Muntiacus muntjak Indisk muntjac

Af Adria Jackson

Geografisk rækkevidde

Muntiacus muntjakfindes i det sydlige og sydøstlige Asien, fra Pakistan øst gennem Indien og Nepal, over det sydøstlige Asien og det sydlige Kina.

  • Biogeografiske regioner
  • Orientalsk
    • hjemmehørende

Habitat

Muntjac-habitat inkluderer regnskove, områder med tæt vegetation, kuperet land og monsunskove. De kan godt lide at være tæt på en vandkilde.



  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • regnskov
  • krat skov

Fysisk beskrivelse

Muntiacus muntjak, også kendt som den indiske muntjac, har små gevirer til stede hos hanner, der er relativt korte med lange grater. Hunnerne har hårbunker og små knogler, der ligger på gevirets placering hos mænd. De har et kort lag hår. Pelsen kan være tyk og tæt for dem, der bor i køligere klimaer, eller tynd og mindre tæt for dem, der bor i varmere områder. Farven på pelsen er gyldenbrun på ryggen, hvid på den ventrale side, og lemmer og ansigt er mørkebrune. Ørene har meget lidt hår. Disse hjorte har også tusklike øvre hjørnetænder, der måler ca. 1 tomme lange hos mænd. Deres kropslængde varierer fra 89-135 cm. Deres skulderhøjde og længden af ​​halen varierer fra henholdsvis 40-65 cm og 13-23 cm. Hannerne har tendens til at være større end hunnerne.



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Område masse
    14 til 35 kg
    30,84 til 77,09 lb
  • Rækkevidde
    89 til 135 cm
    35.04 til 53.15 in

Reproduktion

I det første leveår når den kvindelige muntjac seksuel modenhed. De er polyestre med østrouscyklus, der varer 14-21 dage, og estrus varer ca. 2 dage. Opdræt er ikke begrænset til en bestemt tid på året. De bærer normalt kun en ung ad gangen. Drægtighedsperioden er omkring 180 dage, og vægten ved fødslen er mellem 550 og 650 g.

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • Gennemsnitligt antal afkom
    1.17
    Alder
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    210 dage
    Alder
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    272 dage
    Alder
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    Køn: mand
    332 dage
    Alder

Levetid / levetid

Opførsel

Det almindelige navn på denne Muntjac er barkende hjorte. Når de fornemmer tilstedeværelsen af ​​et rovdyr, udsender de lyde, der lyder som en hund, der gøer. De kan gø i mere end en time for at få et rovdyr til at vise sig eller forlade området. Muntjacen kan bjeffe oftere, når dens evne til at se sine omgivelser reduceres som følge af miljøet. De voksne mandlige og kvindelige muntjacs er ensomme. Under sporet overlapper deres hjemområder i en kort periode. Ungen forlader mødrenes område, når den er omkring seks måneder gammel, hvorefter den skal kæmpe for sit eget territorium. Undertiden tillader den voksne muntjac en anden person på sit område. Det andet dyr skal dog være en han uden komplette gevir. Disse hanner er ikke aggressive eller er parate til at parre sig. De viser også både daglige og natlige aktiviteter.




østlige diamondback klapperslange rovdyr

  • Nøgleadfærd
  • bevægelig
  • ensom

Kommunikation og opfattelse

  • Opfattelseskanaler
  • taktil
  • kemisk

Madvaner

Muntjacs er altædende og fodrer med urter, frugt, fugleæg, små dyr, spirer, frø og græs. De bruger deres hunde til at bide og deres forben til at give stærke slag for at fange små varmblodede dyr.

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Jægere af fasaner i Indien kan stole på gøjen fra muntjac som et advarselssignal fra et rovdyr, der nærmer sig. Dette kan være en leopard eller tiger, som igen kan udgøre en trussel for jægerne selv. Selve muntjacen kan jages for sit kød og skind.

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

I nogle områder, hvor befolkningen er stor, ødelægger de et stort antal træer ved at rive barken af. Dette kan igen føre til et tab af madkilder såvel som et tab af træ, der kan bruges til at give ly.



Bevaringsstatus

En undersøgelse udført i 1987 viste, at der er 140.000-150.000Muntiacus muntjaki Kina. De er blevet introduceret i Texas, Andamanøerne og på Lombok. Muntjaks trives også meget godt i zoologiske haver. IUCN vurderer arten Lavere risiko, mindst bekymring.


rød-tailed egern

Andre kommentarer

Den indiske muntjac falder ind i undergruppen af ​​hjortefamilien, der har plesiometacarpals. I denne gruppe er kun de øverste dele af det andet og femtecifrede metakarpaler til stede i forbenet. Nogle af deres rovdyr inkluderer pythoner, sjakaler, tigre, leoparder og krokodiller.

Bidragydere

Adria Jackson (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.

Populære Dyr

Læs om Damaliscus lunatus (topi) om dyreformidleren

Læs om Quiscalus quiscula (almindelig grackle) på Animal Agents

Læs om Idiurus zenkeri (pygmy scaly-tailed flying egern) på Animal Agents

Læs om Nesopsar nigerrimus (jamaicansk solsort) på Animal Agents

Læs om Accipiter cooperii (Cooper's hawk) om Animal Agents

Læs om Crotalus horridus (Timber-klapperslange (atricaudatus)) på dyreformidlerne