Bycanistes subcylindricusgrey-kinded hornbill

Af Abby Velting

Geografisk rækkevidde

Sort-hvid-casqued hornbills findes i skove og savanner i hele Vest- og Centralafrika. UnderarterneBycanistes s. Subcylindricusspænder fra Sierra Leone og nordøstlige Liberia over Elfenbenskysten til det vestlige Nigeria og underarten,B. s. subquadratus, spænder fra det østlige Nigeria, Cameroun og Den Centralafrikanske Republik til Sudan, Zaire, Uganda, sydvestlige Kenya og nordvestlige Tanzania (del Hoyo et al., 2001). En isoleret befolkning påB. s. subquadratusfindes også i Angola (Lewis og Pomeroy 1989).(del Hoyo, et al., 2001; Lewis og Pomeroy, 1989)

  • Biogeografiske regioner
  • etiopisk
    • hjemmehørende

Habitat

Sort-hvid-casqued hornbills findes oftest i subtropiske / tropiske lavlands- og montane skove, hvor de når højder på 2.600 m (del Hoyo et al., 2001; BirdLife International 2008). Denne art ses sjældnere i kunstige landskaber som plantager eller byområder, stærkt forringede skove og tørre savanner (BirdLife International 2008).('Faktaark om BirdLife International Species: Bycanistes subcylindricus.', 2008; del Hoyo, et al., 2001)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • regnskov
  • bjerge
  • Andre habitatfunktioner
  • forstæder
  • landbrugs
  • Rækkevidde
    2.600 (høj) m
    ft

Fysisk beskrivelse

Sort-hvid-casqued hornbills er temmelig store, hovedsageligt sorte hornbills med hvide nedre ryg og rumpe, øvre og under haledæksler, lår, maver og ventilationskanaler. Det centrale par af rectrices er helt sort, mens resten af ​​halefjerne er sortbaserede og i vid udstrækning hvide distalt. Den sekundære og den indre primær er for det meste hvid med sorte baser. Denne art har ansigtsfjervandring med grå spidser, hvilket gav anledning til et andet almindeligt navn, gråkinnede hornbills.(del Hoyo, et al., 2001; Kalina, 1988; Kemp, 1995)



Hannerne har røde øjne, en sortlig ansigtshud og en mørkebrun næb med en højridset, lateralt fladt kaskette, der har en bred cremefarvet base. Casque-mønster varierer individuelt tilstrækkeligt til at hjælpe forskere med individuel anerkendelse (Kalina 1988). Kvinder har en meget mindre sort-sort næb, og kasketten reduceres til en nedre, afrundet højderyg på den basale overkæbe. Kvinder har lyserød ansigtshud og brune øjne. Hannerne er større end hunnerne og vejer mellem 1.078 og 1.525 g, mens hunnerne vejer mellem 1.000 og 1.250 g.(del Hoyo et al., 2001; Kemp, 1995)

Ungdyr, der kommer ud af reden, har små regninger, der mangler kasketter (Kilham 1956; del Hoyo et al., 2001). Fugle under et år har brune fjer på panden og omkring bunden af ​​næbben (Kalina 1988; Kemp 1995). Subadults har en høj grad af vaskularisering i området for den fremtidige casque. Ansigtsfjeren bliver fra brun til grå ved 10 måneders alderen (Kemp 1995).(del Hoyo, et al., 2001; Kalina, 1988; Kemp, 1995; Kilham, 1956)



UnderarterneB. s. subquadratuser større endB. s. subcylindricusog har mere cremefarvning langs kasketten og mere hvid nedenfor (del Hoyo et al., 2001).(del Hoyo, et al., 2001)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • mand mere farverig
  • køn formet forskelligt
  • udsmykning
  • Område masse
    1.000 til 1.525 g
    til oz
  • Rækkevidde
    60 til 70 cm
    23,62 til 27,56 tommer
  • Range vingespændvidde
    284 til 378 mm
    11,18 til 14,88 tommer

Reproduktion

Sort-hvid-casqued hornbills er monogame, yngler sæsonmæssigt fra januar til maj i Centralafrika og august til marts i det østlige Afrika. Deres ynglesæson falder sammen med lokale regntider, så de kan drage fuld fordel af overflod af frugt og leddyr på dette tidspunkt (del Hoyo et al., 2001; Kalina 1988).(del Hoyo, et al., 2001; Kalina, 1988)


hvor bor buskbabyer

  • Parringssystem
  • monogame

Bycanistes subcylindricusindivider ofte reden i naturligt dannede hulrum 9 til 30 m høje i store regnskovtræer (> 3 m omkreds). På grund af sjældenheden i disse indlejringshulrum er der en høj grad af intraspecifik konkurrence om indlejringssteder. For at beskytte deres rede forsegler par hulrummet med mudderpiller, der er opsamlet af hannen. Indvendigt lægger kvinden en kobling på 2 æg, der typisk er 49,3 x 37,4 cm og hvide i farve med udstenede skaller (Kemp 1995). Æggene inkuberes i 42 dage, mens hanen afleverer mad til kvinden hver time gennem en lille spalte, der genopliver mange frugter, pattedyr og insekter. Hanen kan medbringe op til 200 frugter pr. Besøg. Normalt opdrættes kun et afkom, hvor kyllingen fra det andet lagt æg dør af sult. Nyudklækkede kyllinger har lyserød hud og åbner deres øjne i en alder af 20 dage. Afkomene flygtede om 70 til 79 dage og kan fodre sig selv med 40 til 72 dage efter flyvning (del Hoyo et al., 2001; Kalina 1988; Kemp 1995).(del Hoyo, et al., 2001; Kalina, 1988; Kemp, 1995)



  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • befrugtning
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Tiden mellem avlsindsats er ikke kendt.
  • Parringssæson
    Opdræt finder sted i våde årstider, men kan forekomme hele året rundt.
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    2
  • Gennemsnitlig tid til ruge
    42 dage
  • Range flyvende alder
    70 til 79 dage
  • Rækkevidde til uafhængighed
    101 til 139 dage
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    3 år

Både mandlige og kvindelige sort-hvid-kaskede næsehornsfugle tager sig af, beskytter og sørger for deres afkom under de indlejrede og nye faser.

  • Forældrenes investering
  • altricial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid / levetid

Sort-hvid-casqued hornbills har været kendt for at leve op til 31,8 år i fangenskab.(Kemp, 1995)

  • Rækkevidde
    Status: fangenskab
    31,8 (høje) år

Opførsel

Sort-hvid-casqued hornbills er aktive i løbet af dagen. De er nomadiske i den tørre, ikke-ynglende sæson og forsvarer aktivt deres redeområde under avl.(Kalina, 1988)


moskusoks videnskabeligt navn

  • Nøgleadfærd
  • arboreal
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • nomadisk
  • territoriale
  • Social

Hjem rækkevidde

Bevægelser og spredning af disse hornbills varierer sæsonmæssigt. I de få måneder før og under avl forsvarer par aktivt deres reden. De laver gentagne 'lange opkald' og 'høje skrig', mens de sidder oven på træet. Alle andre nærliggende hornbills jages væk. I den tørre sæson, når denne art ikke rede, er de nomadiske og rejser nogle gange over 6 km for at besøge frugttræer.(Kalina, 1988)

Kommunikation og opfattelse

Sort-hvid-casqued hornbills er ret vokale med et stort repertoire af opkald, hvoraf den ene kan høres fra en afstand på 2 km (Kalina 1988). Opkald varierer mellem de to underarter.Bycanistes s. Subcylindricuslaver sørgende toner, mensB. s. subquadratusgør kvakksnoter udtalt ved en højere tonehøjde og frekvens (Kalina 1988; Kemp 1995)(Kalina, 1988; Kemp, 1995)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Sort-hvid-casqued hornbills er hovedsagelig frugivorous, med frugt, der udgør 90% af deres kost, 56% tilhører Ficus arter. De foder ved at hoppe fra gren til gren i regnskovens baldakin og nå frem til frugt med spidsen af ​​regningen, som de derefter sluger hele. Denne art er kendt for at forbruge over 41 planteslægter (Kalina 1988; del Hoyo et al., 2001).(del Hoyo, et al., 2001; Kalina, 1988)

Sort-hvid-casqued hornbills spiser også fugle, æg, insekter, flagermus, snegle, firben, bløddyr, andet bytte af små dyr, mos, lav og svampe. Den kødædende komponent i kosten øges under avl. Disse hornbills, alene eller i flokke, raider lejlighedsvis væverkolonier ( Ploceidae ) eller egyptisk rousettebat ( Rousettus aegyptiacus ) roosts og er også rapporteret at fodre med forskellige galagosarter ( Galago ). De ses ofte foder sammen med aber eller egern.(del Hoyo, et al., 2001; Kalina, 1988; Kemp, 1995; Kilham, 1956)

  • Primær diæt
  • altædende
  • Dyrefoder
  • fugle
  • pattedyr
  • krybdyr
  • æg
  • insekter
  • bløddyr
  • Plantefødevarer
  • frugt
  • bryophytes
  • lav
  • Andre fødevarer
  • svamp

Predation

Kødædere, aber, aber, slanger, rovfugle og mennesker byder alle på disse hornhorn. Placeringen af ​​deres reder højt fra jorden hjælper med at reducere meget redenpredation af kødædere, men rovfugle som kronede ørne ( kronet ) ofte byttedyr på dem (Kalina 1988).(Kalina, 1988)

  • Kendte rovdyr
    • kronede ørne ( kronet )

Økosystemroller

Sort-hvid-casqued hornbills medierer frøspredning af regnskovtræer ved afføring eller genopblussen af ​​frø (Kalina 1988).(Kalina, 1988)


levetid for måne vandmænd

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Som alle hornbills, sort-hvid-casqued hornbills. med deres usædvanlige opførsel og imponerende casques er interessante for mange forskellige grupper af mennesker og bidrager derfor til succesen med økoturisme i Afrika. De hjælper med at regenerere oprindelig skov gennem spredning af frø.(Kalina, 1988)

  • Positive virkninger
  • økoturisme
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen skadelige virkninger af sort-hvid-kaskede næsehornsfælder på mennesker.

Bevaringsstatus

Sort-hvid-kaskede hornbills er ikke globalt truet. De er stadig almindelige i det centrale og østlige Afrika, men mindre i det vestlige Afrika. Denne art er i øjeblikket rigeligt lokalt, fordi den overlever i forringet skov og åbne områder; skovforringelse i Afrika betyder imidlertid, at hornfugle nu forekommer i mere åbne områder med få store træer, hvilket gør dem mere tilbøjelige til at jage ..(del Hoyo, et al., 2001)

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Abby Velting (forfatter), Michigan State University, Pamela Rasmussen (redaktør, instruktør), Michigan State University.

Populære Dyr

Læs om Auriparus flaviceps (verdin) om Animal Agents

Læs om Octopus vulgaris på Animal Agents

Læs om Myotis leibii (østlige lillefods myotis) på dyre agenter

Læs om hovdyr (æsler, heste og zebraer) på dyre agenter

Læs om Papilio glaucus på Animal Agents

Læs om Ardea goliath (goliath heron) på Animal Agents