocapra americanapronghorn

Af Kandace Krejci og Tanya Dewey

Geografisk rækkevidde

Antilocapra americanaer endemisk over for Nordamerika og distribueret gennem de træløse sletter, bassiner og ørkener i det vestlige Nordamerika, fra Canadas sydlige prærieprovinser, sydpå ind i det vestlige USA og det nordlige Mexico. Fordelingen af ​​populationer inden for dette interval er diskontinuerlig. I 1959 blev en befolkning introduceret til Hawaii. Imidlertid var befolkningen i 1983 ca. 12 personer og var på vej mod udryddelse.(IUCN, 2008; Stocker, 1985)

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende

Habitat

Pronghorns findes primært i græsarealer, salvie skrubbe eller chapparal og ørken. Den sydlige del af deres sortiment består hovedsageligt af tørre græsarealer og åbne prærier. I resten af ​​deres sortiment er de også almindelige i salvie skrubbe og chaparral, områder med tætte buske med hårde blade. Pronghorns er især afhængige af salviebørste til foder i disse områder. Pronghorn fodrer primært med salvie, forbs og græs. De har også været kendt for at forbruge kaktus i nogle områder. Der er en overlapning i præferencer til foder med husdyrfår og kvæg, så der opstår en vis konkurrence om mad. Overgræsning af får har været impliceret i udstødningshorn, især om vinteren. Pronghorn habitat spænder fra havoverfladen til ca. 3500 m. Deres behov for fritstående, ferskvand varierer med fugtighedsindholdet i den vegetation, de spiser. De skal muligvis rejse langt for at finde en vandkilde. Om vinteren afhænger de nordlige befolkninger stærkt af salviebørste. Pronghorn findes almindeligvis langs vindblæste kamme, hvor vegetation er ryddet for sne, selvom de graver gennem sne med deres hove for at komme til vegetation.(Anderson, 2002; Bleich, et al., 2005; Feldhamer, et al., 2004)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit
  • savanne eller græsarealer
  • chaparral
  • Andre habitatfunktioner
  • forstæder
  • landbrugs
  • Rækkevidde
    0 til 3.350 m
    0,00 til ft

Fysisk beskrivelse

Pronghorns er små hovdyr med tøndeformede kroppe. Kvinder står 860 mm ved skulderen og hanner 875 mm ved skulderen. Hunnerne er ca. 1406 mm i kropslængde og hannerne er ca. 1415 mm. Halen er op til 105 mm lang og ørerne er op til 143 mm lange. Deres kropsvægt er fra 35 til 70 kg afhængigt af køn og alder. Deres hår er tæt og meget groft og er luftfyldt og giver fremragende isolering. Beskyttelseshår er hule og underlagt af finere, kortere undertøj. Beskyttelseshår er erektile til varme regulering. Når mere luft bliver fanget i pels, desto mere er de isoleret mod udvendige temperaturer. Deres dorsale pels er rufous brun, og de har cremet underbellies, rumps og halspletter. Hannerne har korte sorte maner på nakken, fra 70 til 100 mm i længden, samt en nakkeplaster og en sort stribe, der løber over panden fra horn til horn. Kvinder mangler disse sorte ansigtspletter, men har en lille masse sort hår omkring næsen. Deres ører er små og peger let indad på spidsen. Pronghorns har et plaster af hvid, erektil pels på deres kvister, der er synlig i store afstande. Slimhinderne og øjenvipperne er kulsorte. Sydlige befolkninger er lysere i generel farve end nordlige befolkninger. Hornene er oprejst med en bageste krog og en kort forreste tand. Gaffelen giver anledning til det almindelige navn 'gaffelhorn'. Dette mønstrede mønster er unikt for denne art. Hornet er en keratineret kappe, sort i farve og er løvfældende. Hornkapper vokser over en knoglet forlængelse af frontbenet, som nu kaldes den kræftformede knogle hos hovdyr. En ny kappe dannes under den gamle, som splittes og tabes lige efter sporet hvert år. Begge køn har horn, selvom hunnernes horn generelt er små eller fraværende og aldrig overstiger ørelængden. Kvindelige horn er gennemsnitligt ca. 120 mm, og spidserne er ikke fremtrædende. Hornet begynder at vokse i en alder af seks måneder og vil blive kastet med 18 måneder. Den maksimale hornhøjde for mænd vil forekomme inden for 2 til 3 år og vil gennemsnitligt være 250 mm, der overstiger ørens længde.(Feldhamer, et al., 2004; Hays, 1868; Hildebrand og Goslow, 2001; Hill, et al., 2004; O'Gara, 1978; Schroeder and Robb, 2005; Stocker, 1985)



Pronghorn-lemmer er specialiserede til korsalitet, hvilket giver dem forbedret hastighed og udholdenhed. De er det hurtigste kendte New World-pattedyr, der kører med hastigheder på 98 km / t, når de sprinter, og kan holde en vedvarende hastighed på 59 til 65 km / t. Fordelene ved at have hastighed og udholdenhed inkluderer evnen til at foder i store områder, at søge nye fødekilder, når kendte kilder fejler, og evnen til at undslippe rovdyr. Pronghorns har unguligrade fodstilling, som forlænger benene ved at lade dem stå på spidsen af ​​deres cifre. Længden af ​​radiusbenet er lige så lang eller længere end lårbenet. Ulna reduceres og deles sammen til radius. Kravebenet hos hovdyr er gået tabt, og skulderbladet er omorienteret til at ligge fladt mod siden af ​​deres bryst, hvor det er frit at rotere ca. 20 ° til 25 ° i samme plan, som benet svinger. Ulna og radius er reduceret for at eliminere vridning og rotation af albuen. Reduktionen af ​​knogler og tilknyttede muskler i de distale lemmer reducerer lemmens vægt og giver dem mere hastighed. Pronghorns har ændret deres led til at fungere som hængsler, der kun tillader bevægelse i kørelinjen. Dette er gjort ved at indføre sammenlåsende rygsøjler og riller i deres led. Alle disse tilpasninger har fået pronghorns til at udmærke sig i bevægelsesbevægelse, men de kan ikke længere hoppe, fordi de har mistet ophængsmekanismen, som cervids har. Dette forklarer deres tilsyneladende frygt for hegn.(Feldhamer, et al., 2004; Hays, 1868; Hildebrand og Goslow, 2001; Hill, et al., 2004; O'Gara, 1978; Schroeder and Robb, 2005; Stocker, 1985)

Dentalformlen tilAntilocapra americanaer 0 / 3-0 / 1-3 / 3-3 / 3, hvor fortænder og hjørnetænder kun forekommer på underkæben. Pronghorns har hypsodont kronehøjde; skelne rødder forekommer ikke, så kindtænderne stadig vokser. En omtrentlig alder, når molarerne bryder ud, varierer lidt; den første kommer ind efter 2 måneder, og den anden og tredje kommer omkring 15 måneder. Udskiftning af fortænder varierer, da den første udskiftes efter 15 måneder, den anden ved 27 og den tredje efter 39 måneder. Hunde udskiftes mellem 39 og 41 måneder. Premolarer udskiftes alle ved 27 måneders alderen. Sekvensen af ​​tandudbrud, udskiftning og slid bruges til at estimere alderen på tandhorn. Cementum annuli-analyse af den første permanente fortand bruges til ældre aldersklasser.(Feldhamer, et al., 2004; Hays, 1868; Hildebrand og Goslow, 2001; Hill, et al., 2004; O'Gara, 1978; Schroeder and Robb, 2005; Stocker, 1985)



Maksimal iltindtagshastighed i pronghorns bestemmer den top, hvormed dyret kan syntetisere ATP ved aerob katabolisme. Dette bestemmer derefter, hvor intenst dyret kan træne. Pronghorns er et ekstremt eksempel på evolutionær specialisering for højt iltforbrug. Når man sammenligner kropsvægt med vægtspecifikt iltforbrug, har pronghorns værdier tre gange højere end det, der forventes for deres kropsstørrelse. Dette høje iltforbrug gør jordhornene til Jordens hurtigste vedvarende løber. I modsætning til geparder , også et af de hurtigste dyr på jorden, producerer pronghorns ATP, der kræves for at køre hurtigt aerobt. De har usædvanligt store lunger for deres kropsstørrelse og enestående evner til at opretholde høje blodcirkulationer.(Feldhamer, et al., 2004; Hays, 1868; Hildebrand og Goslow, 2001; Hill, et al., 2004; O'Gara, 1978; Schroeder and Robb, 2005; Stocker, 1985)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • mand mere farverig
  • udsmykning
  • Område masse
    47 til 70 kg
    103,52 til 154,19 lb
  • Gennemsnitlig masse
    50-57 kg
    lb.
  • Rækkevidde
    1,75 (høj) m
    5,74 (høj) ft
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    50.973 W.
    Alder

Reproduktion

Pronghorns er polygyne. Hannerne forsvarer territorier fra marts til slutningen af ​​sporet i begyndelsen af ​​oktober. De forsvarer en lille kvindelig harem på deres territorier i løbet af den tid. Mænd med territorier, der indeholder en vandkilde og har topografiske funktioner, der hjælper dem med at hjørne, gør det bedre end mænd uden disse funktioner i deres territorier. Afhængig af en kvindes kropsforhold vil hun søge blandt potentielle mænd blandt territoriale mænd. Denne adfærd kan vare i to til tre uger. Pronghorns har duftkirtler, der udsender feromoner for at tiltrække eller identificere hjælpere. Disse feromoner er vigtige for interaktioner mellem køn. Duftkirtler er placeret på hver side af kæben, mellem hovene, på rumpen og over halen. Kirtlerne på nakken er større hos mænd og menes at være forbundet med seksuel interaktion, da de er mere aktive i løbet af ruttesæsonen. Før parring nærmer en mand sig en kvinde bagfra og ryster på hovedet for at udsende feromoner for at tiltrække kvinden. Hannerne bruger også duftkirtelsekretioner til at markere høje græs på territoriale grænser. Hannerne markerer også territorier med skraber, hvor de urinerer og afføres, ved hjælp af en stereotype 'sniff, pote, urinering, afføring' sekvens, der kan gentages. Mandlige interaktioner kan omfatte nogle eller alle af følgende: 1) stirrer, 2) vokalisering af territorium indehaveren (en decrescendo snort-hvæsen), 3) nærmer sig en ubuden gæst, som kan ledsages af hovedstøvning, nysen og tænder slibning, 4) interagere med en ubuden gæst, og 5) jagte, som kun kan være et par meter eller op til 5 km. Mandlig brug af snort-hvæsevokaliseringen ledsages ofte af erektion af manen, rumpeflekker og kindpletter. Hvis en ubuden gæst ikke løber væk, så går de to hanner parallelt med hinanden på en langsom, bevidst måde med lave hoveder. Hvis der opstår en kamp, ​​kaster hannerne deres horn mod hinanden i et forsøg på at skade. Hannerne ender i horn-horn eller hoved-hoved skubbe kampe, hvor de forsøger at banke den anden ud af balance. Kampene er i gennemsnit kun ca. 2 minutter lange, men resulterer ofte i alvorlig skade.(Anderson, 2002; Buechner, 1950; Feldhamer, et al., 2004; Feldhamer, et al., 2007; Hildebrand and Goslow, 2001; O'Gara, 1978)

  • Parringssystem
  • polygynøs

Opdræt finder sted fra midten af ​​september til oktober i de nordlige dele af pronghornområdet og fra juli til oktober i de sydlige dele af deres rækkevidde. Kvinder har ægløsning fra 4 til 7 æg på parringstidspunktet. Disse æg rejser hurtigt til livmoderen og danner blastocyster, hvor de absorberer ernæring i næsten en måned før implantation. Blastocyster udvikler lange, trådlignende vægge, der begynder at vride sig sammen og danne knuder. En fjerdedel til en tredjedel af blastocysterne dør af underernæring, når denne knude reducerer membranoverfladearealet. Så mange som 7 embryoner kan stadig overleve dette knyttede blastocyststadium. Når embryonerne udvikler sig, tvinges distale embryoner imidlertid ind i æggelederen, hvor de omkommer på grund af manglende ernæring og genabsorberes. Drægtighedsperioden er ca. 252 dage, og fødsler er synkrone, hvor alle kvinder føder inden for få dage efter hinanden. Kvinder føder en eller to fawns om foråret, typisk har de en enkelt ung i deres første avlsår og tvillinger i de efterfølgende år. Kvinder arbejder ofte på deres sider, men står, når forbrændingsbenene begynder at dukke op fra vulvaen. Kvinder og deres unge danner bands om sommeren, der strejfer over en til flere mænds territorier. Pronghorns har 4 lyske kirtler. Unge vænnes delvist med 3 uger gamle, på hvilket tidspunkt de også begynder at spise vegetation. De fleste kvindelige pronghorns yngler i deres andet år, omkring 16 måneder gamle, selvom nogle kvinder kan opdrætte så tidligt som 5 måneder gamle. Hannerne kan opdrætte i deres første år, men sjældent gør det, fordi ældre, dominerende hanner monopoliserer avlsmuligheder. Hannerne begynder typisk at opdrætte i deres tredje år.(Anderson, 2002; Feldhamer, et al., 2004; Feldhamer, et al., 2007; Hildebrand og Goslow, 2001; O'Gara, 1978)




fedt-tailed gerbil

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • befrugtning
  • livlig
  • Avlsinterval
    Pronghorns yngler en gang årligt.
  • Parringssæson
    onghorn rækkevidde og fra juli til oktober i sydlige dele af deres sortiment.
  • Række antal afkom
    1 til 2
  • Gennemsnitligt antal afkom
    2
    Alder
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    252 dage
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    235 dage
    Alder
  • Gennemsnitlig fravænningsalder
    3 uger
  • Rækkevidde til uafhængighed
    1 til 1,5 år
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    5 (lave) måneder
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    16 måneder
  • Rækkevidde ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    1 til 3 år

Kvindelige pronghorns plejer deres unger fra 1 til 1,5 år efter fødslen, hvorefter de unge bliver uafhængige. På tidspunktet for fødslen vil moderen forbruge efterfødslen for at forhindre detektion af rovdyr. Hun spiser også ekskrementer fra de unge i de første par uger af deres liv for at forhindre detektion af rovdyr. I flere dage efter fødslen er unge svage og ude af stand til at holde trit med voksne, så mødre og unge hviler nær en vandkilde, indtil de får deres styrke. Kvinder efterlader deres unger på et skjult sted i vegetation, mens de søger, men forbliver inden for to miles fra dem. Inden for få minutter efter fødslen kan unge pronghorns stå alene, og de plejer inden for 2 timer. Inden for få dage efter fødslen kan unge gaffelhorn løbe ud af et menneske og begynde at rejse og foder med deres mor og andre hunner og unge i sommerbånd. Søskende er generelt alene, indtil de begynder at rejse med deres mor. Fawns spiller meget i sommerbesætningerne og udvikler styrke og fingerfærdighed. Mandlige pronghorns hjælper ikke med at opdrage afkom.(O'Gara, 1978; Williston, 1877)

  • Forældrenes investering
  • precocial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • kvinde

Levetid / levetid

Kvindelig gaffelhorn er blevet fyldt 16 år i naturen, selvom de sjældent lever over 9 år. De mest almindelige dødsårsager er rovdyr, hårde vintre med dyb sne, mangel på vand og jagt eller bilkollisioner. Pronghorns er blevet registreret, der lever 11 år i fangenskab.(Howard, 1995)

Opførsel

Tidspunktet, længden og mønsteret for sæsonbestemte bevægelser varierer regionalt. Generelt danner pronghorns store overvintringsbesætninger og spredes om foråret. Om sommeren dannes mindre besætninger med op til 12 personer. Unge mænd danner ungkarlsbesætninger, og ældre mænd hævder territorier, som de forsvarer mod andre mænd, typisk fra slutningen af ​​marts til oktober. Pronghorns kan bevæge sig op til 160 km fra vinterområder for at undgå meget dyb sne. Naturlige barrierer såsom floder og bjergkæder begrænser bevægelse og bidrager til den diskontinuerlige karakter af deres fordeling. Menneskeskabte barrierer (hegn, motorveje, jernbaner) har nu en væsentlig indflydelse på bevægelser og reducerer bæreevnen for landområder, da gaffelhornet er tvunget til at flytte længere afstande for at finde alt, hvad de har brug for.(Bleich, et al., 2005; Feldhamer, et al., 2004; Feldhamer, et al., 2007; O'Gara, 1978)

  • Nøgleadfærd
  • lodret
  • dagligt
  • natlig
  • bevægelig
  • vandrende
  • territoriale
  • Social
  • dominanshierarkier

Hjem rækkevidde

Pronghorns i Wyoming blev estimeret til at spænde overalt i områder på 2,6 til 5,2 kvadratkilometer om sommeren og det tidlige efterår. Daglige intervaller var fra 0,2 til 0,4 kvadratkilometer. Territorier har bred afstand og overlapper ikke hinanden. Vinterområderne er større, 6,5 til 22,5 kvadratkilometer. Hjemmesortimentets størrelse er stærkt påvirket af lokale forhold og klima, som varierer årligt.(Anderson, 2002; Bleich, et al., 2005; Feldhamer, et al., 2004; Feldhamer, et al., 2007; O'Gara, 1978)

Kommunikation og opfattelse

Doe-fawn-genkendelse ser ud til at være gennem en kombination af visuelle, vokale og olfaktoriske signaler. Duftkirtler anvendes i vid udstrækning i mandlige-mandlige og mandlige-kvindelige adfærdsmæssige interaktioner. Duftkirtler bruges til at markere territorier, tiltrække potentielle hjælpere, identificere en kammerat, advare fare eller afskrække andre hanner, der trænger ind på deres område. Begge køn har rumpekirtler og interdigitale kirtler; hanner har også en kirtel under hvert øre og på ryggen.(Feldhamer, et al., 2004; O'Gara, 1978)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • feromoner
  • duftmærker
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Pronghorns er planteædere, spiser stængler, blade, græs og buske. Pronghorns er blevet beskrevet som 'lækker' foderautomater, der fodrer med små mængder af en lang række planter. Særligt vigtigt i deres er gennemse, især bryst om vinteren. Pronghorns på græsarealer er blevet observeret sulter om vinteren, mens nærliggende befolkninger i sagebrush overlever godt. Krydderier med højt vandindhold foretrækkes i sommerens diæt, og græsser spises normalt kun, når der er ny vækst. Kaktus spises også til en vis grad, især i sydlige befolkninger. Pronghorns bruger foregut gæring med drøvtygning for at nedbryde cellulose. Deres mave er forstørret og opdelt i fire kamre, som i andre drøvtyggere. Vandforbruget varierer med vandindholdet i den vegetation, der er tilgængelig lokalt. Når der er ømme blade med et fugtighedsindhold på 75% eller mere, ser det ikke ud til, at klovhorn har brug for at drikke fritstående vand. I tørre årstider eller områder findes pronghorns typisk inden for 5 til 6 km vand og kan drikke op til 3 liter om dagen.(Hildebrand og Goslow, 2001; O'Gara, 1978)

Pronghorns skal konkurrere med introduceret kvæg ( Tyreboss ) og får ( Ovis Vædderen ) gennem det meste af deres sortiment. I nogle områder er gaffelhorn udelukket fra områder, der bruges af får, fordi fårene fjerner meget af deres foretrukne vegetation. I andre områder ser gnagshorn og får ud til at kunne eksistere godt sammen. Pronghorns kan dog klare sig godt på områder, der er overgræsset af kvæg, fordi de foretrækker forbs og gennemse. Det anslås, at 1 ko kan spise så meget som 38 pronghorn. Hegn, der er konstrueret til at omslutte kvæg og får, kan forhindre gaffelhornets bevægelse over landområder, hvilket resulterer i sult og dehydrering. Pronghorns kan betragtes som en værdifuld del af forvaltning af landområder, fordi de spiser skadelige ukrudt.(O'Gara, 1978)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • folivore
  • Plantefødevarer
  • blade
  • rødder og knolde
  • træ, bark eller stængler

Predation

Fawns eller svagere pronghorns byttes af prærieulve, bobcats, ulve, bjergløver, kongeørne og andre rovdyr inden for deres rækkevidde. Pronghorns kan bruge deres horn til at hjælpe med at forsvare sig selv, men de bruger primært deres hastighed til at undslippe rovdyr. De er i stand til at sprints op til 86 km i timen og vedvarende hastigheder på 59 til 65 km / t, hvilket gør dem til en af ​​de hurtigste landpattedyr. Pronghorns bruger også deres fødder til at bekæmpe rovdyr. De har skarpt syn og kan få øje på en genstand cirka to miles væk. Pronghorns er nysgerrige dyr og vil bevæge sig mod en ubuden gæst, indtil de kan opdage, hvad det er. Hvis de finder ud af, at det er en trussel, vil de flygte. Når de forstyrres, rejser pronghorns den hvide pels på deres kvister, hvilket virker for at advare andre om en forstyrrelse.(Anderson, 2002; Buechner, 1950; Hildebrand og Goslow, 2001; O'Gara, 1978; Williston, 1877)

  • Anti-rovdyr tilpasninger
  • kryptisk

Økosystemroller

I hele deres rækkevidde forekommer pronghorns med kvæg , bison , får og heste . Pronghorns kan forbedre rangelandskvaliteten for disse andre arter ved at spise skadelige ukrudt eller invasive planter. Introduceret husdyr kan overgrase områder, de deler med pronghorn, hvilket reducerer dækning og mængde mad. Reduktion af dækning kan øge ung dødelighed gennem rovdyr.(Bleich, et al., 2005; Howard, 1995)

Selvom der er få epizootiske sygdomme, der stærkt påvirker pronghornpopulationer, er der 33 arter af rundorm, 21 slægter af bakterier, 14 virussygdomme, 8 arter af protozoer, 5 arter af bændelorm, 4 arter af flåter, en fluke og en luseflu, der er kendt for at inficere dem. 'Bluetongue' sygdom har i nogle tilfælde resulteret i omfattende dødelighed. Det er en insektbåren virussygdom (Bluetongue-virus, BTV), der overføres af mider ( Culicoides imicola ). Orminfektioner har også resulteret i omfattende fawn dødelighed i nogle områder. Pronghorns, der forekommer sammen med får, har tendens til at have højere parasitbelastninger end dem i områder uden får. Pronghorns er den endelige vært for en nematodeorm, der også inficerer får og muldyrhjorte : Pseudostertagia bullosa (Nematoda: Trichostrongyloidea). De kan også parasiteres af meningealorme (Parelaphostrongylus fint) der er almindelige parasitter af hvid-tailed hjorte .(Hoberg og Abrams, 2005; North Dakota Game and Fish Department, 2006; Simmons, et al., 2002)


bjergløve ​​levetid i fangenskab

Gensidige arter
Kommensale / parasitiske arter
  • Pseudostertagia bullosa(Nematode: Trichostrongyloidea)
  • meningeal orme (Parelaphostrongylus fint)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Pronghorns er en vigtig stor spilart i det vestlige USA. Deres brug af åbent habitat betyder, at jægere ofte har succesrater på op til 90 procent.(Anderson, 2002)

  • Positive virkninger
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Pronghorns er græssere, der vil udnytte hvede- eller lucernemarker om vinteren, hvis der er dyb sne. Dette kan påvirke afgrødens udbytte negativt. Imidlertid forekommer de fleste pronghornpopulationer i områder med ringe landbrugsudvikling.(Austin og Urness, 1995)

  • Negative virkninger
  • afgrøde skadedyr

Bevaringsstatus

Det anslås, at op til 35 millioner pronghorns boede i Nordamerika før vesteuropæernes kolonisering. I 1924 var dette antal faldet til mindre end 20.000. Pronghorn-populationer er steget siden den tid og betragtes nu som den næststørste vildtart i Nordamerika.(O'Gara, 1978)

IUCNs rødlisteAntilocapra americanasom lavere risiko / mindst bekymring. Befolkningen er stabil, udbredt og relativt almindelig i det meste af deres rækkevidde med en estimeret befolkningsstørrelse på 0,5 til 1 million. Den amerikanske lov om truede arter anerkender to populationer som truede: Sonora pronghorns (A. a. sonoriensis) og halvkugler (A. a. peninsularis). Befolkningen af ​​Sonoran pronghorn i Mexico er blevet beskyttet siden 1967 og har gennemgået flere genopretningsplaner, den seneste i 1998. Denne population af pronghorn er opført under konventionen om international handel med truede flora og fauna (CITES) Appendiks I.(IUCN, 2008; Stocker, 1985)

Andre kommentarer

Almindelige navne tilAntilocapra americanainkluderer pronghorn, pronghorn antilope og berrendo (spansk).Antilocapra americanahar også været kendt af synonymerne Amerikansk antilope , Antilope (Dicranocerus) furcifer og Antilocapra anteflexa . Der er i øjeblikket fem underarter anerkendt: Amerikanske pronghorns (A. a. amerikanskOrd), Oregon pronghorns (A. a. oregonaBailey), mexicanske pronghorns (A. a. mexicanskMerrian), halvøen pronghorns (A. a. peninsularisNelson) og Sonoran pronghorns (A. a. sonoriensisGoldman).(Anderson, 2002; Howard, 1995; O'Gara, 1978)

De fossile optegnelser dateres til Miocene.Antilocapra americanaer den eneste bevarede art af en gruppe, der engang var meget mere forskelligartet med 13 uddøde slægter af antilokapriner kendt fra Pliocene i hele det aktuelle interval afA. americana.(O'Gara, 1978)

Bidragydere

Kandace Krejci (forfatter), University of Alaska Fairbanks, Tanya Dewey (forfatter, redaktør), Animal Agents, Link E. Olson (redaktør, instruktør), University of Alaska Fairbanks.

Populære Dyr

Læs om Nestor notabilis (kea) på Animal Agents

Læs om Otariidae (pelsæler og søløver) på dyre agenterne

Læs om Balaenoptera acutorostrata (almindelig vågehval) på Animal Agents

Læs om Chaeropus ecaudatus (svinefods-bandicoot) på Animal Agents

Læs om Mustela altaica (bjergvæsel) på Animal Agents

Læs om Heloderma horridum (Beaded Lizard) på Animal Agents